X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Poronienie 2021, a ponowne starania
Odpowiedz

Poronienie 2021, a ponowne starania

Oceń ten wątek:
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2022, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola razem byłyśmy w sierpniówkach i mam nadzieję ze teraz razem w marcówkach będziemy 🙂🙂

Karoola lubi tę wiadomość

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • JustaSzcz Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2022, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki nifty, wszystko ok, ryzyka niskie, ale jestem niepocieszona bo liczyłam na córeczkę, a tu będzie chłopak 🙆. Za to mąż wniebowzięty, zaraz chyba stanie na dachu i ogłosi całemu światu, że będzie miał syna 😁.

Babulka, Blondyna.B, Anka94, Karoola, Ani0nka, Jednorożec89, Akataa, cslza, dafney, Pomarańcza, Tony, Susannah, Megi_85 lubią tę wiadomość

11.2021 💔 ciąża biochemiczna
    03.2022 💔 poronienie zatrzymane 8td
    15.01.2023 urodziłam synka 🌈💙

MTHFR_1298A>C homo
    PAI-1 4G hetero
    Niedoczynność tarczycy
  • Anka94 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2022, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustaSzcz wrote:
    Mam wyniki nifty, wszystko ok, ryzyka niskie, ale jestem niepocieszona bo liczyłam na córeczkę, a tu będzie chłopak 🙆. Za to mąż wniebowzięty, zaraz chyba stanie na dachu i ogłosi całemu światu, że będzie miał syna 😁.

Bardzo ,bardzo Ci gratuluję ❤️

ONA jeszcze 27l ,ON 30lat
    Listopad 2021 - ciąża biochem 🤔
    Kwiecień 2022 -poronienie 9tydz/12tydz😭😇
    Walczymy o spełnienie jedynego marzenia- CHCEMY BYĆ RODZICAMI 👶👪
  • Anka94 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2022, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie już wybrane imię dla chłopca?

ONA jeszcze 27l ,ON 30lat
    Listopad 2021 - ciąża biochem 🤔
    Kwiecień 2022 -poronienie 9tydz/12tydz😭😇
    Walczymy o spełnienie jedynego marzenia- CHCEMY BYĆ RODZICAMI 👶👪
  • Karoola Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2022, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani0nka wrote:
    Karola razem byłyśmy w sierpniówkach i mam nadzieję ze teraz razem w marcówkach będziemy 🙂🙂
    Nie inaczej ♥️♥️♥️. Chociaż jakoś ciężko mi dołączyć do nowej grupy.. Chyba muszę dorasnac 😂

Ani0nka lubi tę wiadomość

Córka w 2013 r
    Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
    Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
    Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
    Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈

Kir-AA
    Accofil, heparyna, acard,
  • Karoola Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2022, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustaSzcz wrote:
    Mega ♥️♥️♥️

Córka w 2013 r

Kir-AA
  • JustaSzcz Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2022, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka94 wrote:
    Macie już wybrane imię dla chłopca?
    Właśnie miałam pisać, że moja apka wygląda tak że jest cała lista ulubionych imion dla dziewczynki zaznaczona przeze mnie, a przy chłopcach nic 😁.
    Właśnie siedzimy i mamy burzę mózgów i zastanawiamy się nad Jankiem.

MTHFR_1298A>C homo
    PAI-1 4G hetero
    Niedoczynność tarczycy
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2022, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudowna wiadomość 😍

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2022, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustaSzcz wrote:
    Właśnie miałam pisać, że moja apka wygląda tak że jest cała lista ulubionych imion dla dziewczynki zaznaczona przeze mnie, a przy chłopcach nic 😁.

Jasie to fajne chłopaki sama mam jednego w ogóle chłopcy są cudwni wielkie gratulacje.

Ja poza parciem na ciążę mam teraz mega parcie na płeć tak bardzo bym chciała córeczkę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2022, 09:21

JustaSzcz lubi tę wiadomość

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • dafney Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2022, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustaSzcz wrote:

Gratulacje! ❤
    Ile czasu czekałaś na wynik i gdzie robiłaś nifty?

26.08.2022 I prenatalne, Nifty - zdrowy synek 💙
    23.06.2022 pozytywny test!

2008 córka 💜

age.png
  • cslza Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2022, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny sorki, że w tych dobrych wiadomościach wbijam się z tym tematem, ale potrzebuję porady...

Czy miałyście tak po łyżeczkowaniu, że jak wstałyście rano z łóżka to chlustalo krwią? Nie wiem czy się martwić, ale jak dziś wstałam to miałam powódź :/ i to taką, że ja byłam cala w krwi, podłogę zachlapałam, pizama do wywalenia, nogi aż do kostek w krwi... W głowie mi się kręci i na razie obserwuję i niby nie ma tragedii z krwawieniem. Wczoraj miałam jeszcze skrzepy, które wyglądały jak tkanki i to duże, bo wielkości sporego guzika.

Jutro jadę w podróż służbową i aż boję się jechać :/

31.01.2018 Synek 👦 40+3
    7tc [*] 04.2022
    25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6
  • JustaSzcz Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2022, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dafney wrote:
    Gratulacje! ❤
    Ile czasu czekałaś na wynik i gdzie robiłaś nifty?
    Wiesz co bardzo szybko,bo pobranie miałam rano w czwartek, a dziś wynik. Robiłam z geneplanet ale w przychodni w której prowadzę ciążę.

Cslza a ile jesteś po łyżeczkowaniu? Bo ja w sumie miałam tylko lekkie plamienie i nawet po samym zabiegu nie leciało ze mnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2022, 10:25

MTHFR_1298A>C homo
    PAI-1 4G hetero
    Niedoczynność tarczycy
  • dafney Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2022, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cslza wrote:
    Dziewczyny sorki, że w tych dobrych wiadomościach wbijam się z tym tematem, ale potrzebuję porady...

Czy miałyście tak po łyżeczkowaniu, że jak wstałyście rano z łóżka to chlustalo krwią? Nie wiem czy się martwić, ale jak dziś wstałam to miałam powódź :/ i to taką, że ja byłam cala w krwi, podłogę zachlapałam, pizama do wywalenia, nogi aż do kostek w krwi... W głowie mi się kręci i na razie obserwuję i niby nie ma tragedii z krwawieniem. Wczoraj miałam jeszcze skrzepy, które wyglądały jak tkanki i to duże, bo wielkości sporego guzika.

Kochana ja nie chcę Cię martwić, bo moja sytuacja może być zupełnie inna, ale opowiem Ci jak było u mnie. Miałam łyżeczkowanie w poniedziałek i krwawiłam po zabiegu mocno. W środę dostałam silnych bóli brzucha i pojechałam do szpitala. Finalnie zrobili mi drugi zabieg łyżeczkowania i już po tym było dobrze. Może podjedź na usg, niech lekarz sprawdzi skąd tyle krwi, czy na pewno oczyścili wszystko dokładnie.

26.08.2022 I prenatalne, Nifty - zdrowy synek 💙
    23.06.2022 pozytywny test!

2008 córka 💜

age.png
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2022, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cslza wrote:

I dużą podpaska nie dała rady? Jak są bardzo duże krwawienia to warto wrócić na IP zgłosić się, żeby nie doszło do wykrwawienia. Po nocy może być więcej oczywiście, bo się nie ruszasz. Na Twoim miejscu to bym odpoczęła do końca tygodnia - to jednak zabieg a nie pobranie krwi

Ja musiałam jeden dzień zostać w szpitalu dłużej bo mocno krwawiłam ale u mnie to było po porodzie więc trochę inny etap ciąży

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2022, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cslza wg mnie to nie jest normalne i powinnas jechać jeszcze dzisiaj na ip tam gdzie mialas zabieg. Takie krwawienia mogą być bardzo niebezpieczne.

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2022, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustaSzcz wrote:
    U nas tak z chłopakiem - imion pełno mi by się podobało a z dziewczynką nie możemy dojść do porozumienia. Mamy 3 typy ale nie mogliśmy wybrać wczoraj tego jednego - chyba musi przyjść taki jakiś bodziec co nam pokaże że to TO 😅

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • Karoola Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2022, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka i inne dziewczyny w młodych ciążach dolaczylyscie do grup ciążowych - tych z miesiacami?

Cszlza poobserwuje chwilę, ale jak coś to leć na sor

Córka w 2013 r

Kir-AA
  • Tony Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2022, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cslza, ale to było takie jednorazowe chlusniecie rano i później już skąpe krwawienie? Jeśli tak, to myślę że w porządku, po prostu się zebrało przez noc tak jak pisze Blondyna. Jeśli po za tym jest obfite krwawienie to ja bym pojechała sprawdzić co się dzieje i ewentualnie zrobić morfologię. Jak masz możliwość zmierz sobie ciśnienie, czy za bardzo nie spada i pij jak najwięcej.

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2022, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoola wrote:
    Babulka i inne dziewczyny w młodych ciążach dolaczylyscie do grup ciążowych - tych z miesiacami?

Cszlza poobserwuje chwilę, ale jak coś to leć na sor
    Nie i nie czuję żeby to był dobry moment dla mnie. Zresztą na etapie na jakim jestem i tak sporo osób odchodzi z tych grup siłą rzeczy i to też nie poprawia humoru.
    Z córką byłam tylko na jednej malutkiej grupce i to mi odpowiadało. Ja się nie nadaje do dużych grup gdzie albo ktoś się chwali jak to radośnie zjadł tatara albo przeciwnie, panikuje bo dzis cycki takie a wczoraj były takie albo dyskusje, że nie warto robić badań prenatalnych a potem dzieci szczepić. To nie na moje nerwy ;)

Ani0nka, Karoola, dafney, Tony lubią tę wiadomość

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Ani0nka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2022, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka mam podobne zdanie do Ty ale tez wole być na takich grupach aby wiedzieć kiedy, co, jakie badania i czego się spodziewać itp.

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
‹‹ 413 414 415 416 417 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ