X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Poronienie 2021, a ponowne starania
Odpowiedz

Poronienie 2021, a ponowne starania

Oceń ten wątek:
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2022, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dwojka co się stało? 🥺

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Anka94 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2022, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które jeszcze czekają na te 2kreski wpiszcie sobie na shoppie test pink są po 3.70 zł mniej więcej,w Rossmanie prawie 14zl za 1 😳

ONA jeszcze 27l ,ON 30lat
    Listopad 2021 - ciąża biochem 🤔
    Kwiecień 2022 -poronienie 9tydz/12tydz😭😇
    Walczymy o spełnienie jedynego marzenia- CHCEMY BYĆ RODZICAMI 👶👪
  • Susannah Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2022, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka94 wrote:
    Dziewczyny które jeszcze czekają na te 2kreski wpiszcie sobie na shoppie test pink są po 3.70 zł mniej więcej,w Rossmanie prawie 14zl za 1 😳

Pinki kłamią! Nie testujcie pinkami, bo potrafią być białe przy 3cyfrowych betach.

Babulka lubi tę wiadomość

Diagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).

I procedura: 1 zarodek 4CC, beta 0.

II procedura:
    I transfer 4aa: poronienie zatrzymane
    II transfer 4aa: jesteśmy razem! 👨‍👩‍👦
    III transfer 4aa: 7dpt: 101, 9dpt: 282

Czeka na nas ❄
  • Anka94 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2022, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze nie miałam pojęcia,nie mam doświadczenia ,zrobiłam tylko 2 testy w życiu,raz był pozytywny i zakończył się ciąża biochem,2raz też pozytywny i później poronienie 😔

• Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2022, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susannah wrote:
    Pinki kłamią! Nie testujcie pinkami, bo potrafią być białe przy 3cyfrowych betach.

Zgadzam się. Mi przy becie 500 wychodził biały.
    Najlepsze moim zdaniem są najtańsze testy kasetowe z allegro nigdy mnie nie oszukały. Nie ma ciąży jest biel jest ciąża to szybko ją wyłapują

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • Malinkaaa Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2022, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza01 wrote:
    W szpitalu. Z usg wyszlo ze poronienie calkowite. Wartosci 300 bym sie nie martwila tydzien po, ale 3000 jakos duzo mi sie wydaje. I juz malo krwawie wiec tez pewnie niespecjalnie bedzie to spadac. No ale wyjsciowej bety nie znam, bo nie zbadali przy przyjeciu wiec moze po prostu byla wysoka i dluzej to potrwa.
    Widzialam tu gdzies na forum ktos pisal ze 3 miesiace spadala 😰

Mi lekarz powiedział, że jak spadnie do 0 to będzie miesiączka. Nie wiedziałam, że mogą spadać aż 3 miesiące. Strasznie długo. To w ogóle możliwe? Ale nie miałam nigdy wyłącznie farmakologii, u mnie było po 5 dniach na tabletkach łyżeczkowanie i nie musiałam sprawdzać bety.

Dzisiaj miałam teleporadę u rodzinnego w Luxmedzie. Dostałam 4 skierowania, z czego na betę (którą mam w zaleceniach ze szpitala) odpłatnie. Lekarz nie powiedział ani słowa, że takiego zlecenia nie może wystawić. Zwykle badałam prywatnie, chciałam skorzystać. Co za żenada z tym NFZ i przede wszystkim Luxmedem.

Starania od kwietnia 2020
    👩‍❤️‍👨 Ona 32 lata, on 34 lata

😢2021 rok 6 tydzień
    😢2022 rok 9 tydzień (krwiak, wywołanie farmakologiczne, łyżeczkowanie)
    😞 2022 rok 7 tydzień, ciąża pozamaciczna, leczenie metotreksatem
    🤞⏸️ nowa nadzieja 5 tydzień ciąży beta 4900 mUI/ml 🌈
    🌈 7/1 hbd, jest ❤️!!! CRL 8,8 mm, FHR 142/min.
    🌈 13/1 hbd, 7,44 cm ryzyka niskie ❤️
    🌈 17/1 hbd, wszystko dobrze, wstydzioch 🩷🩵
    🌈 21/1 hbd, połówkowe w porządku, 370 gramów chłopca 🩵
    🌈 29/1 hbd, 1630 g 🩵
    🌈 37/2 hbd, 2900 g - do kontroli przyrostu po tygodniu
    preg.png
  • Malinkaaa Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2022, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka94 wrote:
    Ja po tym ovulomedzzie miałam nawet spoko ,a po tym poronieniu kosmos 😕, nie pomagają , chyba że to jeszcze się wyreguluje przy kolejnych miesiącach

Ile czasu bierzesz? Tak ze dwa, trzy cykle może to potrwać.

😢2021 rok 6 tydzień
    🌈 29/1 hbd, 1630 g 🩵
    preg.png
  • Anka94 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2022, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinkaaa wrote:
    Ile czasu bierzesz? Tak ze dwa, trzy cykle może to potrwać.
    Przed ciążą brałam 2miesiace i nawet spoko cykl przyszedł w 29dniu ,w kolejnym owulacja byłam w 16dc więc też ładnie i w tym cyklu zaszłam w ciążę. Teraz po poronienieniu odrazu zaczęłam brać od nowa i 1cykl po 38dnaich po zabiegu 🙄, teraz jest 38dzien i drugiej @ nie ma 😡,ciąża oczywiście wykluczona

• Babulka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2022, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te pierwsze miesiączki mogą być takie gówniane niestety. Jak mi zbierali wywiad w klinice niepłodności to miałam opisywać cykle z wyłączeniem tych po poronieniach. Jak to się będzie dłużej utrzymywać, to warto podejść do lekarza, bo może przy staraniach już będzie wolał ustawić Ci cykl.

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Mysza01 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2022, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinkaaa wrote:
    Mi lekarz powiedział, że jak spadnie do 0 to będzie miesiączka. Nie wiedziałam, że mogą spadać aż 3 miesiące. Strasznie długo. To w ogóle możliwe? Ale nie miałam nigdy wyłącznie farmakologii, u mnie było po 5 dniach na tabletkach łyżeczkowanie i nie musiałam sprawdzać bety.

Dzisiaj miałam teleporadę u rodzinnego w Luxmedzie. Dostałam 4 skierowania, z czego na betę (którą mam w zaleceniach ze szpitala) odpłatnie. Lekarz nie powiedział ani słowa, że takiego zlecenia nie może wystawić. Zwykle badałam prywatnie, chciałam skorzystać. Co za żenada z tym NFZ i przede wszystkim Luxmedem.

Nie mam pojecia wlasnie, stwierdzilam ze zrobie jutro jednak bete i zobacze czy chociaz spada. Jutro wieczorem zlapalam lekarza w enelmedzie, tez bede zebrac o skierowania na bete na bank.
    Moze u Ciebie to przez to ze tylko ginekolog moze bezplatnie wystawic takie skierowanie?
    Mnie zastanawia dlaczego w szpitalach nie wystawiaja od razu z 2-3 skierowan, wieczne oszczedzanie na pacjentach.
    W zeszlym roku bujalam sie z pozamaciczna z 1,5 miesiaca, beta po podaniu metotreksatu baaaardzo wolno spadala, straszna meczarnia.

Starania od 01.2020
    07.21 cp
    02.22 I ET-biochem,
    04.22 II FET-8tc 💔
    03.23 III FET 6tc 💔
    05.23 IV FET 10dpt 110, 12dpt 330, 14dpt 1100
  • Anka94 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2022, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    Te pierwsze miesiączki mogą być takie gówniane niestety. Jak mi zbierali wywiad w klinice niepłodności to miałam opisywać cykle z wyłączeniem tych po poronieniach. Jak to się będzie dłużej utrzymywać, to warto podejść do lekarza, bo może przy staraniach już będzie wolał ustawić Ci cykl.

Właśnie czytałam że nawet 3pierwsze moga być takie dziwaczne 🙄idę w czwartek to mu powiem. Chociaż jak nie było już tyle dni to do czwartku mógłby tak zostać bo chciałabym żeby zrobił mi badanie a przy miesiączce to takie krępujące ,a mam już wszystkie wyniki więc nie chciałabym już przekladac wizyty , zapytam z kim mam to jeszcze skonsultować i co jeszcze ewentualnie zbadać

• Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2022, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka a jak u Ciebie? Jak się czujesz ?

Dawniej Biedrona89

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2022, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety bardzo dobrze :(

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2022, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    Niestety bardzo dobrze :(

Może to o niczym nie ma świadczy. Ja z Frankiem też się czułam swietnie całą ciążę zero mdłości, apetyt miałam normalny, góry mogłam przenosić zgaga i tkliwe piersi pojawiły się dopiero w trzecim trymestrze ale nie były uciążliwe jedynie brzuszek rósł to był jedyny objaw

Dawniej Biedrona89

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

• Babulka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2022, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zobaczymy za tydzień co tam się dzieje. Bety już nie badałam, więc nie wiem kompletnie. 🤷‍♀️
    Z córką też miałam mało objawów ale pamiętam, że była senność i spora zadyszka. Teraz czasem też mnie zadyszka łapie, apetytu nie mam ale to pewnie z emocji. Na pewno nie jest tak tragicznie jak z poprzednimi ciążami, gdzie po prostu wiedziałam, że nic z tego. Tutaj nie wiem. Zobaczymy.

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Malinkaaa Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2022, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    No zobaczymy za tydzień co tam się dzieje. Bety już nie badałam, więc nie wiem kompletnie. 🤷‍♀️
    Z córką też miałam mało objawów ale pamiętam, że była senność i spora zadyszka. Teraz czasem też mnie zadyszka łapie, apetytu nie mam ale to pewnie z emocji. Na pewno nie jest tak tragicznie jak z poprzednimi ciążami, gdzie po prostu wiedziałam, że nic z tego. Tutaj nie wiem. Zobaczymy.

Czekamy razem z Tobą i niezmiennie trzymam kciuki

Babulka lubi tę wiadomość

😢2021 rok 6 tydzień
    🌈 29/1 hbd, 1630 g 🩵
    preg.png
  • Malinkaaa Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2022, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza01 wrote:
    Nie mam pojecia wlasnie, stwierdzilam ze zrobie jutro jednak bete i zobacze czy chociaz spada. Jutro wieczorem zlapalam lekarza w enelmedzie, tez bede zebrac o skierowania na bete na bank.
    Moze u Ciebie to przez to ze tylko ginekolog moze bezplatnie wystawic takie skierowanie?
    Mnie zastanawia dlaczego w szpitalach nie wystawiaja od razu z 2-3 skierowan, wieczne oszczedzanie na pacjentach.
    W zeszlym roku bujalam sie z pozamaciczna z 1,5 miesiaca, beta po podaniu metotreksatu baaaardzo wolno spadala, straszna meczarnia.

Raczej rodzinny ma ograniczone badania do zlecenia, ale mógł wydusić słowo na ten temat... na płatne mogę pójść sama na cokolwiek chcę, bez proszenia o skierowanie :)

😢2021 rok 6 tydzień
    🌈 29/1 hbd, 1630 g 🩵
    preg.png
  • Pomarańcza Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2022, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka, ja trzymam nieustannie kciuki, kiedy dokładnie masz wizytę?

Ja jestem po wizycie, bije serduszko dalej, pięknie urósł tak jak powinien, ale nie słuchaliśmy serduszka na moje życzenie (po poronieniu naczytałam się że lepiej za często nie słuchać przed 10tc), ale widać było jak bije. Zdjęcia nie mam, ale ulga że jest dobrze, chociaż wiadomo że pełnego luzu to póki co nie poczuje. Ale wierzę że będzie dobrze 🥰

Babulka, Blondyna.B, Malinkaaa, Karoola, Tony lubią tę wiadomość

Luźne starania od 12.2019
    Metformina ,Letrox, pueria uno, i 🐧
    Grudzień '21 10+5tc/8tc Gosia 💔

25.05.22 ⏸️ 271mlU/ml 13dpo, 666mlU/ml 15dpo
    age.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2022, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudownie Pomarancza ❤
    Tak masz rację, nie powinno się wcześnie włączać dopplera.

Wizytę mam w środę. Najchętniej bym wcale na nią nie szła, nie umiem się do tego przygotować.

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2022, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tym cyklu przynajmniej z grubsza chcę wiedzieć co się dzieje bo cykle mam rozjechane na maksa, dlatego będę prowadzić wykres.
    Mam nadzieję że zioła pomogą jak nie to pewnie wizyta u gina, chociaż szczerze powiem że zawsze miałam takie cykle i zaszłam w ciążę trzy razy, raz się nie udało ale chyba nie są one jakąś przeszkodą

Dawniej Biedrona89

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

‹‹ 398 399 400 401 402 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ