Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Babulka wrote:Jest zarodek i serduszko 💗😍
Dziękuję Wam za wsparcie, to naprawdę dużo daje ❤
Cudownie, fantastycznie!!! 😍 Rośnijcie zdrowo!!! ❤❤
Który to tydzień z usg wyszedł?Babulka lubi tę wiadomość
-
Cudownie 😗 na taką informację czekałyśmy!!!
Babulka lubi tę wiadomość
Starania od kwietnia 2020
👩❤️👨 Ona 32 lata, on 34 lata
😢2021 rok 6 tydzień
😢2022 rok 9 tydzień (krwiak, wywołanie farmakologiczne, łyżeczkowanie)
😞 2022 rok 7 tydzień, ciąża pozamaciczna, leczenie metotreksatem
🤞⏸️ nowa nadzieja 5 tydzień ciąży beta 4900 mUI/ml 🌈
🌈 7/1 hbd, jest ❤️!!! CRL 8,8 mm, FHR 142/min.
🌈 13/1 hbd, 7,44 cm ryzyka niskie ❤️
🌈 17/1 hbd, wszystko dobrze, wstydzioch 🩷🩵
🌈 21/1 hbd, połówkowe w porządku, 370 gramów chłopca 🩵
🌈 29/1 hbd, 1630 g 🩵
🌈 37/2 hbd, 2900 g - do kontroli przyrostu po tygodniu
-
No ja tez bylam spokojna dopiero rano mi sie zaczely czarne wizje przed usg. Teraz i tak jeszcze duuuużo czekania przede mną. Położna mnie chciała ważyć mierzyć ciśnienie przed wizytą, to chciałam jej już mówić, że ze mną to na razie nie ma sensu ale się zamknęłam 😅
6+1 wg om i usg, wg owu powinnam byc 6+2. Także zgadza się 🙂Ani0nka, dafney lubią tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Dziękuję Wam za wsparcie, to naprawdę dużo daje ❤Babulka, Tony lubią tę wiadomość
-
Boże jak się cieszę!
Mówiłam że nie ma co martwić się na zapas jest cudnie. Uwielbiamy takie wieści.Babulka lubi tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Karoola wrote:Babulka i inne dziewczyny w młodych ciążach dolaczylyscie do grup ciążowych - tych z miesiacami?
Cszlza poobserwuje chwilę, ale jak coś to leć na sor
Babulka kosmos ❤️❤️❤️Babulka lubi tę wiadomość
11.2021 💔 ciąża biochemiczna
03.2022 💔 poronienie zatrzymane 8td
15.01.2023 urodziłam synka 🌈💙
MTHFR_1298A>C homo
PAI-1 4G hetero
Niedoczynność tarczycy -
Babulka ahhh ♥️♥️♥️♥️
Babulka lubi tę wiadomość
Córka w 2013 r
Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard, -
Nati94 wrote:Bardzo się cieszę ♥️♥️♥️ chyba niesamowita ulga? Pamiętam te zimowe miesiące, gdy każda z nas przeżywała swoją małą tragedię a tu już wchodzimy w takie fajne etapy, gdy można trochę odetchnąć. Będę dalej trzymać kciuki 🍀
No ale to usg było dla mnie rzeczywiście punktem zwrotnym
Lekarz aż mnie szybko wziął do gabinetu chociaż coś od niego chcieli na recepcji i pyta co jestem taka smutna, musiałam mieć niezłą minę 😂 i to spod maseczki 😂
Nati94 lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Cudownie,przytulam najmocniej ❤️❤️❤️❤️Babulka lubi tę wiadomość
ONA jeszcze 27l ,ON 30lat
Listopad 2021 - ciąża biochem 🤔
Kwiecień 2022 -poronienie 9tydz/12tydz😭😇
Walczymy o spełnienie jedynego marzenia- CHCEMY BYĆ RODZICAMI 👶👪 -
Babulka wrote:U mnie to trochę ulga. Na zasadzie, że mogę powiedzieć, że jestem w ciąży dopiero teraz, bo wcześniej to mi nie przechodziło przez usta nawet u lekarza. Myślę, że przed prenatalnymi to tak do końca będzie niewiadoma. Nawet karty ciąży nie mam jeszcze
No ale to usg było dla mnie rzeczywiście punktem zwrotnym
Lekarz aż mnie szybko wziął do gabinetu chociaż coś od niego chcieli na recepcji i pyta co jestem taka smutna, musiałam mieć niezłą minę 😂 i to spod maseczki 😂
Babulka, dafney lubią tę wiadomość
-
Babulka, wyczekiwałam Twojej wizyty, wspaniale!! 💖💖💖💖💖💖
Karoola, ale super, że się udało. Kciuki za Was 🤞🍀💚
A no i jeszcze ufff Blondyna, na takie info czekałam 💖🎉Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2022, 14:03
Blondyna.B, Babulka, Karoola lubią tę wiadomość
-
Nati94 wrote:Mój też przy serduszku, widząc jak się trzęsę, zrobił USG a wywiad i resztę zostawił na koniec..ja beczałam a ten mnie uspokajał, uwielbiam Go. Teraz jak było nie wiadomo, co ze Stasiem i opowiedziałam mu co i jak, to kazał się uspokoić i że sprawdzi wszystko jak tylko wróci z urlopu na dyżurze- złapałam Go w dniu wyjazdu. Zawsze oaza spokoju, przy moim charakterze taki lekarz to skarb. Już teraz wdech i wydech, jesteś w ciąży, to dziecko się urodzi zdrowe i donoszone 🍀
Też uwielbiam moją gin jest bardzo serdeczna, konkretną i kontaktowa a przy tym jest dobrym lekarzem, chociaż gdybym nie daj Boże była w trudnej ciąży, zagrożonej czy coś w tym stylu to mamy tutaj takiego lekarza jest świetnym specjalistą nie jednej uratował życie jej albo dziecka, wiele dziewczyn dzięki niemu zaszło w ciążę chłop zna się na rzeczy jest się u niego zaopiekowanym, ale to totalny cham humory ma jak mało kto, jednego dnia jest do rany przyłóż innego ma zły nastrój i jest po prostu bardzo nie miły taką ciążę on by mi prowadził mimo jego obejściaDawniej Biedrona89
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Jednorożec89 wrote:Też uwielbiam moją gin jest bardzo serdeczna, konkretną i kontaktowa a przy tym jest dobrym lekarzem, chociaż gdybym nie daj Boże była w trudnej ciąży, zagrożonej czy coś w tym stylu to mamy tutaj takiego lekarza jest świetnym specjalistą nie jednej uratował życie jej albo dziecka, wiele dziewczyn dzięki niemu zaszło w ciążę chłop zna się na rzeczy jest się u niego zaopiekowanym, ale to totalny cham humory ma jak mało kto, jednego dnia jest do rany przyłóż innego ma zły nastrój i jest po prostu bardzo nie miły taką ciążę on by mi prowadził mimo jego obejścia
-
Bardzo dobre wieści
Jest Was dużo w ciąży, oby bylo jak najwięcej.
Babulka rozumiem, mi też fakt zaakceptowania bycia w ciąży nie przyjdzie łatwo, będę nastawiona ewidentnie na zły scenariusz i poinformowanie najbliższych, że znowu byłam w tej ciąży i jestem w szpitalu.
Ale koniec smęcenia o mnie! Czekam na kolejne dobre wieści i dobre wyniki z Waszej strony. Mam problem z zapamiętaniem wszystkich nicków, a trochę już tych ciężaróweczek mamy na forum ❤🧡💛
Czekam na kolejne 😘Anka94 lubi tę wiadomość
Starania od kwietnia 2020
😢2021 rok 6 tydzień
🌈 29/1 hbd, 1630 g 🩵
-
Malinka ja też tak miałam ale potem coś mi się w sercu uspokoiło i mi przeszło. Po prostu nie warto, bez względu na to czy ciąża się utrzyma czy nie. Nie jestem beztroska i ciągle pamiętam jaką mam historię, ale ten zarodek musi niestety sam sobie poradzić a ja mogę co najwyżej być dla niego spokojna wtedy kiedy się da oczywiście i trzymać za niego kciuki.
Masz ciężkie doświadczenia za sobą, więc potrzebujesz na pewno czasu. Ale życzę Ci żeby następna ciąża była na tyle komfortowa dla Ciebie na ile to jest możliwe w tej sytuacji.
Ja sobie do tej pory ustawiam usg na środy, bo w środę wieczorem mam terapię. Chociaż już jej nie potrzebuję, ale z uwagi na sytuację jeszcze trochę pochodzę.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Nati94 wrote:Ja trafiłam genialnie, bo on, nie dość, że jest świetnym specjalistą, polecanym i do trudnych ciąż, to jest bardzo empatycznym lekarzem i człowiekiem. Ale w przypadku, gdy nie masz wyboru i jedyny lepszy specjalista jest ,humorzasty, to trudno, lepiej takiego ale żeby podejmował dobre decyzje i dał bezpieczeństwo dla ciężarnej i dziecka przez odpowiednie działania niż przeoczył coś ważnego.
To prawda. Co z tego, że lekarz jest przemiły skoro się nie zna. Czasami trzeba zagryźć zęby, szczególnie w szpitalach jak wyjścia za bardzo nie ma.Starania od kwietnia 2020
😢2021 rok 6 tydzień
🌈 29/1 hbd, 1630 g 🩵
-
A co do niemiłych lekarzy to ja też czasem muszę z takich korzystać i wtedy się po prostu nie odzywam, szczególnie jak lekarz pisze, bo mam wrażenie, że ich to jakoś odpala 🤣 kilka krótkich pytań, dziękuję dowidzenia.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Pytanie z innej beczki, mam dzisiaj różowe plamienie. Myślicie że to owu?Dawniej Biedrona89
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas