Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie też mówili żeby odczekać 3 miesiące. Po prawidłowym usg spróbowaliśmy po 2 miesiączce od poronienia, póki co nic. Okres niestety został okupiony moimi łzami 😣 miałam cichą nadzieję, że jednak zaskoczyłoStarania od kwietnia 2020
👩❤️👨 Ona 32 lata, on 34 lata
😢2021 rok 6 tydzień
😢2022 rok 9 tydzień (krwiak, wywołanie farmakologiczne, łyżeczkowanie)
😞 2022 rok 7 tydzień, ciąża pozamaciczna, leczenie metotreksatem
🤞⏸️ nowa nadzieja 5 tydzień ciąży beta 4900 mUI/ml 🌈
🌈 7/1 hbd, jest ❤️!!! CRL 8,8 mm, FHR 142/min.
🌈 13/1 hbd, 7,44 cm ryzyka niskie ❤️
🌈 17/1 hbd, wszystko dobrze, wstydzioch 🩷🩵
🌈 21/1 hbd, połówkowe w porządku, 370 gramów chłopca 🩵
🌈 29/1 hbd, 1630 g 🩵
🌈 37/2 hbd, 2900 g - do kontroli przyrostu po tygodniu
-
Susannah wrote:Zgadzam się z Tony. Jak jest taki mądry to niech zabierze matkę do siebie. A nie wpada raz na X czasu i jeszcze Ci robi awantury.
Musisz zadbać przede wszystkim o siebie i swoją rodzinę, a matka skutecznie niszczy Ci psychikę.
Dokładnie tak. Często niestety najlepsze dzieci to te, które mieszkają dalej i odwiedzają rodziców od święta. Zadbaj też o swoje zdrowie psychiczneStarania od kwietnia 2020
😢2021 rok 6 tydzień
🌈 29/1 hbd, 1630 g 🩵
-
Malinkaaa wrote:U mnie też mówili żeby odczekać 3 miesiące. Po prawidłowym usg spróbowaliśmy po 2 miesiączce od poronienia, póki co nic. Okres niestety został okupiony moimi łzami 😣 miałam cichą nadzieję, że jednak zaskoczyło
Z tego co widzę jesteś po 2 poronieniach, robiłaś jakieś badania? Znasz przyczynę poronień.Jeśli nie powinnam pytać to przepraszam nie odpowiadajONA jeszcze 27l ,ON 30lat
Listopad 2021 - ciąża biochem 🤔
Kwiecień 2022 -poronienie 9tydz/12tydz😭😇
Walczymy o spełnienie jedynego marzenia- CHCEMY BYĆ RODZICAMI 👶👪 -
Anka94 wrote:Z tego co widzę jesteś po 2 poronieniach, robiłaś jakieś badania? Znasz przyczynę poronień.Jeśli nie powinnam pytać to przepraszam nie odpowiadaj
Badania są opisane w stopce. Przyczyny niestety nie znamy
Mój ginekolog z ciąży po 2 poronieniu zlecił tylko antykoagulant. Plus branie 3 dawek kwasu foliowego. Jak dla mnie całkowita porażka...
Resztę zrobiłam sama po przewertowaniu forum. Nowy ginekolog proponuje trombofilię, robię ją na NFZ, więc trochę to trwa.
Przyczyny nie znam. TSH w ciąży było ok, po poronieniu skoczyło do 4. Przy wcześniejszej ciąży i po nie było takich problemów. Teraz jest pod kontrolą.Starania od kwietnia 2020
😢2021 rok 6 tydzień
🌈 29/1 hbd, 1630 g 🩵
-
Malinkaaa wrote:Badania są opisane w stopce. Przyczyny niestety nie znamy
Mój ginekolog z ciąży po 2 poronieniu zlecił tylko antykoagulant. Plus branie 3 dawek kwasu foliowego. Jak dla mnie całkowita porażka...
Resztę zrobiłam sama po przewertowaniu forum. Nowy ginekolog proponuje trombofilię, robię ją na NFZ, więc trochę to trwa.
Przyczyny nie znam. TSH w ciąży było ok, po poronieniu skoczyło do 4. Przy wcześniejszej ciąży i po nie było takich problemów. Teraz jest pod kontrolą.
Rozumiem dziękuję za informację, ja jestem po 1poronieniu. Lekarz nie zlecił badań genetycznych,znaczy powiedzial że przy 1nie jest to konieczne, a ja osobiście byłam w takim szoku ,że nawet nie pomyślałam ,że może warto jest zrobić. Dopiero w przyszłym tygodniu mam 1wozyte po zabiegu to może dostanę więcej wskazówek. Jak na razie totalnie nie wiem co powinnam zrobić,z jednej strony bardzo chciałbym mieć dziecko ,a z drugiej boję się powtórkiONA jeszcze 27l ,ON 30lat
Anka94 wrote:Rozumiem dziękuję za informację, ja jestem po 1poronieniu. Lekarz nie zlecił badań genetycznych,znaczy powiedzial że przy 1nie jest to konieczne, a ja osobiście byłam w takim szoku ,że nawet nie pomyślałam ,że może warto jest zrobić. Dopiero w przyszłym tygodniu mam 1wozyte po zabiegu to może dostanę więcej wskazówek. Jak na razie totalnie nie wiem co powinnam zrobić,z jednej strony bardzo chciałbym mieć dziecko ,a z drugiej boję się powtórki
Po pierwszym badałam TSH, Ft3, Ft4, przeciwciała na różyczkę i trombofilię. Plus USG. Wtedy też nic nie wyszło z tych badań. Spróbowaliśmy jeszcze na takiej zasadzie, że raz się mógł zdarzyć. Chociaż miałam chyba większą traumę po pierwszym poronieniu niż teraz. Zaszłam w 5 CS, gdzie o pierwszą ciąże staraliśmy się około roku. Teraz już nie mam nadziei na sukces. Dodatkowo został mi jeden lub dwa cykle i zmieniam pracę, więc będziemy musieli przystopować. Wczoraj uświadomiłam sobie, że na starość może być tak, że będziemy święta spędzać sami...Starania od kwietnia 2020
😢2021 rok 6 tydzień
🌈 29/1 hbd, 1630 g 🩵
-
Malinkaaa wrote:Po pierwszym badałam TSH, Ft3, Ft4, przeciwciała na różyczkę i trombofilię. Plus USG. Wtedy też nic nie wyszło z tych badań. Spróbowaliśmy jeszcze na takiej zasadzie, że raz się mógł zdarzyć. Chociaż miałam chyba większą traumę po pierwszym poronieniu niż teraz. Zaszłam w 5 CS, gdzie o pierwszą ciąże staraliśmy się około roku. Teraz już nie mam nadziei na sukces. Dodatkowo został mi jeden lub dwa cykle i zmieniam pracę, więc będziemy musieli przystopować. Wczoraj uświadomiłam sobie, że na starość może być tak, że będziemy święta spędzać sami...
Ja niestety też mam takie myśli 😵💫,lata lecą niestety. Niczego nie żałuję tak bardzo jak tego ,że tyle czasu zwlekaliśmy z decyzją o dziecku, bo studia,bo ślub ,bo budowa domu etcONA jeszcze 27l ,ON 30lat
Babulka wrote:Jak tam się czują nasze ciężarówki? Odmeldowywać się 😁
AA no ale to jeszcze nie pytanie do mnie 😂😂😂 dzisiaj testowałam, nie wytrzymałam No i jakby negatywny No ale 8dpo to czego się spodziewac🙈
Staram się chociaż myślami przyciągnąć ta ZDROWĄ ciążę, ale zobaczymy jak to będzie 😂🙈Babulka lubi tę wiadomość
Córka w 2013 r
Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard, -
A no i bez drzemki po południu się nie obejdzie 😅 -
Ja mam doła, dzisiaj kilka razy płakałam. Czuję się bezużyteczna i niepotrzebna. Siedzę w domu, nie mam siły nic zrobić, ciągle albo śpię albo leżę bo mi się chce rzygać, albo jem, bo wtedy przez chwilę mi mniej niedobrze. Próbuje jakieś książki czytać ale zaraz zasypiam. Mam jakieś lęki, że w ogóle nie jestem mężowi potrzebna, bo on pracuje a ja nawet obiadu nie zrobię. Wieczorem mam trochę więcej siły to jako tako mieszkanie ogarnę. O seksie oczywiście nie ma mowy przez tego krwiaka. On mnie oczywiście pociesza, tłumaczy że mam prawo nic teraz nie robić, ale źle się z tym czuję. Mam nadzieję że to przejściowy okres. -
Karoola wrote:Ja się czuje rzygająco...
AA no ale to jeszcze nie pytanie do mnie 😂😂😂 dzisiaj testowałam, nie wytrzymałam No i jakby negatywny No ale 8dpo to czego się spodziewac🙈
Staram się chociaż myślami przyciągnąć ta ZDROWĄ ciążę, ale zobaczymy jak to będzie 😂🙈
Zauważyłam że w stopce masz opis że straciłaś ciążę w lutym 2022, od kiedy zaczęłaś się starać o kolejną ciążę ? Miałaś zabieg czy poronienie samoistne. Przepraszam ,że tak dopytuję ale sama poronilam 2tyg temu i zastanawiam się kiedy będę mogła się znowu staracONA jeszcze 27l ,ON 30lat
Cześć dziewczyny!
U mnie wszystko dobrze. Objawów prawie nie mam.
Dziś zaczynamy 8 tydzień. Maleństwo rośnie, serduszko bije. To takie nieprawdopodobne uczucie widzieć na monitorze że jest i się rusza! Za pierwszym razem widziałam tylko pusty pęcherzyk.
Staram się Was podczytywać i sprawdzać co u Was słychać ☀️😊Karoola, Tony lubią tę wiadomość
👱♀️ 94
❌ AMH 51,19 pmol/l ❌PCOS ❌LH/FSH 1.9
🧔 92
❌ Teratozoospermia (2%) -> 1%
💛 Początek starań -> maj 2021
😔 Wrzesień 2021 - cykl bezowulacyjny, torbiel na jajniku
🥳 Październik 2021 - ⏸️
💔 Listopad - 18.11 - puste jajo - 27.11 - poronienie
😔 Styczeń 2022 - 14.01.22 - torbiel na prawym jajniku
💛Luty 2022 - wracamy do starań 💛
⏸️ 21.03.22 ⏸️
🍀02.04.22 - beta HCG 13096,46 🍀
-
Anka94 wrote:Zauważyłam że w stopce masz opis że straciłaś ciążę w lutym 2022, od kiedy zaczęłaś się starać o kolejną ciążę ? Miałaś zabieg czy poronienie samoistne. Przepraszam ,że tak dopytuję ale sama poronilam 2tyg temu i zastanawiam się kiedy będę mogła się znowu starac
Jestem po pierwszej miesiaczce i pierwszy cykl się staramy. W między czasie zrobiłam wszystkie możliwe badania... Chociaż zaczęliśmy się starać zanim kariotyp doszedł 🙈🙈🙈 ale na szczęście jest ok.
Myślę, że lekarz powinnien o takich sprawach decydować. Kiedy można zacząć.Susanne lubi tę wiadomość
Córka w 2013 r
Kir-AA
Tony wrote:Ja mam doła, dzisiaj kilka razy płakałam. Czuję się bezużyteczna i niepotrzebna. Siedzę w domu, nie mam siły nic zrobić, ciągle albo śpię albo leżę bo mi się chce rzygać, albo jem, bo wtedy przez chwilę mi mniej niedobrze. Próbuje jakieś książki czytać ale zaraz zasypiam. Mam jakieś lęki, że w ogóle nie jestem mężowi potrzebna, bo on pracuje a ja nawet obiadu nie zrobię. Wieczorem mam trochę więcej siły to jako tako mieszkanie ogarnę. O seksie oczywiście nie ma mowy przez tego krwiaka. On mnie oczywiście pociesza, tłumaczy że mam prawo nic teraz nie robić, ale źle się z tym czuję. Mam nadzieję że to przejściowy okres.
Tony lubi tę wiadomość
Córka w 2013 r
Kir-AA
Blondyna.B wrote:Masakra. Mdłości i wymioty mega męczą ale od jutra stałe jestem na homeoffice więc mam nadzieję że lepiej będę w domu funkcjonować.
A no i bez drzemki po południu się nie obejdzie 😅
Ja w poronionych ciążach miałam mega mało objawów... Tylko zaraz po owulacja wiedziałam, że jest coś na rzeczyCórka w 2013 r
Kir-AA
Karoola wrote:Ja się czuje rzygająco...
Staram się chociaż myślami przyciągnąć ta ZDROWĄ ciążę, ale zobaczymy jak to będzie 😂🙈
Trzymam kciuki za nas obie! 😁 -
Tony wrote:Ja mam doła, dzisiaj kilka razy płakałam. Czuję się bezużyteczna i niepotrzebna. Siedzę w domu, nie mam siły nic zrobić, ciągle albo śpię albo leżę bo mi się chce rzygać, albo jem, bo wtedy przez chwilę mi mniej niedobrze. Próbuje jakieś książki czytać ale zaraz zasypiam. Mam jakieś lęki, że w ogóle nie jestem mężowi potrzebna, bo on pracuje a ja nawet obiadu nie zrobię. Wieczorem mam trochę więcej siły to jako tako mieszkanie ogarnę. O seksie oczywiście nie ma mowy przez tego krwiaka. On mnie oczywiście pociesza, tłumaczy że mam prawo nic teraz nie robić, ale źle się z tym czuję. Mam nadzieję że to przejściowy okres.
Tony, Babulka, Susanne lubią tę wiadomość
-
Akataa wrote:O, to Cię gonię 😁, u mnie 3 lub 4 dpo i też mam ogromną nadzieję, że zaskoczyło. Nastawienie mam zadziwiająco optymistyczne jak na mnie. 😅 I postanowiłam siknąć dopiero w sobotę za tydzień, to będzie 12 lub 13 dc , więc jak na moje cykle to już mógłby być dzień @.
Trzymam kciuki za nas obie! 😁Córka w 2013 r
Kir-AA
Karoola wrote:Może i dobrze, przynajmniej są objawy..
Ja w poronionych ciążach miałam mega mało objawów... Tylko zaraz po owulacja wiedziałam, że jest coś na rzeczyBabulka, Karoola, Tony lubią tę wiadomość