Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
cslza wrote:Wszystko ok, są 2 człowieki, możliwe, że jeszcze się rozgaszczają. Jeden ma 5mm, drugi 4mm, jest serduszko u większego, u mniejszego podobno też. Zwiększyli mi Duphaston, leżenie, zwolnienie już raczej do końca ciąży.
Idę ryczeć 😭❤️
Super wieści, odpoczywajcie a zwolnieniem się nie przejmuj. ❤️ najważniejsze że wszystko dobrze.cslza lubi tę wiadomość
Starania od 2021
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️34 L
AMH- 3.33, 3.77, Kir Bx,NK 15,7%
witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
Cross-match 33.2%❌️60.5%❌️immunosupresja (equoral i encorton)❌️
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
🔥-18kg
👨35 L
bad nasienia ✅️morfo 4%
Kariotyp-✅️
trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️
19.11.2022 1 IUI ☑️💔
06.04.2023 2 IUI ❌️
09.05.2023 3 IUI ❌️
06.09.2023 4IUI ☑️💔
Lipiec 2024 ➡️immunosupresja
05.08.2024 IUI pęcherzyk nie pękł😪
03.09.2024 IUI ❌️
30.09.2024 IUI ❌️
➡️2025 IVF MZ
Wizyta kwalifikacyjna ⏳️ -
cslza wrote:Dalej nic nie jest pewne 🤷♀️ ale są 2 maluchy. Kwestia sprzętu i chęci znalezienia odpowiedniego kąta do zdjęcia.
Ale jak dr powiedziała, że są dwa pęcherzyki to aż się położna zerwała obejrzeć, bo podobno to wcale nie tak często się widzi 🤔cslza, Babulka lubią tę wiadomość
-
Babulka wrote:Trzymam mocno kciuki, mam nadzieję, że będzie wszystko ok 🙏 Dawaj znać, jesteśmy z Tobą.
Ja też się zastanawiam czy nie jechać na ip bo wyleciało ze mnie sporo śluzu, który wyglądał jak czop Ale nie wiem w sumie czy to było to czy nie
Mam nadzieję że będzie wszystko dobrze. Czekam na info. Trzymam kciuki 🍀✊️Babulka lubi tę wiadomość
Starania od 2021
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️34 L
AMH- 3.33, 3.77, Kir Bx,NK 15,7%
witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
Cross-match 33.2%❌️60.5%❌️immunosupresja (equoral i encorton)❌️
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
🔥-18kg
👨35 L
bad nasienia ✅️morfo 4%
Kariotyp-✅️
trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️
19.11.2022 1 IUI ☑️💔
06.04.2023 2 IUI ❌️
09.05.2023 3 IUI ❌️
06.09.2023 4IUI ☑️💔
Lipiec 2024 ➡️immunosupresja
05.08.2024 IUI pęcherzyk nie pękł😪
03.09.2024 IUI ❌️
30.09.2024 IUI ❌️
➡️2025 IVF MZ
Wizyta kwalifikacyjna ⏳️ -
Nati94 wrote:Bedziesz miała bliźniaki ♥️ serducha biją, jest dobrze ♥️ w ogóle, jak się z tym oboje czujecie? To chyba dość duże zaskoczenie🙂
Zaskoczenie jest ogromne, ja byłam pewna, że jednak będzie jedno. Mój mąż jak wyszłam z izby i mu powiedziałam, że jest jednak dwójka i wszystko z nami dobrze powiedział "to dobrze, ale kurwa nie wierzę" 😂 nikt w rodzinie nie miał nigdy bliźniąt, jedynie moja mama musiała mieć bliźniaka (którego zeżarła), bo ma 2 śledziony.
Będzie ciekawie ale szczerze, to bardzo się martwimy tą ciążą... plus jest taki, że to 2O 2K, oby było już nudno 😮💨Nati94, Babulka lubią tę wiadomość
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
cslza wrote:Zaskoczenie jest ogromne, ja byłam pewna, że jednak będzie jedno. Mój mąż jak wyszłam z izby i mu powiedziałam, że jest jednak dwójka i wszystko z nami dobrze powiedział "to dobrze, ale kurwa nie wierzę" 😂 nikt w rodzinie nie miał nigdy bliźniąt, jedynie moja mama musiała mieć bliźniaka (którego zeżarła), bo ma 2 śledziony.
Będzie ciekawie ale szczerze, to bardzo się martwimy tą ciążą... plus jest taki, że to 2O 2K, oby było już nudno 😮💨cslza lubi tę wiadomość
-
U mnie też wszystko ok dzięki Bogu 🥺
Szyjka zamknięta 5cm, doktor mówi, że to czop nie był. Dobrze, że mnie wygonilyscie na to ip 🙏 dziękuję Wam ❤
No i podobno bardzo możliwe, że czuje ruchy bo wierci się niemilosiernie.
Trochę mi było wstyd na to ip jechać z takim czymś ale jak sobie pomyślałam, że może jednak coś tam się dzieje, to przecież całe życie bym sobie pluła w brodę to już wolę się tam powstydzić trochę, i tak są maseczki 🙈
Cslza bliźniaki to jest naprawdę efekt wow 😍 nie dziwię się męża reakcji 😂 cudownie ❤
I jeszcze myślę, że chyba będę rodzić w tym szpitalu Trochę daleko mam ale może dowiozęcslza, Nati94, Susannah, Blondyna.B, dafney, Pomarańcza lubią tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Nati94 wrote:Ale piękne wiadomości ♥️♥️♥️♥️♥️
Babulka, jechałaś ?
Ewiwi, najpierw będzie owulacja ,później miesiączka. Dlatego niektórzy nie doczekują do miesiączki.*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
*15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
*euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem -
Babulka wrote:U mnie też wszystko ok dzięki Bogu 🥺
Szyjka zamknięta 5cm, doktor mówi, że to czop nie był. Dobrze, że mnie wygonilyscie na to ip 🙏 dziękuję Wam ❤
No i podobno bardzo możliwe, że czuje ruchy bo wierci się niemilosiernie.
Trochę mi było wstyd na to ip jechać z takim czymś ale jak sobie pomyślałam, że może jednak coś tam się dzieje, to przecież całe życie bym sobie pluła w brodę to już wolę się tam powstydzić trochę, i tak są maseczki 🙈
Cslza bliźniaki to jest naprawdę efekt wow 😍 nie dziwię się męża reakcji 😂 cudownie ❤
I jeszcze myślę, że chyba będę rodzić w tym szpitalu Trochę daleko mam ale może dowiozę
Kamień z serca... Już weź nas nie strasz! Tak, maseczka też mnie ratowała ostatnio przed rumieńcem w szpitalu klinicznym przy tłumie ludzi w gabinecie
Babulka lubi tę wiadomość
Starania od kwietnia 2020
👩❤️👨 Ona 32 lata, on 34 lata
😢2021 rok 6 tydzień
😢2022 rok 9 tydzień (krwiak, wywołanie farmakologiczne, łyżeczkowanie)
😞 2022 rok 7 tydzień, ciąża pozamaciczna, leczenie metotreksatem
🤞⏸️ nowa nadzieja 5 tydzień ciąży beta 4900 mUI/ml 🌈
🌈 7/1 hbd, jest ❤️!!! CRL 8,8 mm, FHR 142/min.
🌈 13/1 hbd, 7,44 cm ryzyka niskie ❤️
🌈 17/1 hbd, wszystko dobrze, wstydzioch 🩷🩵
🌈 21/1 hbd, połówkowe w porządku, 370 gramów chłopca 🩵
🌈 29/1 hbd, 1630 g 🩵
🌈 37/2 hbd, 2900 g - do kontroli przyrostu po tygodniu
-
cslza wrote:Zaskoczenie jest ogromne, ja byłam pewna, że jednak będzie jedno. Mój mąż jak wyszłam z izby i mu powiedziałam, że jest jednak dwójka i wszystko z nami dobrze powiedział "to dobrze, ale kurwa nie wierzę" 😂 nikt w rodzinie nie miał nigdy bliźniąt, jedynie moja mama musiała mieć bliźniaka (którego zeżarła), bo ma 2 śledziony.
Będzie ciekawie ale szczerze, to bardzo się martwimy tą ciążą... plus jest taki, że to 2O 2K, oby było już nudno 😮💨
Cslza o co chodzi z 2O 2K?Starania od kwietnia 2020
👩❤️👨 Ona 32 lata, on 34 lata
😢2021 rok 6 tydzień
😢2022 rok 9 tydzień (krwiak, wywołanie farmakologiczne, łyżeczkowanie)
😞 2022 rok 7 tydzień, ciąża pozamaciczna, leczenie metotreksatem
🤞⏸️ nowa nadzieja 5 tydzień ciąży beta 4900 mUI/ml 🌈
🌈 7/1 hbd, jest ❤️!!! CRL 8,8 mm, FHR 142/min.
🌈 13/1 hbd, 7,44 cm ryzyka niskie ❤️
🌈 17/1 hbd, wszystko dobrze, wstydzioch 🩷🩵
🌈 21/1 hbd, połówkowe w porządku, 370 gramów chłopca 🩵
🌈 29/1 hbd, 1630 g 🩵
🌈 37/2 hbd, 2900 g - do kontroli przyrostu po tygodniu
-
Cslza ale super! Trzymam kciuki, żeby oba maleństwa się dobrze rozwijały, a ciąża była nuuuudna. 😉
Babulka dobrze, że sprawdziłaś i że wszystko ok!Babulka, cslza lubią tę wiadomość
-
Babulka wrote:Ale żeby w 8(?) dniu cyklu zajść z twinsami 😁 Co to był za cykl! 🙆♀️❤
Hahaha sama siebie pytam 😂 to był 8dc!
Niby brałam ten fertistim, ale szczerze... opakowanie ma 60saszetek i ma starczać na 1miesiąc. Zaczęłam brać w czerwcu i nadal go kończę 😅 także nie wiem czy to cokolwiek pomogło. Ewidentnie były 2 komórki jajowe, ale jak to spiewa Zenek "Jak do tego doszło? Nie wiem!" 🤷♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2022, 08:31
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
Ja się tylko utwierdzam w przekonaniu, że o wiele łatwiej zajść w ciążę jak się człowiek nie stara tylko natura decyduje kiedy jest seks. U mnie zresztą też, dwie ciąże zdrowe z cyklu bez patrzenia na owulacje itd a dwie nieudane przy "staraniach". Szkoda, że jak są jakieś problemy to tak się nie da Ale nawet mój gin mówił, że jak pacjentki wchodzą w taki reżim kliniki przy monitoringach, stymulacjach, to te statystyki zaplodnien są gorsze. Coś w tym chyba jest.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Dziewczyny, dobrze, że wszytsko u Was dobrze. Trzymam kciuki, żeby maluszki rosły. A za pozostałe staraczki - tez trzymam! Dawajcie znać jak starania. Ja mam 7dc, jak ostatnio - staram się na luzie podchodzić. Pytanko, cslza wspomniała o fertistim. Ja biorę ovarin, bromelain i dong quai. Tak równolegle codziennie. Czy to nie za dużo? Ktoś się orientuje czy to na pewno ok? Bo od kogoś stąd ppdlapalam taki zestaw...🧍♀️36l. 🧍♂️34l.
👶2017 pierwsze dziecko córeczka 👨👩👧
⏸️01.10 2021
💔26.10.2021 poronienie w 8tc
od tego czasu ponowne starania... -
Babulka wrote:Ja się tylko utwierdzam w przekonaniu, że o wiele łatwiej zajść w ciążę jak się człowiek nie stara tylko natura decyduje kiedy jest seks. U mnie zresztą też, dwie ciąże zdrowe z cyklu bez patrzenia na owulacje itd a dwie nieudane przy "staraniach". Szkoda, że jak są jakieś problemy to tak się nie da Ale nawet mój gin mówił, że jak pacjentki wchodzą w taki reżim kliniki przy monitoringach, stymulacjach, to te statystyki zaplodnien są gorsze. Coś w tym chyba jest.
Ty wiesz, że coś może w tym być? Rok temu mój mąż absolutnie nie chciał dziecka, a ja liczyłam na wpadkę i nic! A miałam wtedy bardzo regularne miesiączki, więc wiedziałam kiedy ewentualnie może coś z tego być (nie mogę stosować hormonów antykoncepcyjnie, bo dostaję depresji, więc tylko gumka wchodzi w grę).
Po tej ciąży pewnie wrócę do tematu antykoncepcji hormonalnej, ale aż mnie skręca na samą myśl 😵💫31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
Babulka wrote:Ja po tej ciąży do wazektomii 😄 Hormonów też nie mam ochoty brać, szczególnie, że wyszło to PAI.
Może jednak pogadam ze starym o wazektomii 😂 dzięki Babulka!Babulka lubi tę wiadomość
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
Dziewczyny bardzo się cieszę że u was wszytko w porządku:) cslza bliźniaki wow 😱😍ale super. U mnie kolejny dzień bez okresu zastanawiam się czy jest sens jeszcze testować czy czekać na spokojnie na rozwój sytuacji
Babulka lubi tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Ochnik wrote:Dziewczyny, dobrze, że wszytsko u Was dobrze. Trzymam kciuki, żeby maluszki rosły. A za pozostałe staraczki - tez trzymam! Dawajcie znać jak starania. Ja mam 7dc, jak ostatnio - staram się na luzie podchodzić. Pytanko, cslza wspomniała o fertistim. Ja biorę ovarin, bromelain i dong quai. Tak równolegle codziennie. Czy to nie za dużo? Ktoś się orientuje czy to na pewno ok? Bo od kogoś stąd ppdlapalam taki zestaw...2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska