Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Ultra-Dżasta wrote:Dla mnie to żadna tajemnica, także luzik 😊.
Dostałam okres po ok. 33 dniach od zabiegu, później poszłam na kontrolę w 14 dc, by zobaczyć czy wszystko się oczyściło. Lekarz powiedział, że jest okej i pozwolił się od razu starać. No i po drugiej miesiączce od poronienia się udało 😊. Cały czas suplementowałam dodatkowo Folik i Pragnę Start.
A tak poza tym, to przechodzę dziś kryzys egzystencjalno-obawowo-poronny 🤦♀️. Wstałam totalnie lewą nogą, ze złymi przeczuciami i och... Wiem, że dopiero 10 ale chcę, by ten dzień się już skończył.
A z ciekawości w którym jesteś tygodniu?11.2021 💔 ciąża biochemiczna
03.2022 💔 poronienie zatrzymane 8td
15.01.2023 urodziłam synka 🌈💙
MTHFR_1298A>C homo
PAI-1 4G hetero
Niedoczynność tarczycy -
Anka94 wrote:A zanim dał zielone światło to zlecił jakieś badania?
Jedyne badania jakie robiłam po poronieniu to spadki bety kilka razy i morfologia, która była w porządku. Mówił, że niepotrzebnie sie kłuć, skoro podstawowe badania w ciąży były okej a poronienie zostało spowodowane wadą genetyczną (zresztą i tak po tym tygodniu w szpitalu mam uraz do kłucia, bo tyle ile tam zastrzyków dostawałam, to w całym życiu nie miałam 😵).
Jak tylko zaszłam w poprzednią ciążę to dostałam Euthyrox, bo TSH wynosiło prawie 3 i kontynuuję już te 25 mg. Moje aktualne TSH to 0,9 😉.
Edit. JustaSzcz dziś zaczynam 11 😱.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2022, 10:52
Karoola, JustaSzcz, Malinkaaa, Susanne lubią tę wiadomość
11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Ultra-Dżasta wrote:Jedyne badania jakie robiłam po poronieniu to spadki bety kilka razy i morfologia, która była w porządku. Mówił, że niepotrzebnie sie kłuć, skoro podstawowe badania w ciąży były okej a poronienie zostało spowodowane wadą genetyczną (zresztą i tak po tym tygodniu w szpitalu mam uraz do kłucia, bo tyle ile tam zastrzyków dostawałam, to w całym życiu nie miałam 😵).
Jak tylko zaszłam w poprzednią ciążę to dostałam Euthyrox, bo TSH wynosiło prawie 3 i kontynuuję już te 25 mg. Moje aktualne TSH to 0,9 😉.
Edit. JustaSzcz dziś zaczynam 11 😱.
A przepraszam,nie doczytałam,że u Ciebie była znana przyczyną poronienia.ONA jeszcze 27l ,ON 30lat
Listopad 2021 - ciąża biochem 🤔
Kwiecień 2022 -poronienie 9tydz/12tydz😭😇
Walczymy o spełnienie jedynego marzenia- CHCEMY BYĆ RODZICAMI 👶👪 -
Babulka wrote:Beta mi się wyzerowała 🥳🥂
Chociaż coś 😅
Dla mnie to był taki śmieszny moment w tej całej sytuacji, że pierwszy raz w życiu cieszę sie, ze beta wynosi zero.Diagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).
I procedura: 1 zarodek 4CC, beta 0.
II procedura:
I transfer 4aa: poronienie zatrzymane
II transfer 4aa: jesteśmy razem! 👨👩👦
III transfer 4aa: 7dpt: 101, 9dpt: 282
Czeka na nas ❄ -
Susannah wrote:Dla mnie to był taki śmieszny moment w tej całej sytuacji, że pierwszy raz w życiu cieszę sie, ze beta wynosi zero.Córka w 2013 r
Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard, -
Kiedy należy zrobić bHCG po poronieniu?
Martwię się, bo zaczęłam poronienie w piątek i nadal trwa... byłam we wtorek na USG (jechałam prosto z wyjazdu sluzbowego), bo bardzo krwawiłam i się zwijałam z bólu (a bylam na wyjeździe z dodatkową osobą i udawalam, że to okres). Niestety nie wszystko się wydaliło, nadal są kawałki tkanek w macicy... dzis mam kolejne USG I w razie co mam jechać na łyżeczkowanie, czego bardzo się boję i nie chcę...
Gdzie w Warszawie robić łyżeczkowanie? Rodziłam w Bielańskim i im ufam, ale podobno Madalińskiego też jest spoko. Jakieś opinie?31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
cslza wrote:Kiedy należy zrobić bHCG po poronieniu?
Ja na wypisie ze szpitala miałam zalecenie by sprawdzać bHCG co tydzień do momentu aż będzie wynik negatywny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2022, 08:39
cslza lubi tę wiadomość
-
Martwię się, bo zaczęłam poronienie w piątek i nadal trwa... byłam we wtorek na USG (jechałam prosto z wyjazdu sluzbowego), bo bardzo krwawiłam i się zwijałam z bólu (a bylam na wyjeździe z dodatkową osobą i udawalam, że to okres). Niestety nie wszystko się wydaliło, nadal są kawałki tkanek w macicy... dzis mam kolejne USG I w razie co mam jechać na łyżeczkowanie, czego bardzo się boję i nie chcę...
Gdzie w Warszawie robić łyżeczkowanie? Rodziłam w Bielańskim i im ufam, ale podobno Madalińskiego też jest spoko. Jakieś opinie?cslza lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Gdzie w Warszawie robić łyżeczkowanie? Rodziłam w Bielańskim i im ufam, ale podobno Madalińskiego też jest spoko. Jakieś opinie?
I mimo wszystko mój lekarz zadecydował, że łyżeczkowanie to ostatecznośc póki krwawie to jest ok.
Druga gin była tego samego zdania. Teraz wypuścili mnie w podobnej sytuacji, ze szpitala wiedząc jaki lekarz mnie prowadzi. Kazali zrobić betę po tyg i do lekarza. Teraz poszło już szybko po 4 tyg zbadałam betę i już była ujemna. Mimo, że ciąża z 14 tyg.cslza lubi tę wiadomość
Córka w 2013 r
Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard, -
Gdzie w Warszawie robić łyżeczkowanie? Rodziłam w Bielańskim i im ufam, ale podobno Madalińskiego też jest spoko. Jakieś opinie?
Jeśli lekarz będzie nalegał na łyżeczkowanie to przynajmniej będziesz miała pewność ,że wszystko się oczyściło. Z tego co czytałam to raczej prosty zabieg ,wiadomo komplikacje mogą się zdarzyć nawet u dentysty.ale u mnie trwało może 15min i w znieczuleniu, po kilku godzinach skurczów i bólu brzucha ,po podaniu tabletek to łyżeczkowanie to było dla mnie zabarwieniem, wkoncu przestało bolećcslza lubi tę wiadomość
ONA jeszcze 27l ,ON 30lat
W szpitalu byłam codziennie przez 4 dni i dawali tabletki i do domu. Dawali tyle razy bo jeśli jajo wydalone a endometrium jest >16 mm to dalej dają żeby się złuszczyło. Mi nie kazali sprawdzać bety - tylko po 🐵 bo jak wtedy dodatnia to jest prawdopodobieństwo że coś zostało. U mnie został malusieńki kawałek i ok 2 tygodnie po 🐵 wypadło - USG kontrolne miałam od razu po 🐵.
Tkanki i do 2 tygodni mogą się wydalać a czasem i do 🐵. Jak krwawisz to bardzo dobry znak bo może się wszystko oczyścić
Mój szpital to UCZKiNcslza lubi tę wiadomość
-
Blondyna.B wrote:Ja miałam unikanie zabiegu - nie chciałam mieć drugiego w przeciągu pół roku praktycznie.
W szpitalu byłam codziennie przez 4 dni i dawali tabletki i do domu. Dawali tyle razy bo jeśli jajo wydalone a endometrium jest >16 mm to dalej dają żeby się złuszczyło. Mi nie kazali sprawdzać bety - tylko po 🐵 bo jak wtedy dodatnia to jest prawdopodobieństwo że coś zostało. U mnie został malusieńki kawałek i ok 2 tygodnie po 🐵 wypadło - USG kontrolne miałam od razu po 🐵.
Tkanki i do 2 tygodni mogą się wydalać a czasem i do 🐵. Jak krwawisz to bardzo dobry znak bo może się wszystko oczyścić
Mój szpital to UCZKiN
Co jakiś czas nadal wypadają skrzepy, ale już takie malutkie i dziś mnie brzuch znacznie mniej boli i nie krwawię tak żebym się bała o własne życie (a tak było, zwłaszcza we wtorek). We wtorek na USG było endometrium niejednorodne do 19mm, tabletki nadal mam to się dopytam czy wziąć ze 2 na rozruszanie.Anka94 lubi tę wiadomość
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
Ja wczoraj dowiedziałam się że moja mama gaśnie więc w każdej chwili spodziewam się telefonu ze szpitala że odeszła w sumie całe moje życie jest teraz tylko pod to podporządkowane np teraz piorę koszulę mężowi żeby miał czystą na pogrzeb
Anka94 lubi tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Jednorożec89 wrote:Ja wczoraj dowiedziałam się że moja mama gaśnie więc w każdej chwili spodziewam się telefonu ze szpitala że odeszła w sumie całe moje życie jest teraz tylko pod to podporządkowane np teraz piorę koszulę mężowi żeby miał czystą na pogrzeb
Trzymaj się ❤️ONA jeszcze 27l ,ON 30lat
Jednorożec89 wrote:Ja wczoraj dowiedziałam się że moja mama gaśnie więc w każdej chwili spodziewam się telefonu ze szpitala że odeszła w sumie całe moje życie jest teraz tylko pod to podporządkowane np teraz piorę koszulę mężowi żeby miał czystą na pogrzeb
-
cslza wrote:Co jakiś czas nadal wypadają skrzepy, ale już takie malutkie i dziś mnie brzuch znacznie mniej boli i nie krwawię tak żebym się bała o własne życie (a tak było, zwłaszcza we wtorek). We wtorek na USG było endometrium niejednorodne do 19mm, tabletki nadal mam to się dopytam czy wziąć ze 2 na rozruszanie.
Daj znać po USG ,czy udało się bez zabiegu ,trzymam kciuki ❤️cslza lubi tę wiadomość
ONA jeszcze 27l ,ON 30lat
Jednorożec89 wrote:Ja wczoraj dowiedziałam się że moja mama gaśnie więc w każdej chwili spodziewam się telefonu ze szpitala że odeszła w sumie całe moje życie jest teraz tylko pod to podporządkowane np teraz piorę koszulę mężowi żeby miał czystą na pogrzeb2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Anka94 wrote:Daj znać po USG ,czy udało się bez zabiegu ,trzymam kciuki ❤️
Mam dobre wieściwe wtorek endometrium było 19mm, a dziś 13mm. Lekarz powiedział, że warto wziąć 2 tabletki artrotec żeby to ruszyć, ale już jest ok i nie grozi mi szpital. Mogę jechać na majówkę, mam się obserwować i dbać o siebie.
Akataa, Malinkaaa, Anka94 lubią tę wiadomość
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6