Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też dużo testów nie zrobiłam w życiu ale żaden mnie nie oszukał. Jak były kreski nawet 10-11 dpo takie bladziutkie to były różowe, jak była biel to totalna bez wątpliwości.
Jestem na grupie mam październikowych z 19 roku i tam z częścią dziewczyn się poznałam osobiście nawet, cześć z nich długo się starała i uczestniczyła w tych wszystkich staraczkowych wątkach i sytuacjach typu po 5 czy 10 testów na miesiąc 😅 I im ostatnio mówiłam, że teraz na forach co chwile ktoś ma fałszywy test to były w szoku. Te 3 lata temu mówiły, że nie słyszały, żeby komukolwiek to się zdarzyło. 😳 Wg mnie coś musiało się pogorszyć w produkcji tego badziewia, potanili barwnik czy coś. Co uważam jest bezczelne wobec klienta 😔 Już bym wolała żeby te testy były droższe ale wiarygodne, a obecnie to nawet te drogie nie dają pewności, skoro ciągle komuś coś przebija.
Albo niech piszą na opakowaniu, że jest wiarygodny jak kreska jest wyraźna i gruba jak ta testowa.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Też nigdy nie miałam oszukańca. Tylko te jasne kreski to takie normalnej grubości były jak ta testowa, a dziewczyny czasem piszą o cieniutkiej niteczce 🤔 Może rzeczywiście
Zdarzyło mi się raz czy dwa, że kreski pojawiły się dopiero po jakimś czasie, po tych przepisowych 3-4 minutach nie było nic. Dopiero jak wróciłam do łazienki kilkanaście minut później wywalić test to zauważyłam drugą kreskę. -
U mnie teraz był taki test jakieś 10 dpo, na zdjęciu słabiej widać niż było w rzeczywistości. Kreska była gruba, różowa tylko blada.
Kolejny robiłam jakieś 4 czy 5 dni później to już kreski były takie same na facellaku.
Może lepsze są te cyfrowe 🤷♀️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2022, 17:13
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Oo miałam taki sam.. Też mnie nigdy nie oszukały więc się nie spodziewałam. Po za tym temp zamiast spadać na okres to mi wzrosła.Córka w 2013 r
Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard, -
Karoola sama jestem skołowana 😳 jak temp rośnie to może faktycznie zrób jeszcze betę w sobotę? Jak to jest z tym acco, co ile dni to się bierze?2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Beta jest <0,1 w 12 dpo.
Temp dziś 36,93 a moje maks bez ciąży to 36.77
Accofil kolejny mam wziąć ew. W sobotę wieczorem, jutro lub w sobotę mam dostać okres.
Na betę na pewno nie pójdę już.. Przetyralo mnie. Jak w sobotę temp nie spadnie i nie dostanę okresu to po południu pojadę kupić test jakiejś innej firmy i zrobię 🙈
Ale kurde 12 dpo i 0 to nie ma chyba opcji.
Zresztą nawet jakby to znowu w dniu miesieczki beta by była skrajnie niska więc znowu biochem..
Córka w 2013 r
Kir-AA
Rozumiem stres związany z czekaniem na wyniki bety...dla mnie to też był koszmar.
Nie chcę, żebyś się niepotrzebnie nakręcała, bo rozczarowanie boli bardziej, ale właśnie policzyłam, że mój pozytywny test wyszedł 14 dni po owu, a 3 dni wcześniej był negatywny. Moje cykle książkowe 28 dni owu 13-14 dc, ale tym razem dopadł mnie wirus w połowie cyklu i mogło się coś przesunąć. Początkowo ciąża była mniejsza o kilka dni, a na ostatnim usg już zgadzała się z datą om. -
Babulka wrote:Może ta temperatura taka wysoka przez acco?
Z drugiej strony laby też się mylą, coś o tym wiem 🙄Córka w 2013 r
Kir-AA
No wiem, lepiej się pozytywnie rozczarować, niż rozbudzać w sobie nadzieję. Ale bardzo Ci współczuję, bo dla mnie te bety to też jest koszmar i jedna wielka trauma, nienawidzę tego.
A chyba najgorszą częścią jest to czekanie na wynik, który będzie nie wiadomo kiedy 🥴2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Karoola przykro mi 😢 mnie też facelle oszukał, zarówno paskowy jak i strumieniowy, albo wyłapał skrajnie niska betę (chyba w drugim cyklu po poronieniu). Mogłam mieć betę ok 3-5. Ale wiedziałam że jak ma być to za parę dni wyjdzie lepsza kreska, nawet chyba nie zdążyłam powtórzyć bo dostałam okresu. Strasznie to przykre i słabe że testy dają taką nadzieję.
-
Te strumieniowe facellki są do dupy. Tez mnie kiedyś oszukały i to z widoczna kreską. Niestety
-
Ani0nka wrote:Te strumieniowe facellki są do dupy. Tez mnie kiedyś oszukały i to z widoczna kreską. Niestety
Babulka, Ani0nka lubią tę wiadomość
Córka w 2013 r
Kir-AA
Ja tak z innej beczki któraś z Was miała opryszczkę na ustach w ciąży? (dodam że to nie pierwsza moja opryszczka, ale pierwsza w ciąży) jeśli tak to co stosowałyście?11.2021 💔 ciąża biochemiczna
03.2022 💔 poronienie zatrzymane 8td
15.01.2023 urodziłam synka 🌈💙
MTHFR_1298A>C homo
PAI-1 4G hetero
Niedoczynność tarczycy -
JustaSzcz wrote:Ja tak z innej beczki któraś z Was miała opryszczkę na ustach w ciąży? (dodam że to nie pierwsza moja opryszczka, ale pierwsza w ciąży) jeśli tak to co stosowałyście?
Mialam, możesz stosować heviran 200mg 2x ma dobę (do kupienia bez recepty).
Ja przez opryszczkę straciłam ciążę, także bierz śmiało i smaruj!31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
Mąż był u lekarza z tymi swoimi wynikami i on mówi, że nie widzi u niego żadnej choroby trzustki ani wątroby i że na ten moment wszystko jest ok. Będzie miał jeszcze jakąś dalszą diagnostykę przewodu pokarmowego ale to bardziej w kierunku mniej groźnych chorób. Także mam nadzieję, że ten temat się skończył 🥵
JustaSzcz, cslza, Malinkaaa, Karoola, Blondyna.B, Akataa, Ani0nka, Susannah, Pomarańcza lubią tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
A ja chyba miałam cykl bezowulacyjny. Nie wylapalam większego bólu owu a seksy były. Wiec nawet nie wiem czy jestem już po owulce i ile dni czy jeszcze to przede mną czy w ogóle jej nie było 😂 i nie mam ciśnienia na testowanie. Chyba trochę olałam temat i wrzuciłam na luz.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2022, 08:56
Karoola, RudzielecMonia lubią tę wiadomość