Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Jednorozec, bardzo mi przykro z powodu mamy. Dlugo cierpiała, śmierć na pewno przyniosła jej ukojenie.
Cudowny piesełek 😍 my mamy szczeniaka od 3 tygodni i powiem Ci, że czasem mi się chce płakać jak się nie słucha, gryzie, wariuje itp. Ale jest taki słodki, że nie potrafię być długo na niego zła ;d
Fajnie, że wracacie do starań, trzymam kciuki!!! -
Jednorożec89 wrote:Witam was po przerwie.
Nie miałam ani czasu ani siły na forum moja mama zmarła.
Odpuściłam w ostatnim czasie starania bo wiadomo dlaczego, ale teraz wracam do tematu.
Piję zioła ojca sroki. Z Jasiem zaszłam w ciążę przy ich pomocy do tego muszę używać fertilsafe plus bo co rusz obtarcia ale jest on moim zabieram mogę to robić jak dawniej trzy razy dziennie i nic kompletnie nie boli.
Mam też teraz trochę zjazd bo za niedługo miałam rodzić a ty lipa.
A i poznajcie moje trzecie " dziecko" Belle
[/url
Życzę Ci żeby teraz nad Wami zaświeciło słońce, bo już najwyzsza pora ❤2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Babulka wrote:Badanie prolaktyny i proga jaki może mieć sens jak nie masz jeszcze cyklu?
Dziewczyny nie badajcie na ślepo czego popadnie bo to bez celu. A potem tylko panika bo hormony rozjechane, chociaż nie ma prawa być inaczej w tej sytuacji.
Pytam tutaj, bo nie mam w tym doświadczeniawolę zapytać kobiety obeznane w temacie niż iść na konsultacje do byle ginekologa w luxmedzie, bo tam mi nie pomogą. Ja nigdy nie miałam problemów z hormonami, zawsze książkowe wyniki. Z drugiej strony nigdy też nie musiałam szczególnie z żadnym specjalistą niczego konsultować, nie musiałam szukać i się badać od stół do głów. Dlatego pytam Was, bo nie jedna z Was ma większą wiedzę dot. problemów z płodnością lub poronień niż nie jeden ginekolog.
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
Jednorożec89 wrote:Witam was po przerwie.
Nie miałam ani czasu ani siły na forum moja mama zmarła.
Odpuściłam w ostatnim czasie starania bo wiadomo dlaczego, ale teraz wracam do tematu.
Piję zioła ojca sroki. Z Jasiem zaszłam w ciążę przy ich pomocy do tego muszę używać fertilsafe plus bo co rusz obtarcia ale jest on moim zabieram mogę to robić jak dawniej trzy razy dziennie i nic kompletnie nie boli.
Mam też teraz trochę zjazd bo za niedługo miałam rodzić a ty lipa.
A i poznajcie moje trzecie " dziecko" Belle
[/url
Jednorozec moje kondolencje. Jeszcze zaświeci dla Ciebie słońce.
Piękny psiak. Dzięki swojemu też jest mi lepiej, mogę przelać swoje uczucia macierzyńskie, jest też weselej w domu.Starania od kwietnia 2020
👩❤️👨 Ona 32 lata, on 34 lata
😢2021 rok 6 tydzień
😢2022 rok 9 tydzień (krwiak, wywołanie farmakologiczne, łyżeczkowanie)
😞 2022 rok 7 tydzień, ciąża pozamaciczna, leczenie metotreksatem
🤞⏸️ nowa nadzieja 5 tydzień ciąży beta 4900 mUI/ml 🌈
🌈 7/1 hbd, jest ❤️!!! CRL 8,8 mm, FHR 142/min.
🌈 13/1 hbd, 7,44 cm ryzyka niskie ❤️
🌈 17/1 hbd, wszystko dobrze, wstydzioch 🩷🩵
🌈 21/1 hbd, połówkowe w porządku, 370 gramów chłopca 🩵
🌈 29/1 hbd, 1630 g 🩵
🌈 37/2 hbd, 2900 g - do kontroli przyrostu po tygodniu
-
Tak to border collie na razie nawet jest grzeczna. Mój syn ją uwielbia. I zaczyna pierwsze komendy łapać.
Mój mąż jej nie chciał a szaleje za się bardziej ode mnieAkataa, Susannah, Tony lubią tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Jednorożec, bardzo mi przykro z powodu mamy 😢 Jak się czujesz? Przytulam 🤍 i przepiękny piesek, ja mam na stanie kota i to jest najlepszy termofor, mimo że ma humorki to jest przekonany. Uwielbiam zwierzęta domowe🥰
-
Pomarańcza wrote:Jednorożec, bardzo mi przykro z powodu mamy 😢 Jak się czujesz? Przytulam 🤍 i przepiękny piesek, ja mam na stanie kota i to jest najlepszy termofor, mimo że ma humorki to jest przekonany. Uwielbiam zwierzęta domowe🥰
Pierwsze dwa tygodnie były ciężkie nie mogłam się przyzwyczaić, że jej nie ma. Jeszcze do tej pory mam myśli a zadzwonię do mamy i jej powiem, albo zapytam. Dzień Matki był ciężki ciężki bo zamiast czekoladek kupiłam znicze. Teraz staram się nastawić na tryb działania. Przede wszystkim dbam o rodzinę, no i intensywnie myślę o kolejnej ciąży chcę jak najszybciej zobaczyć dwie kreseczkiDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Moja beta spadła z około 250 na 130. Dawno nie czułam takiej ulgi.
Anka94, Pomarańcza, cslza, Babulka lubią tę wiadomość
Starania od kwietnia 2020
👩❤️👨 Ona 32 lata, on 34 lata
😢2021 rok 6 tydzień
😢2022 rok 9 tydzień (krwiak, wywołanie farmakologiczne, łyżeczkowanie)
😞 2022 rok 7 tydzień, ciąża pozamaciczna, leczenie metotreksatem
🤞⏸️ nowa nadzieja 5 tydzień ciąży beta 4900 mUI/ml 🌈
🌈 7/1 hbd, jest ❤️!!! CRL 8,8 mm, FHR 142/min.
🌈 13/1 hbd, 7,44 cm ryzyka niskie ❤️
🌈 17/1 hbd, wszystko dobrze, wstydzioch 🩷🩵
🌈 21/1 hbd, połówkowe w porządku, 370 gramów chłopca 🩵
🌈 29/1 hbd, 1630 g 🩵
🌈 37/2 hbd, 2900 g - do kontroli przyrostu po tygodniu
-
Jednorożec89 wrote:Pierwsze dwa tygodnie były ciężkie nie mogłam się przyzwyczaić, że jej nie ma. Jeszcze do tej pory mam myśli a zadzwonię do mamy i jej powiem, albo zapytam. Dzień Matki był ciężki ciężki bo zamiast czekoladek kupiłam znicze. Teraz staram się nastawić na tryb działania. Przede wszystkim dbam o rodzinę, no i intensywnie myślę o kolejnej ciąży chcę jak najszybciej zobaczyć dwie kreseczki
-
Karoola, Anka94, Bakalia, Blondyna.B, Malinkaaa, Pomarańcza, Tony, Babulka, Megi_85, Susannah, cslza, JustaSzcz, Kaaroo, Jc94 lubią tę wiadomość
-
Na co wygladaaa ❤️❤️trzymam kciuki
Akataa lubi tę wiadomość
ONA jeszcze 27l ,ON 30lat
Listopad 2021 - ciąża biochem 🤔
Kwiecień 2022 -poronienie 9tydz/12tydz😭😇
Walczymy o spełnienie jedynego marzenia- CHCEMY BYĆ RODZICAMI 👶👪 -
Gratulujętrzymam kciuki !!
Który to dpo ?Akataa lubi tę wiadomość
04.2019 👶💙
04.2022 7/8 tc 💔 łyżeczkowanie
22.08.2022 9dpo II kreski 😍
24.10.2022 💙 66.1mm
1.12.2022 💙 223g
20.12.2022 💙 391g 20+3 -
Bakalia wrote:Gratuluję
trzymam kciuki !!
Który to dpo ?
Właśnie zaliczyłam pierwszy płacz, bo pomyślałam o naszym Aniołku, że za chwilę powinien być tu z nami, a tymczasem pojawiła się nadzieja na inne dziecko. Jejku jakie to ciężkie i pokręcone. Na razie staram się zdystansować do samej ciąży, wiem przecież, że te 2 kreski to nawet nie połowa sukcesu... Na betę pójdę chyba dopiero po terminie 🐵, nie chcę się stresować takimi niskimi wartościami jak w 1 ciąży. -
Gratki Akataa.
A ja nadal nie mam okresu 🙉 no chyba będę musiała iść do lekarza jak nie przyjdzie.. Pierwszy raz w życiu tak mam. HM... Może w końcu przyjdzie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2022, 08:48
Akataa lubi tę wiadomość
Córka w 2013 r
Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard, -
Karoola wrote:Gratki Akataa.
A ja nadal nie mam okresu 🙉 no chyba będę musiała iść do lekarza jak nie przyjdzie.. Pierwszy raz w życiu tak mam. HM... Może w końcu przyjdzie.
Jeśli testy wciąż negatywne, to chyba nie ma na co czekać i warto pójść sprawdzić co się dzieje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2022, 08:55
-
Gratulacje!!! Ogromne kciuki, żeby tym razem było w porządku! Nudnej i bezproblemowej ciąży 😀
Jednorożec przyjmij proszę moje kondolence. Bardzo mi przykro z powodu Twojej mamy. 🤍Akataa lubi tę wiadomość
-
Akataa gratulacje !! Szybko test Ci wyszedł 😁
Karoola, długo Ci się okres spóźnia??
Ja nie chwaliłam się, bo różnie się odzywałam na wątku, ale też mi się udało. Mam już sprawdzoną betę i przyrost 145%, także super, ale mam również mieszane uczucia - mega się cieszę, ale tak spokojnie i dużo mniej beztroski w tym. Każdy ból podbrzusza mnie martwi, choć wiem że przecież mały Kropek musi się rozgościć i robi sobie miejsce.
Babulka, podczytywalam mimo że się nie odzywałam, ostatecznie decyzja zapadła o staraniu się? 🤗 Cieszę się że wizyta u lekarza dała nadzieję 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2022, 10:05
Tony, Malinkaaa, Babulka, Akataa, Megi_85, Susannah, Bakalia, cslza, Blondyna.B, Jc94 lubią tę wiadomość
-
Akataa Pomarancza gratulacje!!! ❤❤ spokojnych ciąż ☺
Pomarańcza odkąd lekarze powiedzieli próbować, próbować aż się uda, tym bardziej czuję, że to nie dla mnie. 🙂Pomarańcza lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska