X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Poronienie 2021, a ponowne starania
Odpowiedz

Poronienie 2021, a ponowne starania

Oceń ten wątek:
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2022, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anionka ale Twój mąż ma z Tobą dobrze 😍😍😍

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Anka94 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2022, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam specjalnie do garderoby kosz na pranie,żeby biedny nie musiał nosic do pralni( jakieś 15krokow) ale i tak wrzuca na podłogę 🤭ale fakt kiedyś umył okna przed świętami,to każdemu o tym mówił JA UMYŁEM 😂

ONA jeszcze 27l ,ON 30lat
    Listopad 2021 - ciąża biochem 🤔
    Kwiecień 2022 -poronienie 9tydz/12tydz😭😇
    Walczymy o spełnienie jedynego marzenia- CHCEMY BYĆ RODZICAMI 👶👪
  • Akataa Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2022, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka94 wrote:
    Ja kupiłam specjalnie do garderoby kosz na pranie,żeby biedny nie musiał nosic do pralni( jakieś 15krokow) ale i tak wrzuca na podłogę 🤭ale fakt kiedyś umył okna przed świętami,to każdemu o tym mówił JA UMYŁEM 😂
    Hahaha tak to jest z tymi chłopami, choć ja akurat w kwestii okien nie mam na co narzekać, u nas w domu to jego działka, odkąd razem mieszkamy nie umyłam ich ani razu. 😁 Ale za to łazienkę sprzątnął może ze 2 razy, bo jak to mówi "on bardzo nie lubi tego robić" (a ja kutwa uwielbiam 😅).

🩵 12.02.23, 41t0d - 2940g, 53 cm
    age.png
    💔 26.11.21 - 8t3d - 👼(poronienie samoistne)
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2022, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uuuu nici z wieczora… poszłam umyć głowę a syn dorwał nożyczki i sobie zrobił nowa fryzurę… jestem mega wkurzona i już słyszę to gadanie Że dziecka nie umiem przypilnować 🤬🤬🤬🤬🤬🤬

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2022, 13:12

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • Malinkaaa Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2022, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani0nka wrote:
    Uuuu nici z wieczora… poszłam umyć głowę a syn dorwał nożyczki i sobie zrobił nowa fryzurę… jestem mega wkurzona i już słyszę to gadanie Że dziecka nie umiem przypilnować 🤬🤬🤬🤬🤬🤬

Kilka dzieci które znam też się tak przyozdobiły ;) nie przejmuj się

Dziewczyny mam wyniki trombofilii w końcu- brak mutacji F5 i MTHFR jednym genie, F2, ale mutacje w czynniku V heterozygotyczna A/G, PAI heterozygotyczna, MTHGR heterozygotyczna A/C.

Do genetyka nowe terminy pojawią się za miesiąc. Czy wg Was te mutacje kwalifikują do heparyny?

Starania od kwietnia 2020
    👩‍❤️‍👨 Ona 32 lata, on 34 lata

😢2021 rok 6 tydzień
    😢2022 rok 9 tydzień (krwiak, wywołanie farmakologiczne, łyżeczkowanie)
    😞 2022 rok 7 tydzień, ciąża pozamaciczna, leczenie metotreksatem
    🤞⏸️ nowa nadzieja 5 tydzień ciąży beta 4900 mUI/ml 🌈
    🌈 7/1 hbd, jest ❤️!!! CRL 8,8 mm, FHR 142/min.
    🌈 13/1 hbd, 7,44 cm ryzyka niskie ❤️
    🌈 17/1 hbd, wszystko dobrze, wstydzioch 🩷🩵
    🌈 21/1 hbd, połówkowe w porządku, 370 gramów chłopca 🩵
    🌈 29/1 hbd, 1630 g 🩵
    🌈 37/2 hbd, 2900 g - do kontroli przyrostu po tygodniu
    preg.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2022, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrzuć dokładnie wynik, bo ciężko powiedzieć. Masz mutację w genie V leiden czy R2?

Susannah lubi tę wiadomość

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Malinkaaa Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2022, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    Wrzuć dokładnie wynik, bo ciężko powiedzieć. Masz mutację w genie V leiden czy R2?

fe030e227bbf.png

😢2021 rok 6 tydzień
    🌈 29/1 hbd, 1630 g 🩵
    preg.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2022, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba nie jest trombofilia ale ja mam na samo pai + historię heparyne. Także tutaj sprawa jest niejasna. Jednoznacznych wskazań nie ma ale możliwe, że dostaniesz. 🙂

Malinkaaa lubi tę wiadomość

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Malinkaaa Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2022, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    To chyba nie jest trombofilia ale ja mam na samo pai + historię heparyne. Także tutaj sprawa jest niejasna. Jednoznacznych wskazań nie ma ale możliwe, że dostaniesz. 🙂

Dziękuję Babulka :* jak zawsze na posterunku

Pewnie jeszcze metylowany kwas foliowy? O ile on cokolwiek zmienia. W poniedziałek idę na wizytę do gin po pozamacicznej, zobaczymy co ona na to. Mam jeszcze kilka miesięcy przed staraniami i pewnie kilka badań do zrobienia. Czy któraś z Was robiła drożność jajowodów?

😢2021 rok 6 tydzień
    🌈 29/1 hbd, 1630 g 🩵
    preg.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2022, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mthfr to sprawdz sobie homocysteine, tylko nie wiem czy mozna od razu po metrotexacie. Jak homocysteina będzie ponizej 8, to mthfr nie jest aktywne. Tylko chyba kwasu po metro też nie można jakiś czas brać? Niestety nie znam się na tym, musiałabyś ginekologa podpytać. Drożności ja nie robiłam 🙂

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Malinkaaa Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2022, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    Na mthfr to sprawdz sobie homocysteine, tylko nie wiem czy mozna od razu po metrotexacie. Jak homocysteina będzie ponizej 8, to mthfr nie jest aktywne. Tylko chyba kwasu po metro też nie można jakiś czas brać? Niestety nie znam się na tym, musiałabyś ginekologa podpytać. Drożności ja nie robiłam 🙂

Nikt nie powiedział, że mam nie brać kwasu 😞 a właśnie od 3 dni wróciłam do brania. Wstrzymam się w takim razie. Kiedyś badałam homocysteine, była około 6. Mam nadzieję, że coś się wyjaśni po tej wizycie. Chciałabym, żeby ktoś w końcu do mnie podszedł cholistycznie i żeby coś z tego wyszło. Bo w głowie już mam 4 poronienie. Mi ciąża kojarzy się z radością, tylko ze szpitalem...

😢2021 rok 6 tydzień
    🌈 29/1 hbd, 1630 g 🩵
    preg.png
  • dafney Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2022, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinkaaa bardzo dobrze Cię rozumiem. Przerobiłam wielu ginekologów i prawdę mówiąc do tej pory nie znalazłam tego jedynego. Bardzo to trudne jak nie masz poczucia bezpieczeństwa...

W kwestii aktywnego kwasu foliowego, to powiedzcie mi jak to jest. Czytam, że powinno się brać metylowany bez tego zwykłego, żeby nie blokował działania. Mam w wywiadzie wadę cewy nerwowej, więc gin mi powiedział, że mam brać 4 mg Actifolin plus ciążowe witaminy. Tylko w obu preparatach są mixy tych dwóch form kwasu foliowego. Czy to ma sens?

26.08.2022 I prenatalne, Nifty - zdrowy synek 💙
    23.06.2022 pozytywny test!

2008 córka 💜

age.png
  • Anka94 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2022, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinkaa to chyba zależy od lekarza ,czy przepisze heparynę czy nie. ja byłam nastawiona,że odeśle mnie do genetyka ,ale wlasnie dziewczyny tutaj doradziły mi ,że genetyk to bezsensu bo oleje te mutacje. W każdym razie mój sam ginekolog stwierdził że od pozytywnego testu acard i heparyna. Wiadomo że później będzie pewnie potrzebna wizyta u hematologa ,żeby sprawdzic czy nie potrzebuje większej dawki. Chyba ,że ginekolog sam bedzie to ogarniał

ONA jeszcze 27l ,ON 30lat
    Listopad 2021 - ciąża biochem 🤔
    Kwiecień 2022 -poronienie 9tydz/12tydz😭😇
    Walczymy o spełnienie jedynego marzenia- CHCEMY BYĆ RODZICAMI 👶👪
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2022, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak Ci powiedział powinno być ok. Nie musisz brać metylowanego, jeśli masz taki wywiad powinnaś brać min 4mg kwasu foliowego na dobę. Zwykle przepisuje się po prostu 5mg kwasu, np Hasco. Jest na receptę i kosztuje parę zł za miesięczną kurację, plus jest lekiem, więc masz kontrolę co tam łykasz, bo z suplementami to różnie bywa.

dafney lubi tę wiadomość

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Babulka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2022, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka Twoje wyniki są wskazaniem do opieki hematologa bez względu na ciążę.

Anka94 lubi tę wiadomość

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Malinkaaa Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2022, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dafney wrote:
    Malinkaaa bardzo dobrze Cię rozumiem. Przerobiłam wielu ginekologów i prawdę mówiąc do tej pory nie znalazłam tego jedynego. Bardzo to trudne jak nie masz poczucia bezpieczeństwa...

W kwestii aktywnego kwasu foliowego, to powiedzcie mi jak to jest. Czytam, że powinno się brać metylowany bez tego zwykłego, żeby nie blokował działania. Mam w wywiadzie wadę cewy nerwowej, więc gin mi powiedział, że mam brać 4 mg Actifolin plus ciążowe witaminy. Tylko w obu preparatach są mixy tych dwóch form kwasu foliowego. Czy to ma sens?

Też raczej spotykałam się z mixem formy metylowanej i zwykłej. Zapytam gin i dam Ci znać :)

dafney lubi tę wiadomość

😢2021 rok 6 tydzień
    🌈 29/1 hbd, 1630 g 🩵
    preg.png
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2022, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani0nka wrote:
    Jednorożec właśnie niedawno obejrzałam znów wszystkie części, dlatego teraz chce zobaczyć Batmana 😅
    Jeśli chodzi o zmierzchu to książki czytałam kilka razy lubię je, ale film obejrzałam raz i to z trudem nie znoszę go że względu na K. Stuart drewniany kloc zagrałby to lepiej. Nie wiem jak można było tak spascic Belle która w książce jest naprawdę spoko.

Ani0nka lubi tę wiadomość

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • Malinkaaa Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2022, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka94 wrote:
    Malinkaa to chyba zależy od lekarza ,czy przepisze heparynę czy nie. ja byłam nastawiona,że odeśle mnie do genetyka ,ale wlasnie dziewczyny tutaj doradziły mi ,że genetyk to bezsensu bo oleje te mutacje. W każdym razie mój sam ginekolog stwierdził że od pozytywnego testu acard i heparyna. Wiadomo że później będzie pewnie potrzebna wizyta u hematologa ,żeby sprawdzic czy nie potrzebuje większej dawki. Chyba ,że ginekolog sam bedzie to ogarniał

Mój gin jest jednocześnie genetykiem w innej przychodni :)
    Miałam zalecenie na acard bez wyników, ale na 75 mg. Dziewczyny biorą po 150 mg. Ciekawe co z tego wyjdzie. Juz mam tyle problemów, że nie wiem za co się zabrać. Guzy w tarczycy, 3 poronienia, pozamaciczna. Czeka mnie dużo badań. A przecież może być masa rzeczy których nie sprawdzę i nie będę mieć świadomości. Na początku roku miałam maraton po lekarzach, teraz powtórka

😢2021 rok 6 tydzień
    🌈 29/1 hbd, 1630 g 🩵
    preg.png
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2022, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dafney wrote:
    Ja mam w wywiadzie wadę cewy nerwowej. Cały czas od tamtego czasu brałam zwykły kwas foliowy 5mg (łącznie 1.5 roku), B-kompleks i pilnowałam homocysteiny. U mnie rzeczywiście jest mutacja która działa niestety ale udało się wszystko unormować i to nie biorąc aktywnych form i teraz córeczka wygląda, że nie ma wady.
    Mówię to po to żeby nie słuchać tego gadania, że tylko aktywny kwas i nic innego nie wolno brać - najważniejsza jest homocysteina i jej poziom <8

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • Susannah Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2022, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinkaaa wrote:
    fe030e227bbf.png

U mnie przy mutacjach hetero lekarz nie włączył heparyny

Diagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).

I procedura: 1 zarodek 4CC, beta 0.

II procedura:
    I transfer 4aa: poronienie zatrzymane
    II transfer 4aa: jesteśmy razem! 👨‍👩‍👦
    III transfer 4aa: 7dpt: 101, 9dpt: 282

Czeka na nas ❄
‹‹ 419 420 421 422 423 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ