Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Mila88 wrote:Hej dziewczyny, mam pytanie... Odebrałam właśnie wynik badania histopatologicznego i wypis że szpitala (po lyzeczkowaniu). W histo nie ma nic, żadnego stanu zapalnego ale właśnie przeglądam wypis i w morfologii wyszedł mi MPV poniżej normy 7,2 (norma od 9) w wypisie po pierwszym poronieniu też jest za niskie 7,6 czy to spada po zatrzymaniu rozwoju czy możliwe, że to było przyczyna poronienia? W sensie niedobór kwasu foliowego i witaminy B? Jestem jeszcze przed wizyta i wariuję,chyba na siłę chciałabym znaleźć jakaś przyczynę strat 😞
Wątpię, żeby to było przyczyną poronienia. Niestety każda z nas chciałaby wiedzieć dlaczego, ale w co najmniej połowie przypadków nie udaje się znaleźć przyczyny2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Babulka wrote:To zależy od substancji niektóre są bardziej stężone w porannym moczu inne w popołudniowym. Hcg akurat jest bardziej stężone rano.
No i wiadomo, jak się mocz rozrzedzi, to roztwór jest mniej stężony. Dlatego sprawdzanie czy kreska ciemnieje raz rano raz w południe to jest tragiczny pomysł 😅
Zresztą ja w ogóle uważam, że sprawdzanie ciemnienia kreski to jest tragiczny pomysł, no ale jeśli już się katować, to zawsze o tej samej godzinie
Dodam jeszcze, że słabym pomysłem jest sprawdzanie postępów ciemnienia kreski testami różnych firm/rodzajów. To grozi zawałem w razie widoku kolejnej jaśniejszej niż ta z dnia poprzedniego 😉 -
dafney wrote:Dodam jeszcze, że słabym pomysłem jest sprawdzanie postępów ciemnienia kreski testami różnych firm/rodzajów. To grozi zawałem w razie widoku kolejnej jaśniejszej niż ta z dnia poprzedniego 😉
Ja nie polecam sikać pięć razy dziennie zwłaszcza jak się wypiło dwie herbaty, kawę i zjadło kilo truskawek palpitację serca gwarantowane. Jedyne sensowne sikanie jak już to co dwa dni rano ale łatwo się mówi;)Babulka lubi tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
dafney wrote:Dodam jeszcze, że słabym pomysłem jest sprawdzanie postępów ciemnienia kreski testami różnych firm/rodzajów. To grozi zawałem w razie widoku kolejnej jaśniejszej niż ta z dnia poprzedniego 😉
Ja teraz zrobiłam jeden test 10 dpo (już wiedziałam, że jestem w ciąży wcześniej, objawy nie do podrobienia), 13 i 15 dpo zrobiłam betę a potem sobie siknelam na plastikowy test na pamiatke. Moja psychika mi się za to odwdzięcza do tej pory.
Za to dziś spuscilam krew na te wszystkie do karty ciąży, plus tarczyca z przeciwciałami i mnie trzęsie już co tam wyjdzie 🙊 Nienawidzę badań. Jeszcze na hiv mi nie chcieli pobrać bez skierowania i będę musiała jechać osobno 🤦♀️2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Ani0nka wrote:I na dodatek chyba coś mnie próbuje rozłożyć bo ciagle mi zimno, temperatura podwyższona fuck2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Ja dziś dostałam jakieś czopki na receptę na mdłości i wymioty 😔. Od dwóch dni mam już prawdziwe apogeum. Któraś z Was stosowała jakieś czopki na mdłości?11.2021 💔 ciąża biochemiczna
03.2022 💔 poronienie zatrzymane 8td
15.01.2023 urodziłam synka 🌈💙
MTHFR_1298A>C homo
PAI-1 4G hetero
Niedoczynność tarczycy -
Babulka wrote:Nie wiem czy to ma jakiekolwiek znaczenie kliniczne, a co lekarz powiedział? Natomiast poziom kwasu foliowego i witamin z grupy B możesz zbadać normalnie w labie, tego się nie sprawdza w morfologii.
Wątpię, żeby to było przyczyną poronienia. Niestety każda z nas chciałaby wiedzieć dlaczego, ale w co najmniej połowie przypadków nie udaje się znaleźć przyczyny -
Morfologie może Ci lekarz rodzinny zinterpretować. Aż zgooglowalam bo pierwsze słyszę, żeby to miało związek i chyba mam innego googla 😉 Wyrzuca mi standardowo możliwą małopłytkowość, zakażenia itd.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Będę brutalna. Tak oszukał mnie bobo test ale to nie znaczy że tak samo będzie u Ciebie
Ani0nka lubi tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Jednorożec dzięki wielkie! Właśnie wole wiecie się nie nastawiać chociaż tak bardzo bym chciała ehh. No nic mam jeszcze bobka na jutro. Z rana jutro będzie dokładnie 10 dób i 5 godzin po owulce 😅
-
Babulka wrote:Morfologie może Ci lekarz rodzinny zinterpretować. Aż zgooglowalam bo pierwsze słyszę, żeby to miało związek i chyba mam innego googla 😉 Wyrzuca mi standardowo możliwą małopłytkowość, zakażenia itd.
Nie wiem, może 😆😂 -
Ja w swoim życiu przerobiłam dużo testów i jedyne którym ufam to pinki bo one mogą oszukać ale też że nie pokażą ciąży bo późno się odbarwiają więc nie ma po nich zawodu i najtańsze kasetowe z allegro nigdy nie zdążył mi się na nich oszukaniecDawniej Biedrona89
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
Ani0nka wrote:
Ja tu nic nie widzę, odczekaj jeszcze kilka dni i powtorz test może być za wcześnie jeszcze. Ściskam mocno 🥰Starania od 2021
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️35 L
AMH- 3.33, 3.77, 4.34
Kir Bx,NK 15,7%
witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
Cross-match 33.2%❌️60.5%❌️immunosupresja (equoral i encorton)❌️
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
🔥-20kg
👨36 L
bad nasienia ✅️morfo 3%
Kariotyp-✅️
trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️
8 IUI ❌️
Zmiana lekarza 11.2024
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️ -
Dziewczyny ja dziś byłam na wizycie podejrzeć co tam urosło i ile. O niemal bym dostała zawału 🤣🤣 brałam 0.5 tabl Clo i wychodowałam 3 pęcherzyki na prawym jajniku 20mm a na lewym 16mm i 20 mm. Dziś wieczorem mam zrobić zastrzyk ovitrelle. W piątek zobaczymy czy popękały. Szanse na ciążę pojedynczą mamy 90 % według lekarza, 60 % na bliźniaki a 30% na ciążę trojaczą. Poprostu nie wierzę. Któraś tak miała? Bo widzę że czy oprzednio miałam całą tabletkę Clo a teraz pół to znaczenia nie ma i tak są 3 pecherzyki. Trzymajcie kciukasy. Czeka nas owocny tydzień🐝 🤭😈
cslza, Babulka, Karoola lubią tę wiadomość
Starania od 2021
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️35 L
AMH- 3.33, 3.77, 4.34
Kir Bx,NK 15,7%
witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
🔥-20kg
👨36 L
bad nasienia ✅️morfo 3%
Kariotyp-✅️
8 IUI ❌️
Zmiana lekarza 11.2024
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️ -
Patisonek 25 wrote:Dziewczyny ja dziś byłam na wizycie podejrzeć co tam urosło i ile. O niemal bym dostała zawału 🤣🤣 brałam 0.5 tabl Clo i wychodowałam 3 pęcherzyki na prawym jajniku 20mm a na lewym 16mm i 20 mm. Dziś wieczorem mam zrobić zastrzyk ovitrelle. W piątek zobaczymy czy popękały. Szanse na ciążę pojedynczą mamy 90 % według lekarza, 60 % na bliźniaki a 30% na ciążę trojaczą. Poprostu nie wierzę. Któraś tak miała? Bo widzę że czy oprzednio miałam całą tabletkę Clo a teraz pół to znaczenia nie ma i tak są 3 pecherzyki. Trzymajcie kciukasy. Czeka nas owocny tydzień🐝 🤭😈
Trzymam kciuki!!!! Aż się nie mogę doczekać testowania 😅31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
cslza wrote:Trzymam kciuki!!!! Aż się nie mogę doczekać testowania 😅
Oj jeszcze trochę. Nie wiem jak wytrzymam te 2 tyg .
Dziś zastrzyk, kolejna wizyta w piątek podejrzymy
czy pękły a testowanie
26 lipca dopiero, bo musi minąć 2 tyg od zastrzyku.
Oj będzie się dłużyło 🤣🤣 No i ciekawe co to będzie bo poprzednio poroniłam taki cykl...Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2022, 15:41
Starania od 2021
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️35 L
AMH- 3.33, 3.77, 4.34
Kir Bx,NK 15,7%
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
🔥-20kg
👨36 L
bad nasienia ✅️morfo 3%
Kariotyp-✅️
8 IUI ❌️