Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Anka94 wrote:Hematolog wystawił Ci jakieś zalecenia jakie powinny być zastosowane w przypadku ewentualnej ciąży? Sorki że tak dopytuję ale chciałabym mieć już wszystko , ginekolog wypisuje Ci recepty na heparynę czy Hematolog
Anionka dobrze w środę mam wizytę.Ani0nka lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Babulka wrote:Mam zalecenia do lekarza prowadzącego bo poprosiłam, ale hematolog mi wystawia. Może mi wystawić gin, lekarz poz albo hematolog, wszystko jedno. Tylko, że lekarz poz nie skontroluje Ci dawki, co jest podstawą leczenia. Gin raczej też nie.
Anionka dobrze w środę mam wizytę.
Ja dziś zrobiłam nifty, także czekam jak na szpilkach na wyniki. Mam nadzieję, że będzie wszystko ok!Babulka, Anka94, Malinkaaa lubią tę wiadomość
11.2021 💔 ciąża biochemiczna
03.2022 💔 poronienie zatrzymane 8td
15.01.2023 urodziłam synka 🌈💙
MTHFR_1298A>C homo
PAI-1 4G hetero
Niedoczynność tarczycy -
JustaSzcz wrote:Babulka daj znać po wizycie! Jestem bardzo ciekawa.
Ja dziś zrobiłam nifty, także czekam jak na szpilkach na wyniki. Mam nadzieję, że będzie wszystko ok!JustaSzcz lubi tę wiadomość
-
Babulka wrote:Ja tam w ogóle nie jestem ciekawa 🙈 Najchętniej bym nie szła wcale.
Kciuki za wyniki, a kiedy będziesz miała?Babulka lubi tę wiadomość
11.2021 💔 ciąża biochemiczna
03.2022 💔 poronienie zatrzymane 8td
15.01.2023 urodziłam synka 🌈💙
MTHFR_1298A>C homo
PAI-1 4G hetero
Niedoczynność tarczycy -
Dziewczyny czy możecie mi wytłumaczyć jak to jest z tymi lekami. Chodzi mi o pory dnia. Gin mi wypisała encorton, heparynę od 2 kresek i acard plus luteina, ale słowa nie pisnęła jak to brać. Wiem, że odstępy między lekami są ważne, a ja jakoś zapomniałam w ogóle zapytać i właśnie uświadomiłam sobie, że mam szuladę dragów i nie wiem jak w razie czego używać tego dobrodziejstwa 🤔
-
Encorton i heparyna rano, acard i luteina na noc - ja tak biore. Jeszcze rano przed tym wszystkim euthyrox a jakos w polowie dnia witaminy, kwas foliowy itd.
dafney lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Babulka wrote:Encorton i heparyna rano, acard i luteina na noc - ja tak biore. Jeszcze rano przed tym wszystkim euthyrox a jakos w polowie dnia witaminy, kwas foliowy itd.
Dziękuję! Czyli acard rano, to słaby pomysł. Przeniosę na wieczór. -
Dafney, encorton zawsze rano. Luteina jeśli masz brać raz dziennie to wszystko jedno, byle o stałej porze. Acard podobnie - nie ma żadnego znaczenia o jakieś porze, ale bierz po jedzeniu, żeby nie podrażniac żołądka (są lekarze, którzy dają tylko rano i tacy którzy dają tylko wieczorem, ale farmakologicznie to bez roznicy). Heparynę uważam, że powinno się brać na noc - działa przez 12 godzin, przez ten czas jest zwiększone ryzyko krwawienia, a najmniejszego ryzyko urazu jest w nocy.
-
Jak robisz zastrzyk wieczorem to potem nie da się wykonać badania 4h po zastrzyku a takie są zalecenia. Mi poza tym 2 hematologow i immunolog mowilo ze heparyna zdecydowanie rano a acard na noc, jeszcze się upewniali czy tak robię.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Jadę właśnie do szpitala na cito, zmiana w macicy jest mocno unaczyniona, trzeba to szybko usunąć (nikt w luxmed nie rób mi przepływów i tego nie sprawdził)... jadę prosto od lekarza, bez piżamy, podpasek, bez niczego31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
cslza wrote:Jadę właśnie do szpitala na cito, zmiana w macicy jest mocno unaczyniona, trzeba to szybko usunąć (nikt w luxmed nie rób mi przepływów i tego nie sprawdził)... jadę prosto od lekarza, bez piżamy, podpasek, bez niczego
Trzymaj się kochana ❤️❤️❤️ dawaj znać co i jak ,będzie dobrze.cslza lubi tę wiadomość
ONA jeszcze 27l ,ON 30lat
Listopad 2021 - ciąża biochem 🤔
Kwiecień 2022 -poronienie 9tydz/12tydz😭😇
Walczymy o spełnienie jedynego marzenia- CHCEMY BYĆ RODZICAMI 👶👪 -
Anka94 wrote:Trzymaj się kochana ❤️❤️❤️ dawaj znać co i jak ,będzie dobrze.
Dzięki! Jednak dziś mnie nie przyjmą, jest jakieś oblężenie... starają się załatwić mi termin na jutro.31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
cslza wrote:Dzięki! Jednak dziś mnie nie przyjmą, jest jakieś oblężenie... starają się załatwić mi termin na jutro.ONA jeszcze 27l ,ON 30lat
U mnie zadzwoniła babka z prywatnej przychodni że jak chce to zwolnił się termin na ten poniedziałek ❤️także się cieszęONA jeszcze 27l ,ON 30lat
Babulka wrote:Jak robisz zastrzyk wieczorem to potem nie da się wykonać badania 4h po zastrzyku a takie są zalecenia. Mi poza tym 2 hematologow i immunolog mowilo ze heparyna zdecydowanie rano a acard na noc, jeszcze się upewniali czy tak robię.
Córka w 2013 r
Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard, -
cslza wrote:Jadę właśnie do szpitala na cito, zmiana w macicy jest mocno unaczyniona, trzeba to szybko usunąć (nikt w luxmed nie rób mi przepływów i tego nie sprawdził)... jadę prosto od lekarza, bez piżamy, podpasek, bez niczegoCórka w 2013 r
Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard, -
Anka94 wrote:Kurcze ,mam nadzieję że w sobotę załatwia temat,a nie że Cię przetrzymają jak to bywa w weekendy 😡
Finalnie zabieg mam w niedziele, w moje 32 urodziny ❤️ to będą bardzo niezapomniane urodziny.31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6