Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Karoola wrote:Jak to możliwe 😳😳😳2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Babulka wrote:Mi sie to w głowie nie mieści. Jeszcze zero poczucia odpowiedzialności za to w tym labie. Po prostu mają wylane.Córka w 2013 r
Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard, -
Wynik był ewidentnie walnięty o miejsce po przecinku, pojechałam jeszcze na sor gdzie jest hematolog to skonsultować, bo wyszło tak jakbym wcale nie brała heparyny. I mówiła dr, że to jest praktycznie niemożliwe, trzech lekarzy się głowiło nad tym. Powtórzyłam na następny dzień w labie klinicznym i wynik typowo o jedno miejsce po przecinku do tyłu 🤦♀️
Ja już w alabie nie robię, bo dwa razy mi się pomylili, diagnostyka teraz odwala taką akcję, nie wiem gdzie ja mam krew pobierać. Do uck jeździć za każdym razem 15km w jedną stronę? 😳
Jeszcze te laborantki takie aroganckie, że jak mi się nie podoba wynik to mogę sobie na swój koszt powtórzyć, bo maszyna jest skalibrowana i wynik jest jaki jest i o co mi chodzi 🤬 Nie wiem kogo oni tam zatrudniają. Jeszcze podpisane, że wyniki weryfikowane dwa razy, czyli wcale nie weryfikują ale tak wpisują do dokumentacji 🤬2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Babulka wrote:Wynik był ewidentnie walnięty o miejsce po przecinku, pojechałam jeszcze na sor gdzie jest hematolog to skonsultować, bo wyszło tak jakbym wcale nie brała heparyny. I mówiła dr, że to jest praktycznie niemożliwe, trzech lekarzy się głowiło nad tym. Powtórzyłam na następny dzień w labie klinicznym i wynik typowo o jedno miejsce po przecinku do tyłu 🤦♀️
Ja już w alabie nie robię, bo dwa razy mi się pomylili, diagnostyka teraz odwala taką akcję, nie wiem gdzie ja mam krew pobierać. Do uck jeździć za każdym razem 15km w jedną stronę? 😳
Jeszcze te laborantki takie aroganckie, że jak mi się nie podoba wynik to mogę sobie na swój koszt powtórzyć, bo maszyna jest skalibrowana i wynik jest jaki jest i o co mi chodzi 🤬 Nie wiem kogo oni tam zatrudniają. Jeszcze podpisane, że wyniki weryfikowane dwa razy, czyli wcale nie weryfikują ale tak wpisują do dokumentacji 🤬
Ale się biedna nastresowałaś, 😥😥Córka w 2013 r
Kir-AA
Nastresowałam to nie aż tak, bo od razu wiedziałam, że musi być błąd (no ale pewności nie miałam). Ale się wkurzyłam bo o 23 do domu dopiero wróciłam z tego soru jakbym nie miała nic innego do roboty w wakacje 🤬 I niestety na sorze położniczym byłam świadkiem jak kobiecie w ok 20-25 tc odeszły wody i niestety poroniła 😞2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Babulka wrote:Nastresowałam to nie aż tak, bo od razu wiedziałam, że musi być błąd (no ale pewności nie miałam). Ale się wkurzyłam bo o 23 do domu dopiero wróciłam z tego soru jakbym nie miała nic innego do roboty w wakacje 🤬 I niestety na sorze położniczym byłam świadkiem jak kobiecie w ok 20-25 tc odeszły wody i niestety poroniła 😞
Co za profesjonalizm w tym labie... Chyba wolałabym jechać dalej w przypadku poważniejszych badań.
Biedna kobieta 😞 😞 😞Babulka lubi tę wiadomość
Starania od kwietnia 2020
👩❤️👨 Ona 32 lata, on 34 lata
😢2021 rok 6 tydzień
😢2022 rok 9 tydzień (krwiak, wywołanie farmakologiczne, łyżeczkowanie)
😞 2022 rok 7 tydzień, ciąża pozamaciczna, leczenie metotreksatem
🤞⏸️ nowa nadzieja 5 tydzień ciąży beta 4900 mUI/ml 🌈
🌈 7/1 hbd, jest ❤️!!! CRL 8,8 mm, FHR 142/min.
🌈 13/1 hbd, 7,44 cm ryzyka niskie ❤️
🌈 17/1 hbd, wszystko dobrze, wstydzioch 🩷🩵
🌈 21/1 hbd, połówkowe w porządku, 370 gramów chłopca 🩵
🌈 29/1 hbd, 1630 g 🩵
🌈 37/2 hbd, 2900 g - do kontroli przyrostu po tygodniu
-
Hej dziewczyny!
W jaki sposób można pomóc na plamiania przed okresem?Mam właśnie drugą miesiączkę po poronieniu zatrzymanym (bez łyżeczkowania, tabletki) i tym razem znowu plamiłam przez cały tydzień przed okresem...przy pierwszej też tak było. A to plamienie jest mega dziwne: raz krew różowa, raz czerwona, raz brązowa, a czasem aż czarna czarna... Czy to może być normalne takie długie i "kolorowe" plamiania? Oczywiście byłam na kontroli po pierwszej miesiączce i ginekolog mówił że wszystko ok, dał nawet zielone światło. Jak to u Was wyglądało? Trochę się martwię, ponieważ wcześniej miałam plamienia przed okresem ale takie max 2,3 dni i takie delikatne a teraz to masakra.... -
Justa01 wrote:Hej dziewczyny!
W jaki sposób można pomóc na plamiania przed okresem?Mam właśnie drugą miesiączkę po poronieniu zatrzymanym (bez łyżeczkowania, tabletki) i tym razem znowu plamiłam przez cały tydzień przed okresem...przy pierwszej też tak było. A to plamienie jest mega dziwne: raz krew różowa, raz czerwona, raz brązowa, a czasem aż czarna czarna... Czy to może być normalne takie długie i "kolorowe" plamiania? Oczywiście byłam na kontroli po pierwszej miesiączce i ginekolog mówił że wszystko ok, dał nawet zielone światło. Jak to u Was wyglądało? Trochę się martwię, ponieważ wcześniej miałam plamienia przed okresem ale takie max 2,3 dni i takie delikatne a teraz to masakra....Córka w 2013 r
Kir-AA
Wiecie co.. Właśnie zrobiłam test ciążowy, nie wiem czemu... Troszkę z dupy mnie naszło.
No i zrobiłam taki 25.. I zobaczyłam cień którego niewidac 😛 więc postanowiłam zrobić 10 mIu i wyszła druga kreska nie ciemna Ale jest...
Nie wiem jak to możliwe. Nie robię sobie nadziei, ale wieczorem pojadę na betę.
Dzisiaj 12 dpo.
Przypominam 10 dpo beta ujemna tzn 0, 58
No siku z teraz i to nie jakieś nazbierane 🙈😂Babulka, JustaSzcz, Akataa, Anka94, Malinkaaa, Ani0nka, sara9555, Tony lubią tę wiadomość
Córka w 2013 r
Kir-AA
Karoola❤️❤️❤️❤️trzymam kciuki ,dawaj znać co i jak ❤️
A ja mam takie pytanie ,jutro mam 6dc więc podejrzewam że mogę mieć jeszcze jakieś resztki krwawienia /plamienia bo zwykle mam takie 5dniowe miesiączki ale wiadomo cos tam jeszcze może się pojawiać myślicie że to może być jakieś przeciwwskazanie do wizyty u ginekologa? W piątek babka z przychodni dzwonila że zwolniło się miejsce i ja z tej radości oczywiście się zgodziłam,nie przemyślałam 🙄, następny wolny termin był 18/07 i nie chciałam aż tyle czekaćONA jeszcze 27l ,ON 30lat
Listopad 2021 - ciąża biochem 🤔
Kwiecień 2022 -poronienie 9tydz/12tydz😭😇
Walczymy o spełnienie jedynego marzenia- CHCEMY BYĆ RODZICAMI 👶👪 -
Dodam że miałam już badania i USG podczas krwawienia ale to było wtedy jak poroniłam,więc było mi wszystko jednoONA jeszcze 27l ,ON 30lat
Nie ma przeciwwskazań do badania ginekologicznego przy lekkim krwawieniu. Przy dużym zresztą też nie, ale może być to kłopotliwe.
Badania pęcherzyków robi się np w 3 dc i każda zdrowa kobieta wtedy jeszcze krwawi.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Kurcze to chyba nie będę odwoływać,nie chcę czekać 4tyg albo iść do innego i opowiadać wszystko od nowa ,a ten do którego chodzę już zorientowany w temacieONA jeszcze 27l ,ON 30lat
Babulka jestem w szoku z tymi wynikami! Nie mam pojęcia jak takue rzeczy mogą się zdarzać! Na zmianę korzystam z Alabu i Diagnostyki, bo mam najbliżej i teraz już zawsze będę się zastanawiać czy czegoś nie pomylili. A powiesz mi więcej o tych badaniach przy heparynue? Co dokładnie i z jaką częstotliwością trzeba kontrolować? Czy Ty dostałaś takie zalecenie w związku z nieprawidłowościami czy to standard?
Anka94 mi zdarzało się iść na usg zaraz po miesiączce, więc plamienia mogły jeszcze być. Zwykle umawiałam wcześniej wizytę i ciężko było trafić.
Karoola kciuki! Daj znać jak dostaniesz wynik bety. Chyba poprzednie badanie było ciut za wcześniej 😉Anka94 lubi tę wiadomość
-
Dafney ja się zastanawiam czy ja jestem jakims ewenementem czy w tej chwili zatrudniaja w tych labach jakichś idiotów. Ale na innyvh wątkach tez czytałam ze dziewczyny mialy jazdy z diagnostyką.
Wiesz co, ja nie wnikam co ile kiedy itd, po prostu dostaje wytyczne i skierowania co wizyta. Ogólnie przyjmowanie heparyny bez kontroli dawki jest pozbawione sensu. Nawet ostatnio na ktoryms forum czytalam ze dziewczyna zaczynala z dawka 0.4 a konczyla na 1.2. Gdyby jechala caly czas na 0.4 to zadnej ochrony dla dziecka by nie było pod tym kątem. Szczególnie, że dawka 0.4 jest startowa dla osoby wazacej 40kg a podejrzewam, ze malo ktora z nas tyle wazy a juz szczególnie w ciąży. Dlatego uważam, że leczenie p-zakrzepowe u zwykłego gina, ktory nic nie sprawdza to nieporozumienie.
A już jak ktoś ma trombofilie to grozi bardzo powaznymi konsekwencjami nawet w donoszonej ciąży, wiadomo jakimi2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Karoola byłyśmy razem w sierpniowkach ‘22 mam nadzieje, ze ci się udało. Przypominam, ze mi w 2 ciążach Beta nie wykazała ciąży, a byłam. Również w tej drugiej wyszła negatywna, a po 1.5tyg była pozytywna, więc wcale by mnie nie zdziwiło jakby ci teraz wyszła.
Co do mylenia wyników. Ja tez mam takie problemy z Diagnostyka. tutaj tak jak pisałam 2 ciąże niewykryte przez betę (mówili właśnie, ze widocznie jakiś błąd), ostatnio wynik grupy krwi prywatnie robiony dostałam dopiero po 4miesiacach. No normalne to nie było.. ehhKaroola lubi tę wiadomość
-
sara9555 wrote:Karoola byłyśmy razem w sierpniowkach ‘22 mam nadzieje, ze ci się udało. Przypominam, ze mi w 2 ciążach Beta nie wykazała ciąży, a byłam. Również w tej drugiej wyszła negatywna, a po 1.5tyg była pozytywna, więc wcale by mnie nie zdziwiło jakby ci teraz wyszła.
Co do mylenia wyników. Ja tez mam takie problemy z Diagnostyka. tutaj tak jak pisałam 2 ciąże niewykryte przez betę (mówili właśnie, ze widocznie jakiś błąd), ostatnio wynik grupy krwi prywatnie robiony dostałam dopiero po 4miesiacach. No normalne to nie było.. ehh
Dajcie spokój... człowiek płaci w części przypadków za te badania, stresuje się wynikami i jeszcze takie coś na koniecStarania od kwietnia 2020
👩❤️👨 Ona 32 lata, on 34 lata
😢2021 rok 6 tydzień
😢2022 rok 9 tydzień (krwiak, wywołanie farmakologiczne, łyżeczkowanie)
😞 2022 rok 7 tydzień, ciąża pozamaciczna, leczenie metotreksatem
🤞⏸️ nowa nadzieja 5 tydzień ciąży beta 4900 mUI/ml 🌈
🌈 7/1 hbd, jest ❤️!!! CRL 8,8 mm, FHR 142/min.
🌈 13/1 hbd, 7,44 cm ryzyka niskie ❤️
🌈 17/1 hbd, wszystko dobrze, wstydzioch 🩷🩵
🌈 21/1 hbd, połówkowe w porządku, 370 gramów chłopca 🩵
🌈 29/1 hbd, 1630 g 🩵
🌈 37/2 hbd, 2900 g - do kontroli przyrostu po tygodniu