Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Akataa wrote:Hej ewiwi, ja pierwsze 3 lub 4 cykle miałam wydłużone, rekordzista trwał 43 dni, więc niestety to możliwe.
Patisonek, Jednorożec89 spełnienia marzeń! 🎂
Megi mam nadzieję, że przejdziesz łagodnie i szybko minie, zdrówka!*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
*15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
*euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem -
Ewiwi wrote:ale miałaś w tych długich syklach owulację czy nie?
-
Beta 240,0!! 💖
Progesteron 47,10 🤗
W piątek powtarzam i jak będzie wszystko ok to umówię się na wizytęWiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2022, 16:15
Blondyna.B, Wiewioora, Babulka, Patisonek 25, Bakalia, cslza, Megi_85, RudzielecMonia, Akataa, Pomarańcza, JustaSzcz lubią tę wiadomość
-
Ewiwi wrote:hej dziewczyny. trochę zawirowań i dawno tu nie zagląądałam. alechciałam się was o coś dopytać. po poronieniu w sierpniu owulacje miałam licząc od dnia poronienia 21-22 dnia. potem okres. I teraz mam dylemat. aktualnie jestem w 12 dc, jednak zero oznak nadchodzacej owulacji. temperatura stała, testy owulacyjne negatywne,zero odczuć owulacyjnych typu ból itp.szyjka macicy zamknieta i wysoko. być możecykl bezowulacyjny bedzie,ale czy któraś miała tak, że pierwsze cykle po poronieniu były dłuższe niż zazwyczaj?
Niestety im dłuższa ciąża tym właśnie może organizm potrzebować więcej czasu żeby do siebie dojść a bardzo często te cykle i na tak nie są takie jak wcześniej - po prostu się zmieniają -
Ani0nka wrote:Beta 240,0!! 💖
Progesteron 47,10 🤗
W piątek powtarzam i jak będzie wszystko ok to umówię się na wizytęAni0nka lubi tę wiadomość
-
Ani0nka wrote:Beta 240,0!! 💖
Progesteron 47,10 🤗
W piątek powtarzam i jak będzie wszystko ok to umówię się na wizytęAni0nka lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Blondyna.B wrote:Ja po terminacji miałam (według obserwacji) owulację ok 20-25dc a potem to się normowało.
Niestety im dłuższa ciąża tym właśnie może organizm potrzebować więcej czasu żeby do siebie dojść a bardzo często te cykle i na tak nie są takie jak wcześniej - po prostu się zmieniają*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
*15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
*euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem -
Stoję właśnie na dziale monopolowym w supermarkecie i chyba kupię sobie prosseco. Nie będę bawić się w hipotetyczną ciążę tydzień przed okresem. Lampka mi nie zaszkodzi
RudzielecMonia lubi tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Anionka ♡
Jednorozec ja tam bym piła 😉Starania od kwietnia 2020
👩❤️👨 Ona 32 lata, on 34 lata
😢2021 rok 6 tydzień
😢2022 rok 9 tydzień (krwiak, wywołanie farmakologiczne, łyżeczkowanie)
😞 2022 rok 7 tydzień, ciąża pozamaciczna, leczenie metotreksatem
🤞⏸️ nowa nadzieja 5 tydzień ciąży beta 4900 mUI/ml 🌈
🌈 7/1 hbd, jest ❤️!!! CRL 8,8 mm, FHR 142/min.
🌈 13/1 hbd, 7,44 cm ryzyka niskie ❤️
🌈 17/1 hbd, wszystko dobrze, wstydzioch 🩷🩵
🌈 21/1 hbd, połówkowe w porządku, 370 gramów chłopca 🩵
🌈 29/1 hbd, 1630 g 🩵
🌈 37/2 hbd, 2900 g - do kontroli przyrostu po tygodniu
-
Megi zdrówka 🧡
Pati, Jednorożec Wszystkiego Najsłodszego, oby się marzenia spełniały 🧡🧡🎁
AniOnka piękna beta 😊 cieszę się 😘
Blondyna, Suzannah to już odliczamy, prawie końcówka 🙈
Jak to mówią oby już z górki i szybko poszło i można tulić małe szkraby nim pyskować zaczną 😂
Trzymajcie się zdrowo do końca ✊🏻
U mnie wszystko dobrze, antybiotyk działa, jajnik nie boli także nie wiem, w sumie to dziś już mnie prawie nic nie boli jakby no okres o mnie miał zapomnieć bo zawsze jednak mnie wszystko nawala. Pewnie przez te choroby, torbiel i w ogóle się wszystko poprzesuwa 😂
Miałam tak zabiegany dzień dziś że dopiero teraz was nadgoniłam z czytaniem 🙈Blondyna.B, Jednorożec89, Patisonek 25, Ani0nka lubią tę wiadomość
-
Anionka, piękny wynik! 😍
Jednorożec, kurde, pewnie że pij! Dwa dni przed terminem miesiączki pewnie bym zatestowala w razie co, ale tydzień przed spokojnie nie zaszkodzi. Tak to można całe życie sobie czegoś odmawiać bo może ciąża a może nie. I wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!🥳
Patisonek, Tobie również wszystkiego najlepszego 🥳
Rudzielec, super że lepiej się czujesz, ostatnio te choroby to wszędzie, covidy, anginy albo inne nieokreślone choroby 🙄Patisonek 25, RudzielecMonia, Ani0nka lubią tę wiadomość
-
Anionka bardzo się cieszę ❤️
U mnie szyjka bez zmian 2,5 cm zamknięta, więc w sumie to dobra informacja, ale jednak oszczędny tryb życia ze mną pozostaje. Jest momentami ciężko, bo chciało by się zrobić tyle rzeczy, ale jak to mówi moj lekarz "wie Pani o co walczy". Więc walczę! 🙂Babulka, RudzielecMonia, Malinkaaa lubią tę wiadomość
11.2021 💔 ciąża biochemiczna
03.2022 💔 poronienie zatrzymane 8td
15.01.2023 urodziłam synka 🌈💙
MTHFR_1298A>C homo
PAI-1 4G hetero
Niedoczynność tarczycy -
Bardzo zazdroszczę wam tych dwóch kresek...
A ja czekam niewiadomo na co, minęło 6 tygodni od łyżeczkowania a ja nawet nie miałam okresu i nie zapowiada się żebym dostała. Nie wiem co dalej mam robić -
Justa, trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze, oszczędzaj się i odpoczywaj, po narodzinach już tak nie odpoczniesz 🙂 wiadomo, trudno jest zmienić tryb życia, ale najważniejsze to teraz zadbać o siebie i o dziecko🙂
-
Magdanka wrote:Bardzo zazdroszczę wam tych dwóch kresek...
A ja czekam niewiadomo na co, minęło 6 tygodni od łyżeczkowania a ja nawet nie miałam okresu i nie zapowiada się żebym dostała. Nie wiem co dalej mam robić
Może idź skonsultuj się z lekarzem. Tak byłoby najlepiej. -
JustaSzcz wrote:Anionka bardzo się cieszę ❤️
U mnie szyjka bez zmian 2,5 cm zamknięta, więc w sumie to dobra informacja, ale jednak oszczędny tryb życia ze mną pozostaje. Jest momentami ciężko, bo chciało by się zrobić tyle rzeczy, ale jak to mówi moj lekarz "wie Pani o co walczy". Więc walczę! 🙂
Oczywiście trzeba słuchać akurat swojego lekarza ale mówię jako ciekawostka -
Magdanka wrote:Bardzo zazdroszczę wam tych dwóch kresek...
A ja czekam niewiadomo na co, minęło 6 tygodni od łyżeczkowania a ja nawet nie miałam okresu i nie zapowiada się żebym dostała. Nie wiem co dalej mam robićMagdanka, RudzielecMonia lubią tę wiadomość
-
Blondyna.B wrote:Jak do 8 tygodni nie będzie to koniecznie do lekarza ale pamiętam, że te 🐵 po poronieniach przychodziły nagle i nic na nie nie wskazywało, że za chwilę dosłownie mnie zaleje
W ogóle podziwiam was dziewczyny ze wiecie kiedy macie owulacje, ja nigdy kompletnie tego nie czułam przy moich niesamowicie zaburzonych cyklach. Przed zajściem w ciążę tylko dwa razy miałam regularne cykle przy braniu Metformaxu. A tak poza tym nie miałam okresu nawet po kilka miesięcy i żadne leki na wywołanie nie działały -
Magdanka norma to 6 do 8 tyg po łyżeczkowaniu. Cierpliwości
Magdanka lubi tę wiadomość
Starania od kwietnia 2020
👩❤️👨 Ona 32 lata, on 34 lata
😢2021 rok 6 tydzień
😢2022 rok 9 tydzień (krwiak, wywołanie farmakologiczne, łyżeczkowanie)
😞 2022 rok 7 tydzień, ciąża pozamaciczna, leczenie metotreksatem
🤞⏸️ nowa nadzieja 5 tydzień ciąży beta 4900 mUI/ml 🌈
🌈 7/1 hbd, jest ❤️!!! CRL 8,8 mm, FHR 142/min.
🌈 13/1 hbd, 7,44 cm ryzyka niskie ❤️
🌈 17/1 hbd, wszystko dobrze, wstydzioch 🩷🩵
🌈 21/1 hbd, połówkowe w porządku, 370 gramów chłopca 🩵
🌈 29/1 hbd, 1630 g 🩵
🌈 37/2 hbd, 2900 g - do kontroli przyrostu po tygodniu