Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Malinkaaa wrote:Akataa kiedy będziesz testować? Widzę, że jesteśmy na podobnym etapie, jestem w 2 cs, owulacja gdzieś za tydzień/dwa. Też już wariuję. Przed okresem już miałam dużą senność przez 3 dni i myślałam, że zaskoczyło. Można sobie niestety dużo wmówić 😑
Co do objawów - pierwsza nieudana 0 jakichkolwiek, druga nieudana mega senność, płaczliwość, napięcie w piersiach.
U mnie 5dpo dziś, testowanko planuję w sobotę za tydzień (13dpo), no chyba, że już nie będę musiała, bo 🐵 przyjdzie. Co do wmawiania, to racja, ja przed poprzednią 🐵 miałam takie dziwne uczucie w ustach jak w poprzedniej ciąży (ni to mdłości, ni ślinotok), chociaż jeszcze się za bardzo nie staraliśmy. 🤭 W sumie, jak o tym teraz pomyślałam, to też to poczułam. 😅
To będzie bardzo dluuuuugi tydzień. Mam plan skończyć skarpetki na drutach i wkręcić się w jakiś serial w trakcie dziergania, żeby nie myśleć o tym, czy się udało. 😆 -
Babulka wrote:Nelcia niestety jesteś w błędzie, infekcja, szczególnie szyjki macicy może być bezobjawowa i da się tak zajść w ciążę. Jeśli nie chcesz zajść w ciążę to musisz pomyśleć o antykoncepcji.Jeszcze mam nadzieję
-
Z organizmami jest mega loteria.. Można zaufać naturze i będzie co będzie, można przebadać wszystko i nic nie wiedzieć.. Albo przebadać i coś znalesc..
Ja początkowo np. nie chciałam robić kariotypow bo uznalam, że tego się nie leczy tylko trzeba trafić na 2 dobre komórki. Później uznalalam, że to postawa mega egoistyczne, bo jednak mam córkę, która mogła ode mnie odziedzic np zły kariotyp.
Tez dużo zależy od przyczyny, nawet tej nie badanej. Jak ktoś ma silną trombofilie.. To może i zajdzie w ciążę, ale urodzi z powikłaniami itp. Zostawiać to losowi też jest dość egoistyczne. Mam taką koleżankę, która bez leków urodziła skrajnego wczesniaka 500 g, po lekach skrajnego wczesniaka 700 g ale jednak robiła wszystko, by dziecko w przyszłości miało lepszy start.
Jednak są rzeczy na które nie ma totalnie wpływu i musi się spotkać dobre jajeczko z dobrym plemnikiem i tyle. Wtedy można próbować i próbować.
Ja po analizie rodzinnej, uznalalam, że to u mnie jest coś nie tak i muszę znaleźć przyczynę bo mam córkę, która może mieć te same problemy.
I tak na prawdę pewnie gdybym nie była u dr P. To nawet by nikt nie Zlecił tych badań. Nie którzy ich znaczenie podważają, inni podważają leczenie. Ale to jedyne czego mogę się trzymać, a co będzie to będzie.
Myślę, że decydując się na kolejną ciążę po poronieniu każda z nas ma w głowie jakie mogą być konsekwencje.
Ale jest dobra passa w naszej grupie, więc wszystkie będziemy mieć cudne zdrowe bobaski
Córka w 2013 r
Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard, -
Nelcia wrote:Ale myslisz , ze to plamienie moze byc teraz od infekcji? We wtorek ide do mojego gina mam nadzieje, ze jest ok. A co do ciazy to ja nie wierze w naturalne zachodzenie w ciaze juz heh2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Dokładnie Karoola, szczególnie że trzeba wziąć pod uwagę jakie obecnie mamy prawo w Polsce. Ogólnie co byśmy zrobiły, nie zrobiły i tak nie znamy efektu. Tak czy siak trzeba po prostu zaryzykować, jeśli się chce mieć dziecko. O wiele trudniej jest podejmować ryzyko jak się już ma dziecko, za które się jest odpowiedzialnym wg mnie.
Karoola lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Babulka wrote:Się okazało, że z mojej wizyty u P. chyba nici, więc znowu jestem w dupie. 😔Córka w 2013 r
Kir-AA
Cześć dziewczyny!
Kurczę, ciężko mi się wbić w wątek, prawie tydzień nic nie pisałam 🙈. Im bliżej świąt to miałam mniejszą ochotę na udzielanie się i w sumie taki odpoczynek od forum dobrze mi zrobił.
Krótko melduję, co u nas: wszystko okej. Wczoraj miałam wizytę, lekarz w szoku, że w 10+1 już jest nos widoczny (na pewno po mężu). Aż sobie sam zrobił zdjęcie i mówił, że doda do książki, którą ma zamiar niedługo opublikować 😅. Dziecko rośnie wzorowo, ma 3,20 cm. Nie można było go/jej obudzić, nawet bieganie po gabinecie i skakanie nie pomogło (kolejny gen ojca) 😂. Dopiero jak mąż wszedł, coś się poruszyło, chyba wyczuło, że z ojcem nie ma żartów 🤪. Acha, no i oczywiście odwrócone dupą do świata. To akurat po matce.
Następna wizyta to prenatalne 😳😱😱.Karoola, Akataa, Nelcia, Babulka, Malinkaaa, Susannah, Susanne, Jc94, Pomarańcza lubią tę wiadomość
11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Nelcia wrote:Dziewczyny a ile macie lat, ze tak zapytam? Ja 30 skoncze zaraz i martwie sie, ze to juz i tak pozno jak na 1 dziecko, no ale co zrobic 🤷♀️
Wolałabym wcześniej, ale co zrobić, jak męża poznałam dopiero 4 lata temu, rok "chodzenia", rok narzeczeństwa, zaraz 2 lata po ślubie... I tak myślę, że mamy niezłe tempo, ale pewnych rzeczy nie przeskoczę. 😅 -
Akataa wrote:Ja 30 skończyłam kilka miesięcy temu i też myślę, że to późno jak na pierwsze dziecko, chociaż lekarz ostatnio do mnie z tekstem, że nie ma co się martwić, do 35 jeszcze daleko...
Wolałabym wcześniej, ale co zrobić, jak męża poznałam dopiero 4 lata temu, rok "chodzenia", rok narzeczeństwa, zaraz 2 lata po ślubie... I tak myślę, że mamy niezłe tempo, ale pewnych rzeczy nie przeskoczę. 😅Jeszcze mam nadzieję -
Akataa wrote:U mnie 5dpo dziś, testowanko planuję w sobotę za tydzień (13dpo), no chyba, że już nie będę musiała, bo 🐵 przyjdzie. Co do wmawiania, to racja, ja przed poprzednią 🐵 miałam takie dziwne uczucie w ustach jak w poprzedniej ciąży (ni to mdłości, ni ślinotok), chociaż jeszcze się za bardzo nie staraliśmy. 🤭 W sumie, jak o tym teraz pomyślałam, to też to poczułam. 😅
To będzie bardzo dluuuuugi tydzień. Mam plan skończyć skarpetki na drutach i wkręcić się w jakiś serial w trakcie dziergania, żeby nie myśleć o tym, czy się udało. 😆
Hah, teraz mi przypomniałaś, że miałam metaliczny posmak w ustach przez chwilę. Oczywiście wiedziałam wcześniej, że to może być objaw ciążyStarania od kwietnia 2020
👩❤️👨 Ona 32 lata, on 34 lata
😢2021 rok 6 tydzień
😢2022 rok 9 tydzień (krwiak, wywołanie farmakologiczne, łyżeczkowanie)
😞 2022 rok 7 tydzień, ciąża pozamaciczna, leczenie metotreksatem
🤞⏸️ nowa nadzieja 5 tydzień ciąży beta 4900 mUI/ml 🌈
🌈 7/1 hbd, jest ❤️!!! CRL 8,8 mm, FHR 142/min.
🌈 13/1 hbd, 7,44 cm ryzyka niskie ❤️
🌈 17/1 hbd, wszystko dobrze, wstydzioch 🩷🩵
🌈 21/1 hbd, połówkowe w porządku, 370 gramów chłopca 🩵
🌈 29/1 hbd, 1630 g 🩵
🌈 37/2 hbd, 2900 g - do kontroli przyrostu po tygodniu
-
Babulka wrote:Się okazało, że z mojej wizyty u P. chyba nici, więc znowu jestem w dupie. 😔
Czemu?Odwołali Ci?
Starania od kwietnia 2020
👩❤️👨 Ona 32 lata, on 34 lata
😢2021 rok 6 tydzień
😢2022 rok 9 tydzień (krwiak, wywołanie farmakologiczne, łyżeczkowanie)
😞 2022 rok 7 tydzień, ciąża pozamaciczna, leczenie metotreksatem
🤞⏸️ nowa nadzieja 5 tydzień ciąży beta 4900 mUI/ml 🌈
🌈 7/1 hbd, jest ❤️!!! CRL 8,8 mm, FHR 142/min.
🌈 13/1 hbd, 7,44 cm ryzyka niskie ❤️
🌈 17/1 hbd, wszystko dobrze, wstydzioch 🩷🩵
🌈 21/1 hbd, połówkowe w porządku, 370 gramów chłopca 🩵
🌈 29/1 hbd, 1630 g 🩵
🌈 37/2 hbd, 2900 g - do kontroli przyrostu po tygodniu
-
No mam ten termin ❤ takze w czerwcu nas czeka wycieczka do Łodzi.
A z tymi badaniami to Wam powiem ze chyba dużą rolę odgrywa intuicja kobiety. Ja już niestety sama nie wiem co moja mi mówi 😂Karoola, Akataa, Malinkaaa lubią tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Babulka wrote:No mam ten termin ❤ takze w czerwcu nas czeka wycieczka do Łodzi.
A z tymi badaniami to Wam powiem ze chyba dużą rolę odgrywa intuicja kobiety. Ja już niestety sama nie wiem co moja mi mówi 😂
Ale z drugiej strony twardo stąpam po ziemi i troszkę mam pojęcie o medycynie... Przeanalizowałam mój przypadek bardzo z boku.
Chociaż mój lekarz mi mówił, żebym zrobiła tylko kariotyp i starać się dalej.Moja położna to samo, ona poroniła kilkanaście razy...
Ale jednak tak jak Babulka kiedyś napisałaś 2 poronienie to już raczej nie przypadek.
Córka w 2013 r
Kir-AA
Zależy co to znaczy przypadek, bo jeśli mowa o wadzie genetycznej to niestety zdarzają się takie sytuacje, że i po 3 i więcej takich poronień mimo prawidłowych kariotypów
Ja myślę, że moje drugie też było z wadą, co by sumowało się do dwóch "przypadków"2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska