X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Poronienie 2021, a ponowne starania
Odpowiedz

Poronienie 2021, a ponowne starania

Oceń ten wątek:
  • Susanne Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2022, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra, super wieści 🍀🥳

Ja w tym roku kończę 31 lat i absolutnie nie uważam, ze to za późno na pierwsze dziecko. W ogóle nie lubię tej ciągłej debaty kiedy to jest idealny wiek na zajscie w ciąże. Wiem, ze biologia rządzi się swoimi prawami i może być trochę trudniej, ale nawet te 2 lata temu, kiedy zaczęliśmy starania, ja nie byłam gotowa mentalnie (mimo, ze wydawało mi się inaczej). Oczywiście każdy dojrzewa w swoim tempie, dla każdej z nas ten moment nadejdzie w odpowiednim czasie. Natomiast jestem przekonana, ze będę lepsza mama teraz, niż byłabym 2, 3, 4 lata temu. I trochę mam taka teorie, ze jeżeli to się nie wydarza teraz, to znaczy, ze to jeszcze nie teraz i koniec. Same starania nauczyły mnie tak dużo i tak bardzo zmieniły moje myślenie na temat macierzyństwa i ogólnie wychowania dzieci, ze mimo to, ze to boli, to wiem, ze warto było/jest czekać.

Bakalia, Jc94, jo_ana lubią tę wiadomość

🧘‍♀️ “Life isn't about waiting for the storm to pass. It's about learning how to dance in the rain.”

2/2022 23cs 💔 PJP

37cs
    21.04 ✨ IUI ✨

Chłopiec 💙

age.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2022, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja urodziłam pierwsze dziecko w wieku 32 lat i uważam że to był bardzo dobry moment. Moje koleżanki rownolatki zaczely podobnie i rodza kolejne dzieci bez wiekszch problemów. No niestety jak widac po naszym watku poronienia i nieplodnosc dotyczą kazdego wieku. Moze nie jest zasadne czekac celowo do 40stki, ale tez nie przesadzajmy.

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Pinkiii Ekspertka

Wysłany: 22 kwietnia 2022, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymajcie kciuki.
    20.04 beta 14,8
    22.04 beta 59,5 😉

Babulka, Malinkaaa, Nati94, Blondyna.B, Tony, Pomarańcza, Kama123, Susannah, Susanne, Jc94, Karoola, Kol87, drSylwia, Ultra-Dżasta, jo_ana lubią tę wiadomość

• Babulka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2022, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje 😍

Nati94, Pinkiii lubią tę wiadomość

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2022, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, u mnie jest pęcherzyk.
    Zestaw od teraz heparyna do końca ciąży, acard od 12 tc- tak a propo mutacji.
    Dostałam też luteinę 2x1, USG na serduszko 2.05 (jeśli nie będzie, to przyjmie też tydzień później), zwykła wizyta 18.05. i od dziś zdecydował, że idę na L4.
    Trzymam za Was kciuki.
    Dżasta, Pinki😍

Tony, Pomarańcza, Babulka, Kama123, Malinkaaa, Susannah, Jc94, Karoola, Pinkiii, Ultra-Dżasta lubią tę wiadomość

Córeczka: 05.2017
    Córeczka: 08.2020
    age.png

💔11.2021 synek
  • Pomarańcza Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2022, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzasta, super wieści 🥰 to bobo już się dobrze tam rozgościł i rośnie 😊

Pinki, gratulacje!!! Trzymamy kciuki, już umawialas pierwszą wizytę?

Nati, dobrze, teraz zadbaj o siebie i maleństwo ❤️ odpoczywaj i korzystaj z wolnego 😊

Babulka, cieszę się że jednak wizyta zaklepana 😉

Jednorożec, jak sytuacja z mamą?

Luźne starania od 12.2019
    Metformina ,Letrox, pueria uno, i 🐧
    Grudzień '21 10+5tc/8tc Gosia 💔

25.05.22 ⏸️ 271mlU/ml 13dpo, 666mlU/ml 15dpo
    age.png
  • Pinkiii Ekspertka

Wysłany: 23 kwietnia 2022, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańcza wrote:

Nati, dobrze, teraz zadbaj o siebie i maleństwo ❤️ odpoczywaj i korzystaj z wolnego 😊

Jeszcze nie umawiałam. W poniedziałek mam jeszcze raz zrobić betę i zadzwonić do lekarza. Zawsze kazał mi robić 3 razy betę. Tylko żył mi braknie bo jest problem z pobraniem i zaraz siniaki mega wychodzą. Ale damy radę. Zwiększył mi lekarz dawkę dupka 3x1 a miałam 2x1. Trzymam kciuki za Was wszystkie 😉

Pomarańcza lubi tę wiadomość

• Kol87 Debiutantka

Wysłany: 23 kwietnia 2022, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :-) ja właśnie odkryłam w aplikacji forum - świetny mam refleks ;-) witam was wszystkie gratuluje tym z pozytywny testem ! I walczę z wami ;-) krótko o mnie 11 lat temu zdrowa ciąża a od 2019 r już trzy poronienia do 10 tyg ... i dalej walczę :) aktualnie zmiana lekarza Aromek, duphason, eutyrox , acard i glucophas . Aktualnie w 21 dc progesteron 15 ... No i testuje się koło środy ... zobaczymy czy 1 cykl z nowymi lekami (wcześniej clo i bez gluco) będzie owocny . Marnie to widzę No ale czekam :-) i obserwuje was ;)

• Malinkaaa Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2022, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kol87 wrote:
    Cześć :-) ja właśnie odkryłam w aplikacji forum - świetny mam refleks ;-) witam was wszystkie gratuluje tym z pozytywny testem ! I walczę z wami ;-) krótko o mnie 11 lat temu zdrowa ciąża a od 2019 r już trzy poronienia do 10 tyg ... i dalej walczę :) aktualnie zmiana lekarza Aromek, duphason, eutyrox , acard i glucophas . Aktualnie w 21 dc progesteron 15 ... No i testuje się koło środy ... zobaczymy czy 1 cykl z nowymi lekami (wcześniej clo i bez gluco) będzie owocny . Marnie to widzę No ale czekam :-) i obserwuje was ;)

Witaj 🙂 przykro mi, że trafiłaś na nasz wątek... Czy znasz przyczynę niepowodzeń? Trzymam kciuki za testowanie!

Starania od kwietnia 2020
    👩‍❤️‍👨 Ona 32 lata, on 34 lata

😢2021 rok 6 tydzień
    😢2022 rok 9 tydzień (krwiak, wywołanie farmakologiczne, łyżeczkowanie)
    😞 2022 rok 7 tydzień, ciąża pozamaciczna, leczenie metotreksatem
    🤞⏸️ nowa nadzieja 5 tydzień ciąży beta 4900 mUI/ml 🌈
    🌈 7/1 hbd, jest ❤️!!! CRL 8,8 mm, FHR 142/min.
    🌈 13/1 hbd, 7,44 cm ryzyka niskie ❤️
    🌈 17/1 hbd, wszystko dobrze, wstydzioch 🩷🩵
    🌈 21/1 hbd, połówkowe w porządku, 370 gramów chłopca 🩵
    🌈 29/1 hbd, 1630 g 🩵
    🌈 37/2 hbd, 2900 g - do kontroli przyrostu po tygodniu
    preg.png
  • cslza Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2022, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, mogę dołączyć do wątku? Co prawda strata świeża, bo wszystko dzialo sie wczoraj... emocji nadal dużo i ciężko, staramy się zająć czymś myśli i nastawiamy się na powrót do starań po najbliższej miesiączce. Zastanawiam się czy będzie ona za 4tyg, mam szczerą nadzieję, że mój organizm szybko wróci do normy... jak to było u Was? Poroniłam z tabletkami arthrotec, bez łyżeczkowania.

31.01.2018 Synek 👦 40+3
    7tc [*] 04.2022
    25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6
  • Tony Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2022, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kol87, Cslza nie lubię witać tu kolejnych dziewczyn, ale jesteście mile widziane i możecie liczyć na wsparcie. Pierwsza miesiączka po poronieniu to kwestia indywidualna, ale zwykle to ok 4 tygodnie - organizm zwykle traktuje poronienie jak miesiączkę, i po typowym dla nas czasie pojawia się kolejny okres. Zdaza się, że trwa to dłużej, ciezko przewidzieć. Cslza, widzę że u Ciebie w 7tc doszło do poronienia, organizm powinien szybko wrócić na normalne tory. Trzymajcie się ;*

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2022, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi, że do nas dołączasz, oczywiście ze względu na powód.
    U mnie po pierwszym poronieniu okres był po ok 33 dniach (łyżeczkowanie) a po drugim po 31 dniach (samoistne bez leków). Ogólnie możesz się spodziewać miesiączki 4-6 tygodni po poronieniu. Nie stresuj się tym, po wczesnej ciąży organizm szybko wraca do normy. Wykorzystaj ten czas na zadbanie o siebie psychicznie i fizycznie, bez względu na to czy to oznacza dla Ciebie lekcje salsy czy relaks przy netflixie :)

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• cslza Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2022, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny. Ten tydzień mam przepełniony wyjazdami służbowymi, więc zajmę czymś głowę. Kolejny mam wolny i jadę na moje ukochane mazury, tam będziemy leczyć się psychicznie. Widzę, że mój mąż też to bardzo przeżywa (była informacja, że jest serduszko w 6tc) i zamknął się w swojej skorupie... Synek też pyta czemu nam smutno i czy w piątek bolał mnie brzuch, bo jestem w ciąży :( tylko jak wytłumaczyć 4latkowo co się wydarzyło?

Pocieszam się tym, że może będę mieć moje wymarzone dziecko urodzone w maju lub czerwcu tak jak chciałam. Nie chcę się spinać teraz z szybkim zajściem w ciążę, nawet na ❤️ nie mamy ochoty, bo jak tu mieć ochotę :/

31.01.2018 Synek 👦 40+3
    7tc [*] 04.2022
  • Karoola Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2022, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe koleżanki.

A mi smutno troszkę, testy blade więc w tym cyklu pozostaje juz mi czekać na okres. No nic może w następnym się uda.

Córka w 2013 r
    Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
    Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
    Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
    Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈

Kir-AA
    Accofil, heparyna, acard,
  • Anka94 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2022, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś

Nie ma się co zmuszac do tego żeby próbować zajść już teraz zaraz natychmiast. Jedna kobieta jest gotowa odrazu inna potrzebuje kilku tygodni czy miesiący. Ja osobiście wkręciłam się teraz w szukanie przyczyny 🤯tak wiem ,że nawet badania genetyczne zarodka nie zawsze dadzą odpowiedź,my akurat nie robiliśmy. Jednak jeśli wina leżałaby po mojej stronie to chciałabym zminimalizować na maxa ryzyko powtórki.
    Z tego co czytałam częstym powodem jest trombofilia wrodzona i ona jest dziedziczna, a mój tata zmarł na zator płucny,babcia tez miała z tym problem,dlatego to badanie zrobię ,żeby wykluczyć takie ryzyko albo w razie czego zapobiec kolejnej stracie

ONA jeszcze 27l ,ON 30lat
    Listopad 2021 - ciąża biochem 🤔
    Kwiecień 2022 -poronienie 9tydz/12tydz😭😇
    Walczymy o spełnienie jedynego marzenia- CHCEMY BYĆ RODZICAMI 👶👪
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2022, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To rozważ też zrobienie zespołu antyfosfolipidowego zanim minie 6 tygodni od poronienia.

Anka94 lubi tę wiadomość

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Babulka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2022, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cslza wrote:
    Dziękuję dziewczyny. Ten tydzień mam przepełniony wyjazdami służbowymi, więc zajmę czymś głowę. Kolejny mam wolny i jadę na moje ukochane mazury, tam będziemy leczyć się psychicznie. Widzę, że mój mąż też to bardzo przeżywa (była informacja, że jest serduszko w 6tc) i zamknął się w swojej skorupie... Synek też pyta czemu nam smutno i czy w piątek bolał mnie brzuch, bo jestem w ciąży :( tylko jak wytłumaczyć 4latkowo co się wydarzyło?

Pocieszam się tym, że może będę mieć moje wymarzone dziecko urodzone w maju lub czerwcu tak jak chciałam. Nie chcę się spinać teraz z szybkim zajściem w ciążę, nawet na ❤️ nie mamy ochoty, bo jak tu mieć ochotę :/
    4 latkowi to nie wiem ale 2.5 latce tłumaczyłam na tyle na ile mogła zrozumieć, bo początkowe ukrywanie tego przed nią wzmagało jej niepokój. Jak wytłumaczyłam, że mama jest smutna bo tęskni za aniołkiem ale wszystko będzie w porządku, to się uspokoiła.

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Nati94 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2022, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cslza wrote:
    Hej, mogę dołączyć do wątku? Co prawda strata świeża, bo wszystko dzialo sie wczoraj... emocji nadal dużo i ciężko, staramy się zająć czymś myśli i nastawiamy się na powrót do starań po najbliższej miesiączce. Zastanawiam się czy będzie ona za 4tyg, mam szczerą nadzieję, że mój organizm szybko wróci do normy... jak to było u Was? Poroniłam z tabletkami arthrotec, bez łyżeczkowania.
    Calza, ja miałam pierwszą miesiączkę jakoś po 5 tygodniach, ale byłam kontrolowana i ciągle zostały jakieś resztki, do oczyszczenia po miesiączce i tak się z tym bujałam aż do lutego. Jeszcze raz bardzo mi przykro, mam nadzieję, że u Was szybko się uda 🍀

Calza, co do tłumaczenia dziecku, to moja córka wie, że ma Braciszka- Aniołka, który przy nas jest i nad nami czuwa. Dzieci są bardzo mądre.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2022, 10:08

Babulka lubi tę wiadomość

Córeczka: 05.2017
    Córeczka: 08.2020
    age.png

💔11.2021 synek
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2022, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańcza wrote:

Bardzo kiepsko wczoraj u niej byłam to nawet nie wiem czy zauważyła moją obecność. Obawiam się że to koniec już codziennie spodziewam się telefonu z informacją że umarła, zwyczajowa nie wierzę w takie rzeczy ale dzisiaj śniło mi się że wypadły mi wszystkie zęby jak mój mąż miał taki sen to jego tata zmarł.
    Dzisiaj do niej nie jadę bo moje dzieci mają gorączkę boję się żeby ją tym nie zarazić

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • cslza Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2022, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati94 wrote:
    Calza, ja miałam pierwszą miesiączkę jakoś po 5 tygodniach, ale byłam kontrolowana i ciągle zostały jakieś resztki, do oczyszczenia po miesiączce i tak się z tym bujałam aż do lutego. Jeszcze raz bardzo mi przykro, mam nadzieję, że u Was szybko się uda 🍀

Calza, co do tłumaczenia dziecku, to moja córka wie, że ma Braciszka- Aniołka, który przy nas jest i nad nami czuwa. Dzieci są bardzo mądre.

My mu jeszcze nie powiedzieliśmy o ciąży, a się skończyła i powiedziałam mu na razie, że to bardzo trudny temat i chętnie mu wyjaśnienie jak będzie większy. On jest bardzo emocjonalny i nie chcę żeby to go męczyło :(

Nati94 lubi tę wiadomość

31.01.2018 Synek 👦 40+3
    7tc [*] 04.2022
‹‹ 321 322 323 324 325 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ