Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Zdecydowanie nie chociaż pare razy mnie kusiło. Mnie by to nic nie dało, bo istnienie tętna jeszcze nie oznacza, że dziecko jest zdrowe i zostanie donoszone. A tylko bym się denerwowała jakbym nie mogła znaleźć. Na profilu poloznej czytalam że ona w 16 tc pol godziny czasem szukala to stwierdzilam ze to nie ma sensu. Plus może szukanie 2 minuty dopplerem nie szkodzi plodowi ale pół godziny 😳 to już wątpię.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Magdanka wrote:Dziewczyny, powiedzcie mi proszę po jakim czasie od łyżeczkowania miałyście pierwszy okres?
-
Babulka wrote:Zdecydowanie nie chociaż pare razy mnie kusiło. Mnie by to nic nie dało, bo istnienie tętna jeszcze nie oznacza, że dziecko jest zdrowe i zostanie donoszone. A tylko bym się denerwowała jakbym nie mogła znaleźć. Na profilu poloznej czytalam że ona w 16 tc pol godziny czasem szukala to stwierdzilam ze to nie ma sensu. Plus może szukanie 2 minuty dopplerem nie szkodzi plodowi ale pół godziny 😳 to już wątpię.
Chyba szukam sobie sposobu co zrobić żeby jakiś spokój osiągnąć. Myślę nad testami nifty, ale one chyba pokazują prawdopodobieństwo chorób a nie pewność bądź wykluczenie?
Rano wymyślałam sobie detektor tętna ale też własne skrajne opinie.04.2019 👶💙
04.2022 7/8 tc 💔 łyżeczkowanie
22.08.2022 9dpo II kreski 😍
24.10.2022 💙 66.1mm
1.12.2022 💙 223g
20.12.2022 💙 391g 20+3 -
Bakalia wrote:Chyba szukam sobie sposobu co zrobić żeby jakiś spokój osiągnąć. Myślę nad testami nifty, ale one chyba pokazują prawdopodobieństwo chorób a nie pewność bądź wykluczenie?
Rano wymyślałam sobie detektor tętna ale też własne skrajne opinie.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Bakalia wrote:Dziewczyny czy któraś z was zdecydowała się na detektor tętna płodu??
Ja mam Jumpera. Używam go może raz na 2-3 tygodnie na chwilę. Młody ma czasem takie dni, że potrafi się prawie w ogóle nie ruszać i wtedy sprawdzam czy serduszko puka (chociaż jak kiedyś się nie ruszał 12h to pojechałam do lekarza i tak). Ale na wcześniejszym etapie można zawału dostać, bo naprawdę bardzo ciężko jest znaleźć serce np. w 15tc tak, żeby nie szorować po brzuchu tym dopplerem 15 minut.Diagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).
I procedura: 1 zarodek 4CC, beta 0.
II procedura:
I transfer 4aa: poronienie zatrzymane
II transfer 4aa: jesteśmy razem! 👨👩👦
III transfer 4aa: 7dpt: 101, 9dpt: 282
Czeka na nas ❄ -
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2022, 14:09
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Bakalia ja rozważam zakup detektora takiego najprostszego. Robiłam też Nifty i wraz z wynikami pappy + usg dało mi to mega spokój. Dodam, że Nifty robiłam ze względu na poronienia, których przyczyny nie znałam. Mam wprawdzie na koncie ciażę z trisomią, ale tutaj w ogóle nie martwiłam się o powtórkę, bo to bardzo rzadka wada.
Wyobrażam sobie, że zanim poczuję ruchy i przez ten czas, kiedy ruchy będą nieregularne, umrę ze stresu bez detektora.
Dodatkowo ustawiłam sobie wizyty u gina (właściwie dwóch) z usg co 2 tygodnie i chyba to pozwala mi przetrwać.
Myślę, że każda z nas musi znaleźć swój własny sposób, bo jesteśmy bardzo różne i nie ma uniwersalnej recepty. -
-
Jednorożec ale dla pewności zrób sobie jeszcze jeden wieczorem.
Jednorożec89 lubi tę wiadomość
-
Ja początkowo byłam na nie detektorowi. Wiedziałam, że może być problem ze znalezieniem tego tętna i nie chciałam wariować. Ale po drugiej wizycie na IP chciałam kupić, bo to bijące serce dawało mi spokój. Niestety nie zdążyłam go kupić. Ale w drugiej ciazy będę chciała kupić.
-
dafney wrote:Bakalia ja rozważam zakup detektora takiego najprostszego. Robiłam też Nifty i wraz z wynikami pappy + usg dało mi to mega spokój. Dodam, że Nifty robiłam ze względu na poronienia, których przyczyny nie znałam. Mam wprawdzie na koncie ciażę z trisomią, ale tutaj w ogóle nie martwiłam się o powtórkę, bo to bardzo rzadka wada.
Wyobrażam sobie, że zanim poczuję ruchy i przez ten czas, kiedy ruchy będą nieregularne, umrę ze stresu bez detektora.
Dodatkowo ustawiłam sobie wizyty u gina (właściwie dwóch) z usg co 2 tygodnie i chyba to pozwala mi przetrwać.
Myślę, że każda z nas musi znaleźć swój własny sposób, bo jesteśmy bardzo różne i nie ma uniwersalnej recepty.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Starania od 2021
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️34 L
AMH- 3.33, Kir Bx,NK 15,7%
witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
Cross-match 33.2%❌️60.5%❌️immunosupresja (equoral i encorton)❌️
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
🔥-17kg
👨35 L
bad nasienia ✅️morfo 4%
Kariotyp-✅️
trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️
19.11.2022 1 IUI ☑️💔
06.04.2023 2 IUI ❌️
09.05.2023 3 IUI ❌️
06.09.2023 4IUI ☑️💔
Lipiec 2024 ➡️immunosupresja
05.08.2024 IUI pęcherzyk nie pękł😪
03.09.2024 IUI ❌️
30.09.2024 IUI ❌️
➡️zmiana lekarza➡️ivf 2025 -
Babulka wrote:A wiesz gdzie masz łożysko? Bo ja zaczęłam czuć w 15tc a od 16tc już w zasadzie codziennie. Teraz raz częściej się rusza raz rzadziej ale kilka razy dziennie puknie chociaż. Łożysko mam w dnie z prawej strony.
Lekarz tylko wspomniał, że jest nisko, ale na tym etapie to nic nie znaczy. O szczegóły nie pytałam. U Ciebie te ruchy to naprawdę wyjątkowo wcześniej. Nieustannie zazdraszczam 🥰 -
A ja melduję że jestem po wizycie. W lewym jajniku torbiel 28mm -pęcherzyk nie pękł w prawym ciałko żółte. Duphaston na 12 dni i w 13 dniu test.
Docent stwierdził że może i dobrze ze lewy nie pękł
bo będzie pojedyńcza ciąża.
Jakiś taki pewny był że będzie ciąża🤭Babulka, cslza, Blondyna.B, dafney lubią tę wiadomość
Starania od 2021
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️34 L
AMH- 3.33, Kir Bx,NK 15,7%
witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
Cross-match 33.2%❌️60.5%❌️immunosupresja (equoral i encorton)❌️
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
🔥-17kg
👨35 L
bad nasienia ✅️morfo 4%
Kariotyp-✅️
trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️
19.11.2022 1 IUI ☑️💔
06.04.2023 2 IUI ❌️
09.05.2023 3 IUI ❌️
06.09.2023 4IUI ☑️💔
Lipiec 2024 ➡️immunosupresja
05.08.2024 IUI pęcherzyk nie pękł😪
03.09.2024 IUI ❌️
30.09.2024 IUI ❌️
➡️zmiana lekarza➡️ivf 2025 -
dafney wrote:Lekarz tylko wspomniał, że jest nisko, ale na tym etapie to nic nie znaczy. O szczegóły nie pytałam. U Ciebie te ruchy to naprawdę wyjątkowo wcześniej. Nieustannie zazdraszczam 🥰
Kurcze czy ja wiem czy późno. Ja przy córce też tak jakoś zaczęłam czuć po 15 tyg. Na początku nie byłam pewna ale ginekolog mówi że tak to ruchy i no już wiedziałam. Podobno wielorudki mogą czuć wcześniej. -
Patisonek 25 wrote:A ja melduję że jestem po wizycie. W lewym jajniku torbiel 28mm -pęcherzyk nie pękł w prawym ciałko żółte. Duphaston na 12 dni i w 13 dniu test.
Docent stwierdził że może i dobrze ze lewy nie pękł
bo będzie pojedyńcza ciąża.
Jakiś taki pewny był że będzie ciąża🤭
To trzymam kciuki za to ciałko żółte 😍✊🏻✊🏻✊🏻
Patisonek 25 lubi tę wiadomość
-
Wlasnie muszę pomyśleć jak osiągnąć taki spokój wewnętrzny że nie każda ciąża to starta, myślę że bobas już ma ponad 1cm i minęliśmy okres w którym poprzednio poroniłam.
Wiem że statystycznie po 12 tygodniu ryzyko poronienia spada i na USG widać bardzo dużo. Może badania prenatalne dadzą mi spokój. Zwłaszcza że na pewno pójdę też prywatnie, bo ginekolog na NFZ jest mało mowny i praktycznie nic pewnie nie pokaże, choć uważam za dobrego lekarza w USG bo w pierwszej ciąży zostałam poinformowana o dwóch węzłach na szyi.04.2019 👶💙
24.10.2022 💙 66.1mm
1.12.2022 💙 223g
20.12.2022 💙 391g 20+3 -
Bakalia wrote:Wlasnie muszę pomyśleć jak osiągnąć taki spokój wewnętrzny że nie każda ciąża to starta, myślę że bobas już ma ponad 1cm i minęliśmy okres w którym poprzednio poroniłam.
Wiem że statystycznie po 12 tygodniu ryzyko poronienia spada i na USG widać bardzo dużo. Może badania prenatalne dadzą mi spokój. Zwłaszcza że na pewno pójdę też prywatnie, bo ginekolog na NFZ jest mało mowny i praktycznie nic pewnie nie pokaże, choć uważam za dobrego lekarza w USG bo w pierwszej ciąży zostałam poinformowana o dwóch węzłach na szyi.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Babulka wrote:A Twój na nfz ma certyfikat fmf? Bo wiedz, warto się zapisywać bo z terminami to czasami jest ciężko.
Na NFZ nie ma tego certyfikatu. W pierwszej ciąży chodziłam prywatnie co ma FMF. I właśnie dzisiaj już też się zastanawiałam czy zapisywać czy to za szybko jeszcze.04.2019 👶💙
24.10.2022 💙 66.1mm
1.12.2022 💙 223g
20.12.2022 💙 391g 20+3