Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Jednorożec89 wrote:Ja wczoraj dowiedziałam się że moja mama gaśnie więc w każdej chwili spodziewam się telefonu ze szpitala że odeszła w sumie całe moje życie jest teraz tylko pod to podporządkowane np teraz piorę koszulę mężowi żeby miał czystą na pogrzeb
Trzymaj się 😘 mam nadzieję że Twoja rodzina nie będzie Ciebie obarczać winą, że tak to się potoczyło, nikt tu nie jest winny, a Ty zrobiłaś wszystko, co mogłaś a nawet więcej.
Cslza, super wieści -
Ja już tylko chcę żeby było po wszystkim żeby iść dalej do przodu, żeby mama nie cierpiała a ja żebym to miała za sobąDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Jestem po wizycie u ginekologa,zlecił mi badanie na trombofilia wrodzona,białko c,s B2 mikroglobulina
Antykoagulant tocznia
Przeciwciała antykardiolipinowe
Na takiej zasadzie że przy pierwszym poronieniu mogę je wykonać bo dopiero przy 3to jest konieczność,ale sam stwierdził że bezsensu czekać skoro można zapobiec wrazie W , powiedział,żeby odczekać z staraniami 1-2 cykle ,ale te badania mam wykonać po 2miesiacu od poronienia, wiec siła rzeczy zejdą 2cykle.z badania histopatologicznego nic nie wyszło ale powiedział że tam nigdy nic nie wychodziWiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2022, 19:42
Bakalia lubi tę wiadomość
ONA jeszcze 27l ,ON 30lat
Listopad 2021 - ciąża biochem 🤔
Kwiecień 2022 -poronienie 9tydz/12tydz😭😇
Walczymy o spełnienie jedynego marzenia- CHCEMY BYĆ RODZICAMI 👶👪 -
Przeciwciała na zespół antyfosfolipifowy trzeba robić do 6 tygodni po poronieniu (to ważne), trombofilia wrodzona to badanie genetyczne, więc czas jego wykonania nie ma znaczenia, bo wynik jest niezmienny całe życie 😉
Anka94 lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Z innej beczki, dziś się totalnie wkur****. Miałam teleporadę z ginekologiem i pytam jakie badania wykonać po poronieniu i taki dialog:
Gin: oooo proszę Pani... to są bardzo skomplikowane rzeczy....
Ja: wiem i dlatego pytam lekarza zamiast szukać w internecie.
Gin: ale w zasadzie to po co Pani te badania?
Ja: bo chcę wiedzieć czy można temu zapobiegać, chcę zajść w ciążę ze szczęśliwy zakończeniem.
Gin: do 3 poronień to nie musi się Pani martwić, jak już MUSI PANI to morfologię wypiszę.
Wkurw 10000%, mam na szczęście skierowanie na morfologię i cały zestaw krwi do 10tc, także zrobię wszystko.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2022, 23:33
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
cslza wrote:Z innej beczki, dziś się totalnie wkur****. Miałam teleporadę z ginekologiem i pytam jakie badania wykonać po poronieniu i taki dialog:
Gin: oooo proszę Pani... to są bardzo skomplikowane rzeczy....
Ja: wiem i dlatego pytam lekarza zamiast szukać w internecie.
Gin: ale w zasadzie to po co Pani te badania?
Ja: bo chcę wiedzieć czy można temu zapobiegać, chcę zajść w ciążę ze szczęśliwy zakończeniem.
Gin: do 3 poronień to nie musi się Pani martwić, jak już MUSI PANI to morfologię wypiszę.
Wkurw 10000%, mam na szczęście skierowanie na morfologię i cały zestaw krwi do 10tc, także zrobię wszystko.
Co za typek 😵💫, że tak Cię olał. Właśnie mi ginekolog odrazu mówił ,że lekarze dopiero po 3poronieniach zlecają badania co on uważa za bezsens. Jeśli jest jakiś problem to poco dowiedzieć się o nim przeżywając jeszcze raz to samo, sporo takich sytuacji można uniknąć odpowiednim leczeniem. Tak , wiem,że nie wszystkiek można zapobiec ,ale lepiej próbować niż zdać się na naturęONA jeszcze 27l ,ON 30lat
Anka94 wrote:Co za typek 😵💫, że tak Cię olał. Właśnie mi ginekolog odrazu mówił ,że lekarze dopiero po 3poronieniach zlecają badania co on uważa za bezsens. Jeśli jest jakiś problem to poco dowiedzieć się o nim przeżywając jeszcze raz to samo, sporo takich sytuacji można uniknąć odpowiednim leczeniem. Tak , wiem,że nie wszystkiek można zapobiec ,ale lepiej próbować niż zdać się na naturę
To była Pani ginekolog i te argumenty do niej nie trafiły. Pierwsza ciąża jak miałam 27lat, teraz mam 32 i to też jest różnica... generalnie mam się nie martwić, nic się nie stało 😒31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
cslza wrote:To była Pani ginekolog i te argumenty do niej nie trafiły. Pierwsza ciąża jak miałam 27lat, teraz mam 32 i to też jest różnica... generalnie mam się nie martwić, nic się nie stało 😒
Jak ja nie lubię takiego tłumaczenia. Po biochemicznej już tak słyszałam, a jak poroniłam drugi raz gdzie był zarodek, gdzie biło serce dziecka, a po dwóch tygodniach już nie to od razu zmienił się ton rozmowy i wydźwięk. Ale generalnie i tak wiele badań zrobiłam na własną rękę, bo mój ginekolog skupił się tylko na tarczycowych, toxo i antykoagulancie. Wiem, że na następną ciążę mam być obstawiona heparyna, acardem i duphastonem. Liczę że to pomoże, ale gwarancji nikt mi nie daje.
I pomimo, że mocno ufałam mojemu ginekologowi to poszłam jeszcze do drugiego, a teraz to i nawet chcę iść do trzeciego. Chyba przy kolejnej próbie po prostu bardziej obstawie się lekarzami, wolę dmuchać na zimne.11.2021 💔 ciąża biochemiczna
03.2022 💔 poronienie zatrzymane 8td
15.01.2023 urodziłam synka 🌈💙
MTHFR_1298A>C homo
PAI-1 4G hetero
Niedoczynność tarczycy -
Cslza z opisu wynika, że to było na nfz? Jeśli tak, to niestety nic więcej nie należy Ci się po pierwszym poronieniu
Znakomita większość kobiet kolejną ciążę ma już zdrową.
Jeśli chcesz się przebadać, niestety musisz to zrobić na własną rękę.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Babulka wrote:Cslza z opisu wynika, że to było na nfz? Jeśli tak, to niestety nic więcej nie należy Ci się po pierwszym poronieniu
Znakomita większość kobiet kolejną ciążę ma już zdrową.
Jeśli chcesz się przebadać, niestety musisz to zrobić na własną rękę.
Dokładnie , ja też nie dostałam skierowania na badania bo tak jak powiedział mógłby wypisać dopiero po 3poronieniu. Mój ginekologprzynajmniej mnie pokierował ,jakie badania powinnam zrobić , wiadomo że wszystko można przeczytać w Internecie, ale przynajmniej nie olał tematuONA jeszcze 27l ,ON 30lat
Anka94 wrote:Dokładnie , ja też nie dostałam skierowania na badania bo tak jak powiedział mógłby wypisać dopiero po 3poronieniu. Mój ginekologprzynajmniej mnie pokierował ,jakie badania powinnam zrobić , wiadomo że wszystko można przeczytać w Internecie, ale przynajmniej nie olał tematu
Jeśli ktoś mówi o trzech to też znaczy, że jest kilka lat do tyłu z zaleceniami, osobiście bym nie zaufała takiemu lekarzowi.
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
No niestety tak to jest z tą diagnostyką... Mojego gina nawet nie zdążyłam zapytać co zrobić, tylko zrobiłam większość z tego co wyczytałam w necie i z wynikami poszłam, zaliczając jeszcze wcześniej reumatologa. No i tylko oczy wywalił i też gadka typu, że to niepotrzebne, że 2 poronienie to normalka, zdarza się, polecił żeby już więcej nie robić, tylko głowę ogarnąć (tu racja i szok w ogóle, że gin. zainteresował się tym, czy byłam u psychologa i uczulił na ryzyko pojawienia się depresji). No ale jednak wolałabym, żeby ktoś się zechciał medycznie mną zainteresować, bo nie wyobrażam sobie ronić jeszcze 2 razy żeby ktoś zechciał w ogóle palcem kiwnąć...
Poza tym przyszłam troszkę pomarudzić... 13 dpo, temp. mocno spadła, test negatywny. Ehhh... 😥 Kolejne testowanie wypadnie dopiero w czerwcu, w miesiącu, w którym miałam jechać na porodówkę. Bardzo bym chciała do tego momentu wiedzieć, że się udało, może byłoby mi jakoś lżej przeżyć ten czas. 😔 -
Akataa wrote:No niestety tak to jest z tą diagnostyką... Mojego gina nawet nie zdążyłam zapytać co zrobić, tylko zrobiłam większość z tego co wyczytałam w necie i z wynikami poszłam, zaliczając jeszcze wcześniej reumatologa. No i tylko oczy wywalił i też gadka typu, że to niepotrzebne, że 2 poronienie to normalka, zdarza się, polecił żeby już więcej nie robić, tylko głowę ogarnąć (tu racja i szok w ogóle, że gin. zainteresował się tym, czy byłam u psychologa i uczulił na ryzyko pojawienia się depresji). No ale jednak wolałabym, żeby ktoś się zechciał medycznie mną zainteresować, bo nie wyobrażam sobie ronić jeszcze 2 razy żeby ktoś zechciał w ogóle palcem kiwnąć...
Poza tym przyszłam troszkę pomarudzić... 13 dpo, temp. mocno spadła, test negatywny. Ehhh... 😥 Kolejne testowanie wypadnie dopiero w czerwcu, w miesiącu, w którym miałam jechać na porodówkę. Bardzo bym chciała do tego momentu wiedzieć, że się udało, może byłoby mi jakoś lżej przeżyć ten czas. 😔
Kochana wiem o czym mówisz, też działałam na własną rękę. I też nie wyobrażam sobie przechodzić kolejnych poronień, bo nie ukrywam to dobija.
Trzymam za Ciebie ogromnie kciuki! Wierzę, że się uda ❤️.Akataa lubi tę wiadomość
11.2021 💔 ciąża biochemiczna
03.2022 💔 poronienie zatrzymane 8td
15.01.2023 urodziłam synka 🌈💙
MTHFR_1298A>C homo
PAI-1 4G hetero
Niedoczynność tarczycy -
Akataa też mi ciężko z myślą o czerwcu 😭
Miałam rodzić a zdążyłam jedynie 2x poronić. W dodatku 9dc zero objawów płodności. Kolejny cykl, gdzie w życiu nie miałam bezowulacyjnych cykli.
Moja ciągnąca się infekcja to prawdopodobnie covid dlatego mnie tak przeczołgało, w środę mam laryngologa i wisi nade mną wizja szpitala. Miał być oddział położniczy a wyjdzie chorób płuc. 😖 Jadę na sterydach teraz i dalej mi nie przechodzi.
Wszyscy specjaliści z którymi rozmawiam, a jest ich wielu, uważa, że leczenie poronień np accofilem jest nieodpowiedzialne i niebezpieczne. Na hematologii jak to usłyszeli, to się złapali za głowę. Już nie mówiąc o szczepieniach limfocytami. Tych drugich akurat sama bym sobie nie zrobiła, ale już mam taki mętlik w głowie, że nie mam sił.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
JustaSzcz wrote:Kochana wiem o czym mówisz, też działałam na własną rękę. I też nie wyobrażam sobie przechodzić kolejnych poronień, bo nie ukrywam to dobija.
Trzymam za Ciebie ogromnie kciuki! Wierzę, że się uda ❤️.JustaSzcz lubi tę wiadomość
-
Babulka wrote:Akataa też mi ciężko z myślą o czerwcu 😭
Miałam rodzić a zdążyłam jedynie 2x poronić. W dodatku 9dc zero objawów płodności. Kolejny cykl, gdzie w życiu nie miałam bezowulacyjnych cykli.
Moja ciągnąca się infekcja to prawdopodobnie covid dlatego mnie tak przeczołgało, w środę mam laryngologa i wisi nade mną wizja szpitala. Miał być oddział położniczy a wyjdzie chorób płuc. 😖 Jadę na sterydach teraz i dalej mi nie przechodzi.
Wszyscy specjaliści z którymi rozmawiam, a jest ich wielu, uważa, że leczenie poronień np accofilem jest nieodpowiedzialne i niebezpieczne. Na hematologii jak to usłyszeli, to się złapali za głowę. Już nie mówiąc o szczepieniach limfocytami. Tych drugich akurat sama bym sobie nie zrobiła, ale już mam taki mętlik w głowie, że nie mam sił.
Jeśli to covid to w połączeniu z poronieniem mógł nieźle namieszać z cyklami. Nie umiem nic poradzić, bo u mnie też ciągle te cykle są nieprzewidywalne. Mam nadzieję, że po prostu organizm potrzebuje czasu by wrócić do równowagi. Trzymaj się, zdrówka życzę! 😘 -
Ja tez juz po okresie... Kolejny cykl. Smutno, że się nie udało, ale może w tym się uda.
Mój lekarz mówił żebym nic nie robiła, bo szkoda kasy...Po drugim poronieniu ew. Kariotyp. Strasznie mnie to z irytowało.
Ale tak na prawdę na wszystko dał mi w ciemno leki. Co najczęściej się zdarza. Teraz mówił że mi da steryd jeszcze.
Ale mam zalecenie accofilu on jest różnie spostrzegany przez lekarzy, w różnych przypadkach różnie... Nie wiem co na to mój gin.
Ja postanowiłam brać go mimo wszystko 🙈😂
Więc zobaczymy co będzie.Córka w 2013 r
Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard, -
Babulka tak myślałam, że możesz mieć covida, tyle Cie trzymało. Ja po covidzie miałam mega rozjechany cykl..
Oby wszystko szybko wróciło do normyCórka w 2013 r
Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard, -
Karoola oby ten cykl był już tym ☺
Też myślałam, że to covid ale testy negatywne. No ale lekarze mówią, że wszystko wskazuje, że to to dziadostwo. Mąż jeden dzień stan podgorączkowy, córka też plus jeden dzień dużo spała a ja... Zgon. Tylko, że ja mam jeszcze astmę, nie chcę myśleć jak bym przeszła bez szczepionek 🙃
A długo Ci cykl wracał po covid?2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska