Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Anka94 wrote:Te ostatnie wartosci spadają najwolniej 😕, a byłaś na tym zabiegu?
Jeszcze nie, dopiero wracam z podróży służbowej do domu I zastanawiam się czy iść w tym tygodniu czy na spokojnie w poniedziałek. Mam w weekend urodziny i nie chciałabym ich spędzić w szpitalu.31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
cslza wrote:Jeszcze nie, dopiero wracam z podróży służbowej do domu I zastanawiam się czy iść w tym tygodniu czy na spokojnie w poniedziałek. Mam w weekend urodziny i nie chciałabym ich spędzić w szpitalu.ONA jeszcze 27l ,ON 30lat
Listopad 2021 - ciąża biochem 🤔
Kwiecień 2022 -poronienie 9tydz/12tydz😭😇
Walczymy o spełnienie jedynego marzenia- CHCEMY BYĆ RODZICAMI 👶👪 -
cslza ciężko powiedzieć. Ważne że spada.
Anka, na same badania dzisiaj zwiazane z heparyna wydalabym grubo ponad 300zl gdybym nie miala skierowania a musze je powtarzać i oczywiście to tylko część badań jakie robię. Serio z trombofilia powinnas chodzic do hematologa bez względu na ciąże. Ginekolog nie leczy trombofilii. Wiem, że są ginekolodzy, którzy przepisują leki ze wszystkich dziedzin ale masz odwagę takiemu zaufać? Bo ja nie. Widzę różnicę między prowadzeniem ciąży na heparynie tylko przez gina a przez zespół. Gin mi nawet antyxa nie zlecał przy heparynie 🤦♀️Bo on intuicyjnie dawkuje 🙈 Oczywiście się z nim pożegnałam. Tak samo jak masz inną chorobę, to w ciąży powinien cię prowadzić również specjalista z tej dziedziny.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Oki, ale myślisz że taka wizyta on-line to wogole warto sobie głowę zawracać ? I jeśli już to zrobić jakieś badania przed 1wizyta zrobić czy to co mam to wystarczy,mam na myśli taka wizytę że póki co w ciąży nie jestemONA jeszcze 27l ,ON 30lat
Ja bym zrobiła cały panel krzepnięcia jeśli idziesz prywatnie i dla mnie to żadna różnica czy wizyta online czy stacjonarnie. Jedynie taka, że jak jest opóźnienie, to siedzę na własnej kanapie a nie w korytarzu jakiejś przychodni 😅 Immunolog mnie prowadzi online od początku, dopiero teraz będę ją pierwszy raz widzieć na oczy jak dotrwam 🙂2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Ok , a mam jeszcze pytanie .jak miałyście wizytę u hematologa to brał wogole pod uwagę te wyniki z trombofili wrodzonej? Bo mi wyszły tam 3mutacje . I zastanawiam się czy hematolog też to sprawdzić czy osobno jeszcze genetykONA jeszcze 27l ,ON 30lat
Doktor twierdzi , że jak spada to ok i że to długi proces. U każdego spada różnie, najważniejsze, że spada. Umówiłam się na wizytę do niego na piątek, bo chcę wiedzieć na czym konkretnie stoję.
Babulka lubi tę wiadomość
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
Anka94 wrote:Ok , a mam jeszcze pytanie .jak miałyście wizytę u hematologa to brał wogole pod uwagę te wyniki z trombofili wrodzonej? Bo mi wyszły tam 3mutacje . I zastanawiam się czy hematolog też to sprawdzić czy osobno jeszcze genetyk2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
I po wizycie. Mamy 0,93cm dzieciaczka z bijącym serduszkiem. 💓 Wychodzi z usg równo 7t+0d i wg owulacji tak samo liczyłam. PTP 08.02.2023. Wygląda na to, że wszystko w porządku, ale ze względu na sporadyczne bóle brzucha mam jeszcze zostać przy Duphastonie. Trochę uspokojona, ale i tak najbliższe 2 tyg. będą trudne.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2022, 20:54
Karoola, Babulka, Tony, Ani0nka, Susannah, Malinkaaa lubią tę wiadomość
-
cslza wrote:Dziewczyny proszę Was o opinię, oczywiście czekam na info od doktora.
28.05 bhcg 80,5. Dziś, 22.06 9,58. Czy to nie spada za wolno? -
Akataa wrote:I po wizycie. Mamy 0,93cm dzieciaczka z bijącym serduszkiem. 💓 Wychodzi z usg równo 7t+0d i wg owulacji tak samo liczyłam. PTP 08.02.2022. Wygląda na to, że wszystko w porządku, ale ze względu na sporadyczne bóle brzucha mam jeszcze zostać przy Duphastonie. Trochę uspokojona, ale i tak najbliższe 2 tyg. będą trudne.
Magnez bierz to może też pomoże na brzuchAkataa lubi tę wiadomość
-
Blondyna.B wrote:Rośnijcie zdrowo ❤️
Magnez bierz to może też pomoże na brzuch -
Akataa wrote:I po wizycie. Mamy 0,93cm dzieciaczka z bijącym serduszkiem. 💓 Wychodzi z usg równo 7t+0d i wg owulacji tak samo liczyłam. PTP 08.02.2023. Wygląda na to, że wszystko w porządku, ale ze względu na sporadyczne bóle brzucha mam jeszcze zostać przy Duphastonie. Trochę uspokojona, ale i tak najbliższe 2 tyg. będą trudne.
Akataa lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Blondyna.B wrote:Póki jest ten skrzepik to beta nie będzie ujemna. Pewnie cały czas plamisz to i najważniejsze, że spada. Szkoda tylko że tak bardzo się wgryzł i organizm nie może sobie dać rady 😔
Właśnie od powrotu z wakacji, czyli 1,5tyg nie plamię już. Pewnie to się w końcu oczyści jakoś, zaczęłam brać wiesiołek w duzych ilościach, bo wywołuje podobno mikro skurcze macicy. Nie chciałabym znowu aplikować Artrotec, aczkolwiek to też rozważam (oczywiście po konsultacji, nic na własną rękę). Zastanawiam się czy jeszcze jakoś mogę sobie pomóc, ale stawiam jednak na szpital.31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
cslza wrote:Właśnie od powrotu z wakacji, czyli 1,5tyg nie plamię już. Pewnie to się w końcu oczyści jakoś, zaczęłam brać wiesiołek w duzych ilościach, bo wywołuje podobno mikro skurcze macicy. Nie chciałabym znowu aplikować Artrotec, aczkolwiek to też rozważam (oczywiście po konsultacji, nic na własną rękę). Zastanawiam się czy jeszcze jakoś mogę sobie pomóc, ale stawiam jednak na szpital.
Może to mało pocieszające ale może lepiej się poddać i zrobić ten zabieg żebys miała to już z głowy i nie musiała się martwiccslza lubi tę wiadomość
ONA jeszcze 27l ,ON 30lat
Ani0nka wrote:Babulka jestem ciekawa jakie badania związane z heparyna robiłaś?2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Babulka wrote:Miałam na zleceniu morfologie, ferrytyne, alt, antyxa, czas kaolinowo kefalinowy, homocysteine, bialko s i to chyba wszystko 🙂
Hematolog wystawił Ci jakieś zalecenia jakie powinny być zastosowane w przypadku ewentualnej ciąży? Sorki że tak dopytuję ale chciałabym mieć już wszystko , ginekolog wypisuje Ci recepty na heparynę czy HematologONA jeszcze 27l ,ON 30lat
Walczymy o spełnienie jedynego marzenia- CHCEMY BYĆ RODZICAMI 👶👪