Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Wykonywałam ostatnio cytologię- 30 czerwca. Coś jeszcze powinnam wykonać? Jakiś inny wymaz? 🫠
-
Babulka wrote:Anionka poki krwawisz to provag a potem to zrób sobie wymaz. Infekcja przy staraniach może spowodować kolejną stratę a wtedy masz już mniej opcji leczenia. Lepiej wyleczyć teraz ale nie na ślepo tylko to co tam jest 🙂
Patisonek mam nadzieję, że to jednak nie kiry i uda się jak najszybciej
Też mam taką nadzieję, żeby tęgo było mało mam brać normalnie leki na stymulacje od 5-9 dnia cyklu a w 12 dniu cyklu mam przyjechać na ocenę owulacji. Nie robimy żadnej przerwy tylko powiedział że oszukujemy organizm żeby zachowywał się tak jak dotychczas a macica pamięta i może w ten sposób będzie mi łatwiej zajść.Starania od 2021
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️35 L
AMH- 3.33, 3.77, 4.34
Kir Bx,NK 15,7% , witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️ Cross-match 33.2%❌️60.5%❌️immunosupresja (equoral i encorton)❌️Allo-mlr 37.3%✅️p/c p.jądrowe , ANA ✅️
histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie 🔥-20kg
👨36 L
Kiepskie parametry nasienia ❌️
Kariotyp-✅️trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️
8 IUI ❌️
Zmiana lekarza 11.2024
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️
Rozpisanie stymulacji 31.03✅️
Start stymulacji 4.04🍀
(Mensinorm150 jm, Puergon 50jm, Orgalutran 0.25 mg) Zivafert 5000j.m 2 x
1 podgląd 09.04 🥚2 podgląd 11.04🥚3 podgląd 14.04
Punkcja 16.04, pobrano 3🥚
Mamy ❄️ 4.3.3 -
Ani0nka wrote:Wykonywałam ostatnio cytologię- 30 czerwca. Coś jeszcze powinnam wykonać? Jakiś inny wymaz? 🫠
Posiew z szyjki macicy z antybiogramemWiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2022, 19:13
Ani0nka lubi tę wiadomość
Starania od 2021
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️35 L
AMH- 3.33, 3.77, 4.34
Kir Bx,NK 15,7% , witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️ Cross-match 33.2%❌️60.5%❌️immunosupresja (equoral i encorton)❌️Allo-mlr 37.3%✅️p/c p.jądrowe , ANA ✅️
👨36 L
8 IUI ❌️
Zmiana lekarza 11.2024
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️
Start stymulacji 4.04🍀
Mamy ❄️ 4.3.3 -
Anionka cytologia to jest badanie pod kątem nowotworu i komórek atypowych, nie wskazuje jaka bakteria albo grzyb jest w pochwie.
Robi się posiew bakteriologiczny i mykologiczny.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Patisonek 25 wrote:Mam nadzieję że się doczekamy. U mnie 2 biochemiczna w ciągu roku. Docent podejrzewa problem z kirami implantacyjnymi.
Ja jeszcze ciągle namawiam na kariotypy.Diagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).
I procedura: 1 zarodek 4CC, beta 0.
II procedura:
I transfer 4aa: poronienie zatrzymane
II transfer 4aa: jesteśmy razem! 👨👩👦
III transfer 4aa: 7dpt: 101, 9dpt: 282
Czeka na nas ❄ -
Babulka wrote:Anionka cytologia to jest badanie pod kątem nowotworu i komórek atypowych, nie wskazuje jaka bakteria albo grzyb jest w pochwie.
Robi się posiew bakteriologiczny i mykologiczny. -
Akataa wrote:Hm, akurat grzyby w cytologii chyba wychodzą, w każdym razie mi raz wyszła candida właśnie w cytologii, aczkolwiek w tym przypadku, to racja, raczej powinien być zrobiony posiew.
Akurat candida to prosta sprawa u mnie wyszedł w posiewie jakiś egzotyczny grzyb i clotrimazol na niego nie działa, więc smarowanie się by wiele nie dało.
No i nawet przy candidzie clotrimazol jest niewskazany w 1 trymestrze więc lepiej to wyleczyć przed ciążą cokolwiek to jest
A na sam koniec cytologia z czerwca a zapalenie jest teraz 😉 to nawet jakby była sprzed 3 tygodni to nie wyłapie tego zapalenia co jest teraz.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2022, 20:13
Akataa lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Przypomniało mi się, że oprócz tego pierdyliarda badań, które nic nie wniosły robiłam też posiew z kanału szyjki. Mimo, że nic nie znaleziono, dostałam penicylinę na 10 czy 14 dni. Lekarka mi powiedziała wtedy, że lepiej się przeleczyć, bo może być przewlekły stan zapalny endometrium, a tego nie widać w usg.
To było niespełna miesiąc przed zajściem w tą ciążę. Oczywiście nie wiem czy pomogło to, czy inne leki, czy może to po prostu przypadek, że teraz się udało. Byłam u wielu lekarzy i ona jako jedyna zwróciła uwagę, że to może być przyczyną poronień na wczesnym etapie dlatego o tym piszę.Ani0nka, cslza, Babulka lubią tę wiadomość
-
Susannah wrote:Ja jeszcze ciągle namawiam na kariotypy.
Mam na liście badań które dostałam od lekarza.
Na poprzedniej stronie są.Susannah lubi tę wiadomość
Starania od 2021
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️35 L
AMH- 3.33, 3.77, 4.34
👨36 L
8 IUI ❌️
Zmiana lekarza 11.2024
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️
Start stymulacji 4.04🍀
Mamy ❄️ 4.3.3 -
Od momentu poronienia w szpitalu mam czasem takie dziwne kłucia w okolicy pępka, może lepiej zrobić ten posiew. Długo czeka się na wyniki???
-
Ani0nka wrote:Od momentu poronienia w szpitalu mam czasem takie dziwne kłucia w okolicy pępka, może lepiej zrobić ten posiew. Długo czeka się na wyniki???
Ja czekałam kolo tygodnia na wynik posiewu.Ani0nka lubi tę wiadomość
Starania od 2021
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️35 L
AMH- 3.33, 3.77, 4.34
👨36 L
8 IUI ❌️
Zmiana lekarza 11.2024
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️
Start stymulacji 4.04🍀
Mamy ❄️ 4.3.3 -
Anionka ale cytologia to nie jest badanie na grzyba serio. Poza tym nawet jakbyś miała wszystkie badania z pochwy wykonane a za tydzień dostała zapalenia to nawet na logikę tamte badania są w danym momencie nieaktualne...
Dafney dokładnie, dlatego przy poronieniach robi się histero z biopsją endometrium i często ta antybiotykoterapia jest bardzo agresywna. I dopiero wtedy udaje się donosić ciążę.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Krew mnie zalała o 4 rano 🙄 także cykl zamknięty.
Lecimy dalej z temat 🙈
Dobrze też że w połowie miesiąca mam ginekologa to może zleci mi jakieś badania ten nowy i pomoże 🙂
-
Witam was. Moje dziecko na razie uwielbia przedszkole dzisiaj od szóstej rano nie spał bo nie mógł się doczekać kiedy pójdzie.
Wyskoczył nam z mężem problem: chcą go zwolnić sytuacja jest ogólnie taka że stało się coś co nie powinno mieć miejsca nie z jego winy ale kierownik broni swojego stołka i zwala wszystko na niego od wczoraj chodzę i płacze dzisiaj wszystko się rozstrzygnie. Mąż poszedł do kierownika działu to wszytko wyjaśniać ale wątpię czy coś z tego wyjdzie jak dzisiaj kazali mu już nie przychodzić. Nawet jak to piszę to ryczę jak głupiaWiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2022, 08:56
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
O kurcze, Jednorożec 😢 przykro mi, czym mąż się zajmuje? Będzie trudno znaleźć inną pracę? Jakiś okres wypowiedzenia czy chcą mu narobić w papierach?
RudzielecMonia lubi tę wiadomość
-
Rudzielec mam nadzieję, że wizyta będzie owocna 🤞
Jednorożec, współczuję, bardzo stresująca sytuacja. Dla męża to też na pewno trudne nawet jeśli by się udało utrzymać pracę to zapewne atmosfera będzie ciężka. Ale niech się broni!RudzielecMonia lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Dziewczyny spytam was o coś innego. Jak sobie radzicie w domu po poronieniu?ja wykonuje zawód który można nazwać wolnym. Jak się dowiedziałam o ciąży zorganizowałam wszystko tak że od 12 tygodnia mniej więcej pracuje tylko w domu. Teraz siedzę w domu i się zastanawiam co dalej. Powrót do pracy poza domem zajmie około 3 miesięcy. A chciałabym starać się o dziecko jak najszybciej. Wiem że lepiej nie ruszać tematu ale w domu wszyatko przypomina mi o dziecku...*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
*15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
*euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem -
Ewiwi nie wiem czy zrozumiałam, przeniosłaś się na pracę z domu a teraz po poronieniu ciężko Ci w tym domu pracować, tak?
Ja bym robiła tak jak jest dobrze dla Ciebie w tym momencie. Nie w przyszłej ciąży. Potem jak starania się przedłużają to tkwimy w niekorzystnej sytuacji. Ja sama zrezygnowałam z propozycji ciekawej pracy, bo byłam w ciąży, to było rok temu. Potem dwa razy poroniłam i żałuję, że tej pracy nie wzięłam. Miałabym już rok przepracowany i teraz o wiele lepszą sytuację finansową. Z drugiej strony dla mojej córki odbyło się to z korzyścią ale jestem zdania, że dopóki nie jesteśmy w ciąży to trzeba się skupić na teraźniejszym życiu. Potem zawsze da się wszystko dostosować.
No może wyjątkiem jest jak się pracuje z jakaś ciężką chemią, promieniowaniem itd, ale jak masz wolny zawód to zakładam, że nie w szkodliwych warunkach.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Mój mąż pracuje na produkcji w dużej firmie jestem operatorem suwnic wózków i CNC.
Był u kierownika swojego działu wyjaśnił jak to wszystko wyglądało z jego perspektywy, kierownik mu powiedział że on ogólnie wiem że P. To bardzo dobry pracownik ale wczoraj wszystkie papiery poszły do prezesa i nie wie czy uda się to odkręcić.
Z mojej perspektywy obecne jego zajęcie jest dla mnie idealne bo pracuje na zmiany często jest w domu w środku tygodnia i ja mogę gdzieś wyskoczyć np do fryzjera, kosmetyczki do urzędu i tak dalej bez dzieci bo on jest a jak on pójdzie gdzie indziej całym dniami go nie będzie mo moja wolność się skończy no i obecnie super zarabia możemy sobie pozwolić na trochę więcejDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas