Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Ultra, super wieści 🍀🥳
Ja w tym roku kończę 31 lat i absolutnie nie uważam, ze to za późno na pierwsze dziecko. W ogóle nie lubię tej ciągłej debaty kiedy to jest idealny wiek na zajscie w ciąże. Wiem, ze biologia rządzi się swoimi prawami i może być trochę trudniej, ale nawet te 2 lata temu, kiedy zaczęliśmy starania, ja nie byłam gotowa mentalnie (mimo, ze wydawało mi się inaczej). Oczywiście każdy dojrzewa w swoim tempie, dla każdej z nas ten moment nadejdzie w odpowiednim czasie. Natomiast jestem przekonana, ze będę lepsza mama teraz, niż byłabym 2, 3, 4 lata temu. I trochę mam taka teorie, ze jeżeli to się nie wydarza teraz, to znaczy, ze to jeszcze nie teraz i koniec. Same starania nauczyły mnie tak dużo i tak bardzo zmieniły moje myślenie na temat macierzyństwa i ogólnie wychowania dzieci, ze mimo to, ze to boli, to wiem, ze warto było/jest czekać.Bakalia, Jc94, jo_ana lubią tę wiadomość
-
Ja urodziłam pierwsze dziecko w wieku 32 lat i uważam że to był bardzo dobry moment. Moje koleżanki rownolatki zaczely podobnie i rodza kolejne dzieci bez wiekszch problemów. No niestety jak widac po naszym watku poronienia i nieplodnosc dotyczą kazdego wieku. Moze nie jest zasadne czekac celowo do 40stki, ale tez nie przesadzajmy.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Dziewczyny, u mnie jest pęcherzyk.
Zestaw od teraz heparyna do końca ciąży, acard od 12 tc- tak a propo mutacji.
Dostałam też luteinę 2x1, USG na serduszko 2.05 (jeśli nie będzie, to przyjmie też tydzień później), zwykła wizyta 18.05. i od dziś zdecydował, że idę na L4.
Trzymam za Was kciuki.
Dżasta, Pinki😍Tony, Pomarańcza, Babulka, Kama123, Malinkaaa, Susannah, Jc94, Karoola, Pinkiii, Ultra-Dżasta lubią tę wiadomość
-
Dzasta, super wieści 🥰 to bobo już się dobrze tam rozgościł i rośnie 😊
Pinki, gratulacje!!! Trzymamy kciuki, już umawialas pierwszą wizytę?
Nati, dobrze, teraz zadbaj o siebie i maleństwo ❤️ odpoczywaj i korzystaj z wolnego 😊
Babulka, cieszę się że jednak wizyta zaklepana 😉
Jednorożec, jak sytuacja z mamą? -
Pomarańcza wrote:Dzasta, super wieści 🥰 to bobo już się dobrze tam rozgościł i rośnie 😊
Nati, dobrze, teraz zadbaj o siebie i maleństwo ❤️ odpoczywaj i korzystaj z wolnego 😊
Jednorożec, jak sytuacja z mamą?Pomarańcza lubi tę wiadomość
-
Cześć
ja właśnie odkryłam w aplikacji forum - świetny mam refleks
witam was wszystkie gratuluje tym z pozytywny testem ! I walczę z wami
krótko o mnie 11 lat temu zdrowa ciąża a od 2019 r już trzy poronienia do 10 tyg ... i dalej walczę
aktualnie zmiana lekarza Aromek, duphason, eutyrox , acard i glucophas . Aktualnie w 21 dc progesteron 15 ... No i testuje się koło środy ... zobaczymy czy 1 cykl z nowymi lekami (wcześniej clo i bez gluco) będzie owocny . Marnie to widzę No ale czekam
i obserwuje was
-
Kol87 wrote:Cześć
ja właśnie odkryłam w aplikacji forum - świetny mam refleks
witam was wszystkie gratuluje tym z pozytywny testem ! I walczę z wami
krótko o mnie 11 lat temu zdrowa ciąża a od 2019 r już trzy poronienia do 10 tyg ... i dalej walczę
aktualnie zmiana lekarza Aromek, duphason, eutyrox , acard i glucophas . Aktualnie w 21 dc progesteron 15 ... No i testuje się koło środy ... zobaczymy czy 1 cykl z nowymi lekami (wcześniej clo i bez gluco) będzie owocny . Marnie to widzę No ale czekam
i obserwuje was
Witaj 🙂 przykro mi, że trafiłaś na nasz wątek... Czy znasz przyczynę niepowodzeń? Trzymam kciuki za testowanie!Starania od kwietnia 2020
👩❤️👨 Ona 32 lata, on 34 lata
😢2021 rok 6 tydzień
😢2022 rok 9 tydzień (krwiak, wywołanie farmakologiczne, łyżeczkowanie)
😞 2022 rok 7 tydzień, ciąża pozamaciczna, leczenie metotreksatem
🤞⏸️ nowa nadzieja 5 tydzień ciąży beta 4900 mUI/ml 🌈
🌈 7/1 hbd, jest ❤️!!! CRL 8,8 mm, FHR 142/min.
🌈 13/1 hbd, 7,44 cm ryzyka niskie ❤️
🌈 17/1 hbd, wszystko dobrze, wstydzioch 🩷🩵
🌈 21/1 hbd, połówkowe w porządku, 370 gramów chłopca 🩵
🌈 29/1 hbd, 1630 g 🩵
🌈 37/2 hbd, 2900 g - do kontroli przyrostu po tygodniu
-
Hej, mogę dołączyć do wątku? Co prawda strata świeża, bo wszystko dzialo sie wczoraj... emocji nadal dużo i ciężko, staramy się zająć czymś myśli i nastawiamy się na powrót do starań po najbliższej miesiączce. Zastanawiam się czy będzie ona za 4tyg, mam szczerą nadzieję, że mój organizm szybko wróci do normy... jak to było u Was? Poroniłam z tabletkami arthrotec, bez łyżeczkowania.31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
Kol87, Cslza nie lubię witać tu kolejnych dziewczyn, ale jesteście mile widziane i możecie liczyć na wsparcie. Pierwsza miesiączka po poronieniu to kwestia indywidualna, ale zwykle to ok 4 tygodnie - organizm zwykle traktuje poronienie jak miesiączkę, i po typowym dla nas czasie pojawia się kolejny okres. Zdaza się, że trwa to dłużej, ciezko przewidzieć. Cslza, widzę że u Ciebie w 7tc doszło do poronienia, organizm powinien szybko wrócić na normalne tory. Trzymajcie się ;*
-
Przykro mi, że do nas dołączasz, oczywiście ze względu na powód.
U mnie po pierwszym poronieniu okres był po ok 33 dniach (łyżeczkowanie) a po drugim po 31 dniach (samoistne bez leków). Ogólnie możesz się spodziewać miesiączki 4-6 tygodni po poronieniu. Nie stresuj się tym, po wczesnej ciąży organizm szybko wraca do normy. Wykorzystaj ten czas na zadbanie o siebie psychicznie i fizycznie, bez względu na to czy to oznacza dla Ciebie lekcje salsy czy relaks przy netflixie2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Dziękuję dziewczyny. Ten tydzień mam przepełniony wyjazdami służbowymi, więc zajmę czymś głowę. Kolejny mam wolny i jadę na moje ukochane mazury, tam będziemy leczyć się psychicznie. Widzę, że mój mąż też to bardzo przeżywa (była informacja, że jest serduszko w 6tc) i zamknął się w swojej skorupie... Synek też pyta czemu nam smutno i czy w piątek bolał mnie brzuch, bo jestem w ciąży
tylko jak wytłumaczyć 4latkowo co się wydarzyło?
Pocieszam się tym, że może będę mieć moje wymarzone dziecko urodzone w maju lub czerwcu tak jak chciałam. Nie chcę się spinać teraz z szybkim zajściem w ciążę, nawet na ❤️ nie mamy ochoty, bo jak tu mieć ochotę31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
Witam nowe koleżanki.
A mi smutno troszkę, testy blade więc w tym cyklu pozostaje juz mi czekać na okres. No nic może w następnym się uda.Córka w 2013 r
Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard, -
Nie ma się co zmuszac do tego żeby próbować zajść już teraz zaraz natychmiast. Jedna kobieta jest gotowa odrazu inna potrzebuje kilku tygodni czy miesiący. Ja osobiście wkręciłam się teraz w szukanie przyczyny 🤯tak wiem ,że nawet badania genetyczne zarodka nie zawsze dadzą odpowiedź,my akurat nie robiliśmy. Jednak jeśli wina leżałaby po mojej stronie to chciałabym zminimalizować na maxa ryzyko powtórki.
Z tego co czytałam częstym powodem jest trombofilia wrodzona i ona jest dziedziczna, a mój tata zmarł na zator płucny,babcia tez miała z tym problem,dlatego to badanie zrobię ,żeby wykluczyć takie ryzyko albo w razie czego zapobiec kolejnej stracieONA jeszcze 27l ,ON 30lat
Listopad 2021 - ciąża biochem 🤔
Kwiecień 2022 -poronienie 9tydz/12tydz😭😇
Walczymy o spełnienie jedynego marzenia- CHCEMY BYĆ RODZICAMI 👶👪 -
cslza wrote:Dziękuję dziewczyny. Ten tydzień mam przepełniony wyjazdami służbowymi, więc zajmę czymś głowę. Kolejny mam wolny i jadę na moje ukochane mazury, tam będziemy leczyć się psychicznie. Widzę, że mój mąż też to bardzo przeżywa (była informacja, że jest serduszko w 6tc) i zamknął się w swojej skorupie... Synek też pyta czemu nam smutno i czy w piątek bolał mnie brzuch, bo jestem w ciąży
tylko jak wytłumaczyć 4latkowo co się wydarzyło?
Pocieszam się tym, że może będę mieć moje wymarzone dziecko urodzone w maju lub czerwcu tak jak chciałam. Nie chcę się spinać teraz z szybkim zajściem w ciążę, nawet na ❤️ nie mamy ochoty, bo jak tu mieć ochotę2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
cslza wrote:Hej, mogę dołączyć do wątku? Co prawda strata świeża, bo wszystko dzialo sie wczoraj... emocji nadal dużo i ciężko, staramy się zająć czymś myśli i nastawiamy się na powrót do starań po najbliższej miesiączce. Zastanawiam się czy będzie ona za 4tyg, mam szczerą nadzieję, że mój organizm szybko wróci do normy... jak to było u Was? Poroniłam z tabletkami arthrotec, bez łyżeczkowania.
Calza, co do tłumaczenia dziecku, to moja córka wie, że ma Braciszka- Aniołka, który przy nas jest i nad nami czuwa. Dzieci są bardzo mądre.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2022, 10:08
Babulka lubi tę wiadomość
-
Pomarańcza wrote:Dzasta, super wieści 🥰 to bobo już się dobrze tam rozgościł i rośnie 😊
Jednorożec, jak sytuacja z mamą?
Dzisiaj do niej nie jadę bo moje dzieci mają gorączkę boję się żeby ją tym nie zarazićDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Nati94 wrote:Calza, ja miałam pierwszą miesiączkę jakoś po 5 tygodniach, ale byłam kontrolowana i ciągle zostały jakieś resztki, do oczyszczenia po miesiączce i tak się z tym bujałam aż do lutego. Jeszcze raz bardzo mi przykro, mam nadzieję, że u Was szybko się uda 🍀
Calza, co do tłumaczenia dziecku, to moja córka wie, że ma Braciszka- Aniołka, który przy nas jest i nad nami czuwa. Dzieci są bardzo mądre.
My mu jeszcze nie powiedzieliśmy o ciąży, a się skończyła i powiedziałam mu na razie, że to bardzo trudny temat i chętnie mu wyjaśnienie jak będzie większy. On jest bardzo emocjonalny i nie chcę żeby to go męczyłoNati94 lubi tę wiadomość
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6