Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Poronienie 2021, a ponowne starania
Odpowiedz

Poronienie 2021, a ponowne starania

Oceń ten wątek:
1 2 3 4 5
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2022, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To właśnie na mnie! Ja zawsze znajdę najmniejszy cień 😫 ale dobra w pon zatestuję wieczorem. To będzie 9-10 dni po owu chyba

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2022, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani0nka wrote:
    To właśnie na mnie! Ja zawsze znajdę najmniejszy cień 😫 ale dobra w pon zatestuję wieczorem. To będzie 9-10 dni po owu chyba
    To warto podejść na chłodno - jak kolejnego dnia będzie tak samo to duże prawdopodobieństwo oszukańca czy właśnie widocznego miejsca na kreskę.
    Wiem łatwo się mówi ale ja też od 8 dpo testowałam zawsze, jakoś łatwiej mi było przyjąć porażkę wtedy

Ani0nka lubi tę wiadomość

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2022, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już mam shize, bo skoki w dal z moim tatą sobie urządziliśmy a teraz mnie boli okresowo brzuch… dobra co ma być to będzie nie świruje bo na nic wpływu nie mam. Dobrej nocy 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2022, 21:59

Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

• Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2022, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna.B wrote:
    To warto podejść na chłodno - jak kolejnego dnia będzie tak samo to duże prawdopodobieństwo oszukańca czy właśnie widocznego miejsca na kreskę.
    Wiem łatwo się mówi ale ja też od 8 dpo testowałam zawsze, jakoś łatwiej mi było przyjąć porażkę wtedy

Ja też zawsze tak testowałam potem godzinę test oglądałam pod każdym możliwym kątem i w odpowiednim świetle teraz już nie będę. Czekam do 16 dpo oczywiście jeżeli temperatura będzie trzymać i oczywiście jeżeli skoczy bo na razie to jąkać totalna porażka

Ps. Pisałam dzisiaj z moją gin o ewentualnej wizycie w lipcu się nie wybiorę bo nie wiem kiedy okres się pojawi a sierpniu ona ma urlop więc lipa. I tu pojawia się pytanie bo mi zasugerowała że jak mam jakieś tam plamienia w środku cyklu i cykle przy tym się przedłużają to żebym kupiła sobie miovelie i zażywała do następnej wizyty a na początku września jak nic się nie zmieni to mam zadzwonić i ona mi powie jakie badania przed wizytą mam zrobić żebym przyszła z czymś.
    Zażywała któraś z was tą miovelie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2022, 22:39

gonia729 lubi tę wiadomość

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • Ochnik Przyjaciółka

Wysłany: 8 lipca 2022, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, prośba o poradę. Zanim przyjdzie mi miesiączka, czyli faktycznie poleci krew tak obficiej, to mam brązowe plamienia. Bądź przypomina to jakby brązowy śluz. Czasem jest tak dzień przed miesiączka, a czasem - tak jak dziś - na kilka godzin przed krwawieniem. Wydaje mi się, że wcześniej tego nie miałam, a po poronieniu tak... Chociaż poronilam samoistnie i bez łyżeczkowania, w 8tc, jakieś 9msc temu... Czy myślicie, że powinnam iść do giną? Nie wiem, przebadać się? Bo Google straszy, że to może być niewydolność ciałka żółtego, albo z kolei podpowiada, że to normalne... Kurde no już sama nie wiem. A takiej niewydolności można się nabawic? Eech 5 lat temu zaszłam w ciążę bez problemu i mam piekna córeczkę, a teraz nie mogę. Nie wiem co mam robić... Nawet gdzie się udać w Warszawie? Może coś polecacie? Bo na Medicover już nie liczę...

🧍‍♀️36l. 🧍‍♂️34l.

👶2017 pierwsze dziecko córeczka 👨‍👩‍👧

⏸️01.10 2021
    💔26.10.2021 poronienie w 8tc

od tego czasu ponowne starania...
  • cslza Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2022, 01:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ochnik wrote:
    Dziewczyny, prośba o poradę. Zanim przyjdzie mi miesiączka, czyli faktycznie poleci krew tak obficiej, to mam brązowe plamienia. Bądź przypomina to jakby brązowy śluz. Czasem jest tak dzień przed miesiączka, a czasem - tak jak dziś - na kilka godzin przed krwawieniem. Wydaje mi się, że wcześniej tego nie miałam, a po poronieniu tak... Chociaż poronilam samoistnie i bez łyżeczkowania, w 8tc, jakieś 9msc temu... Czy myślicie, że powinnam iść do giną? Nie wiem, przebadać się? Bo Google straszy, że to może być niewydolność ciałka żółtego, albo z kolei podpowiada, że to normalne... Kurde no już sama nie wiem. A takiej niewydolności można się nabawic? Eech 5 lat temu zaszłam w ciążę bez problemu i mam piekna córeczkę, a teraz nie mogę. Nie wiem co mam robić... Nawet gdzie się udać w Warszawie? Może coś polecacie? Bo na Medicover już nie liczę...

Jeśli coś Cię martwi to koniecznie idź do giną i zrób przed wizytą badania hormonów (żebyś już była z czymś i z czymś wyszła z wizyty). Brudzenie dzień przed wydaje się raczej normalne, ale nikt Ci niestety nie da w 100%.

31.01.2018 Synek 👦 40+3
    7tc [*] 04.2022
    25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6
  • Anka94 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2022, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ochnik wrote:

U mnie od poronienia tak właśnie jest ,😵‍💫, 1-2dni takie plamienie i dopiero później leci jak należy.to samo po ,zwykle krwawienie było 5dni,ten ostatni taki ledwo ledwo.a teraz jeszcze z jakieś 3dni po mam takie plamienie ,często tylko brązowe widoczne jedynie na papierze

ONA jeszcze 27l ,ON 30lat
    Listopad 2021 - ciąża biochem 🤔
    Kwiecień 2022 -poronienie 9tydz/12tydz😭😇
    Walczymy o spełnienie jedynego marzenia- CHCEMY BYĆ RODZICAMI 👶👪
  • Susannah Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2022, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Ja też zawsze tak testowałam potem godzinę test oglądałam pod każdym możliwym kątem i w odpowiednim świetle teraz już nie będę. Czekam do 16 dpo oczywiście jeżeli temperatura będzie trzymać i oczywiście jeżeli skoczy bo na razie to jąkać totalna porażka

Ps. Pisałam dzisiaj z moją gin o ewentualnej wizycie w lipcu się nie wybiorę bo nie wiem kiedy okres się pojawi a sierpniu ona ma urlop więc lipa. I tu pojawia się pytanie bo mi zasugerowała że jak mam jakieś tam plamienia w środku cyklu i cykle przy tym się przedłużają to żebym kupiła sobie miovelie i zażywała do następnej wizyty a na początku września jak nic się nie zmieni to mam zadzwonić i ona mi powie jakie badania przed wizytą mam zrobić żebym przyszła z czymś.
    Zażywała któraś z was tą miovelie?

Miovella to nowsza wersja inofemu. Wspomaga prawidłową gospodarkę hormonalną, ułatwiając prawidłową owulację. Na pewno nie zaszkodzi.

Diagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).

I procedura: 1 zarodek 4CC, beta 0.

II procedura:
    I transfer 4aa: poronienie zatrzymane
    II transfer 4aa: jesteśmy razem! 👨‍👩‍👦
    III transfer 4aa: 7dpt: 101, 9dpt: 282

Czeka na nas ❄
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2022, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susannah wrote:
    Miovella to nowsza wersja inofemu. Wspomaga prawidłową gospodarkę hormonalną, ułatwiając prawidłową owulację. Na pewno nie zaszkodzi.

Dziękuję. Mam zalecenie kupić miovelie nac i ją zażyć między 3 a 5 dniem 3x1 i miovelie cały cykl jedna tabletka i jedna saszetka

Karoola lubi tę wiadomość

Dawniej Biedrona89

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • dafney Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2022, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec ja stosowałam ovarin i pięknie mi wyregulował cykle. Brałam też koenzym q10. Oczywiście nie wszystkim to pomaga i wystarcza, bo przy problemach z hormonami, to pewnie za mało. U mnie się w każdym razie super sprawdził.

26.08.2022 I prenatalne, Nifty - zdrowy synek 💙
    23.06.2022 pozytywny test!

2008 córka 💜

age.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2022, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dafney ile brałaś koenzymu? Ja brałam 400mg ubichinolu, ciekawe czy to coś dało 🙄

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2022, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze miałam rozjechane cykle. W pieszą ciążę udało się za drugim podejściem. Z Jasiem rok się staraliśmy o szczęśliwym cyklu brałam ovarin, zioła ojca sroki song quai i bromelaine

Dawniej Biedrona89

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

• dafney Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2022, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    Dafney ile brałaś koenzymu? Ja brałam 400mg ubichinolu, ciekawe czy to coś dało 🙄
    Ja brałam 200 mg, też ubinichol. I męża karmiłam tym samym na poprawę nasienia, ale w rzetelność przyjmowania przez niego tabletek śmiem wątpić. Badań sprawdzających też nie robiliśmy, ale u mnie nie w tym jest problem.

Babulka lubi tę wiadomość

26.08.2022 I prenatalne, Nifty - zdrowy synek 💙
    23.06.2022 pozytywny test!

2008 córka 💜

age.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2022, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę, że u mnie właśnie jakość komórek to był problem no ale zobaczymy czy to cokolwiek dało.

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Karoola Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2022, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Dziękuję. Mam zalecenie kupić miovelie nac i ją zażyć między 3 a 5 dniem 3x1 i miovelie cały cykl jedna tabletka i jedna saszetka
    Ja teraz biorę miovelie nac i poprzedni cykl bralam

Córka w 2013 r
    Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
    Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
    Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
    Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈

Kir-AA
    Accofil, heparyna, acard,
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2022, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna snilo mi sie ze bylam w 10 tc i bylysmy na jakiejś wycieczce sluzbowej i tam bylo powystawiane pelno aparatów usg. No i ja tam jeczalam, ze sie martwie czy wszystko ok a Ty mowisz, ze dobra to wez sie kladz, zrobie ci to usg i zobaczymy. No i zrobilas i to tak przy ludziach na jakichs targach 🤣 i bylo wszystko ok, także dzięki za pomoc 👌🤣🤣🤣 To pokazuje w jakim stanie jest mój mózg 😆

Blondyna.B, cslza, Ani0nka, Jednorożec89, Karoola lubią tę wiadomość

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2022, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    Blondyna snilo mi sie ze bylam w 10 tc i bylysmy na jakiejś wycieczce sluzbowej i tam bylo powystawiane pelno aparatów usg. No i ja tam jeczalam, ze sie martwie czy wszystko ok a Ty mowisz, ze dobra to wez sie kladz, zrobie ci to usg i zobaczymy. No i zrobilas i to tak przy ludziach na jakichs targach 🤣 i bylo wszystko ok, także dzięki za pomoc 👌🤣🤣🤣 To pokazuje w jakim stanie jest mój mózg 😆
    Haha już się zaczął baby brain 🤣🤣😯

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2022, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahhahaha cionżowy mózgggg 😂

Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

• Ochnik Przyjaciółka

Wysłany: 9 lipca 2022, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Ja zawsze miałam rozjechane cykle. W pieszą ciążę udało się za drugim podejściem. Z Jasiem rok się staraliśmy o szczęśliwym cyklu brałam ovarin, zioła ojca sroki song quai i bromelaine

Jednorożec, Ty faktycznie bralas cały ten zestaw, który wymienilas tak w jednym czasie, równocześnie? Rozważam powrót do picia ziół ojca sroki. Piłam przez kilka cykli, ale mam wrażenie, że nic mi to nie dało. No, ale ok, może nie zaszkodza. Biorę kwas foliowy folik tak szczerze powiedziawszy niedbale. Czasem zapomnę itd.

🧍‍♀️36l. 🧍‍♂️34l.

👶2017 pierwsze dziecko córeczka 👨‍👩‍👧

⏸️01.10 2021
    💔26.10.2021 poronienie w 8tc

od tego czasu ponowne starania...
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2022, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ochnik wrote:
    Jednorożec, Ty faktycznie bralas cały ten zestaw, który wymienilas tak w jednym czasie, równocześnie? Rozważam powrót do picia ziół ojca sroki. Piłam przez kilka cykli, ale mam wrażenie, że nic mi to nie dało. No, ale ok, może nie zaszkodza. Biorę kwas foliowy folik tak szczerze powiedziawszy niedbale. Czasem zapomnę itd.
    Tak brałam to w jednym czasie i zaskoczyło. Wtedy pamiętam byłam strasznie zła bo wykres był mega beznadziejny nic nie wskazywało na owulację myslam że trafił się cykl bezowulacyjny a tu w dzień kiedy spodziewałam się okresu nagle temperatura poszybowała dwa tygodnie później zobaczyłam dwie kreski i mam Jasia.
    Teraz zamówie na pewno ovarin na Gemini i zastanawiam się nad Q10. U Babulki zaskoczyło może to pomogło?

Dawniej Biedrona89

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

‹‹ 431 432 433 434 435 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ