Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Jednorożec89 wrote:Mąż zaraził się ode mnie przeziębieniem na razie ma lekko katar i lekki ból gardła i nie wiem czy mam karetkę wzywać czy może od razu grabarza bo tak się zachowuje
Niech się polozy na katafalku od razu ☠️31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
Dafney wszędzie zdarzają się opóźnienia. Skoro mają czas to bym się jeszcze nie martwiła, poczekaj
Jednorożec faceci zazwyczaj umierają przy katarze 😂
I są marudni jak dzieci wtedy, wystarczy że temperatura im sięgnie 37 stopni.
Życzę więc wytwałości ✊🏻Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2022, 19:04
-
Nie wiem czy amh będzie refundowane w każdym przypadku ale na pewno zrób pod kątem oceny swojej rezerwy. Z Twoich wynikow bardziej btm sie martwila czy nie bedzie za niskie i wtedy wiadomo ze trzeba juz agresywniej podejsc do staran.
RudzielecMonia lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Laski co się dzieje z tymi chłopami? 🤣🤣🤣
Mój mąż przechodzi samego siebie dziś, stęka że się przeziembił i gardełko go boli. Mam mu temp zmierzyć ma 36.8 a on w łóżku pod kołdrą umierający.
No kurde ręce opadają 😂😂Babulka, RudzielecMonia lubią tę wiadomość
Starania od 2021
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️34 L
AMH- 3.33, Kir Bx,NK 15,7%
witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
Cross-match 33.2%❌️60.5%❌️immunosupresja (equoral i encorton)❌️
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
🔥-18kg
👨35 L
bad nasienia ✅️morfo 4%
Kariotyp-✅️
trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️
19.11.2022 1 IUI ☑️💔
06.04.2023 2 IUI ❌️
09.05.2023 3 IUI ❌️
06.09.2023 4IUI ☑️💔
Lipiec 2024 ➡️immunosupresja
05.08.2024 IUI pęcherzyk nie pękł😪
03.09.2024 IUI ❌️
30.09.2024 IUI ❌️
➡️zmiana lekarza➡️ivf 2025 -
Jednorożec89 wrote:Mąż zaraził się ode mnie przeziębieniem na razie ma lekko katar i lekki ból gardła i nie wiem czy mam karetkę wzywać czy może od razu grabarza bo tak się zachowuje
Ha ha mój też dziś przechodzi samego siebie 🤣🤣🤣Starania od 2021
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️34 L
witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
🔥-18kg
👨35 L
bad nasienia ✅️morfo 4%
Kariotyp-✅️
19.11.2022 1 IUI ☑️💔
06.04.2023 2 IUI ❌️
09.05.2023 3 IUI ❌️
06.09.2023 4IUI ☑️💔
03.09.2024 IUI ❌️
30.09.2024 IUI ❌️
Dziewczyny, ale jaja.
Ok 15 pojechałam po dziecko do przedszkola, a że obok jest Lidl to weszłam na szybkie zakupy. Dużo co prawda nie miałam, ale dość ciężko: pęczek włoszczyzny, 3 papryki, 4 pomidory, 3 cebulę, 1 sok jabłkowy, 2x Passata pomidorowa, 4 jogurty, chleb, chusteczki wyciągane i awokado.
Podniosłam to przy kasie i myślę "nie laska, masz poprosić o pomoc" I widzę, że wychodzi facet mniej więcej w moim wieku, więc grzecznie pytam "przepraszam Pana, czy mogłabym prosić o pomoc? Nie mogę dźwigać, jestem w ciąży blizniaczej". A Pan mi grzesznie odpowiada "to nie jest duża torba, da sobie Pani radę" I poszedł.
Oczywiście nie widać po mnie ciąży, ale dużo mnie kosztowało żeby jednak poprosić o pomoc 🤷♀️ a i tak jej nie otrzymałam. Oczywiście nikt z gapiów pomocy nie zaoferował 🤗
A teraz brzuch mi się spina, a ja leżę, bo to była tylko 1 torba i dałam sobie radę 🤷♀️🤦♀️
Torbę zostawiłam w aucie, wnosił mąż jak wrocil do domu...31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
cslza wrote:Dziewczyny, ale jaja.
Ok 15 pojechałam po dziecko do przedszkola, a że obok jest Lidl to weszłam na szybkie zakupy. Dużo co prawda nie miałam, ale dość ciężko: pęczek włoszczyzny, 3 papryki, 4 pomidory, 3 cebulę, 1 sok jabłkowy, 2x Passata pomidorowa, 4 jogurty, chleb, chusteczki wyciągane i awokado.
Podniosłam to przy kasie i myślę "nie laska, masz poprosić o pomoc" I widzę, że wychodzi facet mniej więcej w moim wieku, więc grzecznie pytam "przepraszam Pana, czy mogłabym prosić o pomoc? Nie mogę dźwigać, jestem w ciąży blizniaczej". A Pan mi grzesznie odpowiada "to nie jest duża torba, da sobie Pani radę" I poszedł.
Oczywiście nie widać po mnie ciąży, ale dużo mnie kosztowało żeby jednak poprosić o pomoc 🤷♀️ a i tak jej nie otrzymałam. Oczywiście nikt z gapiów pomocy nie zaoferował 🤗
A teraz brzuch mi się spina, a ja leżę, bo to była tylko 1 torba i dałam sobie radę 🤷♀️🤦♀️
Torbę zostawiłam w aucie, wnosił mąż jak wrocil do domu...
Co za ludzka znieczulica. No brak słów 🤦🏼♀️Starania od 2021
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️34 L
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
🔥-18kg
👨35 L
bad nasienia ✅️morfo 4%
Kariotyp-✅️
19.11.2022 1 IUI ☑️💔
06.04.2023 2 IUI ❌️
09.05.2023 3 IUI ❌️
06.09.2023 4IUI ☑️💔
03.09.2024 IUI ❌️
30.09.2024 IUI ❌️
O kurde 😳 myślałam że jak ktoś już bezpośrednio poprosi dana osoba to będzie jej głupio odmówić. Tragedia 🙄
-
Nie wierzę w to co czytam że istnieją tacy ludzie. To przykre jaki on musi być zakompleksiony i nieszczęśliwy skoro nie potrafi pomóc drugiej osobie.
-
Niestety do takich sytuacji trzeba się przyzwyczaić ja raz miałam taką sytuację jak byłam w ósmym miesiącu z Jasiem. Miałam naprawdę kiepski dzień a musiałam iść do sklepu bo leki mi się skończyły a przy okazji szybka spożywka. Kolejka była wtedy wyjątkowa długa a nikt nawet nie pomyślał żeby mnie przepuścić i wtedy jedyny raz w życiu zapytalam czy mogę iść pierwszą i wtedy się zaczęło babka przede mną stwierdziła cyt. Nogi rozłożyła brzuch zrobiła i teraz uważa się za niewiadomo co. Normalnie w tej kolejce się rozpłakałam, na szczęście całą sytuację widział ktoś z obsługi ja poszłam pierwszą a ta baba została wyproszona że sklepu no ale niesmak zostałDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Babulka wrote:Nie wiem czy amh będzie refundowane w każdym przypadku ale na pewno zrób pod kątem oceny swojej rezerwy. Z Twoich wynikow bardziej btm sie martwila czy nie bedzie za niskie i wtedy wiadomo ze trzeba juz agresywniej podejsc do staran.
Kurcze sam fakt jednego jajnika już jest stresujący. Boję się że może się okazać że faktycznie ten jajnik jest słabszy a tamten co usunęli był tym który produkował i dzięki niemu mam córkę 🙄 -
Ola111 wrote:Później jak się z brzuchem rozepchasz to sami Ci będą pomoc oferować haha 😄
Z mojego doświadczenia z pierwszej ciąży to 1x mnie Pani w Rossmannie wywołała z kolejki nikt mi nigdy z niczym nie pomógł, nikt nie przepuścił w kolejce sam z siebie
1x weszłam na przód w kolejce z pierwszeństwem w IKEA. Byłam wtedy w 30tc, świeżo po wyjściu ze szpitala po powstrzymaniu porodu przedwczesnego, było 2dni przed wigilią, a ja czułam, że zaraz zemdleję. Wiecie jak wygląda IKEA przed świętami? Jakby za darmo tam coś dawali...
No więc przepchnęłam się do Pana kasjera i pytam czy może mógłby mnie obsłużyć jako kolejną (a mamy mnóstwo rzeczy, bo na szybko trzeba zrobić pokoik w razie porodu). Pan mówi mi uprzejmie "oczywiście proszę Pani, tylko skończę tego klienta" 😊 na co chłop, który miał zaraz być obsłużony strasznie się oburzył, bo "z takim brzuchem przychodzi i myśli, że jej wszystko wolno!". A Pan kasjer mówi "a dużo pan razy w ciazy był? Ile dzieci urodził? Żadnego? To się pan nie kłóć w kasie z pierwszeństwem obsługi". 😃 no powiem Wam to było cudowne doświadczenieBabulka, Pomarańcza, Ola111, RudzielecMonia lubią tę wiadomość
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
cslza wrote:Dziewczyny, ale jaja.
Torbę zostawiłam w aucie, wnosił mąż jak wrocil do domu...
Bierz sobie wózek i kilka toreb na zakupy, dzieł wszystko na bardzo małe porcje, ja tak musiałam robić bo jak byłam w ciąży P. Pracował jeszcze na delegacjach więcej go nie było niż był musiałam to jakoś ogarnąćBabulka, RudzielecMonia lubią tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Jednorożec89 wrote:Bierz sobie wózek i kilka toreb na zakupy, dzieł wszystko na bardzo małe porcje, ja tak musiałam robić bo jak byłam w ciąży P. Pracował jeszcze na delegacjach więcej go nie było niż był musiałam to jakoś ogarnąć
Teraz to już wiem, że trzeba liczyć na siebie po prostu dawno nie byłam w ciąży i zapomniałam, że ludzie w dupie mają innych 🤗31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
Ola111 wrote:Później jak się z brzuchem rozepchasz to sami Ci będą pomoc oferować haha 😄
Babulka, Ola111 lubią tę wiadomość