Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Jednorożec89 wrote:Karola jak beta?
Dzwoniłam właśnie do przychodni żeby umówić się na kontrolę do mojej gin na NFZ pasuję mi iść jakoś wrzesień październik to prawie tyle trzeba czekać babka w recepcji wydarła mordę że nie ma terminów w tym roku i w ogóle co ja sobie wyobrażam.
Zadzwoniłam do mojej lekarki i jej mówię jak było przed chwilą miałam telefon z przychodni że ona bardzo przeprasza za pomyłka i jak chcę to pod koniec września mnie zapiszę
Więc teraz czekam na wynik.
No w ogóle z tymi lekarzami lipa. Ja nadal nie mam terminu do żadnego, troszkę mnie to stresuje, ale ostatecznie pójdę gdziekolwiek byle potwierdzić ciążę i już.Córka w 2013 r
Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard, -
Wracam z wizyty dziś - dziewczynka się potwierdziła ☺️
Lekarz obejrzał wszystkie parametry w związku z wadą i wygląda na to że jest zdrowa. Kręgosłup było pięknie widać cały 🤞Ani0nka, Karoola, Babulka, Susannah, Malinkaaa, Gravity, Nati94, Susanne, Tony, cslza, Megi_85 lubią tę wiadomość
-
Blondyna jak byłaś u Michała to niedługo i ja będę tam szła byśmy się spotkały 😃
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2022, 16:41
-
Blondyna.B wrote:Wracam z wizyty dziś - dziewczynka się potwierdziła ☺️
Lekarz obejrzał wszystkie parametry w związku z wadą i wygląda na to że jest zdrowa. Kręgosłup było pięknie widać cały 🤞
Jeju jak ja kocham takie dobre informacje ♥️♥️♥️Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2022, 16:43
Blondyna.B lubi tę wiadomość
Córka w 2013 r
Kir-AA
Lekarz obejrzał wszystkie parametry w związku z wadą i wygląda na to że jest zdrowa. Kręgosłup było pięknie widać cały 🤞Blondyna.B lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Ani0nka wrote:Blondyna jak byłaś u Michała to niedługo i ja będę tam szła byśmy się spotkały 😃
-
Karoola wrote:A Ty w ogóle jesteś na jakiś lekach?
Jeju jak ja kocham takie dobre informacje ♥️♥️♥️Anka94 lubi tę wiadomość
-
Blondyna.B wrote:Byłam do USG 1 trymestru na Luteinie 2x400 ale już odstawiona. Nic więcej nie ☺️
Blondyna.B lubi tę wiadomość
Córka w 2013 r
Kir-AA
Lekarz obejrzał wszystkie parametry w związku z wadą i wygląda na to że jest zdrowa. Kręgosłup było pięknie widać cały 🤞
Super bardzo się cieszę!Blondyna.B, Justa01 lubią tę wiadomość
Starania od kwietnia 2020
👩❤️👨 Ona 32 lata, on 34 lata
😢2021 rok 6 tydzień
😢2022 rok 9 tydzień (krwiak, wywołanie farmakologiczne, łyżeczkowanie)
😞 2022 rok 7 tydzień, ciąża pozamaciczna, leczenie metotreksatem
🤞⏸️ nowa nadzieja 5 tydzień ciąży beta 4900 mUI/ml 🌈
🌈 7/1 hbd, jest ❤️!!! CRL 8,8 mm, FHR 142/min.
🌈 13/1 hbd, 7,44 cm ryzyka niskie ❤️
🌈 17/1 hbd, wszystko dobrze, wstydzioch 🩷🩵
🌈 21/1 hbd, połówkowe w porządku, 370 gramów chłopca 🩵
🌈 29/1 hbd, 1630 g 🩵
🌈 37/2 hbd, 2900 g - do kontroli przyrostu po tygodniu
-
Cudowne wieści!!! ❤ Niech malutka rośnie zdrowo 😍
Ja rozmawiałam dziś z ginem z Medicovera i kazał mi odstawić acard, bo w razie poronienia "mogą być problemy". Nie ma to jak lekarz, który we mnie wierzy 😂
Edit: Antyxa nie kazał badać, bo ponoć nie ma dowodów, że w badaniu rzeczywiście da się stwierdzić czy heparyna działa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2022, 17:26
-
Ja czekam na swoją kolej ale jak zwykle jest opóźnienie. Kobiety z dużymi brzuchami świetne, miałabym taki sam teraz gdyby nie poronienie….
-
Ani0nka wrote:Ja czekam na swoją kolej ale jak zwykle jest opóźnienie. Kobiety z dużymi brzuchami świetne, miałabym taki sam teraz gdyby nie poronienie….
😞 trochę z ciężkim sercem się patrzy na nie, ale tak na prawdę nigdy nie wiemy jaką drogę musiała przejść dana kobieta. Mnie już chwilowo rusza ten widok mniej, też się napatrzyłam w szpitaluStarania od kwietnia 2020
👩❤️👨 Ona 32 lata, on 34 lata
😢2021 rok 6 tydzień
😢2022 rok 9 tydzień (krwiak, wywołanie farmakologiczne, łyżeczkowanie)
😞 2022 rok 7 tydzień, ciąża pozamaciczna, leczenie metotreksatem
🤞⏸️ nowa nadzieja 5 tydzień ciąży beta 4900 mUI/ml 🌈
🌈 7/1 hbd, jest ❤️!!! CRL 8,8 mm, FHR 142/min.
🌈 13/1 hbd, 7,44 cm ryzyka niskie ❤️
🌈 17/1 hbd, wszystko dobrze, wstydzioch 🩷🩵
🌈 21/1 hbd, połówkowe w porządku, 370 gramów chłopca 🩵
🌈 29/1 hbd, 1630 g 🩵
🌈 37/2 hbd, 2900 g - do kontroli przyrostu po tygodniu
-
Lekarz obejrzał wszystkie parametry w związku z wadą i wygląda na to że jest zdrowa. Kręgosłup było pięknie widać cały 🤞Blondyna.B lubi tę wiadomość
-
Masz rację Malinka… No ale wiesz w sierpniu bym rodziła a one maja takie brzuchy jak ja bym miała teraz. Pewnie mi przejdzie jak sama zajdę w ciąże. Mam nadzieje Że w ten weekend to nastąpi
-
Dla mnie fajnie by było iść do gina we wrześniu na wizytę już w ciąży ale nie nastawiam się
Anka94 lubi tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Mam wynik bety 44,53, progesteron 25, 66 (wczoraj wieczorem i dzisiaj rano brałam luteinę)
Przyrost 325% więc cudowny, tylko ta beta malusia jak na 14dpo. Ale musiałobyc później zagnieżdżenie.
A co sądzicie o progesteronie, tego nie ogarniam, bo nigdy nie miałam z nim problemów1??Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2022, 18:39
Babulka, Jednorożec89, Tony, Malinkaaa, Susanne, cslza, Megi_85 lubią tę wiadomość
Córka w 2013 r
Kir-AA
Ani0nka wrote:Masz rację Malinka… No ale wiesz w sierpniu bym rodziła a one maja takie brzuchy jak ja bym miała teraz. Pewnie mi przejdzie jak sama zajdę w ciąże. Mam nadzieje Że w ten weekend to nastąpi
Ja miałam termin z Anią na początek września. I pomimo tego, że jestem teraz w ciąży, mam ukłucie w sercu jak spotykam dziewczyny z terminem na wrzesień. To dziecko nie zastąpi Ani i nie zmienia tego, że za nią zwyczajnie tęsknię.Diagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).
I procedura: 1 zarodek 4CC, beta 0.
II procedura:
I transfer 4aa: poronienie zatrzymane
II transfer 4aa: jesteśmy razem! 👨👩👦
III transfer 4aa: 7dpt: 101, 9dpt: 282
Czeka na nas ❄ -
Karoola wrote:Mam wynik bety 44,53, progesteron 25, 66 (wczoraj wieczorem i dzisiaj rano brałam luteinę)
Przyrost 325% więc cudowny, tylko ta beta malusia jak na 14dpo. Ale musiałobyc później zagnieżdżenie.
A co sądzicie o progesteronie, tego nie ogarniam, bo nigdy nie miałam z nim problemów1??
Progesteron jest ok, ale nie możesz odstawiać leków, bo jest ok na lekach.Karoola lubi tę wiadomość
Diagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).
I procedura: 1 zarodek 4CC, beta 0.
II procedura:
I transfer 4aa: poronienie zatrzymane
II transfer 4aa: jesteśmy razem! 👨👩👦
III transfer 4aa: 7dpt: 101, 9dpt: 282
Czeka na nas ❄ -
Już po wizycie, cytologia pobrana. Pecherzyk 21mm wiec owulka tuż tuż 😍 dziś męża biorę w obroty 😅
Blondyna.B, Tony, Malinkaaa lubią tę wiadomość