Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Babulka wrote:Dafney a jesteś pewna, że mocz dobrze pobrany? Przed oddaniem trzeba się podmyć mydłem i najlepiej założyć płytko mały tampon, oddać do sterylnego pojemnika. Mi wychodziły cuda zanim zaczęłam tak robić.
Tak, pobrany według zasad (chociaż bez tamponu, bo o tym nie słyszałam) i badany 2 razy, więc raczej nie zafałszowany. Czekam jeszcze na wynik posiewu. -
No to pewnie coś jest na rzeczy. Z leków nie wiem co możesz brać ale Tony tu polecała tantum rosa zewnetrznie i na pewno dużo pić i sikać. Najlepiej wodę z cytryną albo czymś innym kwaśnym.
dafney lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Hej, potrzebuje malej porady, a macie duza wiedze 🫣 juz wczesniej pisalam ze mialam niestety ps 9.06, 2 tyg pozniej juz mialam wyczyszczona macice i 20.06 juz przestalam plamic, beta po chwili byla 0. Mialam zielone swiatlo, natomiast dzieki poradom na forum chcielismy poczekac do miesiaczki- zero objawow plodnosci+ Testy owulacyjne kilka razy z rzedu ujemne, wiec bylo 26. i 29.06 ❤️. W nocy 30.06/1.07 dostalam bolu krzyza, czasami czulam klucie jajnikow i sluz byl podbarwiony na rozowo i trwaly do 3.07 a 4.07 wczoraj krew zywa sie pojawila i sluz krwisty-(taki jak zwykle mialam w czasie@) malo moze na 1 podpaske, ale dzisiaj juz czysto, jakby wziac lupe to moze bardzo delikatnie sluz podbarwiony na rozowo jest. Czy to mozliwe zeby to byla taka dziwna @ i moge rozpoczac cykl nowy? Jak u Was wygladalo?🫣 bo troche sie wystraszylam, czy to jakies plamienie owulacyjne (ale brak sluzu plodnego) czy implantacyjne jakims cudem bez wczesniejszych oznak owulacji czy taka skapa miesiaczka?🙄🥊
-
Na pewno możesz brać urosept. Do tego pij ile wlezie. Ja pamiętam że dostałam monural ale on jest na receptę
dafney lubi tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Tak piszecie o tych objawach, że nie macie a z chęcią byście miały, a ja Wam powiem od miesiąca mam mdłości i wymiotuje i już mam dość 😔. Momentami siedzę i płaczę, bo boli mnie żołądek. Także z chęcią oddam moje objawy!!!
cslza lubi tę wiadomość
11.2021 💔 ciąża biochemiczna
03.2022 💔 poronienie zatrzymane 8td
15.01.2023 urodziłam synka 🌈💙
MTHFR_1298A>C homo
PAI-1 4G hetero
Niedoczynność tarczycy -
JustaSzcz wrote:Tak piszecie o tych objawach, że nie macie a z chęcią byście miały, a ja Wam powiem od miesiąca mam mdłości i wymiotuje i już mam dość 😔. Momentami siedzę i płaczę, bo boli mnie żołądek. Także z chęcią oddam moje objawy!!!2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
JustaSzcz wrote:Tak piszecie o tych objawach, że nie macie a z chęcią byście miały, a ja Wam powiem od miesiąca mam mdłości i wymiotuje i już mam dość 😔. Momentami siedzę i płaczę, bo boli mnie żołądek. Także z chęcią oddam moje objawy!!!
A kiedy dopadły Cię te mdłości i wymioty? Od piczątku tak miałaś?
Jednak mimo wszystko chętnie bym przygarnęła, trochę równowagi psychicznej może udałoby mi się odzyskać 😁 -
dafney wrote:A kiedy dopadły Cię te mdłości i wymioty? Od piczątku tak miałaś?
Jednak mimo wszystko chętnie bym przygarnęła, trochę równowagi psychicznej może udałoby mi się odzyskać 😁dafney lubi tę wiadomość
MTHFR_1298A>C homo
PAI-1 4G hetero
Niedoczynność tarczycy -
Zamówiłam termometr przesyłka w drodze więc może jeszcze uda mi się jakoś ten wykres pociągnąć do końca
dafney, Babulka, Karoola, Ani0nka lubią tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Dziewczyny a myślicie w ile dni mi spadnie beta z 14 do okresu???
Jednorożec mnie olśniła i zmierzyłam temp 37,09 więc bardzo wysoko jak na mnie 🙈Córka w 2013 r
Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard, -
Karoola wrote:Dziewczyny a myślicie w ile dni mi spadnie beta z 14 do okresu???
Jednorożec mnie olśniła i zmierzyłam temp 37,09 więc bardzo wysoko jak na mnie 🙈
14 to nie duża beta. Moim zdaniem w każdej chwili możesz dostać okresu.Karoola lubi tę wiadomość
-
Babulka wrote:Justa a czemu robiłaś nifty a nie sanco? Jakiś konkretny powód czy po prostu jedno wybrałaś i tyle?
Babulka lubi tę wiadomość
MTHFR_1298A>C homo
PAI-1 4G hetero
Niedoczynność tarczycy -
Dostałam okres! Cieszę się, że samo przyszło. Mam nadzieję, że szybko bezboleśnie. Strasznie brzmi 4 poronienie 😥
JustaSzcz lubi tę wiadomość
Córka w 2013 r
Kir-AA
Dobrze ze samo przyszło! A większość kobiet w ogóle nie jest świadomych swoich poronień, a ma ich na koncie sporo, wiec głowa do góry ♥️
Karoola, cslza lubią tę wiadomość
-
Ani0nka wrote:Dobrze ze samo przyszło! A większość kobiet w ogóle nie jest świadomych swoich poronień, a ma ich na koncie sporo, wiec głowa do góry ♥️
Ale dzisiaj 5 i 4 dz. Więc raczej każda już kuma,że to ciąża 😂 nie mniej jednak wiem, że różnie bywa.
Zobaczymy co życie pokaże, od połowy sierpnia zaczynam szukać pracy, pisać cv. Więc czasu nie zostało dużo na starania.Córka w 2013 r
Kir-AA
Karoola dobrze, że masz już nowy cykl przed sobą. Rozczarowania są bolesne, ale z dwojga złego wolałabym poronić na jak najwcześniejszym etapie.
Co do liczby poronień, to ja ostatnio co chwilę widzę szok na twarzach jak mówię, że to szósta ciąża. W sumie zaczęły mnie śmieszyć te reakcje. Serio już ze mną nie za dobrze 🙂
Babulka zdecydowałaś już czy będziesz robić Nifty czy Sanco? Zagłębiałaś się w szczegóły jak wygląda skuteczność tych testów w badaniu ryzyk poszczególnych chorób? -
Dafney jak czytałam to chyba więcej wad wykrywa sanco. Ale nie wiem, czy w ogóle będę robić ten test, ja obecnie nie pracuję, więc 2 tys z górką to dla nas sporo (już pomijając ile już wydaliśmy na diagnostykę i wydajemy na prowadzenie ciąży przez 4 specjalistów), poza tym nawet jak wyjdzie z sanco, że dziecko zdrowe to i tak nie gwarantuje, że nie będzie wady rozwojowej np... Tak naprawdę 2 tyg później będę miała prenatalne. A jeszcze nerwy niewyobrażalne czekając na wynik 🙄 Ogólnie na razie jestem raczej na nie, ale może zmienię zdanie. A Ty robisz?
Karoola dobrze, że już przyszedł i kciuki za nowy cykl 🤞Uda się na pewno 😘Karoola lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Ani0nka wrote:Dobrze ze samo przyszło! A większość kobiet w ogóle nie jest świadomych swoich poronień, a ma ich na koncie sporo, wiec głowa do góry ♥️
Ja teraz byłam teoretycznie w 2 ciąży, ale pamiętam takie 3 razy kiedy miałam objawy ciążowe, a okres przyszedł. Ja wiem, że mówi się, że o ciąży się nie wie przed datą okresu, ale mój organizm bardzo się nie lubi z hormonem bhcg i generalnie moje pierwsze objawy zawsze przypominają stan przedzawałowy 🤷♀️ przy tych 3 razach kiedy myślę, że był biochemiczna, takie dziwne rzeczy się mi działy od 20-22 dnia cyklu. Także może to była 2 ciąża, a może 5, kto wie?
Z innej beczki powiem Wam, że dziś skończyłam brać Inofolic, jutro powinnam rozpocząć Fertistim. I okropnie mi się tego nie chce, nie myślę o staraniach za 2-3mce w ogóle mam okropne wątpliwości czy ja jestem dobrym materiałem na matkę, mam 1 dziecko i często mnie to przytłacza, może powinnam odpuścić to wszystko.Jednorożec89 lubi tę wiadomość
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6