Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Ani0nka wrote:Ja dziś mam w planach mycie łazienki 🤨
Pytałam się gina czy to normalne ze mam owu chyba tylko z jedne strony- zawsze boli mnie lewy jajnik i czy mam się martwić. On we mnie zajrzał i mówi ze teraz owu będzie z prawej bo pecherzyk 21mm. Wg moich obliczeń- w piątek, sobotę będzie owu. Ale nie pamietam kiedy miałam owu z tego prawego jajnika. Nigdy mnie ta strona nie bolała tez tak macie dziewczyny Że na owu bolą Was jajniki i tylko z jednej strony?
U mnie zwykle na zmianę bolą, raz prawy, raz lewy i często to taki wyraźny ból, który budzi w nocy. Zdarzyło mi się w takim momencie wstać i zemdleć. Natomiast ginka mówiła, że ten ból to może być całego podbrzusza, niekoniecznie po którejś stronie i to jest jak najbardziej ok. -
JustaSzcz wrote:Dziewczyny a ja tak z innej beczki, spotkałyście się ze stwierdzeniem, że zdarza się tak, że kobieta roni tylko jedną płeć? Ostatnio koleżanka mi powiedziała coś takiego, że u niej w rodzinie kuzynki traciły zawsze dziewczynki. Szukałam coś w necie na ten temat, ale nic potwierdzonego nie znalazłam.
Są mutacje genetyczne, które dotyczą tylko jednej płci. Tylko z genetyką to jest tak, że nigdy nie ma pewności jak te geny rodziców się połączą, więc tak na 100% nie można powiedzieć, że zarodek odziedziczy wadę, nawet jeśli jest w grupie ryzyka ze względu na konkretną płeć. -
Jednorożec89 wrote:Spotkałam się, moja szwagierka poroniła trzy razy za każdym razem chłopca a ma trzy zdrowe córki. Lekarz jej powiedział że nie donosi chłopca bo jej organizm odrzuca męski zarodek2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Ja spotkałam się z sytuacja, że kobieta poroniała chłopców. Miała już 3 córki i była w 4 ciąży z chłopcem. Uslyszala, że to nie możliwe by urodził się zdrowy i przeżył. Ona nie uwierzyła, modliła się itp.
Chłopak urodzil się zdrowy. Później jeszcze raz była w ciąży z dziewczynkaCórka w 2013 r
Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard, -
Też słyszałam o kobiecie, która poroniła 7 razy... potem urodziła dwóch zdrowych chłopców. Nie badała zarodków, więc nie ma pewności, miała tylko podejrzenia razem z lekarzem, że to były dziewczynki. Przyczyną poronień nie była wykryta.Starania od kwietnia 2020
👩❤️👨 Ona 32 lata, on 34 lata
😢2021 rok 6 tydzień
😢2022 rok 9 tydzień (krwiak, wywołanie farmakologiczne, łyżeczkowanie)
😞 2022 rok 7 tydzień, ciąża pozamaciczna, leczenie metotreksatem
🤞⏸️ nowa nadzieja 5 tydzień ciąży beta 4900 mUI/ml 🌈
🌈 7/1 hbd, jest ❤️!!! CRL 8,8 mm, FHR 142/min.
🌈 13/1 hbd, 7,44 cm ryzyka niskie ❤️
🌈 17/1 hbd, wszystko dobrze, wstydzioch 🩷🩵
🌈 21/1 hbd, połówkowe w porządku, 370 gramów chłopca 🩵
🌈 29/1 hbd, 1630 g 🩵
🌈 37/2 hbd, 2900 g - do kontroli przyrostu po tygodniu
-
Babulka wrote:Cslza a jak u Ciebie? Krwawienie się uspokoiło?
Dziękuję, że pytasz u mnie dziś spokój, nie ma potoków krwi, podłogi też dziś nie musiałam wycierać, więc czuję, że będzie tylko lepiej
Patrzę na te wasze wpisy ciążowe i wycieram łezki wzruszenia rośnijcie pięknieMalinkaaa, Babulka, Anka94, Akataa, Ani0nka, Karoola, dafney, Blondyna.B lubią tę wiadomość
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
Karoola, dafney, Akataa, Pomarańcza, Anka94, Blondyna.B, Babulka, Tony, cslza lubią tę wiadomość
-
Ani0nka wrote:
Po za tym będziemy razem w ciąży 💪💪Malinkaaa, Ani0nka, dafney, cslza lubią tę wiadomość
Córka w 2013 r
Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard, -
Ani0nka wrote:
Powodzonka, niech to będzie owocny wieczór.
Ja mam dziś wizytę czy torbiel się wchlonęła i czy możemy działać od tego cyklu. Mam nadzieję że niebawem do Was dołączę.Ani0nka lubi tę wiadomość
Starania od 2021
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️35 L
AMH- 3.33, 3.77, 4.34
Kir Bx,NK 15,7%
witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
Cross-match 33.2%❌️60.5%❌️immunosupresja (equoral i encorton)❌️
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
🔥-20kg
👨36 L
bad nasienia ✅️morfo 3%
Kariotyp-✅️
trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️
8 IUI ❌️
Zmiana lekarza 11.2024
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️ -
Ani0nka wrote:
Przygotuj się na wieczór 🤭🤭🤭🤭Ani0nka lubi tę wiadomość
ONA jeszcze 27l ,ON 30lat
Listopad 2021 - ciąża biochem 🤔
Kwiecień 2022 -poronienie 9tydz/12tydz😭😇
Walczymy o spełnienie jedynego marzenia- CHCEMY BYĆ RODZICAMI 👶👪 -
Dzięki dziewczyny! Z Wami na bank się uda 😅💋💋💋💋
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2022, 10:24
-
Łazienka i kuchnia wysprzątana, robot odkurza. Pranie wstawione, niedługo umyje podłogę i mąż bedzie miał lepszy humor- uwielbia porządek wiec od razu bedzie miał lepszy humor 😬 polecę jeszcze do sklepu jakiś popcorn kupię i suszi zamówię o 21 Alek łazi spać i oby szybko padł.
Będziemy oglądać Batmana z 2022r, oglądaliście? Fajne? Ja chce obejrzeć bo właśnie gra tam mój Pattinson wiec bedzie jeszcze większa chcica haha 😂
-
Ani0nka wrote:Łazienka i kuchnia wysprzątana, robot odkurza. Pranie wstawione, niedługo umyje podłogę i mąż bedzie miał lepszy humor- uwielbia porządek wiec od razu bedzie miał lepszy humor 😬 polecę jeszcze do sklepu jakiś popcorn kupię i suszi zamówię o 21 Alek łazi spać i oby szybko padł.
Będziemy oglądać Batmana z 2022r, oglądaliście? Fajne? Ja chce obejrzeć bo właśnie gra tam mój Pattinson wiec bedzie jeszcze większa chcica haha 😂
Prawie jakbym tam była 😀 powodzenia
Ani0nka lubi tę wiadomość
Starania od kwietnia 2020
👩❤️👨 Ona 32 lata, on 34 lata
😢2021 rok 6 tydzień
😢2022 rok 9 tydzień (krwiak, wywołanie farmakologiczne, łyżeczkowanie)
😞 2022 rok 7 tydzień, ciąża pozamaciczna, leczenie metotreksatem
🤞⏸️ nowa nadzieja 5 tydzień ciąży beta 4900 mUI/ml 🌈
🌈 7/1 hbd, jest ❤️!!! CRL 8,8 mm, FHR 142/min.
🌈 13/1 hbd, 7,44 cm ryzyka niskie ❤️
🌈 17/1 hbd, wszystko dobrze, wstydzioch 🩷🩵
🌈 21/1 hbd, połówkowe w porządku, 370 gramów chłopca 🩵
🌈 29/1 hbd, 1630 g 🩵
🌈 37/2 hbd, 2900 g - do kontroli przyrostu po tygodniu
-
Ani0nka wrote:Łazienka i kuchnia wysprzątana, robot odkurza. Pranie wstawione, niedługo umyje podłogę i mąż bedzie miał lepszy humor- uwielbia porządek wiec od razu bedzie miał lepszy humor 😬 polecę jeszcze do sklepu jakiś popcorn kupię i suszi zamówię o 21 Alek łazi spać i oby szybko padł.
Ja to najbardziej zwróciłam uwagę na to że Twój mąż uwielbia porządek,gdzie Ty go znalazłaś 🤭🤭🤭
Który facet lubi porządek ,albo wogole zwraca na niego uwagę,z świeca takiego szukaćONA jeszcze 27l ,ON 30lat
Listopad 2021 - ciąża biochem 🤔
Kwiecień 2022 -poronienie 9tydz/12tydz😭😇
Walczymy o spełnienie jedynego marzenia- CHCEMY BYĆ RODZICAMI 👶👪 -
Anka ale on lubi porządek- jak ja posprzatam, jego zagonić to serio jakiś dramat. Jak umyje łazienkę raz na 2 tyg to muszę go wychwalać jaki to się biedny nie narobił 🤣🤣🤣
Anka94 lubi tę wiadomość
-
Ani0nka wrote:Anka ale on lubi porządek- jak ja posprzatam, jego zagonić to serio jakiś dramat. Jak umyje łazienkę raz na 2 tyg to muszę go wychwalać jaki to się biedny nie narobił 🤣🤣🤣
Mam to sama. Wczoraj włożył naczynia do zmywarki to zachowywał się jakby na Nobla zasłużył.
Patison jako afrodyzjak. To by mi nie przyszło do głowy. To jeszcze włącz sobie Zmierzch to będziesz mieć życiowy seksDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Jednorożec właśnie niedawno obejrzałam znów wszystkie części, dlatego teraz chce zobaczyć Batmana 😅