Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja w ciąży robiłam krzywą dwa razy w pierwszym i drugim trymestrze bo wygadałam się mojej gin że tata na to choruje i ona za raz że w takim wypadku będziemy badać dwa razy
dafney lubi tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Babulka wrote:Dafney zdecydowanie idź, w ciąży o wiele bardziej się tego pilnuje. Jadłaś ostatnio więcej słodkiego?
Właśnie w ogóle nie jem słodyczy. Raz czy dwa monte wciągnęłam, ale z tą dietką, to nawet nie mam czego odstawiać 😁
A swoją drogą, to nie wiedziałam, że aż tak rygorystycznie trzeba pilnować tych wyników cukru. Poprzednio też miałam coś tam więcej, to moja gin zaleciła jeść ostatni posiłek bardzo późno, żeby za długiej przerwy nie było. -
No to jest niestety poważna sprawa. Ja też mam wyższe cukry na czczo jak wieczorem nie zjem. Jak się zestresujesz przed pobraniem to też może wyjść wyższy wynik.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Dafney cukrzyca ciazowa zaczyna się od 92 na czczo😕. Miałam cc w pierwszej ciąży i to tylko z przekroczeniem o jedna jednostkę po godzinie na krzywej i uslyszalam, że nie ważne o ile ale jak jest przekroczonie to znaczy, że trzustka sobie nie radzi i tyle 🤨 ogólnie dieta cukrzycowa nie jest zła jak już ogarniesz wymienniki weglowodanowe 😉 a z plusów przytyłam tylko 5kg przez całą ciążę i to z spadającymi cukrami pod koniec przez co zwiekszalam kaloryczność posiłków i dla mnie wielki plus to, że miałam w zaleceniach z poradni diabetologicznej ktg co 2 dni więc byłam spokojniejsza 🙂
-
Ehh nagle w ciąży wyszło mi obniżone białko s (wcześniej miałam dobre), także widać, że w ciąży odpala mi się pełnowymiarowa trombofilia Już mnie tak męczy to ciagłe użeranie się z czymś 😭😭😭
Jedyny plus, że immunolog zauważyła, że coś marnie to wszystko wygląda i mam podwyższoną dawkę heparyny a coś czuję, że jeszcze mi podwyższą. Smutno mi2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Odebrałam dziś histopat, wszystko ok. Czekam jeszcze na bhcg, odświeżam stronę co chwile, bo wyniki powinny być ok 18.
W ogóle powiem Wam, że nieźle jaja były z odbiorem tych wyników. W środę dzwonili do mnie ze szpitala, że można juz odebrać wyniki, kazali mi się pojawić w piątek między 8:30 a 12. Podchodzę o 8:30 do rejestracji, mówię w jakiej sprawie, a pani jest zdziwiona, bo nie jestem umówiona. Mówię, że w środę dzwoniła do mnie jakaś Pani i pytałam i nie mówiła, że muszę być zapisana na specjalną wizytę, po prostu się zarejestrować i odebrać wyniki w pokoju 115. Więc dzwoni po lekarzach z pytaniem kto mnie przyjmie, np to tylko wydanie wyników. Jest ktoś chętny, zapraszamy na górę do 115. Wchodzę do 115, ale to położna, obejrzała moją kartę pacjenta i kazała czekać pod 116 aż Pani doktor poprosi. Czekam ja i 5 kobiet z wielkimi brzuchami, 4 puste gabinety, lekarze gadają, wszystkie siedzimy i czekamy ch*j wie na co 🤷♀️ w końcu weszłam do gabinetu (25minut to i tak w szpitalu ekspresowo) I Pani doktor bardzo się ucieszyła, że robiłam już USG, bo... padło im USG 😂 I spoko, ja to ja, ale jednak laska przyszła ba USG III trymestru...Malinkaaa, Babulka lubią tę wiadomość
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
Babulka wrote:Ehh nagle w ciąży wyszło mi obniżone białko s (wcześniej miałam dobre), także widać, że w ciąży odpala mi się pełnowymiarowa trombofilia Już mnie tak męczy to ciagłe użeranie się z czymś 😭😭😭
Jedyny plus, że immunolog zauważyła, że coś marnie to wszystko wygląda i mam podwyższoną dawkę heparyny a coś czuję, że jeszcze mi podwyższą. Smutno mi
Bardzo dobrze, że trzymasz rękę na pulsie. Dostaniesz większą dawkę i będzie dobrzeStarania od kwietnia 2020
👩❤️👨 Ona 32 lata, on 34 lata
😢2021 rok 6 tydzień
😢2022 rok 9 tydzień (krwiak, wywołanie farmakologiczne, łyżeczkowanie)
😞 2022 rok 7 tydzień, ciąża pozamaciczna, leczenie metotreksatem
🤞⏸️ nowa nadzieja 5 tydzień ciąży beta 4900 mUI/ml 🌈
🌈 7/1 hbd, jest ❤️!!! CRL 8,8 mm, FHR 142/min.
🌈 13/1 hbd, 7,44 cm ryzyka niskie ❤️
🌈 17/1 hbd, wszystko dobrze, wstydzioch 🩷🩵
🌈 21/1 hbd, połówkowe w porządku, 370 gramów chłopca 🩵
🌈 29/1 hbd, 1630 g 🩵
🌈 37/2 hbd, 2900 g - do kontroli przyrostu po tygodniu
-
Malinkaaa wrote:Bardzo dobrze, że trzymasz rękę na pulsie. Dostaniesz większą dawkę i będzie dobrze
Niestety odnotowałam że nawet tych najlepszych lekarzy trzeba pilnować, bo potrafią źle przepisać wyniki do karty i potem na tej podstawie dają zalecenia 😏 Dosłownie każdego trzeba za rękę trzymać.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
cslza wrote:Odebrałam dziś histopat, wszystko ok. Czekam jeszcze na bhcg, odświeżam stronę co chwile, bo wyniki powinny być ok 18.
W ogóle powiem Wam, że nieźle jaja były z odbiorem tych wyników. W środę dzwonili do mnie ze szpitala, że można juz odebrać wyniki, kazali mi się pojawić w piątek między 8:30 a 12. Podchodzę o 8:30 do rejestracji, mówię w jakiej sprawie, a pani jest zdziwiona, bo nie jestem umówiona. Mówię, że w środę dzwoniła do mnie jakaś Pani i pytałam i nie mówiła, że muszę być zapisana na specjalną wizytę, po prostu się zarejestrować i odebrać wyniki w pokoju 115. Więc dzwoni po lekarzach z pytaniem kto mnie przyjmie, np to tylko wydanie wyników. Jest ktoś chętny, zapraszamy na górę do 115. Wchodzę do 115, ale to położna, obejrzała moją kartę pacjenta i kazała czekać pod 116 aż Pani doktor poprosi. Czekam ja i 5 kobiet z wielkimi brzuchami, 4 puste gabinety, lekarze gadają, wszystkie siedzimy i czekamy ch*j wie na co 🤷♀️ w końcu weszłam do gabinetu (25minut to i tak w szpitalu ekspresowo) I Pani doktor bardzo się ucieszyła, że robiłam już USG, bo... padło im USG 😂 I spoko, ja to ja, ale jednak laska przyszła ba USG III trymestru...
Właśnie u mnie też takie cyrki miały być ,znaczy miałam dzwonić w konkretny dzień o konkretnej godzinie i umówić się na odbiór wyników histopat.jakby to jakaś nagroda była i uroczysty odbiór 🤣🤣🤣,no to dzwonie w tym terminie,już załatwiłam że wyjdę wcześniej z pracy a babka mówi, ale pani nie musi bo pani ginekolog już sobie to odebrał, dobrze ,że wcześniej zadzownilam,nie dopiero wtedy jak pojechałamONA jeszcze 27l ,ON 30lat
Listopad 2021 - ciąża biochem 🤔
Kwiecień 2022 -poronienie 9tydz/12tydz😭😇
Walczymy o spełnienie jedynego marzenia- CHCEMY BYĆ RODZICAMI 👶👪 -
Dziewczyny a powiedzcie proszę jak to jest. W środę miałam USG, to był 10dc, endometrium było 6,4mm. Czy to jest ok wynik? Na jajniku pęcherzyk 16mm, zgaduję, że owu będzie w 14dc. Oby cykl był 28dni...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2022, 20:01
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
Dziewczyny polećcie jakieś dobre testy- facellki znów coś pokazują a dziś 7dpo wiec wole szukać czegoś innego sprawdzonego…
-
Ani0nka wrote:Dziewczyny polećcie jakieś dobre testy- facellki znów coś pokazują a dziś 7dpo wiec wole szukać czegoś innego sprawdzonego…
Ani0nka lubi tę wiadomość
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
Wiecie co z tymi lekarzami, to jest jakiś dramat. Nie wiem czy to ja mam pecha do niekompetentnych ludzi czy to teraz ogólne standardy. W kwestii mojego cukru, to lekarz niby prowadzący w Medicover nawet nie zauważył, że wynik jest powyżej normy. Położna to zauważyła i się zainteresowała. Z wielką łaską dostałam też skierowanie do hematologa, bo tylko on może zlecić badanie aktywności heparyny. Szlag mnie trafia, bo wydałam już kupę kasy na prywatne badania i wyzyty, więc chcę wycisnąć jak najwięcej z pakietu w Medicover, ale tu strach się bać...
Także Babulka ciesz się, że jesteś zaopiekowana i lekarze wiedzą co robić, co zbadać. Okazuje się, że w dzisiejszych czasach to ewenement 😆
Ja się czuję jak dziecko we mgle i mam wrażenie, że jak sama wszystkiego nie dopilnuję, to nie ma co polegać na lekarzach. Gdybym wiedziała wcześniej, to inne studia bym wybrała 😉
Mila88 a ta cesarka u Ciebie to właśnie z powodu cukrzycy była? Czy sama cukrzyca jest wskazaniem do cc?Babulka lubi tę wiadomość
-
Babulka wrote:Mnie nordy nie oszukaly, ale tez jakos duzo ich nie zrobilam.
Ale rano 9dpo już coś świtało a wieczorem na Facelle się potwierdziło -
Ani0nka wrote:Dziewczyny polećcie jakieś dobre testy- facellki znów coś pokazują a dziś 7dpo wiec wole szukać czegoś innego sprawdzonego…
-
Babulka wrote:A to u mnie jak miał być biały to był biały. W sumie nigdy mnie nie oszukał żaden test.