X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Poronienie 2021, a ponowne starania
Odpowiedz

Poronienie 2021, a ponowne starania

Oceń ten wątek:
  • Akataa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2022, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinkaaa wrote:
    Akataa kiedy będziesz testować? Widzę, że jesteśmy na podobnym etapie, jestem w 2 cs, owulacja gdzieś za tydzień/dwa. Też już wariuję. Przed okresem już miałam dużą senność przez 3 dni i myślałam, że zaskoczyło. Można sobie niestety dużo wmówić 😑

Co do objawów - pierwsza nieudana 0 jakichkolwiek, druga nieudana mega senność, płaczliwość, napięcie w piersiach.

U mnie 5dpo dziś, testowanko planuję w sobotę za tydzień (13dpo), no chyba, że już nie będę musiała, bo 🐵 przyjdzie. Co do wmawiania, to racja, ja przed poprzednią 🐵 miałam takie dziwne uczucie w ustach jak w poprzedniej ciąży (ni to mdłości, ni ślinotok), chociaż jeszcze się za bardzo nie staraliśmy. 🤭 W sumie, jak o tym teraz pomyślałam, to też to poczułam. 😅
    To będzie bardzo dluuuuugi tydzień. Mam plan skończyć skarpetki na drutach i wkręcić się w jakiś serial w trakcie dziergania, żeby nie myśleć o tym, czy się udało. 😆

🩵 12.02.23, 41t0d - 2940g, 53 cm
    age.png
    💔 26.11.21 - 8t3d - 👼(poronienie samoistne)
  • Nelcia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2022, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    Nelcia niestety jesteś w błędzie, infekcja, szczególnie szyjki macicy może być bezobjawowa i da się tak zajść w ciążę. Jeśli nie chcesz zajść w ciążę to musisz pomyśleć o antykoncepcji.
    Ale myslisz , ze to plamienie moze byc teraz od infekcji? We wtorek ide do mojego gina mam nadzieje, ze jest ok. A co do ciazy to ja nie wierze w naturalne zachodzenie w ciaze juz heh

Jeszcze mam nadzieję
  • Karoola Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2022, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z organizmami jest mega loteria.. Można zaufać naturze i będzie co będzie, można przebadać wszystko i nic nie wiedzieć.. Albo przebadać i coś znalesc..

Ja początkowo np. nie chciałam robić kariotypow bo uznalam, że tego się nie leczy tylko trzeba trafić na 2 dobre komórki. Później uznalalam, że to postawa mega egoistyczne, bo jednak mam córkę, która mogła ode mnie odziedzic np zły kariotyp.

Tez dużo zależy od przyczyny, nawet tej nie badanej. Jak ktoś ma silną trombofilie.. To może i zajdzie w ciążę, ale urodzi z powikłaniami itp. Zostawiać to losowi też jest dość egoistyczne. Mam taką koleżankę, która bez leków urodziła skrajnego wczesniaka 500 g, po lekach skrajnego wczesniaka 700 g ale jednak robiła wszystko, by dziecko w przyszłości miało lepszy start.

Jednak są rzeczy na które nie ma totalnie wpływu i musi się spotkać dobre jajeczko z dobrym plemnikiem i tyle. Wtedy można próbować i próbować.

Ja po analizie rodzinnej, uznalalam, że to u mnie jest coś nie tak i muszę znaleźć przyczynę bo mam córkę, która może mieć te same problemy.

I tak na prawdę pewnie gdybym nie była u dr P. To nawet by nikt nie Zlecił tych badań. Nie którzy ich znaczenie podważają, inni podważają leczenie. Ale to jedyne czego mogę się trzymać, a co będzie to będzie.

Myślę, że decydując się na kolejną ciążę po poronieniu każda z nas ma w głowie jakie mogą być konsekwencje.

Ale jest dobra passa w naszej grupie, więc wszystkie będziemy mieć cudne zdrowe bobaski

Córka w 2013 r
    Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
    Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
    Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
    Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈

Kir-AA
    Accofil, heparyna, acard,
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2022, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelcia wrote:
    Ale myslisz , ze to plamienie moze byc teraz od infekcji? We wtorek ide do mojego gina mam nadzieje, ze jest ok. A co do ciazy to ja nie wierze w naturalne zachodzenie w ciaze juz heh
    Nie, myślę, że nadal po poronieniu to plamienie.

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2022, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Karoola, szczególnie że trzeba wziąć pod uwagę jakie obecnie mamy prawo w Polsce. Ogólnie co byśmy zrobiły, nie zrobiły i tak nie znamy efektu. Tak czy siak trzeba po prostu zaryzykować, jeśli się chce mieć dziecko. O wiele trudniej jest podejmować ryzyko jak się już ma dziecko, za które się jest odpowiedzialnym wg mnie.

Karoola lubi tę wiadomość

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Nelcia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2022, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    Nie, myślę, że nadal po poronieniu to plamienie.
    Tez tak mi sie wydaje, bralam tez antybiotyk bo mi lekarz przepisal wiec mysle, ze ok bedzie

Jeszcze mam nadzieję
  • Nelcia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2022, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ile macie lat, ze tak zapytam? Ja 30 skoncze zaraz i martwie sie, ze to juz i tak pozno jak na 1 dziecko, no ale co zrobic 🤷‍♀️

Jeszcze mam nadzieję
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2022, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Się okazało, że z mojej wizyty u P. chyba nici, więc znowu jestem w dupie. 😔

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Karoola Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2022, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    Czyhaj na grupie na fb, zobacz mi się 2razy udało tak dostać rach ciach.

Córka w 2013 r

Kir-AA
  • Karoola Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2022, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 34 lata

Córka w 2013 r

Kir-AA
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2022, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja siedzę na tej grupie i nic. :(

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2022, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Kurczę, ciężko mi się wbić w wątek, prawie tydzień nic nie pisałam 🙈. Im bliżej świąt to miałam mniejszą ochotę na udzielanie się i w sumie taki odpoczynek od forum dobrze mi zrobił.

Krótko melduję, co u nas: wszystko okej. Wczoraj miałam wizytę, lekarz w szoku, że w 10+1 już jest nos widoczny (na pewno po mężu). Aż sobie sam zrobił zdjęcie i mówił, że doda do książki, którą ma zamiar niedługo opublikować 😅. Dziecko rośnie wzorowo, ma 3,20 cm. Nie można było go/jej obudzić, nawet bieganie po gabinecie i skakanie nie pomogło (kolejny gen ojca) 😂. Dopiero jak mąż wszedł, coś się poruszyło, chyba wyczuło, że z ojcem nie ma żartów 🤪. Acha, no i oczywiście odwrócone dupą do świata. To akurat po matce.

Następna wizyta to prenatalne 😳😱😱.

Karoola, Akataa, Nelcia, Babulka, Malinkaaa, Susannah, Susanne, Jc94, Pomarańcza lubią tę wiadomość

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • Akataa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2022, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelcia wrote:
    Dziewczyny a ile macie lat, ze tak zapytam? Ja 30 skoncze zaraz i martwie sie, ze to juz i tak pozno jak na 1 dziecko, no ale co zrobic 🤷‍♀️
    Ja 30 skończyłam kilka miesięcy temu i też myślę, że to późno jak na pierwsze dziecko, chociaż lekarz ostatnio do mnie z tekstem, że nie ma co się martwić, do 35 jeszcze daleko...
    Wolałabym wcześniej, ale co zrobić, jak męża poznałam dopiero 4 lata temu, rok "chodzenia", rok narzeczeństwa, zaraz 2 lata po ślubie... I tak myślę, że mamy niezłe tempo, ale pewnych rzeczy nie przeskoczę. 😅

🩵 12.02.23, 41t0d - 2940g, 53 cm
    age.png
    💔 26.11.21 - 8t3d - 👼(poronienie samoistne)
  • Nelcia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2022, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akataa wrote:
    Ja 30 skończyłam kilka miesięcy temu i też myślę, że to późno jak na pierwsze dziecko, chociaż lekarz ostatnio do mnie z tekstem, że nie ma co się martwić, do 35 jeszcze daleko...
    Wolałabym wcześniej, ale co zrobić, jak męża poznałam dopiero 4 lata temu, rok "chodzenia", rok narzeczeństwa, zaraz 2 lata po ślubie... I tak myślę, że mamy niezłe tempo, ale pewnych rzeczy nie przeskoczę. 😅
    Ja zawsze chcialam miec szybko dzieci, ale juz prawie 6 lat po slubie i nic wiec poszlismy na in vitro a tu takie cos nas spotkalo

Jeszcze mam nadzieję
  • Malinkaaa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2022, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akataa wrote:
    U mnie 5dpo dziś, testowanko planuję w sobotę za tydzień (13dpo), no chyba, że już nie będę musiała, bo 🐵 przyjdzie. Co do wmawiania, to racja, ja przed poprzednią 🐵 miałam takie dziwne uczucie w ustach jak w poprzedniej ciąży (ni to mdłości, ni ślinotok), chociaż jeszcze się za bardzo nie staraliśmy. 🤭 W sumie, jak o tym teraz pomyślałam, to też to poczułam. 😅
    To będzie bardzo dluuuuugi tydzień. Mam plan skończyć skarpetki na drutach i wkręcić się w jakiś serial w trakcie dziergania, żeby nie myśleć o tym, czy się udało. 😆

Hah, teraz mi przypomniałaś, że miałam metaliczny posmak w ustach przez chwilę. Oczywiście wiedziałam wcześniej, że to może być objaw ciąży ;)

Starania od kwietnia 2020
    👩‍❤️‍👨 Ona 32 lata, on 34 lata

😢2021 rok 6 tydzień
    😢2022 rok 9 tydzień (krwiak, wywołanie farmakologiczne, łyżeczkowanie)
    😞 2022 rok 7 tydzień, ciąża pozamaciczna, leczenie metotreksatem
    🤞⏸️ nowa nadzieja 5 tydzień ciąży beta 4900 mUI/ml 🌈
    🌈 7/1 hbd, jest ❤️!!! CRL 8,8 mm, FHR 142/min.
    🌈 13/1 hbd, 7,44 cm ryzyka niskie ❤️
    🌈 17/1 hbd, wszystko dobrze, wstydzioch 🩷🩵
    🌈 21/1 hbd, połówkowe w porządku, 370 gramów chłopca 🩵
    🌈 29/1 hbd, 1630 g 🩵
    🌈 37/2 hbd, 2900 g - do kontroli przyrostu po tygodniu
    preg.png
  • Malinkaaa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2022, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:

Czemu? :( Odwołali Ci?

Starania od kwietnia 2020
    👩‍❤️‍👨 Ona 32 lata, on 34 lata

😢2021 rok 6 tydzień
    😢2022 rok 9 tydzień (krwiak, wywołanie farmakologiczne, łyżeczkowanie)
    😞 2022 rok 7 tydzień, ciąża pozamaciczna, leczenie metotreksatem
    🤞⏸️ nowa nadzieja 5 tydzień ciąży beta 4900 mUI/ml 🌈
    🌈 7/1 hbd, jest ❤️!!! CRL 8,8 mm, FHR 142/min.
    🌈 13/1 hbd, 7,44 cm ryzyka niskie ❤️
    🌈 17/1 hbd, wszystko dobrze, wstydzioch 🩷🩵
    🌈 21/1 hbd, połówkowe w porządku, 370 gramów chłopca 🩵
    🌈 29/1 hbd, 1630 g 🩵
    🌈 37/2 hbd, 2900 g - do kontroli przyrostu po tygodniu
    preg.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2022, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dostali maila od dziewczyny, która miała mi odstąpić termin...

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Babulka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2022, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mam ten termin ❤ takze w czerwcu nas czeka wycieczka do Łodzi.

A z tymi badaniami to Wam powiem ze chyba dużą rolę odgrywa intuicja kobiety. Ja już niestety sama nie wiem co moja mi mówi 😂

Karoola, Akataa, Malinkaaa lubią tę wiadomość

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Karoola Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2022, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    No mam ten termin ❤ takze w czerwcu nas czeka wycieczka do Łodzi.

A z tymi badaniami to Wam powiem ze chyba dużą rolę odgrywa intuicja kobiety. Ja już niestety sama nie wiem co moja mi mówi 😂
    U mnie się sprawdziło w 100% intuicja..
    Ale z drugiej strony twardo stąpam po ziemi i troszkę mam pojęcie o medycynie... Przeanalizowałam mój przypadek bardzo z boku.

Chociaż mój lekarz mi mówił, żebym zrobiła tylko kariotyp i starać się dalej.Moja położna to samo, ona poroniła kilkanaście razy...
    Ale jednak tak jak Babulka kiedyś napisałaś 2 poronienie to już raczej nie przypadek.

Córka w 2013 r

Kir-AA
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2022, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zależy co to znaczy przypadek, bo jeśli mowa o wadzie genetycznej to niestety zdarzają się takie sytuacje, że i po 3 i więcej takich poronień mimo prawidłowych kariotypów :(

Ja myślę, że moje drugie też było z wadą, co by sumowało się do dwóch "przypadków" :(

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

‹‹ 320 321 322 323 324 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ