X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Poronienie 2021, a ponowne starania
Odpowiedz

Poronienie 2021, a ponowne starania

Oceń ten wątek:
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2022, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka niestety nie mam pojęcia co to znaczy.
    Justa mnie też nie boli jakoś bardzo, żebym nie mogła wytrzymać ale jest to odczuwalne. Bo takie lekkie mulenie to mam cały czas praktycznie.
    Wzięłam nospe, położyłam się, jest lepiej.

Ta mniejsza ekscytacja to zwyczajne chronienie samej siebie, normalna reakcja. Jeszcze się zdążysz nacieszyć dzieckiem, na spokojnie :)

Malinkaaa lubi tę wiadomość

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • cslza Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2022, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    Dziewczyny miałyście bóle podbrzusza w ciąży? Bo mnie dzisiaj to już dość mocno boli a akurat dziś nic nie dźwigałam. Z córką też miałam takie bóle ale chyba rzadziej, wtedy lekarz mi kazał nospe brać. I zastanawiam czy teraz też czegoś nie wziąć, bo już mnie to stresuje 🙄

Możesz brać nospe, aczkolwiek to normalne i dobrze świadczy :) dzidziok się rozpycha, cierp matka!

Babulka lubi tę wiadomość

31.01.2018 Synek 👦 40+3
    7tc [*] 04.2022
    25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2022, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    Dziewczyny miałyście bóle podbrzusza w ciąży? Bo mnie dzisiaj to już dość mocno boli a akurat dziś nic nie dźwigałam. Z córką też miałam takie bóle ale chyba rzadziej, wtedy lekarz mi kazał nospe brać. I zastanawiam czy teraz też czegoś nie wziąć, bo już mnie to stresuje 🙄
    Zacznij brać magnez a no-spe jak jest silniejszy ból. Ciężko się do tego przyzwyczaić ale wbrew pozorom na początku bardziej boli ta macica niż np na moim etapie

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2022, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem wiem dziewczyny, z córką też tak miałam, także bardziej by mnie martwiła "pustka" w brzuchu niż te bóle 😆 Ale wiadomo wolę dmuchać na zimne, just in case.

Blondyna na Twoim etapie to mnie więzadła męczyły ale to tak okrutnie, że masakra. Raz nie doszłam do pracy 🙈
    Zamówię sobie aspargin na wszelki wypadek :)

Jednorożec89 lubi tę wiadomość

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Akataa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2022, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka jak do około 6 tyg. miałam często takie bóle, 2 razy to aż mnie skurcze w nocy obudziły i byłam przekonana, że to koniec. Wtedy też brałam nospę. Tak to bolało jak na okres, może nawet słabiej. Od jakiegoś czasu mam z tym spokój (odpukać). 😁 Też mi każdy pisał, że to normalne, w międzyczasie byłam na usg i wszystko było ok, lekarz tylko kazał kontynuować przyjmowanie duphastonu (teraz już zmniejszam dawkę i powoli odstawiam). Także się nie martw. Macica rośnie to ma prawo troszkę poboleć. 😉

🩵 12.02.23, 41t0d - 2940g, 53 cm
    age.png
    💔 26.11.21 - 8t3d - 👼(poronienie samoistne)
  • cslza Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2022, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po USG, obraz odpowiada zdrowej śluzowce, na jajniku pęcherzyk 16mm, lekarz kazał już próbować i nie czekać 3 cykli. W piątek robię bhcg i można szaleć, nawet seks uprawiać! 😁

We wrześniu mam jednak wesele i smaka na wódeczkę, także chyba poczekam 🤔

Babulka, Blondyna.B, Malinkaaa, JustaSzcz lubią tę wiadomość

31.01.2018 Synek 👦 40+3
    7tc [*] 04.2022
    25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2022, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cslza jak ja ostatnio poszalałam, to teraz mnie macica ciągnie 🙈😂😂😂
    Super, że już po wszystkim :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2022, 19:14

cslza lubi tę wiadomość

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2022, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie brzuch okresowo boli od tygodnia bez no spy nie funkcjonuje. Miałam raz akcje że śniło mi się że rodzę w moim śnie były skurcze itp obudziłam się i okazało sie że rzeczywiście brzuch mnie boli ;)
    Zastanawiam się czy nie przyspieszyć wizyty u gina i nie iść po najblizszej @

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • dafney Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2022, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie pobolewanie brzucha jest zupełnie normalne na początku. Maluch robi sobie miejsce 😁

Cslza super, że macie już zielone światło.

Jednorożec a te bóle to nie owulacyjne? Na jakim etapie cyklu jesteś?

Powiedzcie mi czy oprócz ciążowych witamin i kwasu foliowego bierzecie coś jeszcze z supli? I jakiej firmy witaminy macie? Ja kupiłam Mama DHA, ale jakiegoś super składu to one nie mają.

26.08.2022 I prenatalne, Nifty - zdrowy synek 💙
    23.06.2022 pozytywny test!

2008 córka 💜

age.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2022, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dafney ja jeszcze biorę wit B12 metylowaną, dha, wit D i Pueria Uno. Ale z tej Puerii nie biorę tego dha co tam jest tylko Nordic Naturals Prenatal DHA. Trochę to się nie kalkuluje finansowo jakby co ale już trudno 😂 Wg mnie Pueria ma fajny skład.

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Anka94 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2022, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    Dafney ja jeszcze biorę wit B12 metylowaną, dha, wit D i Pueria Uno. Ale z tej Puerii nie biorę tego dha co tam jest tylko Nordic Naturals Prenatal DHA. Trochę to się nie kalkuluje finansowo jakby co ale już trudno 😂 Wg mnie Pueria ma fajny skład.

Babulka widze ,że też bierze pueria uno ,masz te mutacje,przy których trzeba brać witaminy metylowane? Tego jest tyle na rynku że głowa boli i zastanawialam się czy ta pueria będzie ok ,ale kupiłam wkoncu ,do tego biorę jeszcze kwas foliowy 5mg na receptę od ginekologa i ovulomed max to tam też są Wit b6,B12 i zastanawiam się czy coś jeszcze dołożyć 🤭

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2022, 20:26

ONA jeszcze 27l ,ON 30lat
    Listopad 2021 - ciąża biochem 🤔
    Kwiecień 2022 -poronienie 9tydz/12tydz😭😇
    Walczymy o spełnienie jedynego marzenia- CHCEMY BYĆ RODZICAMI 👶👪
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2022, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam pojęcia w jakiej fazie cyklu jestem. Taki urok nieregularnych cykli po jutrzejszej temperaturze będę może coś wiedzieć.

Ja jadę na razie na ziołach ojca sroki do tego biorę pregna start. Jak skończę zioła to przejdę na ovarin

Dawniej Biedrona89

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2022, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, mam tą mutację i też biorę jeszcze dodatkowo kwas 5mg a wit b12 w dawce 500,bo ten zestaw mi ladnie trzyma homocysteine. Ty miałaś ładny wynik to nie ma potrzeby kombinować :) te dawki wit b w suplementach dla ciężarnych są raczej symboliczne, ale jak nie ma niedoboru, to nie trzeba więcej przyjmować.

Anka94 lubi tę wiadomość

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Malinkaaa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2022, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam wczoraj u gin. Ona nie zaleca badania niczego na ten moment. Oprócz mojego kariotypu. Jak juz bardzo chcę to mogę sprawdzić progesteron. Bo i tak bo bensisie będzie dobry wg niej.
    Po pozamacicznej chlamydii nie. Drożności nie. Bo zachodzę. Pozamaciczna mogła się zdarzyć bo np. tego dnia miałam gorszą śluzówkę.
    Heparyny z uwagi na wyniki nie dawałaby, bo mutacje hetero zwiększają prawdopodobieństwo 5 razy, homo o 20. Może zlecilaby z uwagi na historię położniczą. Jedynie mam brać actifolin 2 razy dziennie po tabletce 3 miesiące przed staraniami. Przed ciąża miesiąc acard 150 mg, inofem 2 razy dziennie i bensis 3 tabletki od 18 do 27 dc.

Szczerze - nie wiem co o tym myśleć. Wg niej trzeba próbować aż wyjdzie. Niby nie było źle, stwierdziła, że jestem zdrowa. Powinnam się cieszyć, ale mam niedosyt.

Starania od kwietnia 2020
    👩‍❤️‍👨 Ona 32 lata, on 34 lata

😢2021 rok 6 tydzień
    😢2022 rok 9 tydzień (krwiak, wywołanie farmakologiczne, łyżeczkowanie)
    😞 2022 rok 7 tydzień, ciąża pozamaciczna, leczenie metotreksatem
    🤞⏸️ nowa nadzieja 5 tydzień ciąży beta 4900 mUI/ml 🌈
    🌈 7/1 hbd, jest ❤️!!! CRL 8,8 mm, FHR 142/min.
    🌈 13/1 hbd, 7,44 cm ryzyka niskie ❤️
    🌈 17/1 hbd, wszystko dobrze, wstydzioch 🩷🩵
    🌈 21/1 hbd, połówkowe w porządku, 370 gramów chłopca 🩵
    🌈 29/1 hbd, 1630 g 🩵
    🌈 37/2 hbd, 2900 g - do kontroli przyrostu po tygodniu
    preg.png
  • dafney Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2022, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pueria Uno brałam w którejś poprzedniej ciąży. Może teraz do nich wróce jak te obecne się skończą. I właśnie myślę czy nie dołożyć DHA i vit D. Znacie jakiś preparat dha+D3 z sensownym składem czy raczej osobno trzeba brać?
    By the way, na vit 12 metylowaną dostałam uczulenia, swędzącej wysypki na dekolcie, szyji i cyckach. Na szczęście nie mam wskazań, żeby ją przyjmować, więc po prostu odstawiłam.

26.08.2022 I prenatalne, Nifty - zdrowy synek 💙
    23.06.2022 pozytywny test!

2008 córka 💜

age.png
  • Malinkaaa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2022, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dafney wrote:
    Pueria Uno brałam w którejś poprzedniej ciąży. Może teraz do nich wróce jak te obecne się skończą. I właśnie myślę czy nie dołożyć DHA i vit D. Znacie jakiś preparat dha+D3 z sensownym składem czy raczej osobno trzeba brać?
    By the way, na vit 12 metylowaną dostałam uczulenia, swędzącej wysypki na dekolcie, szyji i cyckach. Na szczęście nie mam wskazań, żeby ją przyjmować, więc po prostu odstawiłam.

Mi odpowiadało duphavit pragna. Wg Pana Tabletki ma dobry skład. Dodatkowo suplementowalam 1000j D3, mimo, że był jest w składzie.

dafney lubi tę wiadomość

Starania od kwietnia 2020
    👩‍❤️‍👨 Ona 32 lata, on 34 lata

😢2021 rok 6 tydzień
    😢2022 rok 9 tydzień (krwiak, wywołanie farmakologiczne, łyżeczkowanie)
    😞 2022 rok 7 tydzień, ciąża pozamaciczna, leczenie metotreksatem
    🤞⏸️ nowa nadzieja 5 tydzień ciąży beta 4900 mUI/ml 🌈
    🌈 7/1 hbd, jest ❤️!!! CRL 8,8 mm, FHR 142/min.
    🌈 13/1 hbd, 7,44 cm ryzyka niskie ❤️
    🌈 17/1 hbd, wszystko dobrze, wstydzioch 🩷🩵
    🌈 21/1 hbd, połówkowe w porządku, 370 gramów chłopca 🩵
    🌈 29/1 hbd, 1630 g 🩵
    🌈 37/2 hbd, 2900 g - do kontroli przyrostu po tygodniu
    preg.png
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2022, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka94 wrote:
    Babulka widze ,że też bierze pueria uno ,masz te mutacje,przy których trzeba brać witaminy metylowane? Tego jest tyle na rynku że głowa boli i zastanawialam się czy ta pueria będzie ok ,ale kupiłam wkoncu ,do tego biorę jeszcze kwas foliowy 5mg na receptę od ginekologa i ovulomed max to tam też są Wit b6,B12 i zastanawiam się czy coś jeszcze dołożyć 🤭
    Ja bym nie przesadzała - przejrzyj co jaki ma skład i ile czego bo może się okazać że bierzesz ogromne dawki

Anka94 lubi tę wiadomość

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

age.png
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2022, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja witaminę d na razie sobie odpuściłam wrócę do niej we wrześniu bo doszłam do wniosku że jest lata a ja mnóstwo czasu spędzam na słońcu więc nie trzeba.

Blondyna czytam Twoja stopkę. Piękne imię wybraliście dla córki:)

Blondyna.B lubi tę wiadomość

Dawniej Biedrona89

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

• Babulka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2022, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę osobno dha i wit D głównie dlatego, że ciężko dostać dobre dha w ogóle.
    Ja też sporo na słońcu odkąd córka się urodziła ale wit d mi od tego nie rośnie :/ Muszę 4 tys brać, żeby mieć dobry poziom.

Blondyna a Ty wit B12 jeszcze bierzesz?

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2022, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    Ja biorę osobno dha i wit D głównie dlatego, że ciężko dostać dobre dha w ogóle.
    Ja też sporo na słońcu odkąd córka się urodziła ale wit d mi od tego nie rośnie :/ Muszę 4 tys brać, żeby mieć dobry poziom.

Blondyna a Ty wit B12 jeszcze bierzesz?
    Zostałam tylko przy tym co jest w Pregna, na początku brałam więcej ale jak się skończyło to już nie kupowałam.
    Na początku ogólnie wszystko brałam oddzielnie ale jak się pokończyło to wróciłam do tych ciążowych ☺️ dokładając kwas foliowy, bo ma za mało no o DHA już teraz też

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

age.png
‹‹ 428 429 430 431 432 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ