X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Poronienie 2021, a ponowne starania
Odpowiedz

Poronienie 2021, a ponowne starania

Oceń ten wątek:
  • dafney Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2022, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    Nie ma prawa Ci odmówić leczenia bez względu na to czy jesteś świętą z kanonu czy byś siedziała w więzieniu za niewiadomo co.
    W ogóle klauzula sumienia to dla mnie jakieś nieporozumienie, każdy ma swoje sumienie, gorzej jak się z zawałem trafi na kogoś kto nie uznaje leczenia zawałów.
    A Ty masz w kartotece tam wpisaną terminacje? Bo jak nie to nie musisz nikomu mówić.
    Mozesz wieczorem zadzwonic na nocną opiekę i oni powinni wystawić erecepte też, ostatnio w szpitalu widziałam takie ulotki, ale to w Gdańsku. A w której części Polski teraz jesteś?

Mam wpisaną całą historię, bo po pierwsze uważam, że to istotne z medycznego punktu widzenia, a po drugie absolutnie nie mam z tym problemu, żeby mówić prawdę co mnie spotkało. Nigdy jeszcze nie trafiłam na lekarza, który z tego powodu potraktował mnie nieodpowiednio i szczerze pierwszy raz spotykam się z taką informacją o tej klauzuli sumienia. I tak sobie myślę, że skoro już przy umawianiu wizyty to wyskakuje, to pewnie mieli z tym jakieś przeboje i ostrzegają pacjentki wcześniej.
    Jestem teraz na Podlasiu. Zadzwonię na nocną opiekę i dopytam, czy tutaj też mogą mi tą ereceptę wystawić.

26.08.2022 I prenatalne, Nifty - zdrowy synek 💙
    23.06.2022 pozytywny test!

2008 córka 💜

age.png
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2022, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dafney wrote:
    Mam wpisaną całą historię, bo po pierwsze uważam, że to istotne z medycznego punktu widzenia, a po drugie absolutnie nie mam z tym problemu, żeby mówić prawdę co mnie spotkało. Nigdy jeszcze nie trafiłam na lekarza, który z tego powodu potraktował mnie nieodpowiednio i szczerze pierwszy raz spotykam się z taką informacją o tej klauzuli sumienia. I tak sobie myślę, że skoro już przy umawianiu wizyty to wyskakuje, to pewnie mieli z tym jakieś przeboje i ostrzegają pacjentki wcześniej.
    Jestem teraz na Podlasiu. Zadzwonię na nocną opiekę i dopytam, czy tutaj też mogą mi tą ereceptę wystawić.
    Zadzwoń ale jakby Ci nie wystawił tej recepty to to jest jakiś wyjątkowy oszołom nie lekarz bo co ma piernik do wiatraka?

Megi_85, dafney lubią tę wiadomość

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2022, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No na Podlasiu to z tym jest dramat. Wysłałabym Ci listek ale przez całą Polskę to to nie dojdzie na jutro ani pewnie na pojutrze.
    Podejrzewam, że zapisek o klauzuli dotyczy np antykoncepcji, albo tabletek po (chociaż one nie wiem czy są w ogóle jeszcze legalne). On nie ma prawa Ci odmówić leczenia ze względu na terminację.

W ogóle nie wiem po co taki człowiek jest lekarzem ale to już wszystkie wiemy, że w tym zawodzie partaczy nie brakuje.
    W ostateczności kiedyś mi się udało w górach dostać leki (wprawdzie wtedy na astme) bo farmaceutka wypisala recepte na siebie w aptece. Bo pojechalam w gory i leków zapomniałam.🙈 Może z luteina tez sie uda, w koncu to zwykly progesteron, tylko wtedy lepiej isc do malej apteki gdzie będzie szefowa niz do sieciowki.

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • dafney Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2022, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    No na Podlasiu to z tym jest dramat. Wysłałabym Ci listek ale przez całą Polskę to to nie dojdzie na jutro ani pewnie na pojutrze.
    Podejrzewam, że zapisek o klauzuli dotyczy np antykoncepcji, albo tabletek po (chociaż one nie wiem czy są w ogóle jeszcze legalne). On nie ma prawa Ci odmówić leczenia ze względu na terminację.

W ogóle nie wiem po co taki człowiek jest lekarzem ale to już wszystkie wiemy, że w tym zawodzie partaczy nie brakuje.
    W ostateczności kiedyś mi się udało w górach dostać leki (wprawdzie wtedy na astme) bo farmaceutka wypisala recepte na siebie w aptece. Bo pojechalam w gory i leków zapomniałam.🙈 Może z luteina tez sie uda, w koncu to zwykly progesteron, tylko wtedy lepiej isc do malej apteki gdzie będzie szefowa niz do sieciowki.

Niby mogłabym poprosić kogoś znajomego, żeby poszukał kontaktów, ale nie chcę się przyznawać do ciąży, która nie wiadomo czy jest ciążą póki co. Będę próbować z nocną opieką i z doktorkiem z Medicovera.
    I dziękuję za chęć pomocy, ale rzeczywiście mała szansa, że przesyłka dotrze przed moim powrotem. W ostateczności po prostu 2 dni nie wezmę luteiny. Może nic się nie stanie.

2008 córka 💜

age.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2022, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym nie ryzykowala na tym etapie, zawsze możesz na jakakolwiek izbe przyjec podjechac, tylko to wiadomo, co najmniej 2-3 h wyciete z zyciorysu. Jeszcze mozna prywatnie jakakolwiek teleporade na znanym lekarzu poszukać. Mysle ze jak juz trafisz do jakiegokolwiek lekarza to nie będzie mial problemu wypisac.

dafney lubi tę wiadomość

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Susannah Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2022, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można jeszcze skorzystać z erecepta czy jakoś tak się ten portal nazywa. Wystawienie recepty chyba 80 zł kosztuje.

dafney lubi tę wiadomość

Diagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).

I procedura: 1 zarodek 4CC, beta 0.

II procedura:
    I transfer 4aa: poronienie zatrzymane
    II transfer 4aa: jesteśmy razem! 👨‍👩‍👦
    III transfer 4aa: 7dpt: 101, 9dpt: 282

Czeka na nas ❄
  • Malinkaaa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2022, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dafney wrote:

Dafney dostałaś receptę?

Starania od kwietnia 2020
    👩‍❤️‍👨 Ona 32 lata, on 34 lata

😢2021 rok 6 tydzień
    😢2022 rok 9 tydzień (krwiak, wywołanie farmakologiczne, łyżeczkowanie)
    😞 2022 rok 7 tydzień, ciąża pozamaciczna, leczenie metotreksatem
    🤞⏸️ nowa nadzieja 5 tydzień ciąży beta 4900 mUI/ml 🌈
    🌈 7/1 hbd, jest ❤️!!! CRL 8,8 mm, FHR 142/min.
    🌈 13/1 hbd, 7,44 cm ryzyka niskie ❤️
    🌈 17/1 hbd, wszystko dobrze, wstydzioch 🩷🩵
    🌈 21/1 hbd, połówkowe w porządku, 370 gramów chłopca 🩵
    🌈 29/1 hbd, 1630 g 🩵
    🌈 37/2 hbd, 2900 g - do kontroli przyrostu po tygodniu
    preg.png
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2022, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie niestety nici, już brązowy śluz mam wiec okres za rogiem. Wracam do suplementacji sprzed ciąży z Alkiem i Nikodemem. Bo może nowe suple mi nie służą.
    Oby się udało teraz bo akurat wyjazd mamy w czasie kolejnego okresu 🫣
    Chociaż ostatnio maz tak mnie zdenerwował ze nie mam ochoty na niego patrzeć i może faktycznie poczekam te trzy miesiące do zdjęcia aparatu. Tak by było najrozsądniej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2022, 07:58

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • dafney Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2022, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinkaaa wrote:
    Dafney dostałaś receptę?

Teleporada dopiero o 11 z sumiennym doktorkiem 😉

A jutro wieczorem mam wizytę u swojej ginekolog. Wóz, albo przewóz. Oby było ❤ Proszę Was o kciuki...

Ani0nka, Malinkaaa lubią tę wiadomość

2008 córka 💜

age.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2022, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dafney trzymam mocno kciuki i czekam na wieści ✊✊✊

Ja się obudziłam z mega katarem. Nie wiem jak to możliwe no ręce opadają, siedzę w osobnym mieszkaniu od wtorku. Przeznaczenia jednak nie oszukasz. Jeszcze liczę, że to alergia bo w tym roku jakoś jeszcze się nie odezwała. 😖

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Ani0nka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2022, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dafney kciuki!!! 💋

Megi_85 lubi tę wiadomość

Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

• Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2022, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    Ja się obudziłam z mega katarem. Nie wiem jak to możliwe no ręce opadają, siedzę w osobnym mieszkaniu od wtorku. Przeznaczenia jednak nie oszukasz. Jeszcze liczę, że to alergia bo w tym roku jakoś jeszcze się nie odezwała. 😖
    Znam to... Gdybym nie wiedziała że mam alergię to bym myślała, że mam ciągle przeziębienie.
    Tragedia 😑 w miarę mi pomagają krople Prenalen ma katar

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2022, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dzięki Blondyna oglądałam to dzisiaj i się zastanawiałam czy coś da :)

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2022, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oblowiłam się na wyprzedaży w smyku. Młody idzie do przedszkola i pasuje żeby miał ładne ubranka a za 300 złotych kupiłam ich całą masę.
    Anionka jakie będziesz brać suple?

Babulka, Ani0nka lubią tę wiadomość

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • Pinkiii Ekspertka

Wysłany: 14 lipca 2022, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Piszę tutaj bo zawsze miałam od was pomoc😉 jestem w 15 tyg 5 dniu i mam różowawe lekkie uplawy. Byłam u lekarza zostałam sprawdzona dokladnie( mój lekarz wie że po 2 stratach dmuchamy na zimne 😉). Biorę od dłuższego czasu luteinę dopochwowo, dupka, acard, clexane. Na oględzinach wyszło wszystko ok i dostałam zwiększona dawkę dupka. Było 2 dni spokoju i dziś znowu plamienie. Miałyście kiedyś tak?

• dafney Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2022, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinkiii wrote:
    Cześć dziewczyny. Piszę tutaj bo zawsze miałam od was pomoc😉 jestem w 15 tyg 5 dniu i mam różowawe lekkie uplawy. Byłam u lekarza zostałam sprawdzona dokladnie( mój lekarz wie że po 2 stratach dmuchamy na zimne 😉). Biorę od dłuższego czasu luteinę dopochwowo, dupka, acard, clexane. Na oględzinach wyszło wszystko ok i dostałam zwiększona dawkę dupka. Było 2 dni spokoju i dziś znowu plamienie. Miałyście kiedyś tak?

Może podrażniasz podczas aplikacji luteiny? Przy rozrzedzonej krwi acardem i heparyną łatwiej o urazy.

P.S. dostałam receptę bez problemu 😊

Babulka, Susannah, Pinkiii, Malinkaaa lubią tę wiadomość

2008 córka 💜

age.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2022, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinkiii wrote:
    Mogło być po stosunku lub od luteiny, może zapytaj czy nie lepiej zmienić na utrogestan. Miałam raz lekkie plamienie w 2 trymestrze ciąży i nic się nie stało ale to wymaga obserwacji :)

Pinkiii lubi tę wiadomość

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Ani0nka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2022, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pregna start i omegamed dha
    Wcześniej prenatal uno ale pregna ma więcej wit b12 :)

Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

• JustaSzcz Ekspertka

Wysłany: 14 lipca 2022, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny przyznam, że mam stres od wczoraj. USG 1 trymestru wyszło ok, nifty ok ryzyk praktycznie nie ma. Jednak wczoraj po odwiedzeniu toalety na papierze zauważyłam, że w normalnym śluzie w pewnym miejscu jest zabarwiony na brązowo tak jak wtedy gdy dowiedziałam się, że dzidzia nie żyje od 2 tygodni. Co prawda wtedy był 10tydzien (w około 8 tyg doszło do obumarcia), a tutaj w poniedziałek byłam na USG i wszystko było ok, nawet wyszło, że chłopak jest o jeden dzień większy niż by to wynikało z daty miesiączki. Boję się umówić do ginekologa by znów nie usłyszeć "przykro mi Pani Justyno serduszko nie bije" 😥
    Dodam, że to był tylko ten raz. Nie mam poza tym plamien, krwawień ani nic z tych rzeczy. W poniedzialek miałam badanie wziernikiem i USG dopochwowe ale nie wiem czy w środę bym miała dopiero taki śluz na papierze ech, głowa mi pęknie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2022, 13:03

11.2021 💔 ciąża biochemiczna
    03.2022 💔 poronienie zatrzymane 8td
    15.01.2023 urodziłam synka 🌈💙

MTHFR_1298A>C homo
    PAI-1 4G hetero
    Niedoczynność tarczycy
  • Susannah Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2022, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustaSzcz wrote:
    Kurcze dziewczyny przyznam, że mam stres od wczoraj. USG 1 trymestru wyszło ok, nifty ok ryzyk praktycznie nie ma. Jednak wczoraj po odwiedzeniu toalety na papierze zauważyłam, że w normalnym śluzie w pewnym miejscu jest zabarwiony na brązowo tak jak wtedy gdy dowiedziałam się, że dzidzia nie żyje od 2 tygodni. Co prawda wtedy był 10tydzien (w około 8 tyg doszło do obumarcia), a tutaj w poniedziałek byłam na USG i wszystko było ok, nawet wyszło, że chłopak jest o jeden dzień większy niż by to wynikało z daty miesiączki. Boję się umówić do ginekologa by znów nie usłyszeć "przykro mi Pani Justyno serduszko nie bije" 😥
    Dodam, że to był tylko ten raz. Nie mam poza tym plamien, krwawień ani nic z tych rzeczy. W poniedzialek miałam badanie wziernikiem i USG dopochwowe ale nie wiem czy w środę bym miała dopiero taki śluz na papierze ech, głowa mi pęknie.

Tak szczerze to nie da się na podstawie objawów z reguły stwierdzić na tym etapie ciąży czy serce bije. Plamienia itp. są normalne w ciąży i mogą być na przykład od współżycia, pękniętego naczynka itp. I to nie jest tak, że plamienie = strata ciąży. Tak samo to nie jest tak, że ustąpienie wymiotów, bólu piersi czy czegokolwiek = strata ciąży. Brak objawów może świadczyć o zdrowej ciąży, a i w trakcie jak jest coś nie tak to objawy mogą być. Ja krwawiłam i plamiłam zarówno w pierwszej jak i drugiej ciąży. Pierwszą straciłam, z drugą na razie jest ok. Nie ma reguły na to.

Diagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).

I procedura: 1 zarodek 4CC, beta 0.

II procedura:
    I transfer 4aa: poronienie zatrzymane
    II transfer 4aa: jesteśmy razem! 👨‍👩‍👦
    III transfer 4aa: 7dpt: 101, 9dpt: 282

Czeka na nas ❄
‹‹ 438 439 440 441 442 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ