Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Blondyna.B wrote:Nic!
Mnie czasem potrafi ostro zaciągnąć od złego wstania z kanapy i zbyt intensywnym dniu po prostu ☺️
Wcześniej córkę też zdarzyło mi się podnieść, przenieść, chociaż raczej unikam, ona waży 13 kg, więc nie tak mało ale wtedy nic się nie działo. Teraz trochę zabolało 😬
Anionka jakos za niecałe 2 tygodnie, to będzie 8tc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2022, 08:51
Ani0nka lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Blondyna.B wrote:Tak jak mówi Babulka. To wada rozwojowa a nie genetyczna. Mogło Ci się nałożyć i mieć trisomie oraz wadę cewy nerwowej ale one nie są od siebie zależne. Genetyk Ci tego nie wytłumaczył?
Jak musiałam ją obniżyć to co miesiąc sprawdzałam a potem raz na 3 miesiące. Teraz już nie badam - kwas też duży odstawiony została zwykła dawka 0.8. Wada ta się rozwija w takim momencie ciąży że wiele kobiet jeszcze o niej nie wie dlatego tak ważne jest bramie kwasu min. 3 miesiące przed ciążą a jeszcze lepiej od razu z kontrolą homocysteiny.
Właśnie tłumaczył i tak to zrozumiałam, ale wtedy byłam w takim stanie, że rzeczywiście mój mózg mógł słabo pracować. Dzięki za uświadomienie. Czyli u mnie była holoprosencefalia związana z trisomią. -
Ani0nka wrote:Blondyna jak Twój suwaczek zapierdziela 🫣🫣🫣 niedługo połowa!!!!
Karoola, Malinkaaa lubią tę wiadomość
-
Denerwuje mnie, że nie mam objawów ciąży 🙈🙈
Ale mam brzuch jak w 4 miesiącu i wzdęcia.. Więc chyba jakiś objaw . Jak zacznę rzygać i marudzic przypomnijcie mi, że o tym marzyłam 😂😂😂😂
Chciałam Was zapytać czy któraś ma heparyne i acard. Zaczęły mi się robić po heparynie siniaki i też obolałe miejsca, w poprzedniej ciąży tak nie miałam. Zwalam to na acard.. Co sądzicie na ten temat?
Córka w 2013 r
Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard, -
U mnie też tak było w tej ciąży i myślałam, że to acard ale to jednak gówniane igły neoparinu 🤬
Mam teraz jakaś inną serię bo ma nawet inne nakrętki i wchodzi jak w masło i tylko kropki po wkłuciach zostają.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Babulka wrote:U mnie też tak było w tej ciąży i myślałam, że to acard ale to jednak gówniane igły neoparinu 🤬
Mam teraz jakaś inną serię bo ma nawet inne nakrętki i wchodzi jak w masło i tylko kropki po wkłuciach zostają.Córka w 2013 r
Kir-AA
Dziewczyny czy to możliwe, że już koniec krwawienia? Wczoraj ledwo co krwawiłam, dziś nic. Jutro będzie tydzień od zabiegu. Może w sumie tego pierwsze dnia wylało się większość? 🤔
Karoola, Ani0nka lubią tę wiadomość
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
Karoola wrote:Tez tak pomyślałam, bo kiedyś tak miałam, ale mam drugie opakowanie i wcale lepiej nie jest 🙈😳 No zobaczymy
Karoola lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
cslza wrote:Dziewczyny czy to możliwe, że już koniec krwawienia? Wczoraj ledwo co krwawiłam, dziś nic. Jutro będzie tydzień od zabiegu. Może w sumie tego pierwsze dnia wylało się większość? 🤔
cslza lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Karoola 💛 co tu się podziało 🥳🥳 gratuluje i mocno zaciskam kciuki ✊🏻
Karoola lubi tę wiadomość
Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 19%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
Od 01/2021 starania naturalne
11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔
Od 2023 starania w klinice
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton) -
Cslza, ja farmakologicznie poroniłam, ale u mnie krwawienie chyba nawet mniej niż tydzień trwało. Dwa, trzy pierwsze dni, potem to właściwie plamienie bardziej. Jak pójdziesz na kontrolę będziesz spokojniejsza, ale myślę że to jak najbardziej jest w normie.
Karoola, ja czasem narzekam na mdłości czy ból piersi (a właściwie to nie, po prostu stwierdzam fakt), ale zniosę wszystko, nie marudzę jak mi źle, wręcz przeciwnie, jak nie mam objawów to mam gorsze myśli 😅 choć wiem że to nie reguła, znam osobiście przypadki bez objawów i zdrowe urodzone dzieci, także luzik. I na początku też po prostu wzdęty brzuch i nic więcej, jeszcze masz czas na objawy 😅
A mam pytanie do dziewczyn robiących test papp-a. Gdzie robiłyscie i czy to tylko test papp-a czy plus wolne HCG? (Oba w diagnostyce są wg standardów FMF). Lekarka mi napisała tylko w zaleceniach pappa z krwi i tyle, więc albo będę próbowała z nią pogadać i się dowiedzieć albo mi coś mądrego powiecie 😅cslza lubi tę wiadomość
-
Pomarańcza wrote:Cslza, ja farmakologicznie poroniłam, ale u mnie krwawienie chyba nawet mniej niż tydzień trwało. Dwa, trzy pierwsze dni, potem to właściwie plamienie bardziej. Jak pójdziesz na kontrolę będziesz spokojniejsza, ale myślę że to jak najbardziej jest w normie.
Karoola, ja czasem narzekam na mdłości czy ból piersi (a właściwie to nie, po prostu stwierdzam fakt), ale zniosę wszystko, nie marudzę jak mi źle, wręcz przeciwnie, jak nie mam objawów to mam gorsze myśli 😅 choć wiem że to nie reguła, znam osobiście przypadki bez objawów i zdrowe urodzone dzieci, także luzik. I na początku też po prostu wzdęty brzuch i nic więcej, jeszcze masz czas na objawy 😅
A mam pytanie do dziewczyn robiących test papp-a. Gdzie robiłyscie i czy to tylko test papp-a czy plus wolne HCG? (Oba w diagnostyce są wg standardów FMF). Lekarka mi napisała tylko w zaleceniach pappa z krwi i tyle, więc albo będę próbowała z nią pogadać i się dowiedzieć albo mi coś mądrego powiecie 😅
Córka w 2013 r
Kir-AA
Pomarańcza wrote:Cslza, ja farmakologicznie poroniłam, ale u mnie krwawienie chyba nawet mniej niż tydzień trwało. Dwa, trzy pierwsze dni, potem to właściwie plamienie bardziej. Jak pójdziesz na kontrolę będziesz spokojniejsza, ale myślę że to jak najbardziej jest w normie.
A mam pytanie do dziewczyn robiących test papp-a. Gdzie robiłyscie i czy to tylko test papp-a czy plus wolne HCG? (Oba w diagnostyce są wg standardów FMF). Lekarka mi napisała tylko w zaleceniach pappa z krwi i tyle, więc albo będę próbowała z nią pogadać i się dowiedzieć albo mi coś mądrego powiecie 😅2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Babulka wrote:W ogóle jeśli w którejś ciąży była wada zarodka, to przysługuje Wam całe badanie prenatalne na nfz.
Mi lekarka kazała zrobić papę tydzień przed USG, żeby były dostępne wyniki. -
Pomarańcza wrote:Tylko nie mam tego stwierdzonego, po prostu ciąża przestała się rozwijać, poza badaniem płci nie robiłam innych badań... Także mi raczej nie przysługuje, chyba że zadzwonię do położnej i się wypytam 🤔
Mi lekarka kazała zrobić papę tydzień przed USG, żeby były dostępne wyniki.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
cslza wrote:Dziewczyny czy to możliwe, że już koniec krwawienia? Wczoraj ledwo co krwawiłam, dziś nic. Jutro będzie tydzień od zabiegu. Może w sumie tego pierwsze dnia wylało się większość? 🤔
Jak najbardziej możliwecslza lubi tę wiadomość
Starania od kwietnia 2020
👩❤️👨 Ona 32 lata, on 34 lata
😢2021 rok 6 tydzień
😢2022 rok 9 tydzień (krwiak, wywołanie farmakologiczne, łyżeczkowanie)
😞 2022 rok 7 tydzień, ciąża pozamaciczna, leczenie metotreksatem
🤞⏸️ nowa nadzieja 5 tydzień ciąży beta 4900 mUI/ml 🌈
🌈 7/1 hbd, jest ❤️!!! CRL 8,8 mm, FHR 142/min.
🌈 13/1 hbd, 7,44 cm ryzyka niskie ❤️
🌈 17/1 hbd, wszystko dobrze, wstydzioch 🩷🩵
🌈 21/1 hbd, połówkowe w porządku, 370 gramów chłopca 🩵
🌈 29/1 hbd, 1630 g 🩵
🌈 37/2 hbd, 2900 g - do kontroli przyrostu po tygodniu