X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Poronienie 2021, a ponowne starania
Odpowiedz

Poronienie 2021, a ponowne starania

Oceń ten wątek:
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2022, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie obrażam nikogo bo wiem że sporo osób się odnajduję i jest im dobrze w tych grupach i szanuję to ale dla mnie miesięczne wątki ciążowe są jak miesięczne wątki na testowaniu. Za dużo wzajemnego nakręcania. W ciąży z Frankiem byłam na takim wątku i po prostu zaczął mnie męczyć dyskusje czy można iść do fryzjera na farbę albo czy body z hm jest lepsze niż to że smyka po prostu nie były dla mnie :)
    Ps kupiłam kurtkę na zimę nie myślał o potencjalnej ciąży po prostu mi się spodobała i promo była bardziej niż spoko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2022, 11:23

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • Anka94 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2022, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może to była jednorazowa sytuacja ,tak jak dziewczyny piszą ,że w nocy siła rzeczy działa siła grawitacji,nie ruszasz się to tak nie leci i mogło się nazbierać . Chyba że to była jaka ogromną ilość ,obserwuj się może dzisiaj jak to wygląda ,jeśli się powtórzy to ja pojechałabym na IP chyba ,żeby sprawdzili. Może uda Ci się odwołać ten wyjazd ,wiem że praca obowiązki etc, zabieg może bardzo prosty ale wydaje mi się że kilka dni powinnaś odpocząć

ONA jeszcze 27l ,ON 30lat
    Listopad 2021 - ciąża biochem 🤔
    Kwiecień 2022 -poronienie 9tydz/12tydz😭😇
    Walczymy o spełnienie jedynego marzenia- CHCEMY BYĆ RODZICAMI 👶👪
  • Anka94 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2022, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każdy organizm jest inny ,ja miałam sporo krwi ale jeszcze w szpitalu. Później to jak na miesiączkę kilka dni , nawet mniej obficie.

ONA jeszcze 27l ,ON 30lat
    Listopad 2021 - ciąża biochem 🤔
    Kwiecień 2022 -poronienie 9tydz/12tydz😭😇
    Walczymy o spełnienie jedynego marzenia- CHCEMY BYĆ RODZICAMI 👶👪
  • Karoola Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2022, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie pytam, bo mam podobne zdanie jak wy. To jest w sumie ciekawe, bo z Wami mi dobrze. A w ogóle nie czuje tych grup miesięcznych. A przynajmniej na wczesnym etapie, później może może...
    Myślę, że ciążę po poronieniu są całkiem inne, nie da się tak beztrosko wejść w gadanie o dupie Marynie.

Anka94, Ani0nka, Malinkaaa, Tony lubią tę wiadomość

Córka w 2013 r
    Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
    Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
    Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
    Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈

Kir-AA
    Accofil, heparyna, acard,
  • Susannah Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2022, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna.B wrote:
    U nas tak z chłopakiem - imion pełno mi by się podobało a z dziewczynką nie możemy dojść do porozumienia. Mamy 3 typy ale nie mogliśmy wybrać wczoraj tego jednego - chyba musi przyjść taki jakiś bodziec co nam pokaże że to TO 😅

Możesz dać jakieś inspiracje dla chłopca? Bo nie mam kompletnie natchnienia ani pomysłu poza Kubą.

Diagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).

I procedura: 1 zarodek 4CC, beta 0.

II procedura:
    I transfer 4aa: poronienie zatrzymane
    II transfer 4aa: jesteśmy razem! 👨‍👩‍👦
    III transfer 4aa: 7dpt: 101, 9dpt: 282

Czeka na nas ❄
  • Karoola Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2022, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susannah wrote:
    Możesz dać jakieś inspiracje dla chłopca? Bo nie mam kompletnie natchnienia ani pomysłu poza Kubą.
    A nie znam żadnego grzecznego Kubusia 😂 ew. Z problemami 🙈
    Jeju przez pracę z dziećmi tyle imion mi odpada 😂

Córka w 2013 r
    Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
    Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
    Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
    Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈

Kir-AA
    Accofil, heparyna, acard,
  • Susannah Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2022, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoola wrote:
    A nie znam żadnego grzecznego Kubusia 😂 ew. Z problemami 🙈
    Jeju przez pracę z dziećmi tyle imion mi odpada 😂

To które są grzeczne? Przyda się taka wiedza zanim zacznę się kłócić z mężem o wybór imienia :D

Diagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).

I procedura: 1 zarodek 4CC, beta 0.

II procedura:
    I transfer 4aa: poronienie zatrzymane
    II transfer 4aa: jesteśmy razem! 👨‍👩‍👦
    III transfer 4aa: 7dpt: 101, 9dpt: 282

Czeka na nas ❄
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2022, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susannah wrote:
    Mi najbardziej się podobały poza Maksymilianem (synka tak nazwaliśmy) - Miłosz, Marcel, Kamil. Kuba może być Kubą a i Jakubem. Warto kilka wybrać Ty i partner i usuwać z listy jakieś po kolei i głośno czytać z nazwiskiem - to dużo może zmienić :)

Susannah, Karoola lubią tę wiadomość

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2022, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem na grupie takiej dużej na FB (2 tys. osób) i pełno postów mnie wkurza... Staram się omijać takie typu jaki wózek kupić w 6tc
    Mamy też malutką grupę z fioletowej strony przeszłyśmy na FB i się mocno zżyłyśmy :)

Ani0nka lubi tę wiadomość

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

age.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2022, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna.B wrote:
    Ja jestem na grupie takiej dużej na FB (2 tys. osób) i pełno postów mnie wkurza... Staram się omijać takie typu jaki wózek kupić w 6tc
    Mamy też malutką grupę z fioletowej strony przeszłyśmy na FB i się mocno zżyłyśmy :)
    To tak samo byłam właśnie z córką, nadal można o coś tam podpytać bo dzieci na tym samym etapie. A jak były malutkie to w ogóle człowiek czuje wsparcie i że o niczym nie zapomniał 🙂 Ale ja dołączyłam dopiero po prenatalnych.

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • cslza Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2022, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuję za Wasze odpowiedzi. Niestety nocna podpaska nie dała rady, więc się poważnie wystraszyłam, a mnie na prawdę ciężko zaskoczyć ilością krwi. Teraz jest w miarę ok, ale i tak dzwonię na izbę, może jednak będę musiała wrócić.

Tony, Anka94 lubią tę wiadomość

31.01.2018 Synek 👦 40+3
    7tc [*] 04.2022
    25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6
  • Malinkaaa Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2022, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony wrote:
    Cslza, ale to było takie jednorazowe chlusniecie rano i później już skąpe krwawienie? Jeśli tak, to myślę że w porządku, po prostu się zebrało przez noc tak jak pisze Blondyna. Jeśli po za tym jest obfite krwawienie to ja bym pojechała sprawdzić co się dzieje i ewentualnie zrobić morfologię. Jak masz możliwość zmierz sobie ciśnienie, czy za bardzo nie spada i pij jak najwięcej.

Cslza też tak sądzę. Po nocy moglo zebrać się tego więcej. Po łyżeczkowaniu najgorzej czułam się kolejnego dnia po zabiegu, sporo krwi, ból brzucha, ale to minęło. Odpoczywaj, leż, weź wolne w pracy. Jeśli nie minie to jedz na SOR. Jesteś z kimś w domu?

cslza lubi tę wiadomość

Starania od kwietnia 2020
    👩‍❤️‍👨 Ona 32 lata, on 34 lata

😢2021 rok 6 tydzień
    😢2022 rok 9 tydzień (krwiak, wywołanie farmakologiczne, łyżeczkowanie)
    😞 2022 rok 7 tydzień, ciąża pozamaciczna, leczenie metotreksatem
    🤞⏸️ nowa nadzieja 5 tydzień ciąży beta 4900 mUI/ml 🌈
    🌈 7/1 hbd, jest ❤️!!! CRL 8,8 mm, FHR 142/min.
    🌈 13/1 hbd, 7,44 cm ryzyka niskie ❤️
    🌈 17/1 hbd, wszystko dobrze, wstydzioch 🩷🩵
    🌈 21/1 hbd, połówkowe w porządku, 370 gramów chłopca 🩵
    🌈 29/1 hbd, 1630 g 🩵
    🌈 37/2 hbd, 2900 g - do kontroli przyrostu po tygodniu
    preg.png
  • Tony Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2022, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem na grupie miesięcznej bo jednak to moje pierwsze dziecko i co nieco się dowiaduję o rzeczach, z których nie zdawałam sobie sprawy. Ale też co jakiś czas muszę od tego odpocząć, bo kupowanie ciuszków i wyprawki w pierwszym trymestrze to dla mnie trochę przesada :)

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2022, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka czekamy czekamy! Jesteśmy pod gabinetem całym sercem z Tobą!

Malinkaaa, cslza, Babulka lubią tę wiadomość

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2022, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony wrote:
    Ja jestem na grupie miesięcznej bo jednak to moje pierwsze dziecko i co nieco się dowiaduję o rzeczach, z których nie zdawałam sobie sprawy. Ale też co jakiś czas muszę od tego odpocząć, bo kupowanie ciuszków i wyprawki w pierwszym trymestrze to dla mnie trochę przesada :)

U mnie temat wyprawki nie istniał do USG połówkowego wtedy zaczęłam kupować stopniowo żeby też nie wydać tyle kasy na raz bo wiadomo. Pamiętam że wózek kupiliśmy jakoś w 9 miesiącu bo sobie pomysłam że w razie w mąż to ogarnie jak będę w szpitalu ;)

Karoola, Tony lubią tę wiadomość

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • cslza Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2022, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinkaaa wrote:
    Cslza też tak sądzę. Po nocy moglo zebrać się tego więcej. Po łyżeczkowaniu najgorzej czułam się kolejnego dnia po zabiegu, sporo krwi, ból brzucha, ale to minęło. Odpoczywaj, leż, weź wolne w pracy. Jeśli nie minie to jedz na SOR. Jesteś z kimś w domu?

Tak, jestem z mężem. Dodzwoniłam się do szpitala, podobno mam się nie martwić, bo mogło się po nocy zebrać. Mam takie szczęście, że większość czasu pracuję zdalnie, a w czwartek muszę jechać niestety :/ na szczęście jadę po południu, autem, będę robić przerwy w trasie i następnego dnia to max 2h w pracy i później powrót. Ale najpierw mam zakończenie roku mojego przedszkolaka :)

I ja wiem, że zdrowie najważniejsze, w końcu pracuję z lekarzami 😅 ale w związku z tym też mam poczucie bezpieczeństwa nawet jak jestem w podróży służbowej, bo jeśli cokolwiek zacznie się dziać to mi po prostu ma kto pomóc, lekarz jest od razu na miejscu ;)

31.01.2018 Synek 👦 40+3
    7tc [*] 04.2022
    25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6
  • Malinkaaa Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2022, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cslza wrote:
    Tak, jestem z mężem. Dodzwoniłam się do szpitala, podobno mam się nie martwić, bo mogło się po nocy zebrać. Mam takie szczęście, że większość czasu pracuję zdalnie, a w czwartek muszę jechać niestety :/ na szczęście jadę po południu, autem, będę robić przerwy w trasie i następnego dnia to max 2h w pracy i później powrót. Ale najpierw mam zakończenie roku mojego przedszkolaka :)

I ja wiem, że zdrowie najważniejsze, w końcu pracuję z lekarzami 😅 ale w związku z tym też mam poczucie bezpieczeństwa nawet jak jestem w podróży służbowej, bo jeśli cokolwiek zacznie się dziać to mi po prostu ma kto pomóc, lekarz jest od razu na miejscu ;)

W takim razie dobrze :) będziesz pod opieką

😢2021 rok 6 tydzień
    🌈 29/1 hbd, 1630 g 🩵
    preg.png
  • Malinkaaa Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2022, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony wrote:

Nie dane mi było być jeszcze na takim wątku, ale domyślam się, że te dziewczyny poruszają tematy, które dla nas mogą być nieistotne. Ale to ich prawo i ich szczęście, że są tak beztroskie 😉

Tony lubi tę wiadomość

😢2021 rok 6 tydzień
    🌈 29/1 hbd, 1630 g 🩵
    preg.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2022, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest zarodek i serduszko 💗😍
    Dziękuję Wam za wsparcie, to naprawdę dużo daje ❤

dafney, Malinkaaa, Nati94, cslza, Jednorożec89, Karoola, JustaSzcz, Anka94, Susannah, Pomarańcza, Ani0nka, Susanne, Akataa, Tony, jo_ana, Pinkiii, Megi_85 lubią tę wiadomość

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2022, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    Jest zarodek i serduszko 💗😍
    Dziękuję Wam za wsparcie, to naprawdę dużo daje ❤
    Wiedziałam, że tak będzie <3

Babulka lubi tę wiadomość

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

age.png
‹‹ 414 415 416 417 418 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ