Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Widzę, że facetom mózg paraliżuje jak kobieta w ciążę zachodzi. Justa ale Ty się wyprowadzasz, czy on, czy na razie groźba tylko?
Ja dziś powiedziałam mojego siostrze co on odwala to ją zamurowało. Nie znała go z tej strony. Ja obecnie wertuje grupy o formalnosciach rozwodowych, okazuje się, że złożenie wniosku o rozwód w trakcie ciąży może być bezcelowe, bo sąd uzna że nie ustało pożycie.
Dafney, mi dopiero tak od wczoraj-dziś brzuch przestał się tak pompować. Już nie wiem czy to leki czy te pierwsze tygodnie ciąży to powodują.
Karoola pisz cv, zdobywaj rynek pracy a reszta przyjdzie z czasem 👍2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Babulka wrote:Widzę, że facetom mózg paraliżuje jak kobieta w ciążę zachodzi. Justa ale Ty się wyprowadzasz, czy on, czy na razie groźba tylko?
Ja dziś powiedziałam mojego siostrze co on odwala to ją zamurowało. Nie znała go z tej strony. Ja obecnie wertuje grupy o formalnosciach rozwodowych, okazuje się, że złożenie wniosku o rozwód w trakcie ciąży może być bezcelowe, bo sąd uzna że nie ustało pożycie.
Dafney, mi dopiero tak od wczoraj-dziś brzuch przestał się tak pompować. Już nie wiem czy to leki czy te pierwsze tygodnie ciąży to powodują.
Karoola pisz cv, zdobywaj rynek pracy a reszta przyjdzie z czasem 👍
Kur** widzę kolorowo. Nie no ja spakowałam swoje rzeczy i powiedziałam, że wrócę do moich rodziców odetchnąć bo mieszkanie tu kosztuje mnie sporo nerwów. Generalnie teściowa wtrąca się we wszystko.11.2021 💔 ciąża biochemiczna
03.2022 💔 poronienie zatrzymane 8td
15.01.2023 urodziłam synka 🌈💙
MTHFR_1298A>C homo
PAI-1 4G hetero
Niedoczynność tarczycy -
Może faktycznie odpocznij i na spokojnie będziecie mogli ustalić jakieś nowe granice w relacji z tesciową. A Tobie spokój teraz potrzebny.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Justa, współczuję mieszkania z teściami ... To nigdy dobrze się nie kończy, ja ze swoją mamą bym nie chciała mieszkać (mimo że i ze mną i z mężem ma super kontakt) a co dopiero z teściową która się wtrąca. Nie dziwię się, że się wkurzyłaś, facet zamiast bronić to jak taka mamałyga siedzi i milczy. Ja swojemu też już parę razy mówiłam że jeśli się ze mną zgadza to ma powiedzieć co myśli, a nie udawać że go to nie dotyczy. No i nauczył się, ale ile było kłótni wcześniej ...
Babulka, u Was aż tak źle?
Dafney, dobrze że Twój coś zrozumiał albo chociaż boi się spania na kanapie 😅 mój obiecal mi że następny weekend jest nasz i będzie mnie na rękach nosic. No zobaczymy 😂dafney, RudzielecMonia lubią tę wiadomość
-
Babulka wrote:Może faktycznie odpocznij i na spokojnie będziecie mogli ustalić jakieś nowe granice w relacji z tesciową. A Tobie spokój teraz potrzebny.
No nic ale pozwy też przepatrze, bo reakcja mojego męża który staje po stronie mamusi zamiast mojej mnie rozczarowała.11.2021 💔 ciąża biochemiczna
03.2022 💔 poronienie zatrzymane 8td
15.01.2023 urodziłam synka 🌈💙
MTHFR_1298A>C homo
PAI-1 4G hetero
Niedoczynność tarczycy -
Ja wolałabym mieszkać z teściowa niż ze swoim mężem obecnie 😂 chociaż mieszkamy w jednym domu ale mamy inne wejścia i nie widzimy się to mówię Wam ze częściej widzę się ze swoimi rodzicami niż z teściami. Mój maz to narcyz, dobry manipulant i na dodatek czubek ah tez bym tu mogła Wam poopowiadac.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2022, 21:22
-
Co do teściowych to ja nawet nie będę Wam opowiadać szczegółów. Moja ma plan na życie i super rady dla każdego i dyskusje z nią powodują natychmiastowego focha. Można się tylko zgadzać i trzeba przy tym wykazać maksimum entuzjazmu 😁
A co do bierności męża wobec mamusinych mądrości, to polecam systematyczny trening. U nas pomogło, ale trochę czasu to zajęło zanim sobie wyjaśniliśmy, że oczekuję od faceta, żeby trzymał moją stronę podczas ataków mamusi i niezależnie od tego co myśli ma stopować jej zapędy, zanim ja to zrobię bardziej stanowczo.
W ogóle to bardzo ciężko mi zaakceptować, że ktoś wtrąca się w nasze sprawy i nieproszony udziela rad. -
Myślę, że gdybyśmy mieszkali z tesciami to już dawno byłoby po rozwodzie. 😅
Myślę, że prawie każde małżeństwo to nadszarpnie.
Ja sobie wczoraj pomyślałam, że może te poronienia to był znak od losu, żebym z nim już w ciążę nie zachodziła... A ja się uparłam... Zawsze jak się na coś uprę wbrew wszystkim znakom na niebie i ziemii to się dla mnie źle kończy. Z dwójką małych dzieci bez własnego dochodu i właściwie bez możliwości podjęcia pracy w tej chwili, nie mam pojęcia co ja zrobię.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Babulka wrote:Myślę, że gdybyśmy mieszkali z tesciami to już dawno byłoby po rozwodzie. 😅
Myślę, że prawie każde małżeństwo to nadszarpnie.
Ja sobie wczoraj pomyślałam, że może te poronienia to był znak od losu, żebym z nim już w ciążę nie zachodziła... A ja się uparłam... Zawsze jak się na coś uprę wbrew wszystkim znakom na niebie i ziemii to się dla mnie źle kończy. Z dwójką małych dzieci bez własnego dochodu i właściwie bez możliwości podjęcia pracy w tej chwili, nie mam pojęcia co ja zrobię.Córka w 2013 r
Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard, -
Babulka, nie wiem co zaszło, ale może jakaś terapia? Oczywiście oboje musicie chcieć, ale może pomoże?
RudzielecMonia lubi tę wiadomość
-
On by musiał chodzić na terapię a on nawet nie widzi w sobie problemu, więc odpada. Zresztą ja tam nie wierzę w skuteczność terapii w niektórych przypadkach. Jak są jakieś problemy z komunikacją itp to prędzej.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
JustaSzcz wrote:To widzę, że nie tylko mój mąż zachowuje się skandalicznie. Tyle, że ja dziś spakowałam torby. Niestety pod nami mieszka moja teściowa i nie potrafi trzymać języka za zębami. Od początku odkąd wie że jestem w ciąży wmawiała mi, że mam dawac w łapę lekarzowi że szpitala bo przecież co mi po położnej (chce rodzić naturalnie). I dziś znów temat wrócił przy mojej mamie. Usłyszałam już nawet, że dziecko będzie miało porażenie mózgowe i powinnam zapłacić lekarzowi kiedy moje prośby i mojej mamy nie poskutkowały o zaprzestanie wstałam i wyszłam. Reakcja mojego męża - zero, null, nic. Szlag mnie trafił, że nie potrafi powiedzieć matce dość i że to nasza ciąża i dziecko.
O jejku współczuję teściowej. Nienawidzę wtrącania się innych w nasze decyzję. Też mieszkam z teściowa na dole i czasem średnio bywa. Ale z reakcjami mojego też bywa różnie. Czasem wspiera mnie a czasem mamusie. No cóż.
I ulubione jej teksty że jak przeżyje tyle lat co ona to może będę mogła mówić że dużo przeżyłam... Chociaż przez swoje całe życie nie przeżyła tyle co ja.. -
Babulka słuchaj może wiesz on teraz czuje się panem bo masz to co chciałaś dzięki niemu i gwiazdorzy. Nie wiem czemu faceci zachowują się jak dupki. Zwłaszcza jak wiedza ze ich kobieta nosi pod sercem jego dziecko. Nie rozumiem.
Ale i tak mój otrzymuje order dupka rokuWiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2022, 10:55
-
Nie wiem, mnie już średnio obchodzi co nim kieruje. Za dużo przeszłam w ostatnim roku i w ogóle w życiu, żeby teraz się jeszcze psychiką starego konia zajmować.
Anionka a co on wyprawia?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2022, 10:57
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Nie będę tu się zwierzać bo to i tak sensu nie ma, ale na bank nie byłabym z nim gdyby nie Alek 🙃 to na bank. Rękę bym mogła sobie dać uciąć. Ale wrócić do rodziców nie chce wiec nie wiem w sumie muszę pomyśleć i ułożyć sobie jakiś plan. Wiecie u nas jest dobrze a jak pierdolnie bomba to pozamiatane.
-
No ja to rozumiem bo jestem teraz w totalnej dupie... Właściwie rozwód w moim przypadku będzie miał jakikolwiek sens dopiero jak rozpocznę pracę. Masakra. Plus trzeba sprzedać mieszkanie, bo żadne z nas nie spłaci drugiego... Nie wiem czy w tej kwocie kupimy dwa mniejsze... Ogólnie dramat to jest.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
A No i wiecie dodam ze mój syn gdyby miałby wybierać z kim chce mieszkać to wybrałby ojca bo go mniej widuje bo on pracuje. A jak wraca z pracy to się nim zajmuje a ja jak zwykle sprzątam gotuje. Nie bawię się z nim tak aktywnie. Pojadę na sale zabaw, na plac zabaw i wtedy się z nim bawię i bawi się tez sam ale jednak widzę ze ciągnie go do ojca. Jak ojciec wraca z pracy to jest tekst typu mama idź stad, ja się bawię z tata. Wiec mój maz ma asa w rekawie na mnie
-
Anionka to jest normalne że dzieci ciągną raz do mamy raz do taty. Ale słyszałam wypowiedź jednej psycholog, że kobiety popełniają największy błąd właśnie w momencie jak tatuś je "odciąża", zabierając dziecko do zabawy, żeby mogły w spokoju ogarniać dom. Potem dziecko chce do taty... Przy 3 latku to nie ma znaczenia bo sąd i tak przyznałby go Tobie ale przy 10latku to już ma znaczenie co dziecko powie w sądzie z kim chce mieszkać... I potem są dramaty...2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Babulka to teraz lepiej się rozwieźć masz racje tylko fuck nie mam gdzie pójść 🥸
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2022, 11:41