Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Blond u nas zawsze mijalo trochę więcej czasu, niż wynikało z obowiazkowej abstynencji. Wszystko w swoim czasie 😘
Blond27 lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Blond27 wrote:Cześć🙂jestem po poronieniu zatrzymanym, zabieg w 9tc, dostałam już pierwsza miesiączkę po wszystkim.
Mam zielone światło na współżycie , natomiast mam taką blokadę w sobie.... Czy podzielicie się waszymi doświadczeniami? Mój mąż nie naciska, jest wspaniały w tym wszystkim... Wiem, że każdy jest indywidualnym przypadkiem ale może jednak wymienicie sie swoimi doświadczeniami.
Sorki, że wbilam na wątek ale mysle ze to pytanie jak najbardziej tutaj 'pasuje'.
Wszystko w swoim czasie ,daj sobie czas
Jedni chcą odrazu zaraz natychmiast być w ciąży,a przynajmniej próbować ,a inni potrzebują więcej czasu ,żeby pogodzić się ze stratą ,dojść do siebie.u mnie minęły 3miesiace i tak naprawdę jeszcze nie wiem czy będę wznawiać starania czy dam sobie więcej czasu ,dla głowy. Narazie samą mysl że mogłabym przechodzić przez to jeszcze raz mnie paraliżujeBlond27 lubi tę wiadomość
ONA jeszcze 27l ,ON 30lat
Listopad 2021 - ciąża biochem 🤔
Kwiecień 2022 -poronienie 9tydz/12tydz😭😇
Walczymy o spełnienie jedynego marzenia- CHCEMY BYĆ RODZICAMI 👶👪 -
Blond27 wrote:Cześć🙂jestem po poronieniu zatrzymanym, zabieg w 9tc, dostałam już pierwsza miesiączkę po wszystkim.
Mam zielone światło na współżycie , natomiast mam taką blokadę w sobie.... Czy podzielicie się waszymi doświadczeniami? Mój mąż nie naciska, jest wspaniały w tym wszystkim... Wiem, że każdy jest indywidualnym przypadkiem ale może jednak wymienicie sie swoimi doświadczeniami.
Sorki, że wbilam na wątek ale mysle ze to pytanie jak najbardziej tutaj 'pasuje'.
A wiesz, że wczoraj o tobie myślałam? Co u Ciebie? Jak histopato wyszło?
Co do blokadf, daj sobie tyle czadu ile potrzeba, może jakaś rozmowa z psychologiem?Blond27 lubi tę wiadomość
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
Karoola wrote:A wiesz ze dzisiaj jeszcze jednego zrobiłam.
Specjalnie dla Ciebie zdjęcie z dziś, test 25
https://zapodaj.net/c2e7518d462e5.jpg.html
PS. Nie umiem wrzucić by tutaj było widać, ale może i dobrze nie będę znęcać się nad dziewczynami, które nie mają ochoty oglądać ♥️Karoola lubi tę wiadomość
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
cslza wrote:O jaaa gratulacje!!! Trzymam kciuki za Was
A co u Ciebie ? Jak to się wszystko skończyło ? Nadal czekasz na zabieg ,czy jesteś już poONA jeszcze 27l ,ON 30lat
PS. Nie umiem wrzucić by tutaj było widać, ale może i dobrze nie będę znęcać się nad dziewczynami, które nie mają ochoty oglądać ♥️Karoola lubi tę wiadomość
-
Karola super, gratuluję! Oby nas tu dziewczyny było więcej że szczęśliwym zakończeniem ❤️. Każda taka historia daje nadzieję, że w końcu każdej się uda! Innej opcji nie biorę pod uwagę 🙂.
Anka94, Karoola, dafney lubią tę wiadomość
11.2021 💔 ciąża biochemiczna
03.2022 💔 poronienie zatrzymane 8td
15.01.2023 urodziłam synka 🌈💙
MTHFR_1298A>C homo
PAI-1 4G hetero
Niedoczynność tarczycy -
PS. Nie umiem wrzucić by tutaj było widać, ale może i dobrze nie będę znęcać się nad dziewczynami, które nie mają ochoty oglądać ♥️
Gratulacje, niech się bobas zadomowi.
Dziewczyny nadrabiam Was i tyle tu pozytywów że jeszcze trochę sama będę walczyć o dzidzię. Mieliśmy zacząć starania od czerwca gdyż bakterie wyleczone a okazało się że mam torbiel. Dostałam leki na wchłonięcie i liczę że od tego cyklu ruszymy z stymulacją. Trzymajcie kciuki. Wcześniej przy 1 stymulacji się udało.Karoola, Babulka lubią tę wiadomość
Starania od 2021
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️35 L
AMH- 3.33, 3.77, 4.34
Kir Bx,NK 15,7%
witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
Cross-match 33.2%❌️60.5%❌️immunosupresja (equoral i encorton)❌️
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
🔥-20kg
👨36 L
bad nasienia ✅️morfo 3%
Kariotyp-✅️
trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️
8 IUI ❌️
Zmiana lekarza 11.2024
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️ -
cslza wrote:A wiesz, że wczoraj o tobie myślałam? Co u Ciebie? Jak histopato wyszło?
Co do blokadf, daj sobie tyle czadu ile potrzeba, może jakaś rozmowa z psychologiem?
To miłe 🙂
Nic nie wyszło, miałam kontrolna betę 0.4 wynik ginekolog powiedziała że taki wynik uznaje się jak zero i, że dobrze spadła. Miałam usg po miesiączce wszyscy ok. Po 3 okresach możemy się starać. Mówiła żebym zaczęła już brać kwas foliowy.
Ja nawet o staraniach nie myślę. Ale seks... Kurcze jakiś mam strach, no nie wiem sama 😔 tak mam umówionego psychologa ....Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2022, 11:03
Ona&On: 1993 r.
Starania od : czerwca 2021 r.
30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
12.05.2022 r. - poronienie zatrzymane, zabieg w 9tc [*]🦋👼
21.02.23 - ⏸🤭🙏
09.11.2023 - 3500 g / 56 cm Franka 💙 nagła CC.
Termin porodu ➡️ OM: 02/11; USG: 07/11 ✊ -
Blond27 wrote:To miłe 🙂
Nic nie wyszło, miałam kontrolna betę 0.4 wynik ginekolog powiedziała że taki wynik uznaje się jak zero i, że dobrze spadła. Miałam usg po miesiączce wszyscy ok. Po 3 okresach możemy się starać. Mówiła żebym zaczęła już brać kwas foliowy.
Ja nawet o staraniach nie myślę. Ale seks... Kurcze jakiś mam strach, no nie wiem sama 😔 tak mam umówionego psychologa ....
Chyba najważniejsze to nie zmuszać się do tego seksu ,jesli nie jesteś jeszcze gotowa. Tak ,żeby później zbliżenie nie kojarzyło Ci się z przykrym obowiązkiem ,tylko po to żeby zajść w ciążęBlond27 lubi tę wiadomość
ONA jeszcze 27l ,ON 30lat
Blond27 wrote:To miłe 🙂
Ja nawet o staraniach nie myślę. Ale seks... Kurcze jakiś mam strach, no nie wiem sama 😔 tak mam umówionego psychologa ....
Nam też ginekolog kazał odczekać 3 miesiączki do kolejnych starań zeszło się dłużej bo wyszły bakterie I torbiel. Co do seksu też miałam strach na początku. Daj sobie czas i wszystko wróci do normy. U nas jak torbiel się wchłonie możemy się starać tzn będę mieć stymulacje. Poroniłam w styczniu a jeszcze teraz jakoś specjalnie nie myślę o staraniach. Ogarnia mnie strach i jakaś taka niechęć... Także to zrozumiale u Ciebie bo jest zdecydowanie za szybko jeżeli tak czujesz może nie jesteś gotowa. Spróbuj czymś zająć głowę.Blond27 lubi tę wiadomość
Starania od 2021
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️35 L
AMH- 3.33, 3.77, 4.34
Kir Bx,NK 15,7%
witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
Cross-match 33.2%❌️60.5%❌️immunosupresja (equoral i encorton)❌️
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
🔥-20kg
👨36 L
bad nasienia ✅️morfo 3%
Kariotyp-✅️
trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️
8 IUI ❌️
Zmiana lekarza 11.2024
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️ -
To mamy super forumowy tydzień jutro Karola chwali się piękna betą a w środę oglądamy fasolkę babulki
Co do libido ja mam zawsze wysokie tylko mam ostatnio suchość pochwy ale żel pomaga i dajemy rady no i ja jestem z tych co nie chciały czekać chciałbym być w ciąży już teraz od razuAnka94, Karoola, Tony, Ani0nka, Blond27 lubią tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Babulka wrote:A mi diagnostyka odpisała, że oni na pewno dobrze zrobili badanie i nie mogło dojść do błędu 🤦♀️
Diagnostyka strasznie leci w kulki i to nie tylko u Ciebie ja miałam z nimi przejścia jak robiłam wymaz na gbs. Dobrze że poszłam wcześniej bo na wynik prawie miesiąc czekał dzwoniłam kilka razy a oni że to nie ich wina bo ktoś na urlopie bo czegoś brakuje i tak w koło e końcu łaskawie dostałam wynik dzień przed porodemDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Babulka wrote:A mi diagnostyka odpisała, że oni na pewno dobrze zrobili badanie i nie mogło dojść do błędu 🤦♀️Córka w 2013 r
Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard, -
Nooo dziewczyny masakra, dzwonili do mnie to babka mowi ze obawia sie ze jej zla krew przekazali do badania 🙈 Po prostu ja pierdole 🙈2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Jednorożec89 wrote:Diagnostyka strasznie leci w kulki i to nie tylko u Ciebie ja miałam z nimi przejścia jak robiłam wymaz na gbs. Dobrze że poszłam wcześniej bo na wynik prawie miesiąc czekał dzwoniłam kilka razy a oni że to nie ich wina bo ktoś na urlopie bo czegoś brakuje i tak w koło e końcu łaskawie dostałam wynik dzień przed porodem
Ja myślałam czy sanco nie zrobić w diagnostyce bo mają tanio ale już mi przeszło 🙆♀️
A co do "brakuje" to też białka s nie dostałam do tej pory bo czegoś im tam brakuje i musieli zamówić. Kuźwa na aliexpress pewnie 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2022, 15:01
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Przerażacie mnie tymi informacjami o labach! Wydawało mi się zawsze, że trzymają tam standardy, w końcu nie małe pieniądze się nieraz płaci za te badania. W głowie mi się nie mieści, że jest tyle historii z pomyłkami czy zagubionymi wynikami!
-
PS. Nie umiem wrzucić by tutaj było widać, ale może i dobrze nie będę znęcać się nad dziewczynami, które nie mają ochoty oglądać ♥️
Piękna kreska, gratulacje ❤ Trzymam mocno kciuki za ładne przyrostyKaroola lubi tę wiadomość
Diagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).
I procedura: 1 zarodek 4CC, beta 0.
II procedura:
I transfer 4aa: poronienie zatrzymane
II transfer 4aa: jesteśmy razem! 👨👩👦
III transfer 4aa: 7dpt: 101, 9dpt: 282
Czeka na nas ❄