X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Poronienie 2021, a ponowne starania
Odpowiedz

Poronienie 2021, a ponowne starania

Oceń ten wątek:
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2022, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna.B wrote:
    Nic!
    Mnie czasem potrafi ostro zaciągnąć od złego wstania z kanapy i zbyt intensywnym dniu po prostu ☺️
    A to mnie też, ciągle tam "coś się dzieje" ale wbrew pozorom bardziej mnie to uspokaja, bo czuję, że jestem w ciąży. 😉 W przeciwieństwie do dwóch poprzednich.
    Wcześniej córkę też zdarzyło mi się podnieść, przenieść, chociaż raczej unikam, ona waży 13 kg, więc nie tak mało ale wtedy nic się nie działo. Teraz trochę zabolało 😬

Anionka jakos za niecałe 2 tygodnie, to będzie 8tc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2022, 08:51

Ani0nka lubi tę wiadomość

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • dafney Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2022, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna.B wrote:
    Tak jak mówi Babulka. To wada rozwojowa a nie genetyczna. Mogło Ci się nałożyć i mieć trisomie oraz wadę cewy nerwowej ale one nie są od siebie zależne. Genetyk Ci tego nie wytłumaczył?

Jak musiałam ją obniżyć to co miesiąc sprawdzałam a potem raz na 3 miesiące. Teraz już nie badam - kwas też duży odstawiony została zwykła dawka 0.8. Wada ta się rozwija w takim momencie ciąży że wiele kobiet jeszcze o niej nie wie dlatego tak ważne jest bramie kwasu min. 3 miesiące przed ciążą a jeszcze lepiej od razu z kontrolą homocysteiny.

Właśnie tłumaczył i tak to zrozumiałam, ale wtedy byłam w takim stanie, że rzeczywiście mój mózg mógł słabo pracować. Dzięki za uświadomienie. Czyli u mnie była holoprosencefalia związana z trisomią.

26.08.2022 I prenatalne, Nifty - zdrowy synek 💙
    23.06.2022 pozytywny test!

2008 córka 💜

age.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2022, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dafney a u Ciebie to wyszło na prenatalnych?

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2022, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani0nka wrote:
    Blondyna jak Twój suwaczek zapierdziela 🫣🫣🫣 niedługo połowa!!!!
    No leci ten czas jak szalony! Myślałam, że na L4 będzie się dłużyć ale leci tak samo a może i szybciej ☺️

Karoola, Malinkaaa lubią tę wiadomość

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • dafney Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2022, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    Dafney a u Ciebie to wyszło na prenatalnych?

Tak na usg. Potem trisomia potwierdzona przez biopsję kosmówki.

Babulka lubi tę wiadomość

26.08.2022 I prenatalne, Nifty - zdrowy synek 💙
    23.06.2022 pozytywny test!

2008 córka 💜

age.png
  • Karoola Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2022, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Denerwuje mnie, że nie mam objawów ciąży 🙈🙈
    Ale mam brzuch jak w 4 miesiącu i wzdęcia.. Więc chyba jakiś objaw . Jak zacznę rzygać i marudzic przypomnijcie mi, że o tym marzyłam 😂😂😂😂

Chciałam Was zapytać czy któraś ma heparyne i acard. Zaczęły mi się robić po heparynie siniaki i też obolałe miejsca, w poprzedniej ciąży tak nie miałam. Zwalam to na acard.. Co sądzicie na ten temat?

Córka w 2013 r
    Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
    Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
    Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
    Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈

Kir-AA
    Accofil, heparyna, acard,
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2022, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też tak było w tej ciąży i myślałam, że to acard ale to jednak gówniane igły neoparinu 🤬
    Mam teraz jakaś inną serię bo ma nawet inne nakrętki i wchodzi jak w masło i tylko kropki po wkłuciach zostają.

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Karoola Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2022, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    U mnie też tak było w tej ciąży i myślałam, że to acard ale to jednak gówniane igły neoparinu 🤬
    Mam teraz jakaś inną serię bo ma nawet inne nakrętki i wchodzi jak w masło i tylko kropki po wkłuciach zostają.
    Tez tak pomyślałam, bo kiedyś tak miałam, ale mam drugie opakowanie i wcale lepiej nie jest 🙈😳 No zobaczymy

Córka w 2013 r

Kir-AA
  • cslza Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2022, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy to możliwe, że już koniec krwawienia? Wczoraj ledwo co krwawiłam, dziś nic. Jutro będzie tydzień od zabiegu. Może w sumie tego pierwsze dnia wylało się większość? 🤔

Karoola, Ani0nka lubią tę wiadomość

31.01.2018 Synek 👦 40+3
    7tc [*] 04.2022
    25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2022, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoola wrote:
    Tez tak pomyślałam, bo kiedyś tak miałam, ale mam drugie opakowanie i wcale lepiej nie jest 🙈😳 No zobaczymy
    Ja miałam 2 takie dziadowskie opakowania z rzędu, swoją drogą nie wiem jak to jest możliwe. W końcu to leki, to chyba jakaś kontrola jakości ich obowiązuje 🤔

Karoola lubi tę wiadomość

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Babulka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2022, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cslza wrote:
    Dziewczyny czy to możliwe, że już koniec krwawienia? Wczoraj ledwo co krwawiłam, dziś nic. Jutro będzie tydzień od zabiegu. Może w sumie tego pierwsze dnia wylało się większość? 🤔
    Myślę, że możliwe. A kiedy masz usg kontrolne?

cslza lubi tę wiadomość

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• jo_ana Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2022, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoola 💛 co tu się podziało 🥳🥳 gratuluje i mocno zaciskam kciuki ✊🏻

Karoola lubi tę wiadomość

Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 19%, cross match 28,5%, allo mlr 0%

Od 01/2021 starania naturalne
    11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔

Od 2023 starania w klinice
    🔸 5 x stymulacja
    🔸 3 x IUI
    🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
    Ryzyko OHSS, transfer odroczony
    14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
    13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
    30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton)
  • cslza Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2022, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    Myślę, że możliwe. A kiedy masz usg kontrolne?

We wtorek chcę iść + zrobić bhcg.

Babulka lubi tę wiadomość

31.01.2018 Synek 👦 40+3
    7tc [*] 04.2022
    25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6
  • Pomarańcza Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2022, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cslza, ja farmakologicznie poroniłam, ale u mnie krwawienie chyba nawet mniej niż tydzień trwało. Dwa, trzy pierwsze dni, potem to właściwie plamienie bardziej. Jak pójdziesz na kontrolę będziesz spokojniejsza, ale myślę że to jak najbardziej jest w normie.

Karoola, ja czasem narzekam na mdłości czy ból piersi (a właściwie to nie, po prostu stwierdzam fakt), ale zniosę wszystko, nie marudzę jak mi źle, wręcz przeciwnie, jak nie mam objawów to mam gorsze myśli 😅 choć wiem że to nie reguła, znam osobiście przypadki bez objawów i zdrowe urodzone dzieci, także luzik. I na początku też po prostu wzdęty brzuch i nic więcej, jeszcze masz czas na objawy 😅

A mam pytanie do dziewczyn robiących test papp-a. Gdzie robiłyscie i czy to tylko test papp-a czy plus wolne HCG? (Oba w diagnostyce są wg standardów FMF). Lekarka mi napisała tylko w zaleceniach pappa z krwi i tyle, więc albo będę próbowała z nią pogadać i się dowiedzieć albo mi coś mądrego powiecie 😅

cslza lubi tę wiadomość

Luźne starania od 12.2019
    Metformina ,Letrox, pueria uno, i 🐧
    Grudzień '21 10+5tc/8tc Gosia 💔

25.05.22 ⏸️ 271mlU/ml 13dpo, 666mlU/ml 15dpo
    age.png
  • Karoola Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2022, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańcza wrote:
    Cslza, ja farmakologicznie poroniłam, ale u mnie krwawienie chyba nawet mniej niż tydzień trwało. Dwa, trzy pierwsze dni, potem to właściwie plamienie bardziej. Jak pójdziesz na kontrolę będziesz spokojniejsza, ale myślę że to jak najbardziej jest w normie.

Karoola, ja czasem narzekam na mdłości czy ból piersi (a właściwie to nie, po prostu stwierdzam fakt), ale zniosę wszystko, nie marudzę jak mi źle, wręcz przeciwnie, jak nie mam objawów to mam gorsze myśli 😅 choć wiem że to nie reguła, znam osobiście przypadki bez objawów i zdrowe urodzone dzieci, także luzik. I na początku też po prostu wzdęty brzuch i nic więcej, jeszcze masz czas na objawy 😅

A mam pytanie do dziewczyn robiących test papp-a. Gdzie robiłyscie i czy to tylko test papp-a czy plus wolne HCG? (Oba w diagnostyce są wg standardów FMF). Lekarka mi napisała tylko w zaleceniach pappa z krwi i tyle, więc albo będę próbowała z nią pogadać i się dowiedzieć albo mi coś mądrego powiecie 😅
    Ja pappa i wolne hcg robiłam w diagnostyce.. Tzn kazali mi zrobić tam gdzie miałam badania prenatalne, podjeżdżam a to zwykła diagnostyka.

Córka w 2013 r

Kir-AA
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2022, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańcza wrote:

Robiłam oba, w diagnostyce, tak mi lekarz robiący usg zlecił. I pamiętam, że musiałam robić tego samego dnia co usg. Oni wysyłali do lekarza i wieczorem oddzwonił mi z wynikiem z ryzykami.

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Babulka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2022, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle jeśli w którejś ciąży była wada zarodka, to przysługuje Wam całe badanie prenatalne na nfz.

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Pomarańcza Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2022, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    W ogóle jeśli w którejś ciąży była wada zarodka, to przysługuje Wam całe badanie prenatalne na nfz.
    Tylko nie mam tego stwierdzonego, po prostu ciąża przestała się rozwijać, poza badaniem płci nie robiłam innych badań... Także mi raczej nie przysługuje, chyba że zadzwonię do położnej i się wypytam 🤔

Mi lekarka kazała zrobić papę tydzień przed USG, żeby były dostępne wyniki.

Luźne starania od 12.2019
    Metformina ,Letrox, pueria uno, i 🐧
    Grudzień '21 10+5tc/8tc Gosia 💔

25.05.22 ⏸️ 271mlU/ml 13dpo, 666mlU/ml 15dpo
    age.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2022, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańcza wrote:
    Tylko nie mam tego stwierdzonego, po prostu ciąża przestała się rozwijać, poza badaniem płci nie robiłam innych badań... Także mi raczej nie przysługuje, chyba że zadzwonię do położnej i się wypytam 🤔

Mi lekarka kazała zrobić papę tydzień przed USG, żeby były dostępne wyniki.
    Wtedy niestety nie, musisz to mieć stwierdzone. No i wiek 35 lat też uprawnia ale to już mało kogo tutaj dotyczy 😅

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Malinkaaa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2022, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cslza wrote:

Jak najbardziej możliwe :)

cslza lubi tę wiadomość

Starania od kwietnia 2020
    👩‍❤️‍👨 Ona 32 lata, on 34 lata

😢2021 rok 6 tydzień
    😢2022 rok 9 tydzień (krwiak, wywołanie farmakologiczne, łyżeczkowanie)
    😞 2022 rok 7 tydzień, ciąża pozamaciczna, leczenie metotreksatem
    🤞⏸️ nowa nadzieja 5 tydzień ciąży beta 4900 mUI/ml 🌈
    🌈 7/1 hbd, jest ❤️!!! CRL 8,8 mm, FHR 142/min.
    🌈 13/1 hbd, 7,44 cm ryzyka niskie ❤️
    🌈 17/1 hbd, wszystko dobrze, wstydzioch 🩷🩵
    🌈 21/1 hbd, połówkowe w porządku, 370 gramów chłopca 🩵
    🌈 29/1 hbd, 1630 g 🩵
    🌈 37/2 hbd, 2900 g - do kontroli przyrostu po tygodniu
    preg.png
‹‹ 421 422 423 424 425 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ