Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
cslza wrote:Właśnie się zastanawiam żeby przełożyć na 12+6, bo mam taką możliwość...
Może faktycznie lepiej przełożyć 🤔
Ja tam mało sie na tym znam bo nie robilam w ciąży nigdy. Ale tak czytam jak dziewczyny piszą i wychodzi że lepiej wcześniej. -
Bakalia wrote:Właśnie umówiłam się na badania prenatalne na 12+1 wg OM będzie:) wypadają 24.10.
Ja też mam ten termin czyli jesteś tydzień za mną z ciążą, bo ja wtedy będę mieć 13+2.Bakalia lubi tę wiadomość
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
RudzielecMonia wrote:Może faktycznie lepiej przełożyć 🤔
Ja tam mało sie na tym znam bo nie robilam w ciąży nigdy. Ale tak czytam jak dziewczyny piszą i wychodzi że lepiej wcześniej.
Właśnie mam taką rozkminę, bo jak bliźniaki to raczej nie będą większe niż według OM. W piątek mam mieć USG to zobaczymy jak one wielkościowo wypadają i dopytam na kiedy umawiać kolejne USG.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2022, 12:27
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
cslza wrote:Właśnie mam taką rozkminę, bo jak bliźniaki to raczej nie będą większe niż według OM. W piątek mam mieć USG to zobaczymy jak one wielkościowo wypadają i dopytam na kiedy umawiać kolejne USG.
Z tego co tak czytałam to bez względu czy ciąża bliźniacza czy pojedyncza to prenatalne robi się w tym samym czasie.
Dzieci rosną raczej normalnie tylko dwa na razy w tym samym czasie w jednym brzuchu 😅🙈 -
cslza wrote:Ja też mam ten termin czyli jesteś tydzień za mną z ciążą, bo ja wtedy będę mieć 13+2.
Idę jeszcze na takie zwykłe USG na NFZ 3.10RudzielecMonia, cslza lubią tę wiadomość
04.2019 👶💙
04.2022 7/8 tc 💔 łyżeczkowanie
22.08.2022 9dpo II kreski 😍
24.10.2022 💙 66.1mm
1.12.2022 💙 223g
20.12.2022 💙 391g 20+3 -
Bakalia wrote:Będę trzymać kciuki za was zwłaszcza że u Ciebie aż ich dwoje
Idę jeszcze na takie zwykłe USG na NFZ 3.10
I ja za Was też, oby nasze bobaski były zdrowe i też mam USG 03.10!!! 😂 U mnie to co chwila coś, ale raczej będę mieć wizyty częściej niż w ciąży pojedynczej 🤷♀️RudzielecMonia, Bakalia lubią tę wiadomość
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
Jednorożec kciuki za pozytywny efekt działań 😉
RudzielecMonia chyba sezon przeziębieniowy w pełni. A jeszcze lato się nie skończyło. Mnie też rozłożyło, więc leżakuję na kanapie od kilku dni i staram się nie zarazić wszystkich w domu. Zdrówka córeczce!
Justa jak u Ciebie? Coś się ruszyło? Udało Ci się porozmawiać z którymś z lekarzy? -
Ja tak odejdę od tematu. Powiedzcie mi w razie infekcji lepiej robić wymaz z pochwy czy wymaz z szyjki macicy??
Pytam bo od wczoraj zauważyłam jakby brązowe plamienie na wkładce, niewielka ilość ale średnio mi się to podoba i już mam tysiące myśli na minute.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2022, 13:23
-
RudzielecMonia wrote:Ja tak odejdę od tematu. Powiedzcie mi w razie infekcji lepiej robić wymaz z pochwy czy wymaz z szyjki macicy??
Pytam bo od wczoraj zauważyłam jakby brązowe plamienie na wkładce, niewielka ilość ale średnio mi się to podoba i już mam tysiące myśli na minute.
A może być plamienie implantacyjne?31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
RudzielecMonia współczuję choroby córki Moja też właśnie kończy chorować i roznosi wszystko co jej w drogę wejdzie 😖
Wymaz to zależy jaki, gin powinien zdecydować. Jak masz plamienia, to koniecznie wykup luteine na wypadek pozytywnego testu.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
cslza wrote:A jak to jest z testem Pappa i NIFTY? Pappa robi się razem z USG prenatalnym? Kojarzę coś z pierwszej ciąży i nie wiem jakie są zalecenia teraz...2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
cslza wrote:A jak to jest z testem Pappa i NIFTY? Pappa robi się razem z USG prenatalnym? Kojarzę coś z pierwszej ciąży i nie wiem jakie są zalecenia teraz...
-
Kurcze moje myśli narazie skierowały się ku infekcji.
Jeśli miałam w piatek/sobotę owulacje i ten pecherzyk jednak pękł to możliwe że to implantacja ale równie dobrze niewydolnoścć ciałka żółtego.
Luteina tylko na receptę tak czy siak do czwartku czekać muszę więc ginekologowi o tym powiem. Będzie robił usg to zadecyduje. Pod ręką mam tylko duphaston. -
No bardziej niewydolność ciałka żółtego.
Chyba że pozostałości śluzu po pęknięciu pęcherzyka??
No nie wiem. Możemy sobie zakładać wszystko 😐 -
Tak też może być. Ja mialam ślady świeżej krwi chyba dzień po i trzy dni po owu w szczęśliwym cyklu 🙂 Ale na luteinie i tak jechałam na wszelki wypadek
RudzielecMonia lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Idzie zwariować z objawami gdy się człowiek każdą zmiana w organizmie stresuje. 🙈
I wtedy wizyty u ginekologa są tak bardzo wyczekiwane 😂
-
RudzielecMonia wrote:Idzie zwariować z objawami gdy się człowiek każdą zmiana w organizmie stresuje. 🙈
I wtedy wizyty u ginekologa są tak bardzo wyczekiwane 😂2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Babulka wrote:To ja z tym nie poszłam, nie spodziewałam się ciąży, więc w sumie mi to latało 🤣
No ja też bym nie szła gdyby nie to że mam umówioną te wizytę w sprawie pęcherzyka 😂😂 tak to zapewne olalabym temat na chwilę obecną 🙃