X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Poronienie 2021, a ponowne starania
Odpowiedz

Poronienie 2021, a ponowne starania

Oceń ten wątek:
  • JustaSzcz Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2022, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:
    Dla mnie to żadna tajemnica, także luzik 😊.
    Dostałam okres po ok. 33 dniach od zabiegu, później poszłam na kontrolę w 14 dc, by zobaczyć czy wszystko się oczyściło. Lekarz powiedział, że jest okej i pozwolił się od razu starać. No i po drugiej miesiączce od poronienia się udało 😊. Cały czas suplementowałam dodatkowo Folik i Pragnę Start.

A tak poza tym, to przechodzę dziś kryzys egzystencjalno-obawowo-poronny 🤦‍♀️. Wstałam totalnie lewą nogą, ze złymi przeczuciami i och... Wiem, że dopiero 10 ale chcę, by ten dzień się już skończył.

A z ciekawości w którym jesteś tygodniu?

11.2021 💔 ciąża biochemiczna
    03.2022 💔 poronienie zatrzymane 8td
    15.01.2023 urodziłam synka 🌈💙

MTHFR_1298A>C homo
    PAI-1 4G hetero
    Niedoczynność tarczycy
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2022, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka94 wrote:
    A zanim dał zielone światło to zlecił jakieś badania?

Jedyne badania jakie robiłam po poronieniu to spadki bety kilka razy i morfologia, która była w porządku. Mówił, że niepotrzebnie sie kłuć, skoro podstawowe badania w ciąży były okej a poronienie zostało spowodowane wadą genetyczną (zresztą i tak po tym tygodniu w szpitalu mam uraz do kłucia, bo tyle ile tam zastrzyków dostawałam, to w całym życiu nie miałam 😵).

Jak tylko zaszłam w poprzednią ciążę to dostałam Euthyrox, bo TSH wynosiło prawie 3 i kontynuuję już te 25 mg. Moje aktualne TSH to 0,9 😉.

Edit. JustaSzcz dziś zaczynam 11 😱.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2022, 10:52

Karoola, JustaSzcz, Malinkaaa, Susanne lubią tę wiadomość

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • Anka94 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2022, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:
    Jedyne badania jakie robiłam po poronieniu to spadki bety kilka razy i morfologia, która była w porządku. Mówił, że niepotrzebnie sie kłuć, skoro podstawowe badania w ciąży były okej a poronienie zostało spowodowane wadą genetyczną (zresztą i tak po tym tygodniu w szpitalu mam uraz do kłucia, bo tyle ile tam zastrzyków dostawałam, to w całym życiu nie miałam 😵).

Jak tylko zaszłam w poprzednią ciążę to dostałam Euthyrox, bo TSH wynosiło prawie 3 i kontynuuję już te 25 mg. Moje aktualne TSH to 0,9 😉.

Edit. JustaSzcz dziś zaczynam 11 😱.

A przepraszam,nie doczytałam,że u Ciebie była znana przyczyną poronienia.

ONA jeszcze 27l ,ON 30lat
    Listopad 2021 - ciąża biochem 🤔
    Kwiecień 2022 -poronienie 9tydz/12tydz😭😇
    Walczymy o spełnienie jedynego marzenia- CHCEMY BYĆ RODZICAMI 👶👪
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2022, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta mi się wyzerowała 🥳🥂
    Chociaż coś 😅

Akataa, Malinkaaa, Ultra-Dżasta, Karoola, Susannah, gonia729, Tony lubią tę wiadomość

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Susannah Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2022, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    Beta mi się wyzerowała 🥳🥂
    Chociaż coś 😅

Dla mnie to był taki śmieszny moment w tej całej sytuacji, że pierwszy raz w życiu cieszę sie, ze beta wynosi zero.

Diagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).

I procedura: 1 zarodek 4CC, beta 0.

II procedura:
    I transfer 4aa: poronienie zatrzymane
    II transfer 4aa: jesteśmy razem! 👨‍👩‍👦
    III transfer 4aa: 7dpt: 101, 9dpt: 282

Czeka na nas ❄
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2022, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już niestety drugi 😔

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Karoola Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2022, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susannah wrote:
    Dla mnie to był taki śmieszny moment w tej całej sytuacji, że pierwszy raz w życiu cieszę sie, ze beta wynosi zero.
    Taaa czułam to samo 😂😂🙊🙊

Córka w 2013 r
    Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
    Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
    Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
    Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈

Kir-AA
    Accofil, heparyna, acard,
  • cslza Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2022, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy należy zrobić bHCG po poronieniu?

Martwię się, bo zaczęłam poronienie w piątek i nadal trwa... byłam we wtorek na USG (jechałam prosto z wyjazdu sluzbowego), bo bardzo krwawiłam i się zwijałam z bólu (a bylam na wyjeździe z dodatkową osobą i udawalam, że to okres). Niestety nie wszystko się wydaliło, nadal są kawałki tkanek w macicy... dzis mam kolejne USG I w razie co mam jechać na łyżeczkowanie, czego bardzo się boję i nie chcę...

Gdzie w Warszawie robić łyżeczkowanie? Rodziłam w Bielańskim i im ufam, ale podobno Madalińskiego też jest spoko. Jakieś opinie?

31.01.2018 Synek 👦 40+3
    7tc [*] 04.2022
    25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6
  • Akataa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2022, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cslza wrote:

Ja na wypisie ze szpitala miałam zalecenie by sprawdzać bHCG co tydzień do momentu aż będzie wynik negatywny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2022, 08:39

cslza lubi tę wiadomość

🩵 12.02.23, 41t0d - 2940g, 53 cm
    age.png
    💔 26.11.21 - 8t3d - 👼(poronienie samoistne)
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2022, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cslza wrote:

Martwię się, bo zaczęłam poronienie w piątek i nadal trwa... byłam we wtorek na USG (jechałam prosto z wyjazdu sluzbowego), bo bardzo krwawiłam i się zwijałam z bólu (a bylam na wyjeździe z dodatkową osobą i udawalam, że to okres). Niestety nie wszystko się wydaliło, nadal są kawałki tkanek w macicy... dzis mam kolejne USG I w razie co mam jechać na łyżeczkowanie, czego bardzo się boję i nie chcę...

Gdzie w Warszawie robić łyżeczkowanie? Rodziłam w Bielańskim i im ufam, ale podobno Madalińskiego też jest spoko. Jakieś opinie?
    Ale to dopiero tydzień, myślę że to nic dziwnego ale oczywiście lekarz wie najlepiej. Ja po pierwszym poronieniu krwawiłam ponad 3 tygodnie mimo lyzeczkowania. Jeśli coś jest jeszcze w macicy to dobrze że krwawisz. Pilnuj tylko czy nie goraczkujesz, nie ma innych niepokojacych objawow. Bete tez mialam badac co tydzien, ale robiłam to rzadziej.

cslza lubi tę wiadomość

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Karoola Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2022, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cslza wrote:

To normalne, za pierwszym razem trwało u mnie to bardzo długo. 3 miesiące miałam jakieś pozostałości mimo miesiączki miałam pozytywna betę... Badałam co ok 2 tyg.
    I mimo wszystko mój lekarz zadecydował, że łyżeczkowanie to ostatecznośc póki krwawie to jest ok.
    Druga gin była tego samego zdania. Teraz wypuścili mnie w podobnej sytuacji, ze szpitala wiedząc jaki lekarz mnie prowadzi. Kazali zrobić betę po tyg i do lekarza. Teraz poszło już szybko po 4 tyg zbadałam betę i już była ujemna. Mimo, że ciąża z 14 tyg.

cslza lubi tę wiadomość

Córka w 2013 r
    Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
    Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
    Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
    Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈

Kir-AA
    Accofil, heparyna, acard,
  • Anka94 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2022, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cslza wrote:

Jeśli lekarz będzie nalegał na łyżeczkowanie to przynajmniej będziesz miała pewność ,że wszystko się oczyściło. Z tego co czytałam to raczej prosty zabieg ,wiadomo komplikacje mogą się zdarzyć nawet u dentysty.ale u mnie trwało może 15min i w znieczuleniu, po kilku godzinach skurczów i bólu brzucha ,po podaniu tabletek to łyżeczkowanie to było dla mnie zabarwieniem, wkoncu przestało boleć

cslza lubi tę wiadomość

• Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2022, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cslza wrote:

Ja miałam unikanie zabiegu - nie chciałam mieć drugiego w przeciągu pół roku praktycznie.
    W szpitalu byłam codziennie przez 4 dni i dawali tabletki i do domu. Dawali tyle razy bo jeśli jajo wydalone a endometrium jest >16 mm to dalej dają żeby się złuszczyło. Mi nie kazali sprawdzać bety - tylko po 🐵 bo jak wtedy dodatnia to jest prawdopodobieństwo że coś zostało. U mnie został malusieńki kawałek i ok 2 tygodnie po 🐵 wypadło - USG kontrolne miałam od razu po 🐵.
    Tkanki i do 2 tygodni mogą się wydalać a czasem i do 🐵. Jak krwawisz to bardzo dobry znak bo może się wszystko oczyścić

Mój szpital to UCZKiN

cslza lubi tę wiadomość

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • cslza Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2022, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna.B wrote:
    Ja miałam unikanie zabiegu - nie chciałam mieć drugiego w przeciągu pół roku praktycznie.
    W szpitalu byłam codziennie przez 4 dni i dawali tabletki i do domu. Dawali tyle razy bo jeśli jajo wydalone a endometrium jest >16 mm to dalej dają żeby się złuszczyło. Mi nie kazali sprawdzać bety - tylko po 🐵 bo jak wtedy dodatnia to jest prawdopodobieństwo że coś zostało. U mnie został malusieńki kawałek i ok 2 tygodnie po 🐵 wypadło - USG kontrolne miałam od razu po 🐵.
    Tkanki i do 2 tygodni mogą się wydalać a czasem i do 🐵. Jak krwawisz to bardzo dobry znak bo może się wszystko oczyścić

Mój szpital to UCZKiN

Co jakiś czas nadal wypadają skrzepy, ale już takie malutkie i dziś mnie brzuch znacznie mniej boli i nie krwawię tak żebym się bała o własne życie (a tak było, zwłaszcza we wtorek). We wtorek na USG było endometrium niejednorodne do 19mm, tabletki nadal mam to się dopytam czy wziąć ze 2 na rozruszanie.

Anka94 lubi tę wiadomość

31.01.2018 Synek 👦 40+3
    7tc [*] 04.2022
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2022, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj dowiedziałam się że moja mama gaśnie więc w każdej chwili spodziewam się telefonu ze szpitala że odeszła w sumie całe moje życie jest teraz tylko pod to podporządkowane np teraz piorę koszulę mężowi żeby miał czystą na pogrzeb

Anka94 lubi tę wiadomość

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • Anka94 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2022, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Ja wczoraj dowiedziałam się że moja mama gaśnie więc w każdej chwili spodziewam się telefonu ze szpitala że odeszła w sumie całe moje życie jest teraz tylko pod to podporządkowane np teraz piorę koszulę mężowi żeby miał czystą na pogrzeb

Trzymaj się ❤️

• Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2022, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Przykro mi 😔 trzymaj się...

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • Anka94 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2022, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cslza wrote:
    Co jakiś czas nadal wypadają skrzepy, ale już takie malutkie i dziś mnie brzuch znacznie mniej boli i nie krwawię tak żebym się bała o własne życie (a tak było, zwłaszcza we wtorek). We wtorek na USG było endometrium niejednorodne do 19mm, tabletki nadal mam to się dopytam czy wziąć ze 2 na rozruszanie.

Daj znać po USG ,czy udało się bez zabiegu ,trzymam kciuki ❤️

cslza lubi tę wiadomość

• Babulka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2022, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Bardzo mi przykro :(

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• cslza Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2022, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka94 wrote:
    Daj znać po USG ,czy udało się bez zabiegu ,trzymam kciuki ❤️

Mam dobre wieści :) we wtorek endometrium było 19mm, a dziś 13mm. Lekarz powiedział, że warto wziąć 2 tabletki artrotec żeby to ruszyć, ale już jest ok i nie grozi mi szpital. Mogę jechać na majówkę, mam się obserwować i dbać o siebie.

Akataa, Malinkaaa, Anka94 lubią tę wiadomość

31.01.2018 Synek 👦 40+3
    7tc [*] 04.2022
‹‹ 326 327 328 329 330 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ