Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Babulka wrote:A co do niemiłych lekarzy to ja też czasem muszę z takich korzystać i wtedy się po prostu nie odzywam, szczególnie jak lekarz pisze, bo mam wrażenie, że ich to jakoś odpala 🤣 kilka krótkich pytań, dziękuję dowidzenia.
Hah, dokładnie 😀 niech się nie odzywa niepytana 😉
Mają swój schemat wizyty, gdzie pacjent przeszkadza kiedy odzywa się nie w tym czasie co trzeba. No cóż.Starania od kwietnia 2020
👩❤️👨 Ona 32 lata, on 34 lata
😢2021 rok 6 tydzień
😢2022 rok 9 tydzień (krwiak, wywołanie farmakologiczne, łyżeczkowanie)
😞 2022 rok 7 tydzień, ciąża pozamaciczna, leczenie metotreksatem
🤞⏸️ nowa nadzieja 5 tydzień ciąży beta 4900 mUI/ml 🌈
🌈 7/1 hbd, jest ❤️!!! CRL 8,8 mm, FHR 142/min.
🌈 13/1 hbd, 7,44 cm ryzyka niskie ❤️
🌈 17/1 hbd, wszystko dobrze, wstydzioch 🩷🩵
🌈 21/1 hbd, połówkowe w porządku, 370 gramów chłopca 🩵
🌈 29/1 hbd, 1630 g 🩵
🌈 37/2 hbd, 2900 g - do kontroli przyrostu po tygodniu
-
Malinkaaa wrote:Hah, dokładnie 😀 niech się nie odzywa niepytana 😉
Mają swój schemat wizyty, gdzie pacjent przeszkadza kiedy odzywa się nie w tym czasie co trzeba. No cóż.Anka94 lubi tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Ja wiem że nieraz jest tak że trzeba zagryźć zęby i przemilczeć takie niemile zachowanie , wiadomo że oni mają leczyć anie być kumplem czy kumpelą ale taka wizyta w niemiłej atmosferze to dodatkowy stres😔, pamiętam panią doktor jak poroniłam i byłam w szpitalu,niby była ordynatorem tam to miała wiedzę ,ale była taka opryskliwa że się jej bałam 🙄,już nie wspomnę o bolesności badania😵💫
Na szczęście chodzę do takiego ginekologa że nie muszę się stresować przed wizytą jaki będzie miał humor i jak o cos zapytać ,bo zawsze ma dobry ,😂ONA jeszcze 27l ,ON 30lat
Listopad 2021 - ciąża biochem 🤔
Kwiecień 2022 -poronienie 9tydz/12tydz😭😇
Walczymy o spełnienie jedynego marzenia- CHCEMY BYĆ RODZICAMI 👶👪 -
Moja beta:
27.06 - 231
29.06 - 524
Czyli 126% urosła. Niby w normue, ale czy to nie za mało jednak jak na początek?Babulka, Malinkaaa, Ani0nka, cslza, Susannah, Blondyna.B, Tony, Karoola, Pomarańcza, Megi_85 lubią tę wiadomość
-
dafney wrote:Moja beta:
27.06 - 231
29.06 - 524
Czyli 126% urosła. Niby w normue, ale czy to nie za mało jednak jak na początek?Karoola, dafney lubią tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Babulka wrote:Jest zarodek i serduszko 💗😍
Dziękuję Wam za wsparcie, to naprawdę dużo daje ❤
Cudowne wieści 🥰💛Babulka lubi tę wiadomość
Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 19%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
Od 01/2021 starania naturalne
11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔
Od 2023 starania w klinice
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton) -
Babulka wrote:Świetny wynik 😍 Norma się zaczyna wbrew obiegowej opinii od 66% także masz 2x tyle ❤
A w niektórych krajach nawet od 50%Babulka, dafney lubią tę wiadomość
Diagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).
I procedura: 1 zarodek 4CC, beta 0.
II procedura:
I transfer 4aa: poronienie zatrzymane
II transfer 4aa: jesteśmy razem! 👨👩👦
III transfer 4aa: 7dpt: 101, 9dpt: 282
Czeka na nas ❄ -
Dziewczyny a Wam na tej wizycie w 6 tygodniu zakładał już lekarz kartę ciąży? Bo mi nie założył tylko dal skierowanie na te badania z krwi i na prenatalne a karta na następnej wizycie i zaczęłam go podejrzewać o niewiarę w mojego kropka 😜
Malinkaaa lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Babulka wrote:Dziewczyny a Wam na tej wizycie w 6 tygodniu zakładał już lekarz kartę ciąży? Bo mi nie założył tylko dal skierowanie na te badania z krwi i na prenatalne a karta na następnej wizycie i zaczęłam go podejrzewać o niewiarę w mojego kropka 😜
W obu ciążach miałam założoną na drugiej wizycieBabulka, Ani0nka lubią tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Babulka wrote:Dziewczyny a Wam na tej wizycie w 6 tygodniu zakładał już lekarz kartę ciąży? Bo mi nie założył tylko dal skierowanie na te badania z krwi i na prenatalne a karta na następnej wizycie i zaczęłam go podejrzewać o niewiarę w mojego kropka 😜
-
Mi przy drugiej powiedział, że zakłada się w okolicy 8 - 10 tyg. Więc spokojnieStarania od kwietnia 2020
👩❤️👨 Ona 32 lata, on 34 lata
😢2021 rok 6 tydzień
😢2022 rok 9 tydzień (krwiak, wywołanie farmakologiczne, łyżeczkowanie)
😞 2022 rok 7 tydzień, ciąża pozamaciczna, leczenie metotreksatem
🤞⏸️ nowa nadzieja 5 tydzień ciąży beta 4900 mUI/ml 🌈
🌈 7/1 hbd, jest ❤️!!! CRL 8,8 mm, FHR 142/min.
🌈 13/1 hbd, 7,44 cm ryzyka niskie ❤️
🌈 17/1 hbd, wszystko dobrze, wstydzioch 🩷🩵
🌈 21/1 hbd, połówkowe w porządku, 370 gramów chłopca 🩵
🌈 29/1 hbd, 1630 g 🩵
🌈 37/2 hbd, 2900 g - do kontroli przyrostu po tygodniu
-
Ja też dopiero później. W pierwszej ciąży w ogóle, w drugiej chyba na 3 wizycie.
Powiedzcie mi mam wizytę w 6 tyg umówiona, czy jest sens bym poszła w 5 tyg. Gin mój kazał sprawdzić od razu czy się dobrze zagnieździło, bo mam dziurę na macicy po cc. Ale moje gina i tak nie ma i tak. Nie wiem jeszcze kiedy z jadę termin do niegoCórka w 2013 r
Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard, -
dafney wrote:Moja beta:
27.06 - 231
29.06 - 524
Czyli 126% urosła. Niby w normue, ale czy to nie za mało jednak jak na początek?Babulka, dafney lubią tę wiadomość
-
Nati94 wrote:Babulka, może zapomniał 🤣 mój mi założył w 8 tyg i się dziwił, że poprzednio nie założyliśmy (zakłada położna) a wizytę serduszkową miałam taką pomiędzy, niepłatną. Nie martw się
Karoola ja nie szłam specjalnie na wizyte pecherzykowa ale ja nie mialam cc. Kiedyś mi mówili ze po lyzeczkowaniu szybciej isc na wizyte bo moze byc cp i wtedy bylam (w poprzedniej ciazy). Teraz stwierdzilam ze nie mam zdrowia ogladac tych pecherzykow juz, no ale ja właśnie nie mam blizny, więc to inna sytuacja.Nati94 lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Tez pójdę dopiero na wizytę serduszkowa jak zajdę w ciąże
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2022, 20:01
Babulka lubi tę wiadomość
-
Babulka, gratulacje! Wierzyłam w Twojego Kropka i dalej wierzę ❤️
Ja byłam na wizycie w 8 tc i wszystkie informacje położna zebrała, ale powiedziała że kartę da na następnej wizycie (chyba dlatego że było późno i nie chciało jej się pisać 😅). A wizytę mam dopiero 15 lipca, lekarz chciał 12, ale nie było miejsc 🤷🏼♀️ także Babulka bez stresu, z tego co wiem to zazwyczaj w +-10tc daje się kartę
Dafney, super przyrost!!! Teraz tylko cierpliwości życzę w oczekiwaniu na pierwszą wizytę 😊Babulka, dafney lubią tę wiadomość