Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Babulka wrote:Mąż był u lekarza z tymi swoimi wynikami i on mówi, że nie widzi u niego żadnej choroby trzustki ani wątroby i że na ten moment wszystko jest ok. Będzie miał jeszcze jakąś dalszą diagnostykę przewodu pokarmowego ale to bardziej w kierunku mniej groźnych chorób. Także mam nadzieję, że ten temat się skończył 🥵
To bardzo dobre wiadomości! ❤Babulka lubi tę wiadomość
Diagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).
I procedura: 1 zarodek 4CC, beta 0.
II procedura:
I transfer 4aa: poronienie zatrzymane
II transfer 4aa: jesteśmy razem! 👨👩👦
III transfer 4aa: 7dpt: 101, 9dpt: 282
Czeka na nas ❄ -
Ani0nka wrote:A ja chyba miałam cykl bezowulacyjny. Nie wylapalam większego bólu owu a seksy były. Wiec nawet nie wiem czy jestem już po owulce i ile dni czy jeszcze to przede mną czy w ogóle jej nie było 😂 i nie mam ciśnienia na testowanie. Chyba trochę olałam temat i wrzuciłam na luz.Córka w 2013 r
Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard, -
Babulka, bardzo dobre wiadomości 🙂 pewnie odetchneliscie po wynikach 😊
Anionka, dobrze że wyluzowałas. Zawsze to lepiej na głowę robi 🙂 trudno czasami do luzu się zmusić, ale jak sam przyszedł to super 😁Babulka lubi tę wiadomość
-
Mój posiew po leczeniu też czysty 🙏
Karoola a jak u Ciebie, sikałaś jeszcze?Pomarańcza, Blondyna.B, cslza, dafney lubią tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Babulka wrote:Mój posiew po leczeniu też czysty 🙏
Karoola a jak u Ciebie, sikałaś jeszcze?
No wyobraźcie sobie, że okresu nie dostałam. Temp nadal nie jak na okres. Wg. Apki powinnien być wczoraj, ja się go maks dzisiaj spodziewałam.
Ale nie miałam testów.
Wysłałam męża i kupić jakiś dziwny z apteki... No i był cień 😂 25 mlu nawet mąż widział...
Ale ja już się zrobić nie dam.. Więc pojechałam po zapas testów... I zrobilam jeszcze jeden ale z entego tego moczu i czułości 10 i nic nie bylo 🙈 ni to uznalalam że ciąża nie możliwa.
Ale dzisiaj dzień accofili jeśli jestem w ciąży... I nie wiem co zrobic... Wymyśliłam, że zrobię jeszcze jeden wieczorem postaram się nic nie pić przez kilka godzin. Ale jak nie wyjdzie, ( skoro w czw beta 0 to dzisiaj by i tak marna była) czy to na pewno będzie brak ciazy? Czy robić ten zastrzyk czy nie 🙈 po prostu jakiś cyrk.
A mam taką traumę do bety, że już nie odważyłam się pojsc.
Myślę, że ta ciąża jest nierealna. Ale nawet jakby była to i tak pewnie biochemiczna.. Ale zrezygnować z zastrzyku też strach 🙈
Widzisz Babulka wszystko się dobrze układa. Cieszę się bardzo. Mam nadzieje, ze juz historia z mężem się zakończy i żadnych zmartwien nie będziesz miała.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2022, 19:05
Córka w 2013 r
Kir-AA
No rozumiem tą rozterkę, bo miałam też problem odstawić leki mimo że już niby wiedziałam, że szans brak ale lekarz jeszcze nie powiedział, że na 100% bo oni iles tam pomiarów muszą zrobić, żeby była pewność. Mąż mówił odstaw to, bez sensu, ja wiem, że bez sensu ale zawsze jakaś szansa jest. Także sama nie wiem co bym zrobiła na Twoim miejscu z tym acco, tym bardziej, że to jest poważny lek ze skutkami ubocznymi.
Ale fakt beta jeśli jest to raczej niska więc popołudniowy mocz rozwodniony mógł jej nie wyłapać nawet jak ona tam jest.
Zróbcie test i niech mąż nasika na jeden a Ty na drugi 😆 Jak na Twoim będzie cień a na jego nie to coś może być na rzeczy. Nic mądrzejszego mi do głowy nie przychodzi 🙈
Ps a żebyś wiedziała ze jeszcze moment i się zakonczy bo tak mnie dzie wk** ze zaczelam googlowac pozwy rozwodowe 😐Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2022, 19:10
Karoola lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Babulka wrote:No rozumiem tą rozterkę, bo miałam też problem odstawić leki mimo że już niby wiedziałam, że szans brak ale lekarz jeszcze nie powiedział, że na 100% bo oni iles tam pomiarów muszą zrobić, żeby była pewność. Mąż mówił odstaw to, bez sensu, ja wiem, że bez sensu ale zawsze jakaś szansa jest. Także sama nie wiem co bym zrobiła na Twoim miejscu z tym acco, tym bardziej, że to jest poważny lek ze skutkami ubocznymi.
Ale fakt beta jeśli jest to raczej niska więc popołudniowy mocz rozwodniony mógł jej nie wyłapać nawet jak ona tam jest.
Zróbcie test i niech mąż nasika na jeden a Ty na drugi 😆 Jak na Twoim będzie cień a na jego nie to coś może być na rzeczy. Nic mądrzejszego mi do głowy nie przychodzi 🙈
Ps a żebyś wiedziała ze jeszcze moment i się zakonczy bo tak mnie dzie wk** ze zaczelam googlowac pozwy rozwodowe 😐
Haha jak jest spokój, to już samemu sobie tworzymy problemy 🙈
Zajebisty pomysł z tym nasikaniem męża 😂😂😂
Babulka lubi tę wiadomość
Córka w 2013 r
Kir-AA
Babulka, nie wiem czy będzie Ci raźniej, ale mój mnie ostatnio cały czas wkur*ia 😂 może nie szukam wzoru pozwu, ale mam ochotę rzucić w pracy l4 i pojechać do mamy, niech sam se siedzi. Tak czy siak pewnie pojadę, ale to już od niego zależy na jak długo 😅
Karoola, trzymam nieustannie kciuki 😁🍀Karoola lubi tę wiadomość
-
Karoola też nie wiem co bym zrobiła. Niby testy czasem oszukują, ale żeby przytrafiło Ci się to 2 raz w ciągu 2 dni?
Co do mężów, to mój mnie dziś zapytał jak się przebierałam czy to już ciążowy brzuszek czy jestem po prostu taka gruba. Pojechał teraz spotkać się z kolegą, a ja mu koc na kanapie przygotowałam. I pochowałam wszystkie poduszki, może jak pośpi na twardym, to mu rozum wróci!
A tak nawiasem mówiąc to tak mi brzuch wywaliło, że nie dopinam spodni i nawet w dresie ciśnie mnie gumka. Chyba muszę coś na wzdęcia ogarnąć, bo rzeczywiście wyglądam jak w 6 miesiącu ciąży. -
Mój to jednak większy dzban jak to mówi młodzież, zachowuje się po prostu skandalicznie.
Dafney ja tez miałam już naprawdę duży brzuch, teraz zaczęłam schodzić z tego encortonu, jestem na 5 mg i juz brzuch zszedł, wypryski zaczęły schodzić i ogólnie nawet już się nie zastanawiam czy powinnam go dłużej brać czy nie 🙈2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Zrobiłam test teraz negatywny.
Temp 37.17 o tej porze, więc też nie miarodajny wynik
A ogólnie jestem nisko temp 😂
Więc olewam, uznaje, że to nie możliwe bycie w ciąży bo dawno powinno już wyjść.
Dziś mam 14 dpo. A moje cykle w 99% miały 12 dpo
Nie będę robiła zastrzyku, jeśli nawet jestem w ciąży to znowu nikłe szanse na utrzymanie. Co ma być to będzie.
Uznałam, że jak jutro wyjdzie test wtedy zrobię i już.
Wkurza mnie ten accofil.Córka w 2013 r
Kir-AA
Dafney, jak spanie męża na kanapie? A co do brzucha to mi od początku ciąży wywaliło, tzn czułam się cały czas jak przed okresem i ze wzdęciem 😅 a teraz rzeczywiście już widać inny kształt brzucha. I muszę zakupić sobie jakąś przedłużkę do spodni, bo też mnie dzinsy cisną. Choć w pracy jak mówiłam to usłyszałam że nie widać 😂 ale zawsze luźne bluzki także tak😁
Czytałam że babka plesznik jest dobra i można w ciąży stosować, chyba kupię sobie 🤔
Karoola jak tam dzisiaj sytuacja? -
Temp mi spadła więc czekam na okres.. Testu nie robiłam 🙈
Jeju jak takie cyrki to jeszcze okres się spóźnia 🙈
Córka w 2013 r
Kir-AA
Karoola wrote:Temp mi spadła więc czekam na okres.. Testu nie robiłam 🙈
Jeju jak takie cyrki to jeszcze okres się spóźnia 🙈
Przepraszam, iż tak się wtrącę ale ze stresu też się okres spóźniać może. Chociaż ja oczywiście zawsze tu za was trzymam kciuki żeby się udało 💜
Prawie sie nie udzielam, ale czytam i ponoszę się na duchu że nie jestem sama z rozterkami, i nie tylko mój chłop mi ciśnienie podnosi. 😅
Tak wracając do okresu mnie się spóźnił 3 dni. Oczywiscie wszelkie objawy ciąży miałam już tydzień przed... Jeden test miał słaba kreskę ale zrobiłam ich 5 przy czym, 2 te czulsze i nic na nich nie było. Dostałam wczoraj, temperatura mi spadła do 36.5, ciągle boli mnie jajnik, mało krwawie jak na moje miesiączki, i trochę skrzepów się pojawiło. A dziś mierzyłam temperature jak codzień rano i utrzymuje mi się dziś 37. Nie wiem co o tym sądzić. Ale jestem z lekka przerażona bólem w jajniku, zwłaszcza że nigdy podczas okresu nie czuje tam bólu. Jedynie co to w podbrzuszu i krzyże. -
I ja właśnie dostałam okres, zaczynam pisać cv 😃Córka w 2013 r
Kir-AA
Dziewczyny ja naprawdę jestem w szoku ilu z Was zdarzył się test fałszywie pozytywny! To się w głowie nie mieści, producenci powinni bulić odszkodowania za takie akcje. Przecież to taki stres, niezależnie czy ktoś się stara o dziecko czy przeciwnie, nie chce go mieć.
Pomarańcza powiem Ci, że z moim mężem poskutkowało. Dziś jest to rany przyłóż 😁
Ale mój brzuch miewa się źle. Po nocy jest w miarę, ale jak tylko coś zjem, to wywala go pół metra do przodu i boli żołądek. I nie ma znaczenia czy po jedzeniu leżę plackiem czy spaceruję. Założył dziś leginsy ciążowe. Mam jednak wrażenie, że nawet stanik mi naciska na żołądek i to boli, mimo, że nie jest ciasny w obwodzie. I najlepsze jest to, że zaczęłam schodzić z encortonu i takie cuda się dzieją.
A ta babka płesznik to chyba podobnie działa jak siemie lniane. Chyba też spróbuję. -
To widzę, że nie tylko mój mąż zachowuje się skandalicznie. Tyle, że ja dziś spakowałam torby. Niestety pod nami mieszka moja teściowa i nie potrafi trzymać języka za zębami. Od początku odkąd wie że jestem w ciąży wmawiała mi, że mam dawac w łapę lekarzowi że szpitala bo przecież co mi po położnej (chce rodzić naturalnie). I dziś znów temat wrócił przy mojej mamie. Usłyszałam już nawet, że dziecko będzie miało porażenie mózgowe i powinnam zapłacić lekarzowi kiedy moje prośby i mojej mamy nie poskutkowały o zaprzestanie wstałam i wyszłam. Reakcja mojego męża - zero, null, nic. Szlag mnie trafił, że nie potrafi powiedzieć matce dość i że to nasza ciąża i dziecko.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2022, 19:49
11.2021 💔 ciąża biochemiczna
03.2022 💔 poronienie zatrzymane 8td
15.01.2023 urodziłam synka 🌈💙
MTHFR_1298A>C homo
PAI-1 4G hetero
Niedoczynność tarczycy