Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
A wieczorne testy są super jak się mało pije, tak samo dobrze wyłapują. Ja pierwszy sik mam zawsze rozwodniony, wiec albo z drugiego moczu należy robić albo o dowolnej porze dnia tylko nie pic za dużo
Niedlamnie, RudzielecMonia lubią tę wiadomość
-
Ani0nka wrote:Gratulacje niedlamnie a kiedy planujesz iść na betę ? Pokaz test
Od razu po wyniku pozytywnym umowie sie do lekarza i da skierowania na caly pakiet
Wlansie mialam rozwodniony sik, zobaczymy rano
Zrobie fotke, teraz juz minal czas odczytu a ja z ekscytacji nie zrobilam fotki👰🤵 2019
starania od 11.2021
04.2022 ---> poronienie zatrzymane 8/9 tc
od 06.2022 ---> ponowne starania
24.09.2022
> ⏸ Rośnij maluszku 😍😍
zalecono ACARD po pozytywnym teście oraz duphaston możliwa również heparyna
👩 - 30
NIEDOCZYNNOŚC TACZYCY, HASHIMOTO,BIELACTWO,JELITO DRAŻLIWE
+euthyrox, witD, kwas foliowy, magnez+B6, potas
🧔30
ASTMA
+MACA, WIT C, zdrowa dieta -
Wrzucam fotki z porannego sika
https://zapodaj.net/9129a2bd4d4fe.jpg.htmlAni0nka, Jednorożec89, Babulka, Wiewioora, cslza, Bakalia, RudzielecMonia, Blondyna.B, Patisonek 25, Pomarańcza, jo_ana, Megi_85 lubią tę wiadomość
👰🤵 2019
starania od 11.2021
24.09.2022
> ⏸ Rośnij maluszku 😍😍
👩 - 30
🧔30
ASTMA
Gratulacje! 🥰🥰🥰🥰 czekamy na wyniki bety 😄 ile jesteś po owu?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2022, 06:31
Niedlamnie lubi tę wiadomość
-
Ani0nka wrote:Gratulacje! 🥰🥰🥰🥰 czekamy na wyniki bety 😄 ile jesteś po owu?
13 dzien po owu
We wtorek ide na wizyte do gina wiec da caly pakiet razem z betą
Przyrostu nie bede robila bo za duzo nerwow mnie to kosztuje, chybs ze lekarz powie ze trzeba
Poki co to czuje parcie na 2jke i lekkie pobolewanie brzucha, no i ciaglo mnir na rzygi jak zobaczylam wynik, ale to z ekscytacjiAni0nka, Babulka, RudzielecMonia lubią tę wiadomość
👰🤵 2019
starania od 11.2021
24.09.2022
> ⏸ Rośnij maluszku 😍😍
👩 - 30
🧔30
ASTMA
Beta na pewno jest wysoka jak na pinku taka krecha 😍 Super, cieszę się bardzo
Mi lekarz kazał zbadać betę 3x i mu powiedziałam, że nie zbadam. Tak samo uważałam, że szkoda moich nerwówNiedlamnie, RudzielecMonia lubią tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Babulka wrote:Beta na pewno jest wysoka jak na pinku taka krecha 😍 Super, cieszę się bardzo
Mi lekarz kazał zbadać betę 3x i mu powiedziałam, że nie zbadam. Tak samo uważałam, że szkoda moich nerwów
Jestem zdania ze jak ma "wypasc" to niech wypadnie
Przechodziłam ten stres poprzednio i juz wiecej nie chce
Wystarczy jedna beta
Jak myslicie, lekarz kazal mi brac leki po pozytywnym descid, duphaston 2x1 co 12h i acard 75 na noc.
Nie wiem czy brac dzisiaj czy czekac do jutra do wizyty?👰🤵 2019
starania od 11.2021
24.09.2022
> ⏸ Rośnij maluszku 😍😍
👩 - 30
🧔30
ASTMA
Bierz już teraz 😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2022, 07:30
-
Od razu wszystko bierz
Ja też uważam, że to badanie przyrostów, jeśli nic się nie dzieje jest zbędne. Chyba, że kogoś to nie stresuje to ok. Dla mnie stres okropny a i tak ze złym wynikiem nic bym nie zrobiła. Nawet jak jest zły to i tak każą dalej brać leki i sprawdzać znowu za 2 dni, człowiek rwie włosy z głowy i niewiele to zmienia. Wolałam poczekać do usgRudzielecMonia, Jednorożec89, Niedlamnie lubią tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Na własną rękę nigdy nie robiłam przyrostów bety bo też uważam że za dużo nerwów to mnie może kosztować, z Jasiem robili mi w w szpitalu kilka razy bo miałam podejrzenie cp.
Mam dziasiaj zły dzień. Głowę mi dosłownie rozsadza, wstałam powlekłam się do przedszkola i teraz leżę do tego boli mnie brzucha jakby okres miał za raz przyjść a spodziewam się go za tydzień wczoraj jak przy siku jakiś dziwny brązowy śluz że mnie poszedł poryczałam się bo raczej na pewno znów nic z tego, poszłam od razu pod prysznic żeby P. Mnie nie widział w takim stanie wmówiłam mu że szampon mi wleciał do oka. Jestem żałosna i przepraszam że użalam się nad sobą jak mamy takie fajne wieści na forum.
W połowie października mam wizytę u mojej gin.Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Niedlamnie wrote:Wrzucam fotki z porannego sika
https://zapodaj.net/9129a2bd4d4fe.jpg.html
Gratulacje 🥰Niedlamnie lubi tę wiadomość
Starania od 2021
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️34 L
AMH- 3.33, Kir Bx,NK 15,7%
witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
Cross-match 33.2%❌️immunosupresja (equoral i encorton)
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
🔥-17kg
👨35 L
bad nasienia ✅️morfo 4%
Kariotyp-✅️
trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️
19.11.2022 1 IUI ☑️💔
06.04.2023 2 IUI ❌️
09.05.2023 3 IUI ❌️
06.09.2023 4IUI ☑️💔
Lipiec 2024 ➡️immunosupresja
05.08.2024 IUI pęcherzyk nie pękł😪
03.09.2024 IUI ❌️
30.09.2024 IUI ❌️
➡️zmiana lekarza➡️ivf 2025 -
Babulka ma racje, pinki słabo się wybarwiaja wiec obstawiam betę koło 80-100 😊
-
Jeśli chodzi o przyrosty bety to ja lubię wiedzieć na czym stoję dlatego robię
-
Ja obstawiam wyższą 😅 Kto przyjmuje zakłady? 😅
Jednorożec daj upust tym płaczom, niech sobie lecą łzy. Na pewno będzie lepiej z tymi cyklami a plamienia czasem się zdarzają.
Rozumiem, że Anionka lubisz wiedzieć co i jak tak samo mi gin mówił. Ale ja mu odpowiedziałam, że przy dwóch poronieniach beta rosła dobrze a i tak się skończyło jak się skończyło. Więc olewam toAni0nka lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
@jednorozec, ja nieraz placze z byle powodu, ostatnio szlam lasem i sie poplakalam, mój zapytał się co się stało, a ja do niego " nie wiem, te drzewa są takie zielooone"
ale mi ulżyło.
Wizytę umówiłam na jutro, wiem, że nie będzie nic widać ale dostane skierowanie na bete, nie chce płacić z własnej kieszeni i porozmawiam z lekarzem.
W 1 ciązy mialam bardzo duzy przyrost zrobiony "z dupy", stresu mialam tyle ze masakra a finalnie bylo dobrze, skonzyło się potem z powodu (prawdopodobnie) mikrozakrzepu.
Także jak ktoś ma stalowe nerwy to super opcja, ja nie mam i mogłabym wpaśc w atak paniki👰🤵 2019
starania od 11.2021
24.09.2022
> ⏸ Rośnij maluszku 😍😍
👩 - 30
🧔30
ASTMA
Niedlamnie wrote:@jednorozec, ja nieraz placze z byle powodu, ostatnio szlam lasem i sie poplakalam, mój zapytał się co się stało, a ja do niego " nie wiem, te drzewa są takie zielooone"
ale mi ulżyło.
Wizytę umówiłam na jutro, wiem, że nie będzie nic widać ale dostane skierowanie na bete, nie chce płacić z własnej kieszeni i porozmawiam z lekarzem.
W 1 ciązy mialam bardzo duzy przyrost zrobiony "z dupy", stresu mialam tyle ze masakra a finalnie bylo dobrze, skonzyło się potem z powodu (prawdopodobnie) mikrozakrzepu.
Także jak ktoś ma stalowe nerwy to super opcja, ja nie mam i mogłabym wpaśc w atak paniki
I w ogóle jak to stwierdzili na tak wczesnym etapie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2022, 10:03
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Babulka wrote:To jak mikrozakrzep to masz heparyne?
I w ogóle jak to stwierdzili na tak wczesnym etapie?
Heparyne mam dostać po 1 wizycie własnie, porozmawiam z nim o tym jutro
Lekarz który mnie prowadzi powiedział, że jest wręcz pewny. Ufam mu bardzo, jako jedyny traktował mnie jak człowieka... I przede wszystkim martwił się o mnie👰🤵 2019
starania od 11.2021
24.09.2022
> ⏸ Rośnij maluszku 😍😍
👩 - 30
🧔30
ASTMA
Niedlamnie wrote:Heparyne mam dostać po 1 wizycie własnie, porozmawiam z nim o tym jutro
Lekarz który mnie prowadzi powiedział, że jest wręcz pewny. Ufam mu bardzo, jako jedyny traktował mnie jak człowieka... I przede wszystkim martwił się o mnie2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Babulka wrote:Ale zlecił Ci jakieś badania pod tym kątem? Bo powinien w tej sytuacji.
Jeśli chodzi ci o zespół antylipidowy czy trombofilię to nie. Powiedział, że z acardem i heparyną będzie dobrze.
👰🤵 2019
starania od 11.2021
24.09.2022
> ⏸ Rośnij maluszku 😍😍
👩 - 30
🧔30
ASTMA