Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Babulka wrote:Może już nasze dzieci nie będą się z tym wszystkim tak męczyć 😌
Coś czuję, że w grę wchodziły komórki macierzyste jeśli z komisją był problem. Bo ogólnie dostępne jest ostrzykiwanie osoczem.
Zgadza się i on odwiedzał po kolei każdą komisję w Polsce żeby to badanie zrobić, dostal zgodę dopiero w Zielonej Górze! Oby coś z tych badań było, bo to nie tylko badanie, ale też obserwacja pacjentek przez kolejne lata. Bardziej mnie ciekawią wnioski końcowe.Babulka lubi tę wiadomość
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
Ale jestem zła.. Kolejny cykl dupa... Beta hcg 0,56 a progesteron 8,98... 10 dpo 😥Córka w 2013 r
Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard, -
Karoola wrote:Ale jestem zła.. Kolejny cykl dupa... Beta hcg 0,56 a progesteron 8,98... 10 dpo 😥
Przykro mi ,że tym razem się nie udało 😔,jesteś pewna że miałaś akurat wtedy owulację,może się przesunęłaONA jeszcze 27l ,ON 30lat
Listopad 2021 - ciąża biochem 🤔
Kwiecień 2022 -poronienie 9tydz/12tydz😭😇
Walczymy o spełnienie jedynego marzenia- CHCEMY BYĆ RODZICAMI 👶👪 -
Karoola wrote:Ale jestem zła.. Kolejny cykl dupa... Beta hcg 0,56 a progesteron 8,98... 10 dpo 😥
Przykro mi, trzymam kciuki za lipiec. A stosujesz jakieś suplementy czy tylko leki od hematologa?31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
Karoola lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
cslza wrote:Przykro mi, trzymam kciuki za lipiec. A stosujesz jakieś suplementy czy tylko leki od hematologa?
Biorę na codzien inofem i chyba tak zostanie, z wiesiolka i miovelii pewnie zrezygnuje...
Chyba lipiec to ostatni miesiąc starania i narka. 😳
Wg temperatur i testu owulacyjnego wtedy była owulacja... Chyba cud musiałby się stać by ruszyło..Córka w 2013 r
Kir-AA
Karoola wrote:Miałam ten cykl wyjątkowo dodatkowo wspomagany olejem z wiesiolka i mioviela i dupa..
Biorę na codzien inofem i chyba tak zostanie, z wiesiolka i miovelii pewnie zrezygnuje...
Wg temperatur i testu owulacyjnego wtedy była owulacja... Chyba cud musiałby się stać by ruszyło..
Ja zrobiłam research inozytolu w suplementach i wychodzi mi, że Fertistim ma najwięcej za równo Mio-inozytolu jak i D-chiro-inozytolu w dziennej dawce (2x wiecej niz innej suplememty z inozytolem). Kupiłam 2 opakowania i będę testować chociaż tak szczerze to się czasem zastanawiam czy te suplementy się jakoś znacząco różnią...
A myślałam o ziołach ojca Sroki?31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
Karoola wrote:Miałam ten cykl wyjątkowo dodatkowo wspomagany olejem z wiesiolka i mioviela i dupa..
Wg temperatur i testu owulacyjnego wtedy była owulacja... Chyba cud musiałby się stać by ruszyło..
Ile miesięcy próbujecie ? Znaczy mam na myśli dlaczego chcesz tak szybko zrezygnować 😔ONA jeszcze 27l ,ON 30lat
Listopad 2021 - ciąża biochem 🤔
Kwiecień 2022 -poronienie 9tydz/12tydz😭😇
Walczymy o spełnienie jedynego marzenia- CHCEMY BYĆ RODZICAMI 👶👪 -
cslza wrote:Myszą ja leczę się w Warszawie, aczkolwiek leczę to dużo powiedziane, bo wczesniej problemów nie było 🤷♀️
Babulka oni żeby to badanie zrobić potrzebowali zgody Komisji Bioetycznej, także to na pewno coś bardziej skomplikowanego (4lata czekali na zgodę i ciągle dyskutowali z komisją co zmienić żeby to przeszło). Generalnie mój doktor to mówi, że w Polsce jeśli chodzi o leczenie niepłodności to panuje koszmarny ciemnogród on zrezygnował z leczenia szpitalnego, bo tam ciągle opór materii i teraz stara się otworzyć własny szpital ginekologiczny, bo powiedział "trzeba leczyć i działać póki kobieta ma czas, a nie patrzeć w jakieś ustawy". Strasznie mocno trzymam kciuki żeby mu się to udało
A zdradzisz co to za doktor? Warszawa niby pełna lekarzy, a ciężko znaleźć kogoś, kto zajmie się problemem poronień. -
cslza wrote:Jest mi to obojętne, w tym roku nawet nie pamiętałam o torcie. Po prostu chcę to zakończyć, bo bardzo mnie to psychicznie męczy, czuję się jak nieudacznik (chociaż wiem też, że biczuję się niepotrzebnie, bo to nie moja wina).
Daj spokój. Zajście w ciążę i jej donoszenie nie wymaga IQ 200 tylko trochę zdrowia i szczęścia. Niestety tego nie da się zaprogramować siłą woli. Dobrze, że wypuszczą Cię tego samego dnia. Z mojego doświadczenia wynika, że 3 dni w szpitalu to minimum, wtedy dostają najwięcej kasy z NFZ. Pomyśl co będziesz robić w poniedziałek z czystą głową
Po 34. dniach krwawienia i plamienia u mnie nadszedł okres... jest szansa, że z kilka dni zacznę żyć normalnie. Jutro idę na betę. Wg słów lekarza okres mial nastąpić przy wyzerowaniu. Trzymajcie kciuki. Jeszcze czeka mnie usg tarczycy, może biopsja, a może i wycięcie jednego płataBabulka lubi tę wiadomość
Starania od kwietnia 2020
👩❤️👨 Ona 32 lata, on 34 lata
😢2021 rok 6 tydzień
😢2022 rok 9 tydzień (krwiak, wywołanie farmakologiczne, łyżeczkowanie)
😞 2022 rok 7 tydzień, ciąża pozamaciczna, leczenie metotreksatem
🤞⏸️ nowa nadzieja 5 tydzień ciąży beta 4900 mUI/ml 🌈
🌈 7/1 hbd, jest ❤️!!! CRL 8,8 mm, FHR 142/min.
🌈 13/1 hbd, 7,44 cm ryzyka niskie ❤️
🌈 17/1 hbd, wszystko dobrze, wstydzioch 🩷🩵
🌈 21/1 hbd, połówkowe w porządku, 370 gramów chłopca 🩵
🌈 29/1 hbd, 1630 g 🩵
🌈 37/2 hbd, 2900 g - do kontroli przyrostu po tygodniu
-
Sylv91 wrote:Cześć dziewczyny, to mój pierwszy post na tym forum i miło mi Was poznać.
Niestety wydarzenia z ostatniego miesiąca sprawiły, że zaczęłam szukać dużo informacji na temat poronienia i tak trafiłam tutaj.
Mam 31 lat, starania zaczęliśmy od stycznia (mam cykle długie i nieregularne, ginekolog ostrzegł mnie, że mogę mieć problemy z zajściem w ciąże). Dwie kreski zobaczyłam 9 maja (nie oznaczałam bety), 30 maja miałam wizytę u ginekologa - w USG widoczny zarodek, według aparatu 6 tydzień i 3 dzień, widoczne bijące serce. 13 czerwca na kontrolnej wizycie ginekolog powiedział, że nie jest dobrze - zarodek przestał się rozwijać, serce już nie biło. 19 czerwca zaczęło się krwawienie (bez leków), 21 czerwca na kontrolnej wizycie lekarz stwierdził, że bardzo ładnie wszystko się oczyszcza i powiedział abym przyszła po tygodniu na kolejną kontrolę. Niestety nie udało mi się zabezpieczyć materiału po poronieniu do badania.
Mam do Was pytanie - czy po pierwszym poronieniu robiłyście jakąś diagnostykę? Niby badania zaleca się dopiero po trzecim poronieniu…
Hej Sylv
Przykro mi, że też musiałaś przez to przejść. Po pierwszym poronieniu raczej lekarze machają ręką, natomiast ja zbadałam TSH, FT3 i FT4, przeciwciała Igg igm przy toksoplazmozie i różyczce oraz zrobiłam usg kontrolne. To byłoby na tyle. Z nastawieniem, że zdarzyło się raz i nie spotka mnie ponownie. W badaniach wszystko ok. Przy drugim trombofilie na NFZ, strasznie się to przeciąga, robiłam z 2 miesiące temu jeszcze nie ma wyników. Muszę spróbować dodzwonić się do przychodni, co graniczy z cudem bo coś jest nie tak. Oraz resztę badań które widzisz w stopce. Czy przy pierwszym robiłabym cały pakiet? Nie sądzę. Po 3 jeszcze nie byłam u gin, zobaczymy co zaproponuje. Badań ktore można wykonać jest masa.Starania od kwietnia 2020
😢2021 rok 6 tydzień
🌈 29/1 hbd, 1630 g 🩵
-
Anka94 wrote:Ile miesięcy próbujecie ? Znaczy mam na myśli dlaczego chcesz tak szybko zrezygnować 😔
Od września planuje rzucić pracę i iść do jakiejś innej.Córka w 2013 r
Kir-AA
Karola przykro mi ale nie załamuj się! Kolejny cykl jest nasz! Ja we wtorek idę do gina na usg i cytologię, zeby już prawie mam wszystkie zrobione wiec mam nadzieję ze teraz ruszy
Karoola lubi tę wiadomość
-
dafney wrote:A zdradzisz co to za doktor? Warszawa niby pełna lekarzy, a ciężko znaleźć kogoś, kto zajmie się problemem poronień.
Dr Jakub Rzepka, można śmiało iść . A w razie co jak nie będzie umial pomóc to on dalej skieruje do kogoś bardziej kompetentnego i nie będzie udawać, że jest alfą i omegą31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
No nie zgadniecie. Lab mi się znowu pomylił. To trzeci raz i zmieniłam lab właśnie przez to 🙃 i nic to nie dało.
Ja już nie ufam kompletnie wynikom laboratoryjnym.
Was również zachęcam jeśli coś wychodzi nie tak, to powtórzyć badanie.Malinkaaa lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Beta poniżej 5, koniec tej męczarni! 😉
Babulka, Blondyna.B, Mysza01, cslza, JustaSzcz, Akataa, Anka94, Kaaroo, Susannah lubią tę wiadomość
Starania od kwietnia 2020
😢2021 rok 6 tydzień
🌈 29/1 hbd, 1630 g 🩵
-
Babulka wrote:No nie zgadniecie. Lab mi się znowu pomylił. To trzeci raz i zmieniłam lab właśnie przez to 🙃 i nic to nie dało.
Ja już nie ufam kompletnie wynikom laboratoryjnym.
Was również zachęcam jeśli coś wychodzi nie tak, to powtórzyć badanie.Córka w 2013 r
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard,