Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Dafney wszędzie zdarzają się opóźnienia. Skoro mają czas to bym się jeszcze nie martwiła, poczekaj
Jednorożec faceci zazwyczaj umierają przy katarze 😂
I są marudni jak dzieci wtedy, wystarczy że temperatura im sięgnie 37 stopni.
Życzę więc wytwałości ✊🏻Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2022, 19:04
-
Nie wiem czy amh będzie refundowane w każdym przypadku ale na pewno zrób pod kątem oceny swojej rezerwy. Z Twoich wynikow bardziej btm sie martwila czy nie bedzie za niskie i wtedy wiadomo ze trzeba juz agresywniej podejsc do staran.
RudzielecMonia lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Laski co się dzieje z tymi chłopami? 🤣🤣🤣
Mój mąż przechodzi samego siebie dziś, stęka że się przeziembił i gardełko go boli. Mam mu temp zmierzyć ma 36.8 a on w łóżku pod kołdrą umierający.
No kurde ręce opadają 😂😂Babulka, RudzielecMonia lubią tę wiadomość
Starania od 2021
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️35 L
AMH- 3.33, 3.77, 4.34
Kir Bx,NK 15,7% , witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️ Cross-match 33.2%❌️60.5%❌️immunosupresja (equoral i encorton)❌️Allo-mlr 37.3%✅️p/c p.jądrowe , ANA ✅️
histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie 🔥-20kg
👨36 L
Kiepskie parametry nasienia ❌️
Kariotyp-✅️trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️
8 IUI ❌️
Zmiana lekarza 11.2024
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️
Rozpisanie stymulacji 31.03✅️
Start stymulacji 4.04🍀
(Mensinorm150 jm, Puergon 50jm, Orgalutran 0.25 mg) Zivafert 5000j.m 2 x
1 podgląd 09.04 🥚2 podgląd 11.04🥚3 podgląd 14.04
Punkcja 16.04, pobrano 3🥚
Mamy ❄️ 4.3.3 -
Jednorożec89 wrote:Mąż zaraził się ode mnie przeziębieniem na razie ma lekko katar i lekki ból gardła i nie wiem czy mam karetkę wzywać czy może od razu grabarza bo tak się zachowuje
Ha ha mój też dziś przechodzi samego siebie 🤣🤣🤣Starania od 2021
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️35 L
AMH- 3.33, 3.77, 4.34
Kir Bx,NK 15,7% , witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️ Cross-match 33.2%❌️60.5%❌️immunosupresja (equoral i encorton)❌️Allo-mlr 37.3%✅️p/c p.jądrowe , ANA ✅️
👨36 L
8 IUI ❌️
Zmiana lekarza 11.2024
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️
Start stymulacji 4.04🍀
Mamy ❄️ 4.3.3 -
Dziewczyny, ale jaja.
Ok 15 pojechałam po dziecko do przedszkola, a że obok jest Lidl to weszłam na szybkie zakupy. Dużo co prawda nie miałam, ale dość ciężko: pęczek włoszczyzny, 3 papryki, 4 pomidory, 3 cebulę, 1 sok jabłkowy, 2x Passata pomidorowa, 4 jogurty, chleb, chusteczki wyciągane i awokado.
Podniosłam to przy kasie i myślę "nie laska, masz poprosić o pomoc" I widzę, że wychodzi facet mniej więcej w moim wieku, więc grzecznie pytam "przepraszam Pana, czy mogłabym prosić o pomoc? Nie mogę dźwigać, jestem w ciąży blizniaczej". A Pan mi grzesznie odpowiada "to nie jest duża torba, da sobie Pani radę" I poszedł.
Oczywiście nie widać po mnie ciąży, ale dużo mnie kosztowało żeby jednak poprosić o pomoc 🤷♀️ a i tak jej nie otrzymałam. Oczywiście nikt z gapiów pomocy nie zaoferował 🤗
A teraz brzuch mi się spina, a ja leżę, bo to była tylko 1 torba i dałam sobie radę 🤷♀️🤦♀️
Torbę zostawiłam w aucie, wnosił mąż jak wrocil do domu...31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
cslza wrote:Dziewczyny, ale jaja.
Ok 15 pojechałam po dziecko do przedszkola, a że obok jest Lidl to weszłam na szybkie zakupy. Dużo co prawda nie miałam, ale dość ciężko: pęczek włoszczyzny, 3 papryki, 4 pomidory, 3 cebulę, 1 sok jabłkowy, 2x Passata pomidorowa, 4 jogurty, chleb, chusteczki wyciągane i awokado.
Podniosłam to przy kasie i myślę "nie laska, masz poprosić o pomoc" I widzę, że wychodzi facet mniej więcej w moim wieku, więc grzecznie pytam "przepraszam Pana, czy mogłabym prosić o pomoc? Nie mogę dźwigać, jestem w ciąży blizniaczej". A Pan mi grzesznie odpowiada "to nie jest duża torba, da sobie Pani radę" I poszedł.
Oczywiście nie widać po mnie ciąży, ale dużo mnie kosztowało żeby jednak poprosić o pomoc 🤷♀️ a i tak jej nie otrzymałam. Oczywiście nikt z gapiów pomocy nie zaoferował 🤗
A teraz brzuch mi się spina, a ja leżę, bo to była tylko 1 torba i dałam sobie radę 🤷♀️🤦♀️
Torbę zostawiłam w aucie, wnosił mąż jak wrocil do domu...
Co za ludzka znieczulica. No brak słów 🤦🏼♀️Starania od 2021
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️35 L
AMH- 3.33, 3.77, 4.34
👨36 L
8 IUI ❌️
Zmiana lekarza 11.2024
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️
Start stymulacji 4.04🍀
Mamy ❄️ 4.3.3 -
O kurde 😳 myślałam że jak ktoś już bezpośrednio poprosi dana osoba to będzie jej głupio odmówić. Tragedia 🙄
-
Nie wierzę w to co czytam że istnieją tacy ludzie. To przykre jaki on musi być zakompleksiony i nieszczęśliwy skoro nie potrafi pomóc drugiej osobie.
-
Niestety do takich sytuacji trzeba się przyzwyczaić ja raz miałam taką sytuację jak byłam w ósmym miesiącu z Jasiem. Miałam naprawdę kiepski dzień a musiałam iść do sklepu bo leki mi się skończyły a przy okazji szybka spożywka. Kolejka była wtedy wyjątkowa długa a nikt nawet nie pomyślał żeby mnie przepuścić i wtedy jedyny raz w życiu zapytalam czy mogę iść pierwszą i wtedy się zaczęło babka przede mną stwierdziła cyt. Nogi rozłożyła brzuch zrobiła i teraz uważa się za niewiadomo co. Normalnie w tej kolejce się rozpłakałam, na szczęście całą sytuację widział ktoś z obsługi ja poszłam pierwszą a ta baba została wyproszona że sklepu no ale niesmak zostałDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Babulka wrote:Nie wiem czy amh będzie refundowane w każdym przypadku ale na pewno zrób pod kątem oceny swojej rezerwy. Z Twoich wynikow bardziej btm sie martwila czy nie bedzie za niskie i wtedy wiadomo ze trzeba juz agresywniej podejsc do staran.
Kurcze sam fakt jednego jajnika już jest stresujący. Boję się że może się okazać że faktycznie ten jajnik jest słabszy a tamten co usunęli był tym który produkował i dzięki niemu mam córkę 🙄 -
Ola111 wrote:Później jak się z brzuchem rozepchasz to sami Ci będą pomoc oferować haha 😄
Z mojego doświadczenia z pierwszej ciąży to 1x mnie Pani w Rossmannie wywołała z kolejkinikt mi nigdy z niczym nie pomógł, nikt nie przepuścił w kolejce sam z siebie
1x weszłam na przód w kolejce z pierwszeństwem w IKEA. Byłam wtedy w 30tc, świeżo po wyjściu ze szpitala po powstrzymaniu porodu przedwczesnego, było 2dni przed wigilią, a ja czułam, że zaraz zemdleję. Wiecie jak wygląda IKEA przed świętami? Jakby za darmo tam coś dawali...
No więc przepchnęłam się do Pana kasjera i pytam czy może mógłby mnie obsłużyć jako kolejną (a mamy mnóstwo rzeczy, bo na szybko trzeba zrobić pokoik w razie porodu). Pan mówi mi uprzejmie "oczywiście proszę Pani, tylko skończę tego klienta" 😊 na co chłop, który miał zaraz być obsłużony strasznie się oburzył, bo "z takim brzuchem przychodzi i myśli, że jej wszystko wolno!". A Pan kasjer mówi "a dużo pan razy w ciazy był? Ile dzieci urodził? Żadnego? To się pan nie kłóć w kasie z pierwszeństwem obsługi". 😃 no powiem Wam to było cudowne doświadczenieBabulka, Pomarańcza, Ola111, RudzielecMonia lubią tę wiadomość
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
cslza wrote:Dziewczyny, ale jaja.
Torbę zostawiłam w aucie, wnosił mąż jak wrocil do domu...
Bierz sobie wózek i kilka toreb na zakupy, dzieł wszystko na bardzo małe porcje, ja tak musiałam robić bo jak byłam w ciąży P. Pracował jeszcze na delegacjach więcej go nie było niż był musiałam to jakoś ogarnąćBabulka, RudzielecMonia lubią tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Jednorożec89 wrote:Bierz sobie wózek i kilka toreb na zakupy, dzieł wszystko na bardzo małe porcje, ja tak musiałam robić bo jak byłam w ciąży P. Pracował jeszcze na delegacjach więcej go nie było niż był musiałam to jakoś ogarnąć
Teraz to już wiem, że trzeba liczyć na siebiepo prostu dawno nie byłam w ciąży i zapomniałam, że ludzie w dupie mają innych 🤗
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
Ola111 wrote:Później jak się z brzuchem rozepchasz to sami Ci będą pomoc oferować haha 😄
Babulka, Ola111 lubią tę wiadomość
-
Jednorożec89 wrote:Bierz sobie wózek i kilka toreb na zakupy, dzieł wszystko na bardzo małe porcje, ja tak musiałam robić bo jak byłam w ciąży P. Pracował jeszcze na delegacjach więcej go nie było niż był musiałam to jakoś ogarnąć
Poza ciążą też tego patentu używam, tylko nie dzielę tak drobno na te torby.
Kolejki i kasy pierwszeństwa to jest fikcja literacka.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska