Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Karoola wrote:A jak beta spada, to po prostu mam czekać, aż spadnie?
Jest tylko 14.
Wizytę mam 13.07 nie będę odwoływać.
Kurde a nie ma szansy pomyłki, jak u Babulki? strasznie mi przykro...31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
cslza wrote:Kurde a nie ma szansy pomyłki, jak u Babulki? strasznie mi przykro...
A ja już jestem pewna, że to jednak immunologia. Chociaż wiem, że często zarodki wadliwe są biochemicznymi.
Córka w 2013 r
Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard, -
Karoola wrote:Nieee, zresztą już mi było podejrzane, że 10dpo było nic.
A ja już jestem pewna, że to jednak immunologia. Chociaż wiem, że często zarodki wadliwe są biochemicznymi.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
A ja mam dzisiaj jakiś kryzys, koleżanka, która ma dziecko równo w wieku mojej córki (chyba pare dni po mnie rodzila) wlasnie wysikala dwie kreski i sobie pomyślałam no tak, ona ma znowu termin 3 dni po mnie tylko ze ona pewnie urodzi a ja nie 😔2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Babulka wrote:A ja mam dzisiaj jakiś kryzys, koleżanka, która ma dziecko równo w wieku mojej córki (chyba pare dni po mnie rodzila) wlasnie wysikala dwie kreski i sobie pomyślałam no tak, ona ma znowu termin 3 dni po mnie tylko ze ona pewnie urodzi a ja nie 😔
Babulka, wiem że ciężko po takich przejściach być pozytywnie nastawionym. Ale zobacz, widziałaś już, że jest zdrowy zarodek, rośnie ładnie, jesteś zabezpieczona lekami, na pewno o siebie dbasz, robisz wszystko jak należy. Najgorszy jest ten pierwszy trymestr, bo te czarne myśli nachodzą najczęściej, a dni się wloką niemiłosiernie. Jedyne co jeszcze możesz zrobić, to starać się je odgonić, zająć czymś głowę, znaleźć sobie jakieś zajęcie. Głowa do góry:) -
Ja ogólnie jestem poztywnie nastawiona, mam dobry humor itd, no ale czasami jak dociera do mnie, że jeszcze wiele tygodni zanim się dowiem czy dziecko jest zdrowe to mi entuzjazm opada. Już pomijając, że nie wiadomo w ogóle czy tego doczekamy.
Ale jakoś czuję, że on tam jest i jest z nim ok, więc nie świruję.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Babulka, może to głupie, ale czuję, że będzie z Wami wszystko dobrze. Życzę Ci odwagi i nadziei. Podczytuje ten wątek regularnie i kibicuje. Z drugiej strony, o rety, jak ja Cię rozumiem... Ja też mam co i raz czarnowidztwo. Tylko ja jestem w nieco innej sytuacji, bo w październiku poronilam, od tamtego czasu się staram zajść w ciążę naturalnie i dupa. Miesiąc po miesiącu nic. Dziś jestem 10dpo i mimo, że jakoś na razie nic nie zwiastuje miesiączki, to już chodzę poddenerwowana, że kuurde zrobię pewnie lada dzień test ciążowy, znowu będzie nic i znowu płacz i dół. A tak bardzo chciałabym mieć rodzeństwo dla córeczki, kolejny raz być w ciąży i dać kolejnej istotce miłość i powiększyć rodzine. A póki co tu i ówdzie muszę patrzeć na ciąże znajomych, ciąże w pracy, itd. Eech
Babulka lubi tę wiadomość
🧍♀️36l. 🧍♂️34l.
👶2017 pierwsze dziecko córeczka 👨👩👧
⏸️01.10 2021
💔26.10.2021 poronienie w 8tc
od tego czasu ponowne starania... -
Ochnik wrote:Babulka, może to głupie, ale czuję, że będzie z Wami wszystko dobrze. Życzę Ci odwagi i nadziei. Podczytuje ten wątek regularnie i kibicuje. Z drugiej strony, o rety, jak ja Cię rozumiem... Ja też mam co i raz czarnowidztwo. Tylko ja jestem w nieco innej sytuacji, bo w październiku poronilam, od tamtego czasu się staram zajść w ciążę naturalnie i dupa. Miesiąc po miesiącu nic. Dziś jestem 10dpo i mimo, że jakoś na razie nic nie zwiastuje miesiączki, to już chodzę poddenerwowana, że kuurde zrobię pewnie lada dzień test ciążowy, znowu będzie nic i znowu płacz i dół. A tak bardzo chciałabym mieć rodzeństwo dla córeczki, kolejny raz być w ciąży i dać kolejnej istotce miłość i powiększyć rodzine. A póki co tu i ówdzie muszę patrzeć na ciąże znajomych, ciąże w pracy, itd. Eech
Ja w sumie też poroniłam w październiku/listopadzie i byłam w międzyczasie w ciąży ale nic z tego nie wyszło. To mnie w sumie jeszcze bardziej zniechęciłoWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2022, 20:51
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Ja jestem po wizycie u dr immunolog i na podstawie moich wyników mam zwiększoną dawkę heparyny do 0.6. I acard kazali mi wszyscy odstawic. Także problem acardu rozwiązany 🙂
Ani0nka, Malinkaaa lubią tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
To dobrze ja biorę accesan 30mg bo acardu było za dużo i miałam bóle brzucha
Babulka lubi tę wiadomość
-
Babulka wrote:Ja jestem po wizycie u dr immunolog i na podstawie moich wyników mam zwiększoną dawkę heparyny do 0.6. I acard kazali mi wszyscy odstawic. Także problem acardu rozwiązany 🙂
Fajnie jak się czujesz?Starania od kwietnia 2020
👩❤️👨 Ona 32 lata, on 34 lata
😢2021 rok 6 tydzień
😢2022 rok 9 tydzień (krwiak, wywołanie farmakologiczne, łyżeczkowanie)
😞 2022 rok 7 tydzień, ciąża pozamaciczna, leczenie metotreksatem
🤞⏸️ nowa nadzieja 5 tydzień ciąży beta 4900 mUI/ml 🌈
🌈 7/1 hbd, jest ❤️!!! CRL 8,8 mm, FHR 142/min.
🌈 13/1 hbd, 7,44 cm ryzyka niskie ❤️
🌈 17/1 hbd, wszystko dobrze, wstydzioch 🩷🩵
🌈 21/1 hbd, połówkowe w porządku, 370 gramów chłopca 🩵
🌈 29/1 hbd, 1630 g 🩵
🌈 37/2 hbd, 2900 g - do kontroli przyrostu po tygodniu
-
Ostatnio znowu lepiej, więc nie wiem czy to dobrze 🙈 Ale brzuch czuję, więc spoko. Zapisałam się dziś na prenatalne ale to jeszcze odległa planeta...2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Babulka wrote:Ostatnio znowu lepiej, więc nie wiem czy to dobrze 🙈 Ale brzuch czuję, więc spoko. Zapisałam się dziś na prenatalne ale to jeszcze odległa planeta...
Malinkaaa, Babulka lubią tę wiadomość
-
Babulka wrote:Ostatnio znowu lepiej, więc nie wiem czy to dobrze 🙈 Ale brzuch czuję, więc spoko. Zapisałam się dziś na prenatalne ale to jeszcze odległa planeta...
Czekamy razemBabulka lubi tę wiadomość
Starania od kwietnia 2020
👩❤️👨 Ona 32 lata, on 34 lata
😢2021 rok 6 tydzień
😢2022 rok 9 tydzień (krwiak, wywołanie farmakologiczne, łyżeczkowanie)
😞 2022 rok 7 tydzień, ciąża pozamaciczna, leczenie metotreksatem
🤞⏸️ nowa nadzieja 5 tydzień ciąży beta 4900 mUI/ml 🌈
🌈 7/1 hbd, jest ❤️!!! CRL 8,8 mm, FHR 142/min.
🌈 13/1 hbd, 7,44 cm ryzyka niskie ❤️
🌈 17/1 hbd, wszystko dobrze, wstydzioch 🩷🩵
🌈 21/1 hbd, połówkowe w porządku, 370 gramów chłopca 🩵
🌈 29/1 hbd, 1630 g 🩵
🌈 37/2 hbd, 2900 g - do kontroli przyrostu po tygodniu
-
Ja dopiero 12.08 chyba, to będzie jakoś 12+5 czy coś. Ale zapisywałam się teraz, bo mam na nfz to nie wiadomo jak z terminami.
No ale na samą myśl mam zły humor 🥶 Pamiętam do dziś ten stres z córką, gdzie jeszcze nie miałam żadnych strat na koncie, bezproblemowa ciąża a i tak myślałam, że tam umrę na zawał 🥵 Do tego czasu planuję to wypierać 🙂🙃2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Babulka wrote:Ja dopiero 12.08 chyba, to będzie jakoś 12+5 czy coś. Ale zapisywałam się teraz, bo mam na nfz to nie wiadomo jak z terminami.
No ale na samą myśl mam zły humor 🥶 Pamiętam do dziś ten stres z córką, gdzie jeszcze nie miałam żadnych strat na koncie, bezproblemowa ciąża a i tak myślałam, że tam umrę na zawał 🥵 Do tego czasu planuję to wypierać 🙂🙃 -
Tak, ja jestem wielką fanką mechanizmu wyparcia 😆 Ile się da to udaję, że mnie to nie dotyczy. Sprawdza się 😉
Akataa lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Ja też stosuję dokładnie to samo. Nie przyjmuję do wiadomości, że jestem w ciąży ( o ile dzisiaj nadal jestem 🙄). Po moich przejściach nawet rosnące bety nie cieszą. Zawsze rosły pięknie do 20-30 tyś i gówno z tego wychodziło.
Mam chyba marudny nastrój, ale to dlatego, że objawów nadal nie mam. Wolę żygać nawet 10 razy dziennie, mówię to z pełną odpowiedzialnością. Z dobrych wieści udało mi się dostać skierowanie do hematologa, ale powiem Wam, że coraz bardziej przychylam się do opinii, że w Medicover nie ma dobrych ginów. Mam wrażenie taśmówki, 2 minuty wizyty i next please. Smutne to bardzo, bo niby prywatna opieka powinna być na jakimś poziomie. Ja za wizyty nie płacę, ale firmy bulą grubą kasę!Babulka lubi tę wiadomość