Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Anka94 wrote:Na monitoringu nie byłam , robiłam testy od 14do 22dc ale pozytywnego nie wylapalam ,później już nie robiłam bo mi się skończyły i olalam temat
Jeśli dzisiaj jest 41dc to jak myślicie ile jeszcze odczekać zanim zapiszę się na wizytę. Niestety mój ginekolog nie jest skory do tego żeby przepisywać coś na pałę,więc raczej nie dostanę żadnych leków na wywołanie bez wizyty
Ja bym już działała, zwłaszcza jeśli przed poronieniem miałaś cykle poniżej 30dni. A jak szyjka? Badasz? Jak jest twarda to jeszcze nie na okres, jak miękka i zlewa się ze ściankami pochwy to 2-3dni i będzie @.31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
Tylko u mnie to z reguły są nieregularne,może z 2przed poronieniem były ok ,wydaje mi się ,że właśnie dzięki inoytolowi .ale teraz to jeszcze bardziej frustruje bo możemy znowu starać się o ciążę ,a przy takich cyklach to raczej nie ma sensuONA jeszcze 27l ,ON 30lat
Listopad 2021 - ciąża biochem 🤔
Kwiecień 2022 -poronienie 9tydz/12tydz😭😇
Walczymy o spełnienie jedynego marzenia- CHCEMY BYĆ RODZICAMI 👶👪 -
Anka ale tu nie ma co się zastanawiać i wróżyć z fusów i robić analiz jak nie masz danych w postaci badań. Ja bym poczekała jeszcze góra 4 dni i poszła do lekarza na wywołanie a potem zrobiła badania i dopiero na tej podstawie podejmowała dalsze kroki. Bo jeśli masz zaburzenia hormonalne albo inną przyczynę takiego stanu to szkoda w ogóle pieniędzy na jakieś fertistimy itd. Tak samo nic nie dadzą żadne zioła i inne cuda jak np tarczyca szwankuje.
Susannah, Anka94 lubią tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Babulka wrote:Anka ale tu nie ma co się zastanawiać i wróżyć z fusów i robić analiz jak nie masz danych w postaci badań. Ja bym poczekała jeszcze góra 4 dni i poszła do lekarza na wywołanie a potem zrobiła badania i dopiero na tej podstawie podejmowała dalsze kroki. Bo jeśli masz zaburzenia hormonalne albo inną przyczynę takiego stanu to szkoda w ogóle pieniędzy na jakieś fertistimy itd. Tak samo nic nie dadzą żadne zioła i inne cuda jak np tarczyca szwankuje.
Tarczyca akurat ok ,tsh 1.4 , pozostałe w normie też .już nie pamiętam jakie dokładnie ,nie mam przy sobieONA jeszcze 27l ,ON 30lat
Wiem dziewczyny,że zadna nie jest wróżka i nie powie mi ,że jutro o 11dostane okres. Poprostu mega mnie frustruje tak sytuacji,czuje się taka bezsilna, aż się z tego wszystkiego pokłóciłam z mężem.wiem, że stres nie pomaga ,ale sama dobrze wiecie,że ten czas po poronieniu ,w trakcie starań o 🌈 to jeden wielki stresONA jeszcze 27l ,ON 30lat
Anka94 wrote:Tarczyca akurat ok ,tsh 1.4 , pozostałe w normie też .już nie pamiętam jakie dokładnie ,nie mam przy sobie
Niestety starania, w szczególności z poronieniami wystawiają naszą cierpliwość na niesamowitą próbę. Wiem coś o tym, bo zawsze byłam najbardziej niecierpliwą osobą na świecie, wszystko na już, nie cierpię niewiadomych. Jednak życie mnie przez ten rok nauczyło, że albo odpuszczę rzeczy na które nie mam wpływu albo się wykończę psychicznie i pociągnę za sobą rodzinę.
Dodatkowy paradoks jest taki, że ten stres i napięcie tylko jeszcze bardziej rozwala cykl i utrudnia zapłodnienie a nic nie rozwiązuje.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Anka ja bym poszła do gina i niech on zdecyduje czy da coś na wywołanie czy masz czekać i sprawdzi przy okazji w jakiej fazie cyklu jesteś. Po zrobieniu badań, które wymieniły dziewczyny zrobiłabym pełny monitoring cyklu. Będziesz wiedziała na czym stoisz. Oczywiście monitoring przy założeniu, że hormony są w porządku/po wyregulowaniu hormonów.
Szkoda czasu, nerwów i kasy na suple, kiedy problem może leżeć gdzie indziej.
Ja jestem z tych niecierpliwych także i do tego muszę mieć kontrolę absolutną nad wszystkim. W ostatnim czasie życie konsekwentnie uczy mnie wprawdzie cierliwości, ale jeśli chodzi o starania, to już pisałam, że u mnie najlepiej sprawdzał się monitoring cyklu. Do testów nie miałam cierpliwości, szyjki, śluzu i temperatury nie sprawdzałam, bo jakoś mniej zabawy było z umówieniem wizyty u gina i usg. -
Dziewczyny, a propo stresu i wystawiania cierpliwości na próbę... Pisałam tu chyba wczoraj, ze robiłam w piątek jeden test i wyszedł negatywny, następnego dnia rano wyszly 2 kreski. Dziś powtórzyłam test bo jutro jadę do dentysty z tym moim problematycznym zebem na wakacjach... I wyszedł znów negatywny. Nie wiem co się dzieje i co mam myśleć, serio. Został mi jeden test, więc zrobię jutro z samego rana. Bo ten pozytywny był z porannego moczu, dwa negatywne nie były z porannego. Mam 25 dzień cyklu. A generalnie caly ten cyrk z testowaniem został wywołany przez akcje z bolacym zebem w środku urlopu nad morzem... Gdzie do apteki po test trzeba jechać 10km. Emocjonalny rollercoaster na wakacjach naprawdę jest hujowy.🧍♀️36l. 🧍♂️34l.
👶2017 pierwsze dziecko córeczka 👨👩👧
⏸️01.10 2021
💔26.10.2021 poronienie w 8tc
od tego czasu ponowne starania... -
Ochnik wrote:Dziewczyny, a propo stresu i wystawiania cierpliwości na próbę... Pisałam tu chyba wczoraj, ze robiłam w piątek jeden test i wyszedł negatywny, następnego dnia rano wyszly 2 kreski. Dziś powtórzyłam test bo jutro jadę do dentysty z tym moim problematycznym zebem na wakacjach... I wyszedł znów negatywny. Nie wiem co się dzieje i co mam myśleć, serio. Został mi jeden test, więc zrobię jutro z samego rana. Bo ten pozytywny był z porannego moczu, dwa negatywne nie były z porannego. Mam 25 dzień cyklu. A generalnie caly ten cyrk z testowaniem został wywołany przez akcje z bolacym zebem w środku urlopu nad morzem... Gdzie do apteki po test trzeba jechać 10km. Emocjonalny rollercoaster na wakacjach naprawdę jest hujowy.
Dziewczyny czasami pisały o testach pewnych firm, które wychodziły fałszywie dodatnie. Czym robiłaś ten pozytywny? Z drugiej strony może to sam początek i może stężenie bety jest zbyt małe, żeby wychwycić w ciągu dnia. Idź najlepiej do labu na pomiar bety. Lepiej poszukać już labu, niż jeździć po testy i się stresować. Przynajmniej wg mnieStarania od kwietnia 2020
👩❤️👨 Ona 32 lata, on 34 lata
😢2021 rok 6 tydzień
😢2022 rok 9 tydzień (krwiak, wywołanie farmakologiczne, łyżeczkowanie)
😞 2022 rok 7 tydzień, ciąża pozamaciczna, leczenie metotreksatem
🤞⏸️ nowa nadzieja 5 tydzień ciąży beta 4900 mUI/ml 🌈
🌈 7/1 hbd, jest ❤️!!! CRL 8,8 mm, FHR 142/min.
🌈 13/1 hbd, 7,44 cm ryzyka niskie ❤️
🌈 17/1 hbd, wszystko dobrze, wstydzioch 🩷🩵
🌈 21/1 hbd, połówkowe w porządku, 370 gramów chłopca 🩵
🌈 29/1 hbd, 1630 g 🩵
🌈 37/2 hbd, 2900 g - do kontroli przyrostu po tygodniu
-
Malinkaaa wrote:Dziewczyny czasami pisały o testach pewnych firm, które wychodziły fałszywie dodatnie. Czym robiłaś ten pozytywny? Z drugiej strony może to sam początek i może stężenie bety jest zbyt małe, żeby wychwycić w ciągu dnia. Idź najlepiej do labu na pomiar bety. Lepiej poszukać już labu, niż jeździć po testy i się stresować. Przynajmniej wg mnie
Ten pozytywny DOZ Product. Negatywny tej samej marki, bo sprzedali mi w 2paku eech pewnie racja z tym labem. Ale chyba obejme strategie, że muszę wziąć na wstrzymanie i powiedzmy olanie tego tematu. Przeczekam, zobaczę co następne dni przyniosą. Żal i smutek tymczasowo może da się przekuc w obojętność, co najwyżej złość. Bo już nie mam siły. A mąż to już w ogóle mówi, że się zmieniam tak, jak mi ten test wyjdzie. Ale wiadomo, że faceci to już w ogóle inaczej trawia pewne informacje. Dzień po tym jak wyszedł mi pozytywny test, to mąż zapytał tak na serio czy zamówić mi aperol. Tak serio zapomniał.🧍♀️36l. 🧍♂️34l.
⏸️01.10 2021
Ochnik mój mąż do tej pory chyba nie zatrybil tak do końca że ja jestem w ciąży także znam to.
A ten test to był taki serio pozytyw z różową kreską? Czy taki cień cienia?
Bo na staraczkach dziewczyny nie raz wrzucają takie cienie, że niestety nijak to nie jest pozytyw ale całe forum nakręca, że widzi. Dla mnie to trochę nie ok sytuacja wobec tych testujących, bo właśnie później jest rollercoaster totalny.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Taaa też jestem na takiej jednej grupie ,co 2test biel jak wizir a one widzą śliczna kreseczkęONA jeszcze 27l ,ON 30lat
Dziewczyny pytanie z serio tych bardzo głupich,proszę nie śmiejcie się 🙉. Tak sobie pomyślałam czy te moje problemy z rozpoznawaniem śluzu płodnego /niepłodnego mogą być spowodowane częstym współżyciem? Teraz to praktycznie codziennie ,lub co 2dzien. mam na myśli czy dłużej mogą pozostawać resztki nasienia i stąd to ciagle uczucie wilgotności. Nie wiem czy coś takiego zaobserwowalscie. Już nie pamiętam jak było przed ciążą ,w ciąży nie zwracałam uwagę na śluz,a po poronieniu to nasz 1cykl bez zabezpieczenia,z finałem w środku 🤫ONA jeszcze 27l ,ON 30lat
No wlasnie dziewczyny sęk w tym, że to była mega wyraźna druga kreska. Oczywiście słabsza niż ta pierwsza obok, ale nadal. 2 kreski jak wół. No żaden tam cień. Moim zdaniem głupi test mnie oszukał, bo aktualnie wydzielam brązowy śluz jak przed okresem. Czuje jak los ze mną poigrywa sobie. Jakby mi ktoś grał na palcach na nosie i śpiewał na na na na. Eech dzięki za Wasze wsparcie. Że chociaż ktokolwiek to czyta i mi odpisuje, to już dużo.🧍♀️36l. 🧍♂️34l.
⏸️01.10 2021
Ochnik wrote:No wlasnie dziewczyny sęk w tym, że to była mega wyraźna druga kreska. Oczywiście słabsza niż ta pierwsza obok, ale nadal. 2 kreski jak wół. No żaden tam cień. Moim zdaniem głupi test mnie oszukał, bo aktualnie wydzielam brązowy śluz jak przed okresem. Czuje jak los ze mną poigrywa sobie. Jakby mi ktoś grał na palcach na nosie i śpiewał na na na na. Eech dzięki za Wasze wsparcie. Że chociaż ktokolwiek to czyta i mi odpisuje, to już dużo.
Te brązowy śluz to może być plamienie implantacyjne,ja myślę że ciągle piłka w grze 💪,zrób betę jak będziesz miała możliwość,to rozwieje twoje wątpliwościONA jeszcze 27l ,ON 30lat
Anka94 wrote:Te brązowy śluz to może być plamienie implantacyjne,ja myślę że ciągle piłka w grze 💪,zrób betę jak będziesz miała możliwość,to rozwieje twoje wątpliwości
Może być zrób betę, po kilku godzinach będziesz wiedziała na czym stoiszStarania od kwietnia 2020
👩❤️👨 Ona 32 lata, on 34 lata
😢2021 rok 6 tydzień
😢2022 rok 9 tydzień (krwiak, wywołanie farmakologiczne, łyżeczkowanie)
😞 2022 rok 7 tydzień, ciąża pozamaciczna, leczenie metotreksatem
🤞⏸️ nowa nadzieja 5 tydzień ciąży beta 4900 mUI/ml 🌈
🌈 7/1 hbd, jest ❤️!!! CRL 8,8 mm, FHR 142/min.
🌈 13/1 hbd, 7,44 cm ryzyka niskie ❤️
🌈 17/1 hbd, wszystko dobrze, wstydzioch 🩷🩵
🌈 21/1 hbd, połówkowe w porządku, 370 gramów chłopca 🩵
🌈 29/1 hbd, 1630 g 🩵
🌈 37/2 hbd, 2900 g - do kontroli przyrostu po tygodniu
-
Ochnik te testy czasami oszukują w ten sposób ale naprawdę rzadko. Te oszukańce to zwykle widać taki cień po tej kresce fabrycznej, albo jak dziewczyny rozbierają z tego plastiku dopiero. Także jak masz możliwość ja bym poszła na betę, żeby mieć jasność co jest grane. Współczuję zamieszania, bo nie dość że testy szaleją to jeszcze zęby.
Anka tak, jest trudno rozróżnić śluz płodny od wyciekającej na następny nawet dzień spermy. Lepiej mierzyć temperaturę chyba w Twoim przypadku, bo testy owulacyjne byś musiała hurtem zużywać przy długich cyklach. A już najlepiej iść na monitoring tak jak dafney pisała.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Babulka wrote:Ochnik te testy czasami oszukują w ten sposób ale naprawdę rzadko. Te oszukańce to zwykle widać taki cień po tej kresce fabrycznej, albo jak dziewczyny rozbierają z tego plastiku dopiero. Także jak masz możliwość ja bym poszła na betę, żeby mieć jasność co jest grane. Współczuję zamieszania, bo nie dość że testy szaleją to jeszcze zęby.
Anka tak, jest trudno rozróżnić śluz płodny od wyciekającej na następny nawet dzień spermy. Lepiej mierzyć temperaturę chyba w Twoim przypadku, bo testy owulacyjne byś musiała hurtem zużywać przy długich cyklach. A już najlepiej iść na monitoring tak jak dafney pisała.
No właśnie mam takie wrażenie ,że ciągle jest to uczucie wilgoci i coś ze mnie ,"wylatuje",ale myślam,że pozostałości po nasieniu to raczej szybciej wypływają
Tak pójdę na monitoring ale chcę mieć zrobione te podstawowe badania ,żeby nie musiał wróżyć z kuli 🤭czy wszystko ok. Oczywiście jak @nie przyjdzie w najbliższych dniach to pójdę wcześniej. Ale chciałam właśnie zrobić badania ,te z pierwszych dni cyklu i zacząć działać i sprawdzić co jest że mną nie takONA jeszcze 27l ,ON 30lat
Walczymy o spełnienie jedynego marzenia- CHCEMY BYĆ RODZICAMI 👶👪