Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Babulka wrote:Dafney, ja robiłam sesje ciążowe, to fotoszop w większości 😉 zwykle brzuszki nie są takie perfekcyjne
Dokładnie. To wszystko leci w obróbkę 😉
Kiedyś było to moja duża pasja więc wiem że to właśnie tak wygląda. Ile się da walczyć z cieniami, kadrami to się da a reszta leci w Photoshop 🙃 -
Polecam bo warto znaleźć właśnie kogoś kto sobie robi portfolio i wtedy biorą mniej a umiejętnościami nie grzeszą. Tylko właśnie z tym studiem może być gorzej bo zazwyczaj takie osoby studia nie mają. Jedynie bardziej właśnie plenerowe te zdjęcia.
-
Ja siedzę właśnie w przychodni. Ta gorączka to jednak zwiastowała kolejna chorobę a nie moja torbielke.
Mam spuchnięte pół gardła, migdał mi spuchł i napierdziela mnie ucho. Tak nagle. 😐 I chyba mam ropna narosl na tym migdale więc stawiam angine. Ale zobaczymy co lekarka powie... -
Ja robiłam do portfolio to miałam znacznie taniej A starałam się tak samo jakbym wzięła miliony
Ogólnie robiłam sesje naturalne z minimalnym retuszem ale te ciążowe zwykle retuszu wymagają. I to nie chodzi o urodę itp tylko zawsze a to stanik się odznaczy a to jakieś siniaki,obrzęki itp. Tak samo jak sesje noworodkowe wymagają retuszu cieni pod oczami mamy i czasami plamek itp u dzieckaRudzielecMonia, dafney lubią tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
RudzielecMonia wrote:Ja siedzę właśnie w przychodni. Ta gorączka to jednak zwiastowała kolejna chorobę a nie moja torbielke.
Mam spuchnięte pół gardła, migdał mi spuchł i napierdziela mnie ucho. Tak nagle. 😐 I chyba mam ropna narosl na tym migdale więc stawiam angine. Ale zobaczymy co lekarka powie...2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Już po wszystko na szczęście ok i z dzieckiem i z lozyskiem i z szyjką, ale raczej tylko szybkie usg i szybkie zdjęcie buzi i do domu.
Za tydzień połówkowe.Ani0nka, Blondyna.B, cslza, Susannah, RudzielecMonia, Malinkaaa, dafney, Aneta2506 lubią tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
O, Babulka, a może masz kogoś do polecenia w Trójmieście na sesję? Też raczej jestem z tych mniej romantycznych, nie widzę się w tych długich zwiewnych sukniach😅 Super że badania wyszły dobrze 🙂
W ogóle Anionka i Niedlamnie gratulacje ❤️ i trzymam kciuki za zdrowe bobaski 🍀Ani0nka, Niedlamnie lubią tę wiadomość
-
Dobra, czyli nie trzeba być jednak idealnym, żeby te foty jakoś wyszły. Ja mam siniaki na brzuchu, boczkach i ramionach, więc chciałam taką zakrytą sesję, ale może może pomyślę jeszcze 😉
A jak szukać tego początkującego fotografa? Gdzie?
RudzielecMonia zdrówka!!! Oby Ci szybko przeszło. Coś wstrętnego teraz fruwa w powietrzu, bo wokół mnie ciągle ktoś przeziębiony i to od gardła się zaczyna właśnie. Ja miałam tak w ubiegłym tygodniu. W jednej cheili gardło mnie zaczęło boleć wieczorem, a w nocy już śliny nie mogłam przełknąć.
Babulka a u Ciebie na każdej wizycie lekarz mierzy małą, sprawdza wszystko? Ja miałam wczoraj wizytę u foszastego doktorka i usg 2 sekundy trwało, dosłownie. Nic mi nie powiedział co z małym, ale słyszałam serce, więc stwierdziłam, że go nie będę ciągnąć za język. Wypisał recepty, zwolnienie i sru za drzwi 🙄 Dobrze, że mam tego drygiego lekarza prywatnie, bo takue 'prowadzenie' ciąży, to jakieś nieporozumienie... -
Pomarańcza ja sama miałam problem, żeby dla siebie znaleźć kogoś 🙈 Zależy jaka stylistyka się komu podoba, bo takich osób co robią wyprasowane zdjęcia w balowych sukniach to ja nawet nie oglądam 😄 Sama się zapisałam do Klaudii Butowskiej, ona chyba się dopiero rozwija, ale właśnie dzięki temu cena jest odpowiednia i często te zdjęcia wychodzą jej naprawdę fajnie Tylko stary jeszcze nic nie wie a on tak uwielbia zdjecia ze chyba powiem mu dzien przed 😂😂😂😂
Poza tym to Portret Myśli, Anna Grajczyk 😍, Anna Szyszkowska, mi się takie klimaty podobają ☺
A w studio zobacz sobie Maua Fotografia na fb, ona robi przekozackie zdjecia tylko to już jest wyjadaczka wieloletniaWiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2022, 18:52
Pomarańcza, RudzielecMonia lubią tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
dafney wrote:Dobra, czyli nie trzeba być jednak idealnym, żeby te foty jakoś wyszły. Ja mam siniaki na brzuchu, boczkach i ramionach, więc chciałam taką zakrytą sesję, ale może może pomyślę jeszcze 😉
RudzielecMonia zdrówka!!! Oby Ci szybko przeszło. Coś wstrętnego teraz fruwa w powietrzu, bo wokół mnie ciągle ktoś przeziębiony i to od gardła się zaczyna właśnie. Ja miałam tak w ubiegłym tygodniu. W jednej cheili gardło mnie zaczęło boleć wieczorem, a w nocy już śliny nie mogłam przełknąć.
Babulka a u Ciebie na każdej wizycie lekarz mierzy małą, sprawdza wszystko? Ja miałam wczoraj wizytę u foszastego doktorka i usg 2 sekundy trwało, dosłownie. Nic mi nie powiedział co z małym, ale słyszałam serce, więc stwierdziłam, że go nie będę ciągnąć za język. Wypisał recepty, zwolnienie i sru za drzwi 🙄 Dobrze, że mam tego drygiego lekarza prywatnie, bo takue 'prowadzenie' ciąży, to jakieś nieporozumienie...
Nie musisz wyglądać idealnie do zdjęć, serio u mnie jedna dziewczyna chciala właśnie zdjecia w czarnej kiecce ale nie miala stanika w ktory by weszla i ktory by spod niej nie wystawał i tak zrobilysmy, że stanika widać nie bylo na fotkach 🎩 W ogóle dobry fotograf wie co trzeba w ciąży wyretuszowac zeby wyszlo dobrze. Nie ma obaw2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
dafney wrote:Dobra, czyli nie trzeba być jednak idealnym, żeby te foty jakoś wyszły. Ja mam siniaki na brzuchu, boczkach i ramionach, więc chciałam taką zakrytą sesję, ale może może pomyślę jeszcze 😉
Babulka a u Ciebie na każdej wizycie lekarz mierzy małą, sprawdza wszystko? Ja miałam wczoraj wizytę u foszastego doktorka i usg 2 sekundy trwało, dosłownie. Nic mi nie powiedział co z małym, ale słyszałam serce, więc stwierdziłam, że go nie będę ciągnąć za język. Wypisał recepty, zwolnienie i sru za drzwi 🙄 Dobrze, że mam tego drygiego lekarza prywatnie, bo takue 'prowadzenie' ciąży, to jakieś nieporozumienie...
Co do USG itp. jedni lekarze robią dokładne bardzo a inni pobieżne najważniejsze rzeczy sprawdzają. Mój jest z tych drugich, sprawdza serduszko (tylko to jest w zaleceniach PTGiP) a ostatnio pierwszy raz wagę podał - tak to wagę miałam tylko na połówkowych ale na tym etapie już patrzy czy nie ma np hipotrofii. Mówi gdzie ci jest, jak jest ułożona. Mi to w zupełności wystarcza i czuję się zaopiekowana - po prostu mu ufam ale jak się czyta wpisy na grupach to nagle wydaje się że coś nie tak skoro nie zmierzył lekarz jak innych...dafney lubi tę wiadomość
-
Temat zdjęć myślę wyczerpany
Ja tak jak podejrzewałam angina ropna. Od razu antybiotyk. Pomijam że 2 tygodnie temu brałam. Masakra. No ten cykl to jakiś dramat 🙈
Babulka cieszę się że wszystko u Was dobrze ❤️
Lecę spać bo mnie męczy... Dobranoc 😊 -
Rudzielec no jak nie urok to sraczka 😖 Wracaj do zdrowia jak najszybciej 🤞🤞🤞
Blondyna mi dzisiaj powiedział, że pod kątem hipotrofii na dzisiejszym usg badał obwód brzuszka, bo gdyby coś się zaczynało, to on pierwszy zacząłby wskazywać, że coś się dzieje. A obwód brzucha tydzień starszy niż z om, więc jest ok (ona cały czas większa). Mnie to przekonało i cieszę się, że lekarz mi tłumaczy dlaczego coś robi a czegoś nie.
Na poprzednich oglądał wargę podniebienie itp, wcześniej obecność wszystkich narządów, budowę serca i zastawki, więc myślę, że faktycznie nie ma potrzeby oglądać każdego szczegółu co 3 tygodnie, za to w tych momentach, kiedy tam jakiś przełom rozwojowy następujeRudzielecMonia lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Dziewczyny, zrobilam bete dzisiaj
Beta 322
Lekarz chcial mi dac bete co 2 dni 3 razy pod rzad, powiedzialam to samo co @babulka ze absolutnie sie nie zgadzam
@rudzielec, tez mialam cos anginopodobnego w tym cyklu, taki chorobowy czas...
Babulka, Blondyna.B, Jednorożec89, Wiewioora, Ani0nka, cslza, Pomarańcza, RudzielecMonia lubią tę wiadomość
👰🤵 2019
starania od 11.2021
04.2022 ---> poronienie zatrzymane 8/9 tc
od 06.2022 ---> ponowne starania
24.09.2022
> ⏸ Rośnij maluszku 😍😍
zalecono ACARD po pozytywnym teście oraz duphaston możliwa również heparyna
👩 - 30
NIEDOCZYNNOŚC TACZYCY, HASHIMOTO,BIELACTWO,JELITO DRAŻLIWE
+euthyrox, witD, kwas foliowy, magnez+B6, potas
🧔30
ASTMA
+MACA, WIT C, zdrowa dieta -
Babulka wrote:Już po wszystko na szczęście ok i z dzieckiem i z lozyskiem i z szyjką, ale raczej tylko szybkie usg i szybkie zdjęcie buzi i do domu.
Za tydzień połówkowe.
Weszłam zobaczyć co u Was, u Ciebie... A to już 19 tydzień 😮 jak ten czas leci... Cieszę się że z maleństwem wszystko dobrze ♥️Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2022, 22:36
Babulka lubi tę wiadomość
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
Patisonek 25, RudzielecMonia lubią tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas