Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Babulka rozumiem Cię, u mnie też te objawy słabe, przez co ciężko wierzyć, że będzie dobrze... Ale mimo wszystko nadzieja jeszcze się we mnie tli, że tym razem się uda i mnie, i Tobie. 💚 Trzymam kciuki za te nasze Kropki, mocno!
Ja dziś pozytywnie zaskoczona wynikami ferrytyny - w 2 miesiące z 53.36 wzrosła do 97.19 ng/mL, przy czym odkąd się dowiedziałam o ciąży, to przestałam suplementować żelazo. W październiku jeszcze było ledwo ponad 30, także trochę szok. 🤭
Za to tsh mi spadło do 0.76, przy mojej niedoczynności nigdy nie miałam tak niskiego wyniku i teraz nie wiem, czy nie spadło za dużo. Biorę Euthyrox 25 - 5 x w tyg. i 37,5 2 x w tyg., więc pewnie endo mi zmniejszy do tej 1 tabletki przez cały tydzień.
A jutro kolejna wizyta i mam nadzieję, że zobaczę bijące serduszko, także proszę o pół kciuka. ☺️Babulka, Malinkaaa, Tony lubią tę wiadomość
-
Babulka , Akataa ja trzymam za Was kciuki z całych sił ❤️
Babulka, Akataa lubią tę wiadomość
ONA jeszcze 27l ,ON 30lat
Listopad 2021 - ciąża biochem 🤔
Kwiecień 2022 -poronienie 9tydz/12tydz😭😇
Walczymy o spełnienie jedynego marzenia- CHCEMY BYĆ RODZICAMI 👶👪 -
Babulka, rozumiem że się martwisz i nie powiem Ci nie martw się, bo sama się stresuję przed każdą wizytą. Mam nadzieję że wszystko będzie pięknie i będziemy się wymieniać informacjami o naszych wyprawkach ❤️
Babulka lubi tę wiadomość
-
Opowiem Wam moja dzisiejsza sytuację ,ten cykl trwa już tyle dni, wczoraj tak strasznie bolała mnie głowa i było mi niedobrze to pewnie od tego bólu głowy ale oczywiście w mojej głowie już zapaliła się lampka. Mąż dziś mówi może ty w ciąży jesteś, mówię mu ale jak orzeicez się nie staramy ,nawet staraliśmy się żeby czasem nie zajść w tym cyklu,więc jak seks to finał zawsze w gumce. No ale siedziałam w tej pracy i myślałam przecież ludzie jakoś zaliczają wpadki no i oczywiście po pracy pojechałam do Rossmana kupiłam test 😆, zrobiłam go już u mamy jak byłam na kawie , siedziałam i czekałam na wynik chodź wiedziałam jaki będzie , oczywiście 1kreska i było mi trochę przykro chociaż wiedziałam że nie jestem Matka Boska i cudowne zapłodnienie. Dopiero później sobie myślę jaka ja jestem żałosna i zdesperowanaONA jeszcze 27l ,ON 30lat
Ja również trzymam za Was wszystkie mocno kciuki ❤
Akataa to szok ta Twoja ferrytyna. Ja jutro robię badania krwi, m.in. mam ferrytyne, homocysteine itd.
Jednorożec jak zachodzisz w ciążę to może lepiej nie mieszać w tych cyklachAkataa lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Anka94 wrote:Opowiem Wam moja dzisiejsza sytuację ,ten cykl trwa już tyle dni, wczoraj tak strasznie bolała mnie głowa i było mi niedobrze to pewnie od tego bólu głowy ale oczywiście w mojej głowie już zapaliła się lampka. Mąż dziś mówi może ty w ciąży jesteś, mówię mu ale jak orzeicez się nie staramy ,nawet staraliśmy się żeby czasem nie zajść w tym cyklu,więc jak seks to finał zawsze w gumce. No ale siedziałam w tej pracy i myślałam przecież ludzie jakoś zaliczają wpadki no i oczywiście po pracy pojechałam do Rossmana kupiłam test 😆, zrobiłam go już u mamy jak byłam na kawie , siedziałam i czekałam na wynik chodź wiedziałam jaki będzie , oczywiście 1kreska i było mi trochę przykro chociaż wiedziałam że nie jestem Matka Boska i cudowne zapłodnienie. Dopiero później sobie myślę jaka ja jestem żałosna i zdesperowana
-
Dokładnie Anka, to żadna desperacja. Nie ma okresu, to zawsze jest wątpliwość, jeśli w ogóle był jakiś seks. Może następny test już będzie dwukreskowy 🤞2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Ale specjalnie staraliśmy się żeby nie było bo to pewnie za wcześnie ,a potem siedziałam na tym kiblu i myślałam że cudownie ⏸️kreski zobaczę 🙄.ludzie staraja się latami a ja chciałam przez gumkę dziecko zrobic
Kurcze mam wrażenie że ten temat DZIECKO zawładnął moim życiem. Mimo ,że nie zazdroszczę komuś że jest w ciąży czy normalnie spotykam się z koleżankami które mają dzieci , spędzam czas z bratanica, nie zamykam się w domu to widok takich szczęśliwych rodzin powoduje u mnie taki uklocie w sercu,myślę sobie w czym oni są lepsi ode mnie. Mam cudownego męża ,ale czuję że brak dziecka powoduje taką pustkę w moim życiu
Już Wam nie nudzę tutaj przy wieczorze ❤️ONA jeszcze 27l ,ON 30lat
A ja znam takich co przez gumkę zrobili, po prostu tacy ludzie siłą rzeczy nie siedzą na takich forach 😉 Jesteś jeszcze świeżo po, nie macie dzieci, to jest bardzo trudne. Bądź dla siebie łagodna.
Zobaczysz jeszcze te dwie kreski 🙂Anka94 lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Babulka wrote:Niestety bardzo dobrze
Ja do tej pory nie mam objawów, więc się nie stresuj! Można mieć ciążę bez objawów
A co do Dopplera to nam puścili dopiero na prenatalnych i to dosłownie na 2 sekundy. Wcześniej nie.Diagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).
I procedura: 1 zarodek 4CC, beta 0.
II procedura:
I transfer 4aa: poronienie zatrzymane
II transfer 4aa: jesteśmy razem! 👨👩👦
III transfer 4aa: 7dpt: 101, 9dpt: 282
Czeka na nas ❄ -
Susannah wrote:Ja do tej pory nie mam objawów, więc się nie stresuj! Można mieć ciążę bez objawów
A co do Dopplera to nam puścili dopiero na prenatalnych i to dosłownie na 2 sekundy. Wcześniej nie.
No a co by mi dała ta trzecia beta oprócz nerwów, i tak jej sobie nie podniosę jakby była zła.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Też nie chciałam iść na to pierwsze usg, odsuwalam je jak mogłam... aż w końcu dostałam krwawienia i poleciałam w sekundę ;d
Wiesz na tak wczesnym etapie może być jeszcze niewiele widać, żeby się nie okazało, że jeszcze bardziej Cię to zestresuje. Zresztą tu nie ma co radzić, niestety tym ciążom po poronieniu zawsze będzie towarzyszyć stres już chyba do końca, nawet jak wszystko przebiega książkowo to i tak się doszukujemy złych objawów. A nie da się wyłączyć myślenia.
Trzymam za Was dziewczyny kciuki!!!Babulka lubi tę wiadomość
-
Babulka wrote:Nie no 6+2 wg owulacji to już powinno być widać wszystko. Także nie ma co się czarować 🙂
I będzie. Mocno w to wierzęBabulka, Pomarańcza, Tony lubią tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Babulka wrote:Nie no 6+2 wg owulacji to już powinno być widać wszystko. Także nie ma co się czarować 🙂
O rany to Ty już jesteś tak daleko 😱 no to na pewno jest wszystko dobrze!!! Nie wiem dlaczego, w głowie miałam że to jakoś super wcześnie, czas mi dziwnie leci -
Ja to dziś wyjde z siebie i stanę obok 🤯zaczyna się okres ,jutro mam wizytę 😂,ale zadzwonię i zapytam czy jest opcja przełożyć na przyszły tydzień żebym już była po okresie ,to już te kilka dni zaczekam. A jak się nie będzie dało to pójdę tylko z wynikamiONA jeszcze 27l ,ON 30lat
Następnym razem jak okres bedize sie opóźniał to zrobię test ciążowy, najlepszy wywoływacz 😂wczoraj test dziś okresONA jeszcze 27l ,ON 30lat
Anka94 wrote:Następnym razem jak okres bedize sie opóźniał to zrobię test ciążowy, najlepszy wywoływacz 😂wczoraj test dziś okres
Potwierdzam 🤣 Moj rekord to dostanie okresu w trakcie sikania na test 🙈Karoola, Anka94, Mysza01 lubią tę wiadomość
Diagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).
I procedura: 1 zarodek 4CC, beta 0.
II procedura:
I transfer 4aa: poronienie zatrzymane
II transfer 4aa: jesteśmy razem! 👨👩👦
III transfer 4aa: 7dpt: 101, 9dpt: 282
Czeka na nas ❄