Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Babulka wrote:Wtedy niestety nie, musisz to mieć stwierdzone. No i wiek 35 lat też uprawnia ale to już mało kogo tutaj dotyczy 😅Córka w 2013 r
Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard, -
cslza wrote:Dziewczyny czy to możliwe, że już koniec krwawienia? Wczoraj ledwo co krwawiłam, dziś nic. Jutro będzie tydzień od zabiegu. Może w sumie tego pierwsze dnia wylało się większość? 🤔
cslza lubi tę wiadomość
-
Pomarańcza wrote:A mam pytanie do dziewczyn robiących test papp-a. Gdzie robiłyscie i czy to tylko test papp-a czy plus wolne HCG? (Oba w diagnostyce są wg standardów FMF). Lekarka mi napisała tylko w zaleceniach pappa z krwi i tyle, więc albo będę próbowała z nią pogadać i się dowiedzieć albo mi coś mądrego powiecie 😅
W mojej przychodni np robią z Alabem ale jak najbardziej można iść bezpośrednio do punktu pobrań tylko pilnować żeby to były te konkretnie badania -
Karoola wrote:Hm... Mi mało brakuje... Ale jednak 35 w następnym roku, więc pewnie nie będzie przysługiwało.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Babulka wrote:Mi już przysługuje z dwóch wskazań 😌
Karoola ja też w zasadzie nie mam objawów. Czasem taki lekki, dziwny posmak w ustach, nawet nie wiem czy to można określić jako mdłości, piersi bez objawów, zero. Zdecydowanie wolałabym wymiotować, uspokoiłoby mnie to trochę.Karoola lubi tę wiadomość
-
dafney wrote:Mnie niestety też. Ja robiłam w prywatnej klinice na NFZ i oni współpracują z Alabem. Miałam usg prenatalne i pobranie krwi tego samego dnia.
Karoola ja też w zasadzie nie mam objawów. Czasem taki lekki, dziwny posmak w ustach, nawet nie wiem czy to można określić jako mdłości, piersi bez objawów, zero. Zdecydowanie wolałabym wymiotować, uspokoiłoby mnie to trochę.
Tylko napisałam i cycki mnie zaczęły boleć.
Zatem będę afirmować o rzyganie 😂😂😂Malinkaaa lubi tę wiadomość
Córka w 2013 r
Kir-AA
cslza wrote:Dziewczyny czy to możliwe, że już koniec krwawienia? Wczoraj ledwo co krwawiłam, dziś nic. Jutro będzie tydzień od zabiegu. Może w sumie tego pierwsze dnia wylało się większość? 🤔
cslza lubi tę wiadomość
ONA jeszcze 27l ,ON 30lat
Listopad 2021 - ciąża biochem 🤔
Kwiecień 2022 -poronienie 9tydz/12tydz😭😇
Walczymy o spełnienie jedynego marzenia- CHCEMY BYĆ RODZICAMI 👶👪 -
Nie jesteście same z tymi skąpymi objawami, mnie cycki już tak ledwo co bolą i poza tym, że szybciej chce mi się spać i wcześniej wstaję, to nie dolega mi zupełnie nic. Przestałam się już tym jakoś bardziej martwić, wiadomo wolałabym czuć tę ciążę bardziej, ale być może (mam nadzieję) za kilka miesięcy będę wspominać z tęsknotą, że ten początek był taki lajtowy. 😊
-
dafney wrote:Z om 5+0. A u Ciebie?Córka w 2013 r
Kir-AA
Akataa wrote:Nie jesteście same z tymi skąpymi objawami, mnie cycki już tak ledwo co bolą i poza tym, że szybciej chce mi się spać i wcześniej wstaję, to nie dolega mi zupełnie nic. Przestałam się już tym jakoś bardziej martwić, wiadomo wolałabym czuć tę ciążę bardziej, ale być może (mam nadzieję) za kilka miesięcy będę wspominać z tęsknotą, że ten początek był taki lajtowy. 😊
Akataa, Babulka, Blondyna.B lubią tę wiadomość
Córka w 2013 r
Kir-AA
Dziewczyny ja z córką miałam mało objawów a te które miałam ustępowały. Jak już byłam po prenatalnych w 13tc to zaczęły mi się mega mdłości 🤣 wtedy mi one już nie były potrzebne, bo parę tyg później już poczułam ruchy 🤦♀️
Także ciąże potrafią być różne. Ja akurat teraz od paru dni czuję się gorzej ale średnio mi to pomaga bo co z tego? Kobiety ronią ciąże i wymiotują w trakcie, nic te objawy nie gwarantują nawet jak są ogromne. Przestałam się tym przejmować. Z córką zresztą nie zwymiotowałam ani razu i w niczym to nie przeszkodziło, więc chrzanię to.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
To prawda, że nie ma doszukuwać się problemów w braku objawów. Każda ciąża jest inna. Jednak trudno uwierzyć jak jeszcze usg nie było, a fizycznie czujesz się normalnie jak bez ciąży 😉
Karoola to idziemy równo. 😁 U mnie też pewnie młodsza niż mówi data om.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2022, 16:14
Karoola lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny za wszystkie rady! Jesteście bardzo pomocne zawsze ❤️
Ja miałam kryzys po wizycie, gdzie wszystko ok, dostrzegłam że nie mam objawów jakieś dwa dni, to tak do mnie wróciły że codziennie coś czułam, ale też mam spokój, wiem że teraz dużo ode mnie nie zależy, ja dbam o siebie jak mogę i nic więcej zrobić nie mogę. Teraz też czuje spokój, pewnie będzie zdenerwowanie przed wizytą, ale poza tym wierzę w bobo. Musi być dobrze dziewczyny💗Ani0nka, Malinkaaa, Babulka lubią tę wiadomość
-
Jak przyjdą objawy to będziecie narzekać, że tak męczą - niestety tak jest 😅
Mnie mdłości i wymioty męczyły jakoś do skończonego 13tc i to takie po kilka razy dziennie. Jak przeszły to chwilowy kryzys, bo jeszcze małej nie czułam ale teraz to już tylko czekam aż akurat się ułoży bokiem żeby poczuć znowu ☺️dafney, Akataa, Ani0nka, Malinkaaa, Babulka lubią tę wiadomość
-
Ja byłam dwa razy w ciąży i każda była zupełnie inna z Frankiem zero objawów gdyby nie rosnacy brzuszne i ruchy nie wiedziałbym że jestem w ciąży;) z Jasiem pierwszy trymestr wyjęty z życiorysu mdłości non stop zero apetytu jedzenie na siłę.
Cały dzień boli mnie brzuch jakbym miałam za raz mieć okres biorę no ale max żeby jakoś funkcjonować. Do @ jeszcze dwa tygodnie. Nie wiem o co chodziDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Jednorożec89 wrote:Ja byłam dwa razy w ciąży i każda była zupełnie inna z Frankiem zero objawów gdyby nie rosnacy brzuszne i ruchy nie wiedziałbym że jestem w ciąży;) z Jasiem pierwszy trymestr wyjęty z życiorysu mdłości non stop zero apetytu jedzenie na siłę.
Cały dzień boli mnie brzuch jakbym miałam za raz mieć okres biorę no ale max żeby jakoś funkcjonować. Do @ jeszcze dwa tygodnie. Nie wiem o co chodziAni0nka lubi tę wiadomość
Córka w 2013 r
Kir-AA
Karoola wrote:To pewnie owulacja?
Właśnie nie wiem, nie zmierzyłam sobie temperatury rano bo do trzeciej nad ranem oglądałam Ozark na Netfliksie więc nie było sensu bo wynik i tak by wyszedł niewiarygodnyDawniej Biedrona89
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Ani0nka wrote:Owulka 2 tyg przed okresem jest
Teoretycznie, mi często gęsto przeciągają się cykle. Więc równie dobrze mogę mieć owulację dzisiaj a równie dobrze za tydzieńDawniej Biedrona89
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas