Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Malinka niestety nie mam pojęcia co to znaczy.
Justa mnie też nie boli jakoś bardzo, żebym nie mogła wytrzymać ale jest to odczuwalne. Bo takie lekkie mulenie to mam cały czas praktycznie.
Wzięłam nospe, położyłam się, jest lepiej.
Ta mniejsza ekscytacja to zwyczajne chronienie samej siebie, normalna reakcja. Jeszcze się zdążysz nacieszyć dzieckiem, na spokojnieMalinkaaa lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Babulka wrote:Dziewczyny miałyście bóle podbrzusza w ciąży? Bo mnie dzisiaj to już dość mocno boli a akurat dziś nic nie dźwigałam. Z córką też miałam takie bóle ale chyba rzadziej, wtedy lekarz mi kazał nospe brać. I zastanawiam czy teraz też czegoś nie wziąć, bo już mnie to stresuje 🙄
Możesz brać nospe, aczkolwiek to normalne i dobrze świadczy dzidziok się rozpycha, cierp matka!Babulka lubi tę wiadomość
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
Babulka wrote:Dziewczyny miałyście bóle podbrzusza w ciąży? Bo mnie dzisiaj to już dość mocno boli a akurat dziś nic nie dźwigałam. Z córką też miałam takie bóle ale chyba rzadziej, wtedy lekarz mi kazał nospe brać. I zastanawiam czy teraz też czegoś nie wziąć, bo już mnie to stresuje 🙄
Babulka lubi tę wiadomość
-
Wiem wiem dziewczyny, z córką też tak miałam, także bardziej by mnie martwiła "pustka" w brzuchu niż te bóle 😆 Ale wiadomo wolę dmuchać na zimne, just in case.
Blondyna na Twoim etapie to mnie więzadła męczyły ale to tak okrutnie, że masakra. Raz nie doszłam do pracy 🙈
Zamówię sobie aspargin na wszelki wypadekJednorożec89 lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Babulka jak do około 6 tyg. miałam często takie bóle, 2 razy to aż mnie skurcze w nocy obudziły i byłam przekonana, że to koniec. Wtedy też brałam nospę. Tak to bolało jak na okres, może nawet słabiej. Od jakiegoś czasu mam z tym spokój (odpukać). 😁 Też mi każdy pisał, że to normalne, w międzyczasie byłam na usg i wszystko było ok, lekarz tylko kazał kontynuować przyjmowanie duphastonu (teraz już zmniejszam dawkę i powoli odstawiam). Także się nie martw. Macica rośnie to ma prawo troszkę poboleć. 😉
Babulka lubi tę wiadomość
-
Jestem po USG, obraz odpowiada zdrowej śluzowce, na jajniku pęcherzyk 16mm, lekarz kazał już próbować i nie czekać 3 cykli. W piątek robię bhcg i można szaleć, nawet seks uprawiać! 😁
We wrześniu mam jednak wesele i smaka na wódeczkę, także chyba poczekam 🤔Babulka, Blondyna.B, Malinkaaa, JustaSzcz lubią tę wiadomość
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
Cslza jak ja ostatnio poszalałam, to teraz mnie macica ciągnie 🙈😂😂😂
Super, że już po wszystkimWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2022, 19:14
cslza lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Mnie brzuch okresowo boli od tygodnia bez no spy nie funkcjonuje. Miałam raz akcje że śniło mi się że rodzę w moim śnie były skurcze itp obudziłam się i okazało sie że rzeczywiście brzuch mnie boli
Zastanawiam się czy nie przyspieszyć wizyty u gina i nie iść po najblizszej @Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Takie pobolewanie brzucha jest zupełnie normalne na początku. Maluch robi sobie miejsce 😁
Cslza super, że macie już zielone światło.
Jednorożec a te bóle to nie owulacyjne? Na jakim etapie cyklu jesteś?
Powiedzcie mi czy oprócz ciążowych witamin i kwasu foliowego bierzecie coś jeszcze z supli? I jakiej firmy witaminy macie? Ja kupiłam Mama DHA, ale jakiegoś super składu to one nie mają. -
Dafney ja jeszcze biorę wit B12 metylowaną, dha, wit D i Pueria Uno. Ale z tej Puerii nie biorę tego dha co tam jest tylko Nordic Naturals Prenatal DHA. Trochę to się nie kalkuluje finansowo jakby co ale już trudno 😂 Wg mnie Pueria ma fajny skład.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Babulka wrote:Dafney ja jeszcze biorę wit B12 metylowaną, dha, wit D i Pueria Uno. Ale z tej Puerii nie biorę tego dha co tam jest tylko Nordic Naturals Prenatal DHA. Trochę to się nie kalkuluje finansowo jakby co ale już trudno 😂 Wg mnie Pueria ma fajny skład.
Babulka widze ,że też bierze pueria uno ,masz te mutacje,przy których trzeba brać witaminy metylowane? Tego jest tyle na rynku że głowa boli i zastanawialam się czy ta pueria będzie ok ,ale kupiłam wkoncu ,do tego biorę jeszcze kwas foliowy 5mg na receptę od ginekologa i ovulomed max to tam też są Wit b6,B12 i zastanawiam się czy coś jeszcze dołożyć 🤭Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2022, 20:26
ONA jeszcze 27l ,ON 30lat
Listopad 2021 - ciąża biochem 🤔
Kwiecień 2022 -poronienie 9tydz/12tydz😭😇
Walczymy o spełnienie jedynego marzenia- CHCEMY BYĆ RODZICAMI 👶👪 -
Nie mam pojęcia w jakiej fazie cyklu jestem. Taki urok nieregularnych cykli po jutrzejszej temperaturze będę może coś wiedzieć.
Ja jadę na razie na ziołach ojca sroki do tego biorę pregna start. Jak skończę zioła to przejdę na ovarinDawniej Biedrona89
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Tak, mam tą mutację i też biorę jeszcze dodatkowo kwas 5mg a wit b12 w dawce 500,bo ten zestaw mi ladnie trzyma homocysteine. Ty miałaś ładny wynik to nie ma potrzeby kombinować te dawki wit b w suplementach dla ciężarnych są raczej symboliczne, ale jak nie ma niedoboru, to nie trzeba więcej przyjmować.
Anka94 lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Byłam wczoraj u gin. Ona nie zaleca badania niczego na ten moment. Oprócz mojego kariotypu. Jak juz bardzo chcę to mogę sprawdzić progesteron. Bo i tak bo bensisie będzie dobry wg niej.
Po pozamacicznej chlamydii nie. Drożności nie. Bo zachodzę. Pozamaciczna mogła się zdarzyć bo np. tego dnia miałam gorszą śluzówkę.
Heparyny z uwagi na wyniki nie dawałaby, bo mutacje hetero zwiększają prawdopodobieństwo 5 razy, homo o 20. Może zlecilaby z uwagi na historię położniczą. Jedynie mam brać actifolin 2 razy dziennie po tabletce 3 miesiące przed staraniami. Przed ciąża miesiąc acard 150 mg, inofem 2 razy dziennie i bensis 3 tabletki od 18 do 27 dc.
Szczerze - nie wiem co o tym myśleć. Wg niej trzeba próbować aż wyjdzie. Niby nie było źle, stwierdziła, że jestem zdrowa. Powinnam się cieszyć, ale mam niedosyt.Starania od kwietnia 2020
👩❤️👨 Ona 32 lata, on 34 lata
😢2021 rok 6 tydzień
😢2022 rok 9 tydzień (krwiak, wywołanie farmakologiczne, łyżeczkowanie)
😞 2022 rok 7 tydzień, ciąża pozamaciczna, leczenie metotreksatem
🤞⏸️ nowa nadzieja 5 tydzień ciąży beta 4900 mUI/ml 🌈
🌈 7/1 hbd, jest ❤️!!! CRL 8,8 mm, FHR 142/min.
🌈 13/1 hbd, 7,44 cm ryzyka niskie ❤️
🌈 17/1 hbd, wszystko dobrze, wstydzioch 🩷🩵
🌈 21/1 hbd, połówkowe w porządku, 370 gramów chłopca 🩵
🌈 29/1 hbd, 1630 g 🩵
🌈 37/2 hbd, 2900 g - do kontroli przyrostu po tygodniu
-
Pueria Uno brałam w którejś poprzedniej ciąży. Może teraz do nich wróce jak te obecne się skończą. I właśnie myślę czy nie dołożyć DHA i vit D. Znacie jakiś preparat dha+D3 z sensownym składem czy raczej osobno trzeba brać?
By the way, na vit 12 metylowaną dostałam uczulenia, swędzącej wysypki na dekolcie, szyji i cyckach. Na szczęście nie mam wskazań, żeby ją przyjmować, więc po prostu odstawiłam. -
dafney wrote:Pueria Uno brałam w którejś poprzedniej ciąży. Może teraz do nich wróce jak te obecne się skończą. I właśnie myślę czy nie dołożyć DHA i vit D. Znacie jakiś preparat dha+D3 z sensownym składem czy raczej osobno trzeba brać?
By the way, na vit 12 metylowaną dostałam uczulenia, swędzącej wysypki na dekolcie, szyji i cyckach. Na szczęście nie mam wskazań, żeby ją przyjmować, więc po prostu odstawiłam.
Mi odpowiadało duphavit pragna. Wg Pana Tabletki ma dobry skład. Dodatkowo suplementowalam 1000j D3, mimo, że był jest w składzie.dafney lubi tę wiadomość
Starania od kwietnia 2020
👩❤️👨 Ona 32 lata, on 34 lata
😢2021 rok 6 tydzień
😢2022 rok 9 tydzień (krwiak, wywołanie farmakologiczne, łyżeczkowanie)
😞 2022 rok 7 tydzień, ciąża pozamaciczna, leczenie metotreksatem
🤞⏸️ nowa nadzieja 5 tydzień ciąży beta 4900 mUI/ml 🌈
🌈 7/1 hbd, jest ❤️!!! CRL 8,8 mm, FHR 142/min.
🌈 13/1 hbd, 7,44 cm ryzyka niskie ❤️
🌈 17/1 hbd, wszystko dobrze, wstydzioch 🩷🩵
🌈 21/1 hbd, połówkowe w porządku, 370 gramów chłopca 🩵
🌈 29/1 hbd, 1630 g 🩵
🌈 37/2 hbd, 2900 g - do kontroli przyrostu po tygodniu
-
Anka94 wrote:Babulka widze ,że też bierze pueria uno ,masz te mutacje,przy których trzeba brać witaminy metylowane? Tego jest tyle na rynku że głowa boli i zastanawialam się czy ta pueria będzie ok ,ale kupiłam wkoncu ,do tego biorę jeszcze kwas foliowy 5mg na receptę od ginekologa i ovulomed max to tam też są Wit b6,B12 i zastanawiam się czy coś jeszcze dołożyć 🤭
Anka94 lubi tę wiadomość
-
Ja witaminę d na razie sobie odpuściłam wrócę do niej we wrześniu bo doszłam do wniosku że jest lata a ja mnóstwo czasu spędzam na słońcu więc nie trzeba.
Blondyna czytam Twoja stopkę. Piękne imię wybraliście dla córki:)Blondyna.B lubi tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
Ja biorę osobno dha i wit D głównie dlatego, że ciężko dostać dobre dha w ogóle.
Ja też sporo na słońcu odkąd córka się urodziła ale wit d mi od tego nie rośnie Muszę 4 tys brać, żeby mieć dobry poziom.
Blondyna a Ty wit B12 jeszcze bierzesz?2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Babulka wrote:Ja biorę osobno dha i wit D głównie dlatego, że ciężko dostać dobre dha w ogóle.
Ja też sporo na słońcu odkąd córka się urodziła ale wit d mi od tego nie rośnie Muszę 4 tys brać, żeby mieć dobry poziom.
Blondyna a Ty wit B12 jeszcze bierzesz?
Na początku ogólnie wszystko brałam oddzielnie ale jak się pokończyło to wróciłam do tych ciążowych ☺️ dokładając kwas foliowy, bo ma za mało no o DHA już teraz też