Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Justa się odzywała ze szpitala? Bo nie widziałam, chyba że coś mi umknęłoDiagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).
I procedura: 1 zarodek 4CC, beta 0.
II procedura:
I transfer 4aa: poronienie zatrzymane
II transfer 4aa: jesteśmy razem! 👨👩👦
III transfer 4aa: 7dpt: 101, 9dpt: 282
Czeka na nas ❄ -
Susannah wrote:Justa się odzywała ze szpitala? Bo nie widziałam, chyba że coś mi umknęło
Właśnie i ja o niej myślę i się zastanawiam czy wszystko ok... nic nie pisała poza tym, że jej nie badają i olewają...31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
Susannah wrote:Justa się odzywała ze szpitala? Bo nie widziałam, chyba że coś mi umknęło
Też tu zaglądam co jakiś czas, żeby sprawdzić czy coś pisała, ale cisza... -
Jestem, dopiero dziś mnie zbadali wyobraźcie sobie szyjka 2,3-2,4 i nadal zamknięta więc nic nie chcą robić. Najlepiej bo miałam do wczoraj brać antybiotyk bo 7 dni, a pielęgniarka mi dziś o 10 jeszcze robiła wlew i się pytam o co chodzi, że ja już nie powinnam dostawać to usłyszałam, że ona nie ma takiej informacji 😐. Najprawdopodobniej idę dziś do domu.
Jestem rozczarowana i jak sobie mówiłam że nie potrzebuje lekarza ze szpitala, tak teraz widząc jak były traktowane te pacjentki których lekarz prowadzący tu pracuje a te które go nie miały w szpitalu (jak ja) to zmieniłam zdanie. To było chyba 12 najgorszych dni, czekania i oglądania tylu przykrych przypadków, że przypomniały mi się moje straty i jeszcze bardziej zaczęłam się bać o obecną ciążę. Wyobraźcie sobie jednego dnia przyjęli dziewczynę ciąża bliźniacza 7 tyg wg OM na USG jeden zarodek obumarł, drugi nie rośnie i mówią jej, że wszystko ok i ja wypisali z lekami na podtrzymanie... Naprawdę po tym co tu doświadczyłam muszę chyba kilka dni zrobić sobie porządnego resetu żeby głowa mi odpoczęła.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2022, 12:14
11.2021 💔 ciąża biochemiczna
03.2022 💔 poronienie zatrzymane 8td
15.01.2023 urodziłam synka 🌈💙
MTHFR_1298A>C homo
PAI-1 4G hetero
Niedoczynność tarczycy -
JustaSzcz wrote:Jestem, dopiero dziś mnie zbadali wyobraźcie sobie szyjka 2,3-2,4 i nadal zamknięta więc nic nie chcą robić. Najlepiej bo miałam do wczoraj brać antybiotyk bo 7 dni, a pielęgniarka mi dziś o 10 jeszcze robiła wlew i się pytam o co chodzi, że ja już nie powinnam dostawać to usłyszałam, że ona nie ma takiej informacji 😐. Najprawdopodobniej idę dziś do domu.
Jestem rozczarowana i jak sobie mówiłam że nie potrzebuje lekarza ze szpitala, tak teraz widząc jak były traktowane te pacjentki których lekarz prowadzący tu pracuje a te które go nie miały w szpitalu (jak ja) to zmieniłam zdanie. To było chyba 12 najgorszych dni, czekania i oglądania tylu przykrych przypadków, że przypomniały mi się moje straty i jeszcze bardziej zaczęłam się bać o obecną ciążę. Wyobraźcie sobie jednego dnia przyjęli dziewczynę ciąża bliźniacza 7 tyg wg OM na USG jeden zarodek obumarł, drugi nie rośnie i mówią jej, że wszystko ok i ja wypisali z lekami na podtrzymanie... Naprawdę po tym co tu doświadczyłam muszę chyba kilka dni zrobić sobie porządnego resetu żeby głowa mi odpoczęła.
To co Ciebie spotkało jest poniżej krytyki. Brakuję mi na to słów. Rozumienie 12 dni badań, opieki, leków i tego wszystkiego czego oczekujemy od szpitala, ale nie to i nie w taki sposób. Jak dla mnie kpina, jednak Polska służba zdrowia nie zeszła jeszcze z drzewa i to jest na to dowód.Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
JustaSzcz wrote:Jestem, dopiero dziś mnie zbadali wyobraźcie sobie szyjka 2,3-2,4 i nadal zamknięta więc nic nie chcą robić. Najlepiej bo miałam do wczoraj brać antybiotyk bo 7 dni, a pielęgniarka mi dziś o 10 jeszcze robiła wlew i się pytam o co chodzi, że ja już nie powinnam dostawać to usłyszałam, że ona nie ma takiej informacji 😐. Najprawdopodobniej idę dziś do domu.
Jestem rozczarowana i jak sobie mówiłam że nie potrzebuje lekarza ze szpitala, tak teraz widząc jak były traktowane te pacjentki których lekarz prowadzący tu pracuje a te które go nie miały w szpitalu (jak ja) to zmieniłam zdanie. To było chyba 12 najgorszych dni, czekania i oglądania tylu przykrych przypadków, że przypomniały mi się moje straty i jeszcze bardziej zaczęłam się bać o obecną ciążę. Wyobraźcie sobie jednego dnia przyjęli dziewczynę ciąża bliźniacza 7 tyg wg OM na USG jeden zarodek obumarł, drugi nie rośnie i mówią jej, że wszystko ok i ja wypisali z lekami na podtrzymanie... Naprawdę po tym co tu doświadczyłam muszę chyba kilka dni zrobić sobie porządnego resetu żeby głowa mi odpoczęła.
Ech bardzo przykro się czyta jak człowiek jest traktowany tam gdzie powinien czuć się najbezpieczniej w okolicy masz jeszcze jakieś inne szpitale? Czy tylko ten? W ogóle można wiedzieć co to za dziwny szpital?04.2019 👶💙
04.2022 7/8 tc 💔 łyżeczkowanie
22.08.2022 9dpo II kreski 😍
24.10.2022 💙 66.1mm
1.12.2022 💙 223g
20.12.2022 💙 391g 20+3 -
Justa ciężko mi to skomentować, bardzo mi przykro. Masz w zasięgu jakiś lepszy szpital? Możesz się skonsultować z innym lekarzem czy nie powinnaś mieć szwu albo pessara jednak?2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Bakalia wrote:Ech bardzo przykro się czyta jak człowiek jest traktowany tam gdzie powinien czuć się najbezpieczniej w okolicy masz jeszcze jakieś inne szpitale? Czy tylko ten? W ogóle można wiedzieć co to za dziwny szpital?
Właśnie rozważałam inny do porodu, ale 2 dni temu dostali informacje, że ich oddział położniczy ma zostać zamknięty do 1.10.
Tak, szpital na wrocławskim Brochowie.11.2021 💔 ciąża biochemiczna
03.2022 💔 poronienie zatrzymane 8td
15.01.2023 urodziłam synka 🌈💙
MTHFR_1298A>C homo
PAI-1 4G hetero
Niedoczynność tarczycy -
Justa w głowie mi się nie mieści jak można tak traktować pacjentów. Nie rozumiem po co Cię tak długo tam trzymali, skoro nie podjęli żadnej akcji. Mam nadzieję, że uda Ci się skonsultować jeszcze tę szyjkę z kimś bardziej kompetentnym i zaangażowanym i wszystko będzie dobrze.
-
JustaSzcz wrote:Właśnie rozważałam inny do porodu, ale 2 dni temu dostali informacje, że ich oddział położniczy ma zostać zamknięty do 1.10.
Tak, szpital na wrocławskim Brochowie.
Bo wiesz ja bym się bała liczyć tylko na to, że prowadzący mnie uratuje w takim szpitalu.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Babulka wrote:A Wojewódzki albo uniwersytecki?
Bo wiesz ja bym się bała liczyć tylko na to, że prowadzący mnie uratuje w takim szpitalu.
Z ciekawości - jest jakaś różnica między uniwersyteckim a wojewódzkim?04.2019 👶💙
04.2022 7/8 tc 💔 łyżeczkowanie
22.08.2022 9dpo II kreski 😍
24.10.2022 💙 66.1mm
1.12.2022 💙 223g
20.12.2022 💙 391g 20+3 -
Bakalia wrote:Z ciekawości - jest jakaś różnica między uniwersyteckim a wojewódzkim?
Bakalia lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Jak to czytam jak Cię tam traktowali to mi się ryczeć chce. Ja myślałam że w moich szpitalu są konowały i idioci ale u Ciebie niestety jest gorzej. O ile w moim może gówno się znają to przynajmniej mnie badali i miałam dostęp do jakichkolwiek informacji na temat tego co dostaję i po co. Chociaż pomijam już fakt że jak byłam łyżeczkowana to pani doktor kazała wypisać mi antybityk a Pan doktor mnie wypisując tego nie zrobił i jeszcze wyjechał z tekstem ze po co mi według niego jest nie potrzebny, on mnie wypisuje on decyduje 🤦🏻♀️
Jak sobie pomyślę że gdy już uda mi się i będę w ciąży i mam rodzic w tym szpitalu to nie wiem co będzie...
Kurcze tak patrzę w tym szpitalu Twoim całkiem dobre opinie jak to się idzie przejechać na opiniach innych ludzi. 🥺
Koniecznie skonsultuj z jakimś ginekologiem choćby prywatnie... Bo tutaj nie ma co ryzykować.
Trzymaj się i jak już wyjdziesz to życzę byś mogła odpocząć psychicznie choć trochę.
-
Koniecznie jakieś dobre jedzonko przy świeczkach dziś i może jakiś lekki film czy na co masz ochotę 🥰
RudzielecMonia lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
O matko! Straszne to! 2 tygodnie leżałaś w szpitalu i wychodzisz z jeszcze większą niepewnością niż tam weszłaś 😔
Rozważasz złożenie skargi?
Generalnie z tym lekarzem prowadzącym, to też nie jest tak kolorowo. Zależy jakie są relacje między lekarzami na oddziale, bo bywa tak, że nikomu się nie chce zainteresować pacjentką innego lekarza z tego oddziału i trzeba czekać aż doktor pojawi się w pracy. Lekarze pracują w różnych miejscach, więc nie zawsze codziennie są na oddziale.
Skonsultuj tą szyjkę z innym lekarzem dla własnego spokoju.
RudzielecMonia lubi tę wiadomość
-
dafney wrote:O matko! Straszne to! 2 tygodnie leżałaś w szpitalu i wychodzisz z jeszcze większą niepewnością niż tam weszłaś 😔
Generalnie z tym lekarzem prowadzącym, to też nie jest tak kolorowo. Zależy jakie są relacje między lekarzami na oddziale, bo bywa tak, że nikomu się nie chce zainteresować pacjentką innego lekarza z tego oddziału i trzeba czekać aż doktor pojawi się w pracy. Lekarze pracują w różnych miejscach, więc nie zawsze codziennie są na oddziale.
Ja byłam dzisiaj upuścić krew i morfologia rozjechana, tsh aż 4 😭 Dziś endo ma to oglądać ale ręce opadają2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Justa, dobrze, że się odezwałaś, bo się bardzo martwiłyśmy. Przykro mi, że masz takie złe doświadczenia ze szpitalem... A sprawdzili przed wypisem czy z Maluszkiem wszystko dobrze? Jak dziewczyny pisały - ja też bym poszła skonsultować z innym lekarzem. Nawet jakby miało to być tylko dmuchanie na zimne.Diagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).
I procedura: 1 zarodek 4CC, beta 0.
II procedura:
I transfer 4aa: poronienie zatrzymane
II transfer 4aa: jesteśmy razem! 👨👩👦
III transfer 4aa: 7dpt: 101, 9dpt: 282
Czeka na nas ❄ -
Babulka wrote:Dokładnie i nie zawsze się wzajemnie lubią/szanują swoje zalecenia. Różnie to bywa.
Ja byłam dzisiaj upuścić krew i morfologia rozjechana, tsh aż 4 😭 Dziś endo ma to oglądać ale ręce opadają
Masz problemy z tarczyca? 🥺
Kurcze mam nadzieję że to nic poważnego.
Kiedy masz wizytę u endo? -
dafney wrote:O matko! Straszne to! 2 tygodnie leżałaś w szpitalu i wychodzisz z jeszcze większą niepewnością niż tam weszłaś 😔
Myślę że nie ma co składać skargi bo nic jej to zapewne nie da. A tylko zje tone nerwów, a też się to rozniesie między lekarzami. Niestety jak w tym kraju nie masz masy pieniędzy i rzeszy prawników za sobą to i ze skargami słabo. Nie wiem jakby to wyglądało żeby zgłosić się do rzecznika praw pacjenta. -
RudzielecMonia wrote:Masz problemy z tarczyca? 🥺
Kurcze mam nadzieję że to nic poważnego.
Kiedy masz wizytę u endo?
Ps dlatego też polecam razem z betą robić tsh bo gdyby nie to, może już bym w ciąży dawno nie była 😔 Mi tak zalecił lekarz w klinice i jestem mu za to wdzięczna.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska