Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Mam dziwne pytanie: czy wasi mężowie fundują wam grę wstępną? Mój nie wie co to i już nie wiem jak mam mi tłumaczyć że jednak to jest dla mnie ważne. Ja jak mam ochotę to zawsze Sącz nam od czegoś fajnego co sprawi mu przyjemność ale jak on chcę to po prostu to robi bez ceregieliDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Jednorożec89 wrote:Mam dziwne pytanie: czy wasi mężowie fundują wam grę wstępną? Mój nie wie co to i już nie wiem jak mam mi tłumaczyć że jednak to jest dla mnie ważne. Ja jak mam ochotę to zawsze Sącz nam od czegoś fajnego co sprawi mu przyjemność ale jak on chcę to po prostu to robi bez ceregieli
U mnie pod tym kątem jest w porządku. Tak, że obydwie strony są zadowolone. Jeśli rozmowa z mężem przed lub komunikaty w trakcie nie pomagają odmówiłabym seksu w danej sytuacji... Ty przecież też musisz być zadowolona 😊Starania od kwietnia 2020
👩❤️👨 Ona 32 lata, on 34 lata
😢2021 rok 6 tydzień
😢2022 rok 9 tydzień (krwiak, wywołanie farmakologiczne, łyżeczkowanie)
😞 2022 rok 7 tydzień, ciąża pozamaciczna, leczenie metotreksatem
🤞⏸️ nowa nadzieja 5 tydzień ciąży beta 4900 mUI/ml 🌈
🌈 7/1 hbd, jest ❤️!!! CRL 8,8 mm, FHR 142/min.
🌈 13/1 hbd, 7,44 cm ryzyka niskie ❤️
🌈 17/1 hbd, wszystko dobrze, wstydzioch 🩷🩵
🌈 21/1 hbd, połówkowe w porządku, 370 gramów chłopca 🩵
🌈 29/1 hbd, 1630 g 🩵
🌈 37/2 hbd, 2900 g - do kontroli przyrostu po tygodniu
-
Dziewczyny ja z dobrymi wieściami byłam na usg torbiel się wchłonęła. Od tego cyklu wracamy do starań 💪
Megi_85, Akataa, Babulka, Blondyna.B, Malinkaaa, Ani0nka, Jednorożec89, dafney, cslza, Anka94, Pomarańcza lubią tę wiadomość
Starania od 2021
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️35 L
AMH- 3.33, 3.77, 4.34
Kir Bx,NK 15,7%
witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
Cross-match 33.2%❌️60.5%❌️immunosupresja (equoral i encorton)❌️
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
🔥-20kg
👨36 L
bad nasienia ✅️morfo 3%
Kariotyp-✅️
trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️
8 IUI ❌️
Zmiana lekarza 11.2024
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️ -
Nawet nie chodzi o przyjemność bo mam cudowne doznania jeżeli wiecie o co chodzi;) tylko zero romantyzmu pieszczot przed itp. Tylko po prostu ładuje się od razu i już, ale z drugiej strony zawsze dba żebym ja miała fajnie zanim on sam będzie miał fajnie
Ani0nka lubi tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Ani0nka wrote:U mnie tez maz się rozleniwił. Jak ma troszkę wypite wtedy jest bardziej romantyczny 😂😂
To może dziś powtórka 💪Starania od 2021
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️35 L
AMH- 3.33, 3.77, 4.34
Kir Bx,NK 15,7%
witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
🔥-20kg
👨36 L
bad nasienia ✅️morfo 3%
Kariotyp-✅️
8 IUI ❌️
Zmiana lekarza 11.2024
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️ -
Ani0nka wrote:U mnie tez maz się rozleniwił. Jak ma troszkę wypite wtedy jest bardziej romantyczny 😂😂
Ani0nka lubi tę wiadomość
ONA jeszcze 27l ,ON 30lat
Listopad 2021 - ciąża biochem 🤔
Kwiecień 2022 -poronienie 9tydz/12tydz😭😇
Walczymy o spełnienie jedynego marzenia- CHCEMY BYĆ RODZICAMI 👶👪 -
Ani0nka wrote:Dokładnie dziś powtórka suszi czeka 😂
Trzymam kciuki za ten cykl✊️✊️
Ja od niedzieli leki na stymulacje, wizyta w 13 dniu cyklu żeby podejrzeć co urosło i ile🤭 a później do dzieła 😈Starania od 2021
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️35 L
AMH- 3.33, 3.77, 4.34
Kir Bx,NK 15,7%
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
🔥-20kg
👨36 L
bad nasienia ✅️morfo 3%
Kariotyp-✅️
8 IUI ❌️
Zmiana lekarza 11.2024
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️ -
Blondyna.B wrote:Ja mam w wywiadzie wadę cewy nerwowej. Cały czas od tamtego czasu brałam zwykły kwas foliowy 5mg (łącznie 1.5 roku), B-kompleks i pilnowałam homocysteiny. U mnie rzeczywiście jest mutacja która działa niestety ale udało się wszystko unormować i to nie biorąc aktywnych form i teraz córeczka wygląda, że nie ma wady.
Mówię to po to żeby nie słuchać tego gadania, że tylko aktywny kwas i nic innego nie wolno brać - najważniejsza jest homocysteina i jej poziom <8
Czy ta wada była związana z trisomią? U mnie najprawdopodobniej tak, ale wolę dmuchać na zimne i jednak brać tego kwasu więcej. Nie mam też żadnej mutacji, ale homocysteinę będę sprawdzać, chociaż pewnie gin mi skuerowania nie da, tak samo jak na antyXa. Jak często Ty badasz? -
Dafney wady cewy nerwowej a trisomie to zupelnie inna para kaloszy. Wada cewy to wada rozwojowa, która może wynikać wlasnie z niedoboru lub złego przetwarzania witamin z grupy b ale tez dzialania czynnikow teratogennych na zarodek.
Trisomie powstaja w wyniku zaplodnienia uszkodzonej komorki jajowej, uszkodzonego plemnika lub tworzą się przy pierwszym podziale zaplodnionej komorki. Czyli powstają już w momencie zaplodnienia.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
A mnie obudził teraz mega ból owulacyjny prawego jajnika- oficjalnie Cię jajniku przepraszam, ze w Twoją owulkę nie wierzyłam ale nie musisz tak napierdzielać🫣🫣 wiec 12 lipca testuję muszę wcześniej aby tą heparynę ogarnąć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2022, 04:09
Babulka, Karoola lubią tę wiadomość
-
Ani0nka wrote:A mnie obudził teraz mega ból owulacyjny prawego jajnika- oficjalnie Cię jajniku przepraszam, ze w Twoją owulkę nie wierzyłam ale nie musisz tak napierdzielać🫣🫣 wiec 12 lipca testuję muszę wcześniej aby tą heparynę ogarnąć
Kciuki zaciśniętę ✊️💪Jeszcze dziś powtórka i 12 wysikasz piękne ⏸️Starania od 2021
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️35 L
AMH- 3.33, 3.77, 4.34
Kir Bx,NK 15,7%
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
🔥-20kg
👨36 L
bad nasienia ✅️morfo 3%
Kariotyp-✅️
8 IUI ❌️
Zmiana lekarza 11.2024
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️ -
dafney wrote:Czy ta wada była związana z trisomią? U mnie najprawdopodobniej tak, ale wolę dmuchać na zimne i jednak brać tego kwasu więcej. Nie mam też żadnej mutacji, ale homocysteinę będę sprawdzać, chociaż pewnie gin mi skuerowania nie da, tak samo jak na antyXa. Jak często Ty badasz?
Jak musiałam ją obniżyć to co miesiąc sprawdzałam a potem raz na 3 miesiące. Teraz już nie badam - kwas też duży odstawiony została zwykła dawka 0.8. Wada ta się rozwija w takim momencie ciąży że wiele kobiet jeszcze o niej nie wie dlatego tak ważne jest bramie kwasu min. 3 miesiące przed ciążą a jeszcze lepiej od razu z kontrolą homocysteiny. -
U nas wczoraj była okropna wichura, męża nie było to wyniosłam skrzynki z kwiatami z balkonu i brzuch mnie rozbolał, do tej pory mnie ciągnie 😟 Mam nadzieję, że nic się nie stało 😔2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Babulka wrote:U nas wczoraj była okropna wichura, męża nie było to wyniosłam skrzynki z kwiatami z balkonu i brzuch mnie rozbolał, do tej pory mnie ciągnie 😟 Mam nadzieję, że nic się nie stało 😔
Mnie czasem potrafi ostro zaciągnąć od złego wstania z kanapy i zbyt intensywnym dniu po prostu ☺️Ani0nka lubi tę wiadomość