Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Babulka wrote:No to jest masakra. 😣
Ja mało znam takich wpadek "młodocianych" ale te w dojrzałym życiu też potrafią być trudne Jednak w wieku 18 lat dowiedzieć się, że za 5 mcy dziecko, to tak jakby czołg po kimś przejechał 🥺
Córka koleżanki mojej mamy jest teraz w 5 miesiącu ciąży. Ma 20 lat. I pewnie nie było by nic w tym dziwnego, gdyby nie to, że już ma 4-letnie dziecko z innym facetem.Diagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).
I procedura: 1 zarodek 4CC, beta 0.
II procedura:
I transfer 4aa: poronienie zatrzymane
II transfer 4aa: jesteśmy razem! 👨👩👦
III transfer 4aa: 7dpt: 101, 9dpt: 282
Czeka na nas ❄ -
Babulka wrote:No to jest masakra. 😣
Ja mało znam takich wpadek "młodocianych" ale te w dojrzałym życiu też potrafią być trudne Jednak w wieku 18 lat dowiedzieć się, że za 5 mcy dziecko, to tak jakby czołg po kimś przejechał 🥺 -
Tak jak wam już wspominałam że mam 5 letniego brata.
Więc też był nie planowany. I radości nie było gdy się mama w 3 miesiącu dowiedziała że jest w ciąży.
Bo świecie przekonana była że menopauzę już ma i jak dotarła do ginekologa 1 i powiedział że tak tal menopauza i dodał że ma krwiaka a ciąży nie widział... Ale że się czuła jak na ciąże to poszła skonsultować się tydzień później z innym ginekologiem który jej oświadczył że w 3 miesiącu ciąży jest około to płakała i chciała usunąć... Więc nie każda wpadka daje nam radość. -
Susannah wrote:Córka koleżanki mojej mamy jest teraz w 5 miesiącu ciąży. Ma 20 lat. I pewnie nie było by nic w tym dziwnego, gdyby nie to, że już ma 4-letnie dziecko z innym facetem.
Blondyna - chyba najgorsze w tym, że właśnie tylko 5 mcy i poród, to dla 30latki mało czasu, żeby się przygotować a co dopiero w tej sytuacji.
RudzielecMonia - no właśnie, słyszałam, że często są takie wpadki, bo kobieta parę mcy nie miesiaczkuje i uznaje, że to już menopauza a się okazuje, że więcej czasu musi minąć, żeby stwierdzić z całą pewnością, że już na pewno owulacji nie będzie. W ogóle się nie dziwię reakcji Twojej mamy 😌 W ogóle pomylić krwiaka z kilkutygodniową ciążą to też trzeba być fachowcem 🥴RudzielecMonia lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
RudzielecMonia wrote:Tak jak wam już wspominałam że mam 5 letniego brata.
Więc też był nie planowany. I radości nie było gdy się mama w 3 miesiącu dowiedziała że jest w ciąży.
Bo świecie przekonana była że menopauzę już ma i jak dotarła do ginekologa 1 i powiedział że tak tal menopauza i dodał że ma krwiaka a ciąży nie widział... Ale że się czuła jak na ciąże to poszła skonsultować się tydzień później z innym ginekologiem który jej oświadczył że w 3 miesiącu ciąży jest około to płakała i chciała usunąć... Więc nie każda wpadka daje nam radość.
Piona! Ja mam brata przyrodniego lat 4, a jego mama dowiedziała się w 6 miesiącu ciąży, że jest w ciąży 🙈RudzielecMonia lubi tę wiadomość
Diagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).
I procedura: 1 zarodek 4CC, beta 0.
II procedura:
I transfer 4aa: poronienie zatrzymane
II transfer 4aa: jesteśmy razem! 👨👩👦
III transfer 4aa: 7dpt: 101, 9dpt: 282
Czeka na nas ❄ -
Witam się ponownie nie ma opcji żebym was nadrobiła więc jak ktoś jest w ciąży to gratuluję
Wczoraj wróciliśmy z Chorwacji odpoczęłam naładowałem akumulator i się zresetowałam to jest coś czego zdecydowanie było mi trzeba moje dzieci były mega grzeczne więc mogłam w pełni się zrelaksować.
Zrobiłam zamówienie na Gemini plan jest taki że włączam ovulomed max i koenzymu Q10 tylko pytanie jest takie czy muszę czekać na nowy cykl czy mogę zacząć brać jak tylko paczka przyjedzie?Karoola, RudzielecMonia, Blondyna.B lubią tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Ja wracając z pracy weszłam do rossmana, kupiłam testy. Mam zamiar raz na wakacjach siknąć i po powrocie zrobić betę, za tydzień. Boje się ale co ma być to będzie…
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2022, 15:42
-
Dziołchy ale żenada 🙈
Tknęło mnie coś dzisiaj i zerkłam na datę tych testów owulacyjnych bo miałam dużą paczke.
No nie zakładałam w ogóle że mogą być po terminie bo przecież tak długo nie leżą 🤦🏻♀️
A popatrzyłam na datę a tam kwiecień 22 🤦🏻♀️🤦🏻♀️
I w sumie to mogę sobie tym wszystkim rzucić bo każden jeden mógł być fałszywy ze względu na datę ważności 🥺
Co najgorsze nawala mnie dziś kość ogonowa i podbrzusze jak na okres i czuje się fatalnie. -
Mówisz że mam się tym nie przejmować? 😂
Kupiłam nowe na wszelki wypadek 😅 -
RudzielecMonia wrote:Mówisz że mam się tym nie przejmować? 😂
Kupiłam nowe na wszelki wypadek 😅
Też używałam przeterminowanych kilka mcy. Raczej działają jeszcze trochę po terminie 😉RudzielecMonia lubi tę wiadomość
Starania od kwietnia 2020
👩❤️👨 Ona 32 lata, on 34 lata
😢2021 rok 6 tydzień
😢2022 rok 9 tydzień (krwiak, wywołanie farmakologiczne, łyżeczkowanie)
😞 2022 rok 7 tydzień, ciąża pozamaciczna, leczenie metotreksatem
🤞⏸️ nowa nadzieja 5 tydzień ciąży beta 4900 mUI/ml 🌈
🌈 7/1 hbd, jest ❤️!!! CRL 8,8 mm, FHR 142/min.
🌈 13/1 hbd, 7,44 cm ryzyka niskie ❤️
🌈 17/1 hbd, wszystko dobrze, wstydzioch 🩷🩵
🌈 21/1 hbd, połówkowe w porządku, 370 gramów chłopca 🩵
🌈 29/1 hbd, 1630 g 🩵
🌈 37/2 hbd, 2900 g - do kontroli przyrostu po tygodniu
-
RudzielecMonia wrote:Mówisz że mam się tym nie przejmować? 😂
Kupiłam nowe na wszelki wypadek 😅RudzielecMonia lubi tę wiadomość
-
Nati94 wrote:Ja nawet brałam od kumpeli z forum horieny do kwietnia 22, bo to były te słynne niebieskie, najlepsze 😅
A jakie to są? Masz linka? 🙂Starania od kwietnia 2020
😢2021 rok 6 tydzień
🌈 29/1 hbd, 1630 g 🩵
-
-
Nati94 wrote:Ich już nie ma w sprzedaży. Można czasami złapać na vinted, takie niebieskie horieny, data do kwietnia 2022
A to chyba te miałam. Bo termin kończył im się właśnie q kwietniu 2022Starania od kwietnia 2020
😢2021 rok 6 tydzień
🌈 29/1 hbd, 1630 g 🩵
-
U mnie test chyba nawet jaśniejszy niż w czwartek. Miałam sobie tego nie robić ale jednak… znów czarne myśli powróciły i ryczeć mi się chce 😭 jutro wyjazd. Muszę się ogarnąć dla syna mimo wszystko. Spróbuje w poniedziałek na miejscu zrobić betę w poniedziałek w innymi labie bo kończy mi się heparyna.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2022, 18:16