Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Ręce mi opadają na coś takiego... 🙆♀️😬
To to nie jest lekarz, który dba o pacjentkę. Ciekawe jak Ci dawkę dobierze jak nie wie na czym stoi kompletnie? 😏Niedlamnie, Susannah lubią tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Właśnie Babulka weź mi przypomnij bo gdzieś to sobie zapisałam ale teraz nie mogę tego znaleźć, po jakim czasie zrobić badania aby sprawdzić czy dawka heparyny jest ok? Co to za badania?
-
@babulka jutro do niego pójdę i zobaczę co mi powie, porozmawiam z nim.
Daj znać o tych badaniach o których mówi @ani0nka? Je się robi już po zażyciu?
Przypuszczam, że zleci badania już jutro
👰🤵 2019
starania od 11.2021
04.2022 ---> poronienie zatrzymane 8/9 tc
od 06.2022 ---> ponowne starania
24.09.2022
> ⏸ Rośnij maluszku 😍😍
zalecono ACARD po pozytywnym teście oraz duphaston możliwa również heparyna
👩 - 30
NIEDOCZYNNOŚC TACZYCY, HASHIMOTO,BIELACTWO,JELITO DRAŻLIWE
+euthyrox, witD, kwas foliowy, magnez+B6, potas
🧔30
ASTMA
+MACA, WIT C, zdrowa dieta -
@babulka podpowiedz też coś co mogę z nim poruszyć pod względem acardu i heparyny, będę wdzięczna👰🤵 2019
starania od 11.2021
24.09.2022
> ⏸ Rośnij maluszku 😍😍
👩 - 30
🧔30
ASTMA
Ani0nka wrote:Właśnie Babulka weź mi przypomnij bo gdzieś to sobie zapisałam ale teraz nie mogę tego znaleźć, po jakim czasie zrobić badania aby sprawdzić czy dawka heparyny jest ok? Co to za badania?
Dodatkowo mam też inne zalecenia typu teraz mam mieć szczegółowo zbadane przepływy.
Niedlamnie ale teraz to już jest po ptokach. Jesteś w ciąży i powinnaś mieć heparynę od dziś, skoro masz dziś pozytywny test. Poza tym w ciąży parametry krzepnięcia się zmieniają (już na tak wczesnym etapie) i badania diagnostyczne nie są już miarodajne. Zespół i trombofilie możesz oczywiście jeszcze zbadać ale na wyniki czeka się długo. To na jakiej dawce będziesz przez ten czas? Strzelonej. 😔
Lekarz na podstawie nie wiadomo czego stwierdził poronienie przez mikrozakrzep i nie zlecił pacjentce całego pakietu badań na krzepnięcie i jeszcze zostawił bez recepty na heparynę - dla mnie taki lekarz jest do zmiany na cito. Co z tego, że się "przejął" i był miły. Nie dopełnił podstawowych obowiązków.
Przede wszystkim bym zapytała czy planuje Cię prowadzić na dawce leczniczej czy profilaktycznej (jeśli miałaś jakiś zakrzep to powinnaś być na leczniczej) i na jakiej podstawie to wszystkoWiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2022, 11:29
Jednorożec89 lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Wiesz, przypuszczam ze tutaj tez dziala to ze to nie lekarz prywatny tylko luxmed i pakietu badan na krzepniecie dac "nie moze" po 1 stracie, przypuszczam dawke profilaktyczna ale porozmawiam z nim jutro o tym wszystkim.
Powiem szczerze, ze w tym momencie kazdy grosz sie u mnie liczy, wiec staram sie robic wszystko na pakiet...
👰🤵 2019
starania od 11.2021
24.09.2022
> ⏸ Rośnij maluszku 😍😍
👩 - 30
🧔30
ASTMA
Babulka skoro przyjmujesz zakłady to obstawiam jutro betę Niedlamnie 170 🥸😎
Babulka lubi tę wiadomość
-
Niedlamnie wrote:Wiesz, przypuszczam ze tutaj tez dziala to ze to nie lekarz prywatny tylko luxmed i pakietu badan na krzepniecie dac "nie moze" po 1 stracie, przypuszczam dawke profilaktyczna ale porozmawiam z nim jutro o tym wszystkim.
Powiem szczerze, ze w tym momencie kazdy grosz sie u mnie liczy, wiec staram sie robic wszystko na pakiet...
Niestety przy jakiejkolwiek formie zakrzepicy prowadzenie ciąży jest zwyczajnie drogie. Mi się i tak udaje część badań na nfz wziąć od hematologa, ale to i tak nie jest wszystko. Średnio miesięcznie wydaję 500-750zł na wizyty i z 200 na badania (gdybym nie miała tych na nfz to byłoby dodatkowe 200-300zł). Prenatalne i połówkowe mam na nfz bo bez tego jeszcze kolejny tysiak by doszedł.
Ale konsekwencje źle prowadzonej ciąży z zakrzepem są tak poważne, że żadne pieniądze tego nie są w stanie zrekompensować. I poronienie nie jest najgorszą z tych konsekwencji.
Rozumiem Cię bo my też jedziemy na oparach finansowych. A jeszcze niedawno nasza sytuacja finansowa była dobra lub bardzo dobra.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Niestety Babulka ma rację nie zawsze miły ginekolog to dobry ginekolog. Kiedy zaszłam w ciążę z Jasiem poszłam do lekarza do którego aktualnie nie chodzę bo ma humory i się go boję, ale byłam wtedy trzy tygodniem od terminu miesiączki czyli powinien być jakiś 7 tydzień a macica była pusta do tego płyn w lewym jajowodzie więc od razu kazał mi jechać do domu spakować się i prosto na oddział.
Przed dlugi czas uwazalam że przesadził spanikował itp ale teraz jak o tym myślę wiem że zaopiekował się mną w najlepszy możliwy sposób. Położył mnie do szpitala. Mialam codziennie USG, betę co dwa dni, pełny pakiet badań do laparoskii jakby coś się zaczęło dziać to w każdej chwili mogłam iść prosto na blok, na szczęście po ośmiu dniach mojego tam pobytu na porannym USG pokazał się pęcherzyk w macicy który dzisiaj ma 17 miesecyBabulka, Ani0nka, Niedlamnie, cslza lubią tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Jeszcze dodam, że już w tej chwili jesteś w ciąży i możesz zadzwonić do hematologa na nfz z prośbą o zapisanie Cię w ciągu 7 dni. Mają obowiązek to zrobić. Tak samo każdy inny specjalista czy to endo czy kardiolog.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Teraz zmieniłam gina i to on będzie mnie prowadził wiec będę dużo pytać o ta heparynę bo mam mam tą 0,4 dawkę profilaktyczną. A chce aby było wszystko idealnie. Tylko właśnie ta kasa…
Babulka, Niedlamnie lubią tę wiadomość
-
No dobra to wiecie co i ja się pochwale 🥰 miałam tego nie robić, ale będę właśnie miala sporo pytań pewnie wiec aby było wiadomo o kogo chodzi 🥰
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2022, 12:40
Babulka, Bakalia, Jednorożec89, Niedlamnie, Patisonek 25, Wiewioora, Blondyna.B, Susannah, Pomarańcza, jo_ana, cslza, RudzielecMonia, Megi_85 lubią tę wiadomość
-
Wow jaka krecha 😍😍😍😍 gratulacje!!!
Byłam przekonana ze testujesz za tydzień 🙈
Byłaś na becie w takim razie? 😁2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Nieee betę jutro zrobię i w sobotę. Albo może w czwartek a później we wtorek.. Zobaczę
Babulka, cslza lubią tę wiadomość
-
@anionka, jutro dostane akierowanie wiec na bete w srode
@babulka, u mnie sytuacja finansowa jest mocno średnia, mam dzialanosc, stracilam czesc zlecen i jade na oparach...
Porozmawiam z nim jutro i jak cos to dzwonie i umawiam hematologa, nie chce sie stresowac....
@jednorozec, wiem doskonalne o czym mowisz, kilka stron wczesniej opisalam cala sytuacje jak poznalam tego lekarza
Dam znac jak się czegoś dowiem
👰🤵 2019
starania od 11.2021
24.09.2022
> ⏸ Rośnij maluszku 😍😍
👩 - 30
🧔30
ASTMA
@anionka gratulacje!!!! Ale sie ciesze
Wlasnie lekarz u mnie mowil.o dawce 0.4 wiec w takim razie to profilaktyczna.
👰🤵 2019
starania od 11.2021
24.09.2022
> ⏸ Rośnij maluszku 😍😍
👩 - 30
🧔30
ASTMA
Ani0nka wrote:Nieee betę jutro zrobię i w sobotę. Albo może w czwartek a później we wtorek.. Zobaczę
A ile jesteś dpo?
Ale się cieszę, że coraz więcej brzuszków 😍2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Ani0nka wrote:
O wow ale się cieszę. Gratulacje kochana 🥰Ani0nka lubi tę wiadomość
Starania od 2021
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️34 L
AMH- 3.33, 3.77, Kir Bx,NK 15,7%
witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
Cross-match 33.2%❌️60.5%❌️immunosupresja (equoral i encorton)❌️
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
🔥-18kg
👨35 L
bad nasienia ✅️morfo 4%
Kariotyp-✅️
trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️
19.11.2022 1 IUI ☑️💔
06.04.2023 2 IUI ❌️
09.05.2023 3 IUI ❌️
06.09.2023 4IUI ☑️💔
Lipiec 2024 ➡️immunosupresja
05.08.2024 IUI pęcherzyk nie pękł😪
03.09.2024 IUI ❌️
30.09.2024 IUI ❌️
➡️2025 IVF MZ
Wizyta kwalifikacyjna ⏳️ -
Niedlamnie wrote:@anionka, jutro dostane akierowanie wiec na bete w srode
@babulka, u mnie sytuacja finansowa jest mocno średnia, mam dzialanosc, stracilam czesc zlecen i jade na oparach...
Porozmawiam z nim jutro i jak cos to dzwonie i umawiam hematologa, nie chce sie stresowac....
@jednorozec, wiem doskonalne o czym mowisz, kilka stron wczesniej opisalam cala sytuacje jak poznalam tego lekarza
Dam znac jak się czegoś dowiem
Ale wolałabym za przeproszeniem żreć szyszki z lasu i zagryzać igliwiem niż stracić to dziecko teraz. 😌
Jeśli Ci to coś pomoże, to w większych miastach i osiedlach zawsze są grupy rozdawkowe, ludzie często oddają mnóstwo rzeczy dla dzieci, niektóre w świetnym stanie. Ja sama też oddaje rozne rzeczy, które są zdatne do uzytku a trudne do sprzedania i sama też często coś odbieram z grupy dzielnicowej. Wczoraj odebrałam prawie nieuzywaną kurtkę jesienną od babki osiedle obok, bo w moich mi nerki wystają obecnie A jej się kolor znudził.
A oddawałam czasami całe paki ciuszków, których wiedziałam, że już nie użyje z następnym dzieckiem albo swoich ubrań, które mi się znudziły np. Ostatnio widziałam, że ktoś gondolę emaljunga oddawał w zupełnie normalnym stanie.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska