Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Anka94 wrote:A co u Ciebie ? Jak to się wszystko skończyło ? Nadal czekasz na zabieg ,czy jesteś już po
Przyjęli mnie w niedzielę (w moje urodziny), najpierw 2x dawali mi Artrotec, według procedur szpitala daje się 3x i dopiero później łyżeczkowanie. Niestety nie krwawiłam, nawet mnie brzuch nie bolal za bardzo. Pani Doktor pogadała z ordynatorem o moim przypadku i on powiedział, że nie ma co mnie męczyć tabletkami, bo chodzę z tym od 2mcy i damo się nie ruszy, o północy miałam zabieg (przyjęli mnie o 10:30).
Jak mnie usypiali to było 2 anestezjologów i mówię im, że skoro mnie w urodziny przyjęli to niech mi dadzą jakiegoś fajnego mixa 😅 i gadają fentantyl i ketamina, mówię, że ooo to fajne rzeczy na tej sali, prawie jak impreza! A Pan doktor mówi "Pani Gabrysiu my się umiemy tu bawić na całego" 🤣 najlepszy trip w moim życiu mi zafundował 😅
A teraz nawet prawie nie krwawię, zobaczymy jak będzie. Za 10-14 dni mam zrobić bhcg i USG, dostałam antybiotyk na 5dni.
W ogóle w razie co mówię od razu, że w Warszawie Instytut Matki i Dziecka to mega dobra opieka, super warunki. Wszyscy byli szaleńczo mili i zaangazowani. Czułam się na prawdę fajnie zaopiekowana (jak w szpitalu prywatnym), bylam sama na sali, czułam się mega komfortowo, a przecież to szpital jednak także ten pobyt w szpitalu nie dowalił mi dodatkowych złych emocji, co bardzo mnie cieszyWiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2022, 21:04
Babulka, Malinkaaa, Tony lubią tę wiadomość
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
sclza cieszę się, ze chociaż to wspominasz dobrze, bo ja niestety na sali leżałam z kobieta, która w nocy mnie obudziła bo wody jej odeszły i zaczęła rodzic 😒
Pewien etap za Tobą, teraz już będzie tylko lepiej 🎈cslza lubi tę wiadomość
-
Blond27 wrote:To miłe 🙂
Nic nie wyszło, miałam kontrolna betę 0.4 wynik ginekolog powiedziała że taki wynik uznaje się jak zero i, że dobrze spadła. Miałam usg po miesiączce wszyscy ok. Po 3 okresach możemy się starać. Mówiła żebym zaczęła już brać kwas foliowy.
Ja nawet o staraniach nie myślę. Ale seks... Kurcze jakiś mam strach, no nie wiem sama 😔 tak mam umówionego psychologa ....
Kochana potrzebujesz czasu, daj go sobie. Ja mam zakaz do 1 miesiączki i szczerze też się boję co to będzie pierwszy seks po porodzie bolał (a miałam CC!) I boję się, że po zabiegu też będzie boleć31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
Anka94 wrote:Ja już po wizycie, wd ginekologa możemy się starać już w tym cyklu ,jeśli jesteśmy gotowi , mam już receptę w razie jeśli pojawią się 2kreski , heparyna duphaston i jeszcze jakiś jeden lek
Super, trzymam kciuki31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
dafney wrote:Dziewczyny u mnie beta 231 i progesteron 30,5. Aż trudno mi w to uwierzyć, bo w tym cyklu przechorowałam owulację i nawet jej nie odnotowałam. Zwykle 28 dniowe cykle i owulka 13-14 dzień, więc ta beta wydaje się niska, bo teoretycznie to 17 dpo. Zwykle na tym etapie było dużo więcej, ale coż trzeba czekać.
Ale super, niech bobas się dobrze ukokosi w brzuchu31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
Ani0nka wrote:sclza cieszę się, ze chociaż to wspominasz dobrze, bo ja niestety na sali leżałam z kobieta, która w nocy mnie obudziła bo wody jej odeszły i zaczęła rodzic 😒
Pewien etap za Tobą, teraz już będzie tylko lepiej 🎈
Też tak czuję, że teraz będzie już dobrze31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
Nati nie stracisz go, nie myśl tak 😘 Nie umiem sobie nawet wyobrazić jak się martwisz, ale to się w końcu skończy i będzie tylko wspomnieniem ❤ Mam nadzieję, że już następne usg będzie dobre 🙏
Nati94 lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
cslza wrote:Kochana potrzebujesz czasu, daj go sobie. Ja mam zakaz do 1 miesiączki i szczerze też się boję co to będzie pierwszy seks po porodzie bolał (a miałam CC!) I boję się, że po zabiegu też będzie boleć
Nie martw się na zapas ,mnie po zabiegu nie bolało a seks był jakos 2tyg po ,byłam na wizycie i ginekolog stwierdził że nie ma przeciwwskazańcslza lubi tę wiadomość
ONA jeszcze 27l ,ON 30lat
Listopad 2021 - ciąża biochem 🤔
Kwiecień 2022 -poronienie 9tydz/12tydz😭😇
Walczymy o spełnienie jedynego marzenia- CHCEMY BYĆ RODZICAMI 👶👪 -
Babulka wrote:Nati nie stracisz go, nie myśl tak 😘 Nie umiem sobie nawet wyobrazić jak się martwisz, ale to się w końcu skończy i będzie tylko wspomnieniem ❤ Mam nadzieję, że już następne usg będzie dobre 🙏
Babulka lubi tę wiadomość
-
cslza wrote:Przyjęli mnie w niedzielę (w moje urodziny), najpierw 2x dawali mi Artrotec, według procedur szpitala daje się 3x i dopiero później łyżeczkowanie. Niestety nie krwawiłam, nawet mnie brzuch nie bolal za bardzo. Pani Doktor pogadała z ordynatorem o moim przypadku i on powiedział, że nie ma co mnie męczyć tabletkami, bo chodzę z tym od 2mcy i damo się nie ruszy, o północy miałam zabieg (przyjęli mnie o 10:30).
Jak mnie usypiali to było 2 anestezjologów i mówię im, że skoro mnie w urodziny przyjęli to niech mi dadzą jakiegoś fajnego mixa 😅 i gadają fentantyl i ketamina, mówię, że ooo to fajne rzeczy na tej sali, prawie jak impreza! A Pan doktor mówi "Pani Gabrysiu my się umiemy tu bawić na całego" 🤣 najlepszy trip w moim życiu mi zafundował 😅
A teraz nawet prawie nie krwawię, zobaczymy jak będzie. Za 10-14 dni mam zrobić bhcg i USG, dostałam antybiotyk na 5dni.
W ogóle w razie co mówię od razu, że w Warszawie Instytut Matki i Dziecka to mega dobra opieka, super warunki. Wszyscy byli szaleńczo mili i zaangazowani. Czułam się na prawdę fajnie zaopiekowana (jak w szpitalu prywatnym), bylam sama na sali, czułam się mega komfortowo, a przecież to szpital jednak także ten pobyt w szpitalu nie dowalił mi dodatkowych złych emocji, co bardzo mnie cieszy
Jak dobrze, że masz to już za sobą! Fajnie, że w publicznym szpitalu można trafić na miły i zaangażowany personel. Nie często się to zdarza, ale jednak 😉
Karoola daj jutro znać jak Twoja betka.
Dziewczyny, które bierzecie progesteron i heparynę czy macie te leki refundowane? Podobno kobietom w ciąży przysługuje refundacja i chyba nawet lekarz rodzinny może wystawić receptę.cslza lubi tę wiadomość
-
Tak ale w ciąży, mi wypisał te 1recepte żeby miała w razie W ,znaczy 2kresek i mówil że następne będą refundowane ,ale teraz nie może bo nie jest w ciąży,może można było jakoś to przeskoczyć ale nawet mi nie zależało.ucieszylam się ,że w razie czego będę miała odrazu receptę,bez stresu że muszę odrazu natychmiast mieć wizytrONA jeszcze 27l ,ON 30lat
Listopad 2021 - ciąża biochem 🤔
Kwiecień 2022 -poronienie 9tydz/12tydz😭😇
Walczymy o spełnienie jedynego marzenia- CHCEMY BYĆ RODZICAMI 👶👪 -
dafney wrote:Jak dobrze, że masz to już za sobą! Fajnie, że w publicznym szpitalu można trafić na miły i zaangażowany personel. Nie często się to zdarza, ale jednak 😉
Karoola daj jutro znać jak Twoja betka.
Dziewczyny, które bierzecie progesteron i heparynę czy macie te leki refundowane? Podobno kobietom w ciąży przysługuje refundacja i chyba nawet lekarz rodzinny może wystawić receptę.Córka w 2013 r
Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard, -
Ok, rozumiem, że mówimy tylko o wizytach na NFZ? Czy którejś z Was udało się wytargać refundację u lekarza Medicover/Luxmed? Mam pakiet z pracy i szkoda nie korzystać.
-
Aaa mój ma prywatne może dlatego. Ale luteinę dostałam z refundacja ale u innego lekarza. U mojego nie pamiętam 🙈Córka w 2013 r
Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard, -
Nie wiem czy lekarze z medicoveru mają kontrakt z nfztem ale jeśli nie to lekarz może wystawić zalecenia dla lekarza poz, że przysługuje Ci heparyna i lekarz powinien wystawiać. Mi kiedyś tak lekarz w poz wystawił dwa opakowania, bo nie chciało mi się iść do gina płacić 250zl tylko po to żeby dostać receptę2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska