Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też zaraziłam się do owulaków. Mam monitorek clearblue i on pokazuje mi owulację której nie ma i nie wychwytuje jak jest
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2022, 12:57
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Co do częstotliwości stosunków kiedyś czytałam, że różnie może się to sprawdzać u każdego, bo plemniki trochę inaczej dojrzewają plus zależy to od jakości śluzu u kobiety. Raczej nie ma uniwersalnej metody najlepszej dla każdego. Najlepiej, żeby ten seks był w okolicy owulacji plus przy długotrwających staraniach aby się nie zmuszać. Bo w końcu każdemu taki seks zbrzydnie. Więc rada, aby robić to wtedy, kiedy ma się ochotę jest moim zdaniem najlepsza. Chociaż u nas w okolicy owulacji bywało codziennie lub co dwa dni. A zaszłam też w sytuacji, kiedy seks był rzadziej.Starania od kwietnia 2020
👩❤️👨 Ona 32 lata, on 34 lata
😢2021 rok 6 tydzień
😢2022 rok 9 tydzień (krwiak, wywołanie farmakologiczne, łyżeczkowanie)
😞 2022 rok 7 tydzień, ciąża pozamaciczna, leczenie metotreksatem
🤞⏸️ nowa nadzieja 5 tydzień ciąży beta 4900 mUI/ml 🌈
🌈 7/1 hbd, jest ❤️!!! CRL 8,8 mm, FHR 142/min.
🌈 13/1 hbd, 7,44 cm ryzyka niskie ❤️
🌈 17/1 hbd, wszystko dobrze, wstydzioch 🩷🩵
🌈 21/1 hbd, połówkowe w porządku, 370 gramów chłopca 🩵
🌈 29/1 hbd, 1630 g 🩵
🌈 37/2 hbd, 2900 g - do kontroli przyrostu po tygodniu
-
Też jestem tego zdania że lepsze są monitoringi u mnie to trochę inaczej wygląda bo jednak przy stymulacji muszę częściej jechać w 3-5 dnia cyklu czy nie ma torbieli I można podać leki na stymulacje, później 13 dnia cyklu podglądnąć czy urosły pęcherzyki i ile oraz od ich wielkości jest uzależnione kiedy robimy zastrzyk I później 17 dzień cyklu czy popękały. Więc to też zależy czy ma się swoją owulację czy wywoływaną lekami. A na lekach boli dużo bardziej. No ale są za to szansę na ciążę trojaczą jak w moim przypadku 🤣🤣 nadal nie wiem jak ja ogarnę taką brygadę jakby się udało i by była trójka 🤭🤭Starania od 2021
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️35 L
AMH- 3.33, 3.77, 4.34
Kir Bx,NK 15,7%
witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
Cross-match 33.2%❌️60.5%❌️immunosupresja (equoral i encorton)❌️
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
🔥-20kg
👨36 L
bad nasienia ✅️morfo 3%
Kariotyp-✅️
trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️
8 IUI ❌️
Zmiana lekarza 11.2024
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️ -
Ja też uważam, że najlepiej wtedy jak jest ochota.
Patisonek z całego serca życzę Ci ciąży za 2 tygodnie, może i bliźniaczej ale trojaczkow to nie. To są zawsze powiklane ciąże i zagrożenie dla mamy i dzieci. Lepiej to rozłożyć na części 😅 Moja koleżanka ma trojaczki i ta ciąża się udała, co nie zmienia faktu, że to były wcześniaki, musiała je rehabilitowac, leczyć im oczka itd.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Ja zrobiłam ponownie test- jak zwykle nie wytrzymałam i biel. No nic. Może za czwartym razem się uda… z Alkiem za drugim, z Nikosiem za pierwszym. A teraz…? 😖
-
Melduję, że wszystko ok i dziękuję za wszystkie kciuki! Maluszek ma 3,07, wg usg wychodzi 10w0d, czyli dzień więcej niż wg owu i ostatniego usg. Pierwszy raz miałam okazję widzieć ruchy i usłyszeć bicie serduszka, piękne doświadczenie. Gin testował nowy sprzęt na mnie, więc się mogłam dość długo napatrzeć. 😍
Za 2,5 tyg prenatalne, a za 4 kolejna wizyta u mojego gina.Karoola, Malinkaaa, Blondyna.B, Patisonek 25, Ani0nka, dafney, Megi_85, Susannah, cslza, Nati94, Tony lubią tę wiadomość
-
Ani0nka wrote:Ja zrobiłam ponownie test- jak zwykle nie wytrzymałam i biel. No nic. Może za czwartym razem się uda… z Alkiem za drugim, z Nikosiem za pierwszym. A teraz…? 😖
A ja za to jestem fanką testów owulacyjnych +plus temp zawsze mi się sprawdza.. Ale ciekawe co lekarz powie skoro muszę zacząć brać zastrzyki 2 po owu. Czy zaufa moim metodomCórka w 2013 r
Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard, -
Babulka wrote:Ja też uważam, że najlepiej wtedy jak jest ochota.
Patisonek z całego serca życzę Ci ciąży za 2 tygodnie, może i bliźniaczej ale trojaczkow to nie. To są zawsze powiklane ciąże i zagrożenie dla mamy i dzieci. Lepiej to rozłożyć na części 😅 Moja koleżanka ma trojaczki i ta ciąża się udała, co nie zmienia faktu, że to były wcześniaki, musiała je rehabilitowac, leczyć im oczka itd.
Nie dziękuję, żeby nie zapeszyć. Według wczorajszej wizyty to mam 2 pecherzyki tej samej wielkości 20 mm więc są większe szanse na bliźniaki ten jeden jest trochę mały wczoraj miał 16 mm. Nie chciała bym trojaczków. Wiele bym dala żeby chociaż było z tego jedno. Byle zdrowe i ciąża nie poroniona.
Świetnie że ciąża koleżance się udało co nie zmienia faktu że nerwy jednak były.Starania od 2021
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️35 L
AMH- 3.33, 3.77, 4.34
Kir Bx,NK 15,7%
witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
🔥-20kg
👨36 L
bad nasienia ✅️morfo 3%
Kariotyp-✅️
8 IUI ❌️
Zmiana lekarza 11.2024
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️ -
Akataa wrote:Melduję, że wszystko ok i dziękuję za wszystkie kciuki! Maluszek ma 3,07, wg usg wychodzi 10w0d, czyli dzień więcej niż wg owu i ostatniego usg. Pierwszy raz miałam okazję widzieć ruchy i usłyszeć bicie serduszka, piękne doświadczenie. Gin testował nowy sprzęt na mnie, więc się mogłam dość długo napatrzeć. 😍
Za 2,5 tyg prenatalne, a za 4 kolejna wizyta u mojego gina.
Cudowne wieści. Aż się miło czyta.Akataa lubi tę wiadomość
Starania od 2021
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️35 L
AMH- 3.33, 3.77, 4.34
Kir Bx,NK 15,7%
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
🔥-20kg
👨36 L
bad nasienia ✅️morfo 3%
Kariotyp-✅️
8 IUI ❌️
Zmiana lekarza 11.2024
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️ -
Ani0nka wrote:Ja zrobiłam ponownie test- jak zwykle nie wytrzymałam i biel. No nic. Może za czwartym razem się uda… z Alkiem za drugim, z Nikosiem za pierwszym. A teraz…? 😖
Ile dni po owulacji Ty jesteś?Starania od 2021
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️35 L
AMH- 3.33, 3.77, 4.34
Kir Bx,NK 15,7%
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
🔥-20kg
👨36 L
bad nasienia ✅️morfo 3%
Kariotyp-✅️
8 IUI ❌️
Zmiana lekarza 11.2024
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️ -
10 ale serio nic z tego. Zawsze już były widoczne kreseczki. A teraz nic. Ale może sierpień może
-
Jak 10 dni to masz jeszcze szanse, może później się zagnieździ. Czasem się tak zdarza. Nie ma reguły na to.Starania od 2021
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️35 L
AMH- 3.33, 3.77, 4.34
Kir Bx,NK 15,7%
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
🔥-20kg
👨36 L
bad nasienia ✅️morfo 3%
Kariotyp-✅️
8 IUI ❌️
Zmiana lekarza 11.2024
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️ -
Ja polecam seks tak czesto jak tylko można, bo potem można mieć taki zonk jak ja, że jest zakaz seksu, prawdopodobnie już do końca ciąży, chyba że łożysko się zachowywać jak powinno...Diagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).
I procedura: 1 zarodek 4CC, beta 0.
II procedura:
I transfer 4aa: poronienie zatrzymane
II transfer 4aa: jesteśmy razem! 👨👩👦
III transfer 4aa: 7dpt: 101, 9dpt: 282
Czeka na nas ❄ -
Babulka wrote:A co Ci się dzieje z łożyskiem?
Jest bardzo nisko, z przodu i zasłania całą szyjkę. Co oznacza na dzisiaj nadal CC i nadal brak seksu, bo takie łożysko ma bardzo dużą tendencję do odklejania się i trzeba unikać wysiłku, noszenia, seksu itp.Diagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).
I procedura: 1 zarodek 4CC, beta 0.
II procedura:
I transfer 4aa: poronienie zatrzymane
II transfer 4aa: jesteśmy razem! 👨👩👦
III transfer 4aa: 7dpt: 101, 9dpt: 282
Czeka na nas ❄