Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Akataa wrote:No i przyszła 🐒. 😭 I kolejne 30-kilka dni czekania na kolejne testy... 😔
Przytulam 🤗 u mnie dziś to samo 🙄Starania od 2021
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️35 L
AMH- 3.33, 3.77, 4.34
Kir Bx,NK 15,7%
witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
Cross-match 33.2%❌️60.5%❌️immunosupresja (equoral i encorton)❌️
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
🔥-20kg
👨36 L
bad nasienia ✅️morfo 3%
Kariotyp-✅️
trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️
8 IUI ❌️
Zmiana lekarza 11.2024
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️
Rozpisanie stymulacji ⏳️ -
Patisonek 25 wrote:Przytulam 🤗 u mnie dziś to samo 🙄
-
Nati94 wrote:Dostałaś @ ? W takim razie skąd się biorą te plamienia różowe przed @ u osób pp? Serio mnie to interesuje, też je miałam przed każdą miesiączką.
Tak, dostałam 🥺 nie mam pojęcia skąd te różowe plamienia mam już 2 cykl taki, poprzednią @ dostalam 5 dni przed czasem, teraz w 22 dniu cyklu. Dla mnie wogole dziwne więc jak będę na najbliższej wizycie u docenta albo będę się z nim kontaktowała jak przyjdą wyniki posiewu to chcę zapytać bo nie zdarzaly mi sie tak ktorkie cykle. Jedyną przyczyną być może ta torbiel tak przyśpiesza cykle.Starania od 2021
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️35 L
AMH- 3.33, 3.77, 4.34
Kir Bx,NK 15,7%
witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
🔥-20kg
👨36 L
bad nasienia ✅️morfo 3%
Kariotyp-✅️
8 IUI ❌️
Zmiana lekarza 11.2024
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️
Cześć Dziewczyny. Czytam Was i mocno kibicuję każdej z Was, a widzę, że jesteśmy w bardzo różnych sytuacjach, choć wiadomo co nas łączy... Pomagacie mi bardzo i cała ta aplikacja. Choć szczerze mówiąc, jakiejs jednej trzeciej treści nie do końca rozumiem, bo jestem trochę zielona w te wszystkie zaawansowane badania, monitoringi cyklu itd... Szybko o mnie. Mam córeczkę z 2017r. Zaszła wtedy w ciążę bez jakichkolwiek starań, rach ciach się zrobiła ot tak w niecały rok po ślubie. Mieliśmy z mężem trochę kryzysów po drodze i tak jakoś się złożyło, że jakieś starania o kolejne dziecko zaczęły się dopiero w zeszłym 2021 roku, jakoś na początku. Po dopiero jakichś 9msc zaszłam w ciążę. Starania mnie zszokowaly bo nie sądziłam że będzie z tym problem. W pazdzierniku niestety poronilam w 8tc. Miałam ciche nadzieję, że uda mi się zajsc szybko znowu... Ale mija pół roku i nic... Jesteśmy zdrowi, ja badalam rezerwę jajnikowa i jest w górnej normie. Mam jednak takie przeczucia, że coś może być nie tak... Może wiek, bo mam 35lat, może stresujący tryb życia, może inne problemy o których nie wiem. Cykle ostatnio mi się skrocily do 23 dni, też mam przed miesiączka jakieś różowe bądź brązowe plamienia których nie miałam wcześniej. Cały czas mam jakieś takie poczucie, że może coś z moim zdrowiem jest do naprawy a ja nie wiem co... Póki co jedyne co robię to pije zioła ojca sroki, obserwuje śluz i mierze codziennie temperaturę. Ale jakos starania przechodzą bez echa..🧍♀️36l. 🧍♂️34l.
👶2017 pierwsze dziecko córeczka 👨👩👧
⏸️01.10 2021
💔26.10.2021 poronienie w 8tc
od tego czasu ponowne starania... -
Patisonek 25 wrote:Tak, dostałam 🥺 nie mam pojęcia skąd te różowe plamienia mam już 2 cykl taki, poprzednią @ dostalam 5 dni przed czasem, teraz w 22 dniu cyklu. Dla mnie wogole dziwne więc jak będę na najbliższej wizycie u docenta albo będę się z nim kontaktowała jak przyjdą wyniki posiewu to chcę zapytać bo nie zdarzaly mi sie tak ktorkie cykle. Jedyną przyczyną być może ta torbiel tak przyśpiesza cykle.
Ps ja mam torbiel a jestem w ciąży. Cykle mi się jeszcze bardziej wydłużyły, już wtedy była chyba ta torbiel bo jest dość duża 5x3 cm. Także może jednym wydłuży jednym skróci.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2022, 21:16
-
Nati94 wrote:Koniecznie to skonsultuj, bo przy krótkiej fazie lutealnej możesz nie mieć dobrych warunków do zagnieżdżenia. Badałaś już proga 7 dpo? Może wystarczyć luteina na wydłużenie fazy lutealnej. Mocno trzymam kciuki za kolejny cykl i za wizytę i plan działania. Ja miałam to wszystko sprawdzać ale wyszło z ciążą ale wciąż myślę, dlaczego tak jest.
Ps ja mam torbiel a jestem w ciąży. Cykle mi się jeszcze bardziej wydłużyły, już wtedy była chyba ta torbiel bo jest dość duża 5x3 cm. Także może jednym wydłuży jednym skróci.
Teraz po poronieniu mi się tak pozmieniało, wcześniej miałam normalnie 2 tyg po owulacji miesiączkę. Nie nie badałam proga, myślę że muszę pozbyć się torbieli I wszystko wróci do normy. Bo już nie pierwsze mam cyrki przez torbiel . No można mieć torbiel I być w ciąży to wiem ale nie wiem czy to bezpieczne. Dość dużą masz moja największa to 7 cm była ale dostalam leki I się wchłoneła.Starania od 2021
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️35 L
AMH- 3.33, 3.77, 4.34
Kir Bx,NK 15,7%
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
🔥-20kg
👨36 L
bad nasienia ✅️morfo 3%
Kariotyp-✅️
8 IUI ❌️
Zmiana lekarza 11.2024
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️
Patisonek 25 wrote:Teraz po poronieniu mi się tak pozmieniało, wcześniej miałam normalnie 2 tyg po owulacji miesiączkę. Nie nie badałam proga, myślę że muszę pozbyć się torbieli I wszystko wróci do normy. Bo już nie pierwsze mam cyrki przez torbiel . No można mieć torbiel I być w ciąży to wiem ale nie wiem czy to bezpieczne. Dość dużą masz moja największa to 7 cm była ale dostalam leki I się wchłoneła.
-
Nati94 wrote:Pytałam lekarza o tę torbiel i powiedział, że nie zagraża ciąży..i że się wchłonie..myślisz, że mógł mi czegoś nie mówić? Co najlepsze torbiel jest na prawym jajniku, którego ,pracy, nie odczuwam od momentu poronienia- z niego zaszłam wtedy w ciążę. Ciągle czułam tylko lewy.
Nie, nie sądzę że mógł coś zataic, może się wchlonie sama do tego czasu ale wiem że czasem usuwają podczas porodu. Mysle ze trzeba to obserwować. No to ja mam podobnie jak Ty, mój lewy jajnik tez gorzej pracuje niż prawy. Chociaż przy stymulacji w lewym który mam wrażenie że gorzej pracuje były 2 pecherzyki w ciąży poronionej. Najważniejsze żeby z dzieckiem było wszystko dobrze.Starania od 2021
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️35 L
AMH- 3.33, 3.77, 4.34
Kir Bx,NK 15,7%
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
🔥-20kg
👨36 L
bad nasienia ✅️morfo 3%
Kariotyp-✅️
8 IUI ❌️
Zmiana lekarza 11.2024
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️
Cześć, u mnie bez większych zmian mama słaba przypuszczam że to potrwa wszystko ale to zawieszenie mnie wykańcza psychicznie.
Z fajniejszych wieści to zarezerwowaliśmy w certyfikowanej hodowli uroczego szczeniaka. Border collie .maluch ma dwa tygodnie zamieszka z nami za jakieś dwa miesiąceDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Jednorożec89 wrote:Cześć, u mnie bez większych zmian mama słaba przypuszczam że to potrwa wszystko ale to zawieszenie mnie wykańcza psychicznie.
Z fajniejszych wieści to zarezerwowaliśmy w certyfikowanej hodowli uroczego szczeniaka. Border collie .maluch ma dwa tygodnie zamieszka z nami za jakieś dwa miesiące
Jednorożec my też bierzemy szczeniaka! Owczarka szwajcarskiego. Będzie u nas już pojutrze ❤️ starsznie jestem podjarana, już mu wszystko naszykowałam - kojec, miseczki, zabawki... To chyba ten instynkt macierzyński się budzi -
Cześć dziewczyny
! Pomóżcie!
Czekam na poronienie i prawdopodobnie nie obejdzie się bez łyżeczkowania. Ile czasu po zabiegu podchodziłyscie do stymulacji do kolojnej procedury ivf? Konieczne jest odczekanie 3 cykli, czy może antki do długiego protokołu można już zacząć przyjmować wcześniej? Ile dni po odstawieniu leków zaczęło się poronienie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2022, 05:49
"Szczęście to nie tylko to, co los daje, ale i to, czego nie zabiera"
3 ivf, 4 transfer: ❤️wymarzona córeczka 27.01.2021r.
Starania o rodzeństwo od 07.2021 kolejne 4 procedury ivf , kolejne 7 nieudanych transferów
03.05.2022r 💔 10t.c.
2 miesiące odpoczynku i :
04.02.2023 - || naturalny cud
11+0 Nifty pro - niskie ryzyka, chłopiec 🩵
12+6 mały człowiek ma juz 6.1cm 🥰
18+0 225g akrobaty 🥹
23+0 559g połówkowe 🤩
28+6 1330g bobaska,
31+0 1620g 🥰 III prenatalne,miednicowo położony
33+6 2550g fiknął głową w dół 🫣
36+1 3060g małego gigantka🥹
37+0 3300g
39+1 cc- 3780g, 58cm pięknego chłopca 🩵 -
Cześć, niestety nie znam odpowiedzi na to pytanie
U mnie z zaskoczenia nagle pozytywny owulak ❤
11dc więc coś mi przyspieszyło owulacje i zastanawiam się czy nie NAC 🤔Tony, Susanne, cslza, GrubAsia lubią tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
GrubAsia, też niestety nie wiem, temat ivf jest mi raczej obcy, ale podejrzewam, że jest podobnie jak ze "zwykłymi" staraniami - czyli co lekarz to inna opinia
większość zaleca odczekanie min. 3 cykli, ale niektórzy pozwalają na starania od razu. Więc chyba pozostaje Ci tylko opinia Twojego lekarza.
GrubAsia lubi tę wiadomość
-
Babulka wrote:Cześć, niestety nie znam odpowiedzi na to pytanie
11dc więc coś mi przyspieszyło owulacje i zastanawiam się czy nie NAC 🤔Babulka lubi tę wiadomość
-
Babulka wrote:Cześć, niestety nie znam odpowiedzi na to pytanie
11dc więc coś mi przyspieszyło owulacje i zastanawiam się czy nie NAC 🤔 -
Co to staran po porownieniu to ile lekarzy tyle opinii, przewertowalam chyba cały internet w tym temacie i jedni zalecają 3miesiace ,inni 6 , widziałam nawet takie posty gdzie 8miesiecy 😵💫
Mój ginekolog powiedział żeby odczekała 1-2cykle.ONA jeszcze 27l ,ON 30lat
Listopad 2021 - ciąża biochem 🤔
Kwiecień 2022 -poronienie 9tydz/12tydz😭😇
Walczymy o spełnienie jedynego marzenia- CHCEMY BYĆ RODZICAMI 👶👪 -
Anati wrote:O dzięki, że to piszesz. Ja ten cylkl po raz pierwszy z NAC wiec nie dam się zaskoczyć jeśli ma być wcześniej …
Anati lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska