Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Cslza macierzyństwo dowali każdemu, nawet najlepszej matce na świecie nie mówię czy masz się starać czy nie, bo to zupełnie osobna kwestia ale jak masz chociaż trochę wymagające dziecko a nie takiego totalnego aniołeczka, to zawsze jest hardcore.
Jak czytam tu na forum nie raz frustrację staraczek, że ktoś tam ma dzieci a np na nie krzyknął albo nie bawił się na 100% uwagi na placu zabaw a one by tak nigdy, to kisnę. 🙈 Już im współczuję tego zderzenia z pociągiem towarowym.cslza, Susanne, Ani0nka lubią tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Mój dzieciak to akurat był za odu totalny HNB, teraz chyba umiemy już to ogarnąć 😅 co nie znaczy, że nie miewamy dramy, oj nie... po prostu nauczyliśmy się z nim rozmawiać i tłumaczyć mu emocje, uczucia, nerwy itd. Co nie znaczy, że czasem nie krzyczymy (czasem się nie da inaczej). Po prostu chyba jednak boję się, że w razie co zawiodę 2 male osoby, a nie 1. You know what I mean?31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
Rozumiem Cię, ja też miałam długo wątpliwości. Nadal mam 😂
Moja córka skrajny hnb, płacz i krzyk o wszystko i godzinami nie można było jej uspokoić a poza tym wszystko co związane z takim temperamentem. Teraz jest już trochę lepiej, ale i tak czasami mam wrażenie, że zwariuję. Ale tak jak mówisz, już ma prawie 3 lata to można coś wytłumaczyć (czasami).
No niestety dziecko to ogromna odpowiedzialność, więc decyzja o tym czy mieć kolejne jest bardzo poważna. Ale na pewno ich nie zawiedziesz, nie patrz na to w ten sposób. Patrz jedynie na to czy Ty chcesz i dasz radę się tak poświęcić drugi raz. Chociaż wiadomo, że za to poświęcenie dostaje się coś bezcennego.Ani0nka, cslza lubią tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Babulka wrote:Dafney jak czytałam to chyba więcej wad wykrywa sanco. Ale nie wiem, czy w ogóle będę robić ten test, ja obecnie nie pracuję, więc 2 tys z górką to dla nas sporo (już pomijając ile już wydaliśmy na diagnostykę i wydajemy na prowadzenie ciąży przez 4 specjalistów), poza tym nawet jak wyjdzie z sanco, że dziecko zdrowe to i tak nie gwarantuje, że nie będzie wady rozwojowej np... Tak naprawdę 2 tyg później będę miała prenatalne. A jeszcze nerwy niewyobrażalne czekając na wynik 🙄 Ogólnie na razie jestem raczej na nie, ale może zmienię zdanie. A Ty robisz?
Karoola dobrze, że już przyszedł i kciuki za nowy cykl 🤞Uda się na pewno 😘
Ja to narazie jestem na etapie wyszukiwania informacji jak w razie czego pobrać materiał z poronienia w domu do badania. Jeszcze nie uznałam tego wzrostu hcg za ciążę, ale mam w planach (w tej lub kolejnej ciąży) zrobić Sanco lub Nifty. Rozważam też amniopunkcję właśnie bazując na testach z krwi plus oczywiście usg prenatalnym. Z drugiej strony w pappa z krwi wyszły mi dziwaczne wyniki ostatnio, a miałam już trisomię potwierdzoną biopsją kosmówki, więc nie wiem czy nawet niskie ryzyka uspokoją mnie.... -
Ja powiem tak: przy Franku mogłam się naprawdę cackać z dzieckiem mama mieszkała z nami i na początku bardzo dużo mi pomogła: gotowała, jak ją poprosiłam to coś tam posprzątała czy pranie mi ogarnęła czy popilnowała dziecko do tego maz stanął na wysokości zadania więc mogłam sobie pozwolić na kilkugodzinne karmienie czy drzemkę w ciągu dnia, potem urodził się Jaś mama już nie była w pełni sprawna wymagała pomocy, do tego było już drugie dziecko więc musiałam wejść na naprawdę wysoki poziom organizacji żeby Franek nie czuł się odrzucony, Jaś ogarnięty, żebyśmy nie żyli w syfie i mieli co jeść ale naprawdę wszystko da się zrobić. Więc jak słyszę np narzekania mojej bratowej jak to ciężko jej jest z jednym dzieckiem i na drugie nigdy się nie zdecyduje bo nie ogarnie to trochę mi się chce śmiać.
Zaszalałam z termometrem kupiłam femometer z aplikacją więc teraz mogę robić pomiary na śpiochacslza lubi tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Ja miałam zero pomocy od kogokolwiek i byłam całymi dniami sama z dzieckiem, które na okrągło płakało, miało drzemki po 20 min i nie dało się go zwykle odłożyć do łóżeczka. Chusty nie akceptowała. W nocy budziła się po 6-10 razy. Jeszcze do tego miała refluks i potrafiła wymiotować po każdym karmieniu (karmienia co 2-3h), do 10 luźnych kup dziennie plus dwa razy dziennie musiałam ją rehabilitowac, jak znalazłam momenty pomiędzy wrzaskami. Także uwierz mi, że z jednym dzieckiem można nie mieć czasu się wysikać już nie mówiąc o sprzatnieciu czegokolwiek czy zjedzeniu i spać po 3-5 godzin na dobę i to na raty a nie ciągiem. Schudłam wtedy 18 kilo. Nie wszystko jest kwestią organizacji.
Jeszcze dodam, że nawet jak wracał mąż wieczorem, to ona i tak musiała być non stop przy mnie, jak brałam prysznic to miałam z 3 opcji: mycie ciała, mycie włosów, mycie zębów, wybrać tylko 2 bo ona już tak wrzeszczała, że ją zatykało. Plus noce cały czas na czujce na monitorze oddechu, bo miała bezdechy. Mogłabym tak jeszcze długo pisać.
Dafney Ty się nie nastawiaj na poronienie tylko na ciążę. 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2022, 14:44
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Babulka robię co w mojej mocy, ale to silniejsze ode mnie 😉
Moja córka nie była trudnym dzieckiem jako niemowlak. W pierwszych tygodniach dała mi popalić trochę, głównie dlatego, że walczyliśmy o kp. Od 8-9 tygodnia przesypiała noce bez karmienia, więc miałam oddech niesamowity. Za to odbiła sobie tak ok 2-3 roku życia. Budziła się co chwilę i nie zliczę ile nocy przespałam na dywanie pod jej łóżeczkiem, bo bez trzymania za rączkę nie było spania. To trwało prawie do końca przedszkola 🙈 Byłam z nią sama, bo mąż wiecznie w delegacji.
Teraz jesteśmy na innym etapie życia i oboje na miejscu, więc nawet małego diablątka się nie obawiam. Chociaż chodzi mi po głowie, że 'oliwa zawsze sprawiedliwa' i pewnie trafi się taki super wymagający człowiek 😁
-
Mój syn tez jest tym dzieckiem co robi awantury w sklepie i kładzie się na środku płacząc bijąc krzycząc. A po urodzeniu tez tragedia ale w sumie lepsze awanturki kilka razy dziennie niż non stop płacz jak był malutki 😅
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2022, 15:28
-
Pocieszacie dziewczyny, pocieszacie przed pierwszym dzieckiem 😂😂😂Diagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).
I procedura: 1 zarodek 4CC, beta 0.
II procedura:
I transfer 4aa: poronienie zatrzymane
II transfer 4aa: jesteśmy razem! 👨👩👦
III transfer 4aa: 7dpt: 101, 9dpt: 282
Czeka na nas ❄ -
Susannah lepiej z góry wiedzieć, niż dostać tym w łeb w połogu 😂 Ale są też spokojne dzieci, także trzymam kciuki, żeby takie Ci się trafiło 🙂2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Babulka wrote:Susannah lepiej z góry wiedzieć, niż dostać tym w łeb w połogu 😂 Ale są też spokojne dzieci, także trzymam kciuki, żeby takie Ci się trafiło 🙂
Jak tylko będzie zdrowe to z resztą sobie jakoś poradzimy Przynajmniej tak sobie mówię 😂Diagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).
I procedura: 1 zarodek 4CC, beta 0.
II procedura:
I transfer 4aa: poronienie zatrzymane
II transfer 4aa: jesteśmy razem! 👨👩👦
III transfer 4aa: 7dpt: 101, 9dpt: 282
Czeka na nas ❄ -
Oj tak, ja dostałam po głowie bardzo, bo mój bobasek miał być różowiutki i cichutki, a tu zaskoczenie 😅 cieszę się, że moje małżeństwo przetrwało ten huragan. I mój zaczął noce przesypiać ok 3roku życia 😵💫 wiecznie na rękach, łóżeczko/fotelik/bujaczek/chusta parzyły go ogniem piekielnym do tego jest i był zawsze bardzo wybiórczy jedzeniowo (sprawdzaliśmy to u neurologopedy - okaz zdrowia). Spał beznadziejnie, budził się po 1000x, wiecznie trzeba było być 10000% na nim skupionym, bo KRZYK!!! Generalnie po 2 urodzinach dziecka przestałam szukać przyczyny tego wrzasku wiecznego (koleżanki miały "normalne" dzieci) I zrozumiałam, że jednak to HNB.
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
Suzanna ja życzę Ci takich dzieci jak moje spały i jadły zero kółek, bujania, nigdy nie zasypiały na rękach tylko w łóżeczku przesypiają całe noce odkąd skończyły trzy miesiące, jedzą wszystko ja mało tych gorszych stron macierzyństwa zaznałam
Susannah lubi tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
cslza wrote:Oj tak, ja dostałam po głowie bardzo, bo mój bobasek miał być różowiutki i cichutki, a tu zaskoczenie 😅 cieszę się, że moje małżeństwo przetrwało ten huragan. I mój zaczął noce przesypiać ok 3roku życia 😵💫 wiecznie na rękach, łóżeczko/fotelik/bujaczek/chusta parzyły go ogniem piekielnym do tego jest i był zawsze bardzo wybiórczy jedzeniowo (sprawdzaliśmy to u neurologopedy - okaz zdrowia). Spał beznadziejnie, budził się po 1000x, wiecznie trzeba było być 10000% na nim skupionym, bo KRZYK!!! Generalnie po 2 urodzinach dziecka przestałam szukać przyczyny tego wrzasku wiecznego (koleżanki miały "normalne" dzieci) I zrozumiałam, że jednak to HNB.
cslza lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Dziewczyny miałyście bóle podbrzusza w ciąży? Bo mnie dzisiaj to już dość mocno boli a akurat dziś nic nie dźwigałam. Z córką też miałam takie bóle ale chyba rzadziej, wtedy lekarz mi kazał nospe brać. I zastanawiam czy teraz też czegoś nie wziąć, bo już mnie to stresuje 🙄
cslza lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Babulka wrote:Dziewczyny miałyście bóle podbrzusza w ciąży? Bo mnie dzisiaj to już dość mocno boli a akurat dziś nic nie dźwigałam. Z córką też miałam takie bóle ale chyba rzadziej, wtedy lekarz mi kazał nospe brać. I zastanawiam czy teraz też czegoś nie wziąć, bo już mnie to stresuje 🙄
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2022, 17:59
Babulka lubi tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
Babulka nospa i magnez pomogą miałam takie zalecenie od gina.
Mam pytanie - odebraliśmy wyniki kariotypu mojego męża. Jest na szczęście prawidłowy. Jest dopisek, że stwierdzono zmniejszoną ilosc heterochromatyny w obrębie chromosomu Y. Czy wiecie co to oznacza?Babulka lubi tę wiadomość
Starania od kwietnia 2020
👩❤️👨 Ona 32 lata, on 34 lata
😢2021 rok 6 tydzień
😢2022 rok 9 tydzień (krwiak, wywołanie farmakologiczne, łyżeczkowanie)
😞 2022 rok 7 tydzień, ciąża pozamaciczna, leczenie metotreksatem
🤞⏸️ nowa nadzieja 5 tydzień ciąży beta 4900 mUI/ml 🌈
🌈 7/1 hbd, jest ❤️!!! CRL 8,8 mm, FHR 142/min.
🌈 13/1 hbd, 7,44 cm ryzyka niskie ❤️
🌈 17/1 hbd, wszystko dobrze, wstydzioch 🩷🩵
🌈 21/1 hbd, połówkowe w porządku, 370 gramów chłopca 🩵
🌈 29/1 hbd, 1630 g 🩵
🌈 37/2 hbd, 2900 g - do kontroli przyrostu po tygodniu
-
Babulka wrote:Dziewczyny miałyście bóle podbrzusza w ciąży? Bo mnie dzisiaj to już dość mocno boli a akurat dziś nic nie dźwigałam. Z córką też miałam takie bóle ale chyba rzadziej, wtedy lekarz mi kazał nospe brać. I zastanawiam czy teraz też czegoś nie wziąć, bo już mnie to stresuje 🙄
Powiem Wam wczoraj miałam USG 1 trymestru, ale jakoś totalnie nie jestem taka podekscytowana jak poprzednią. Może przez to, że od początku podeszłam do tej ciąży z ogromną rezerwa, bo wiedziałam, że to że dziś jestem w ciąży, nie oznacza, że jutro nadal będę.11.2021 💔 ciąża biochemiczna
03.2022 💔 poronienie zatrzymane 8td
15.01.2023 urodziłam synka 🌈💙
MTHFR_1298A>C homo
PAI-1 4G hetero
Niedoczynność tarczycy