Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas 4 dni we wrześniu Alek nie był w przedszkolu, teraz nie będzie go dwa tygodnie wiec nadrabia 🤪
-
Ten imupret dodatkowo zawiera całkiem sporo etanolu, więc stosowanie go dłużej niż 7 dni (jak zaleca ulotka) to już jest gruba sprawa 🥶 Szczególnie u małych dzieci.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Babulka wrote:Ten imupret dodatkowo zawiera całkiem sporo etanolu, więc stosowanie go dłużej niż 7 dni (jak zaleca ulotka) to już jest gruba sprawa 🥶 Szczególnie u małych dzieci.
Ja wszystkie leki konsultuję z teściową, ona jest pediatrą-nefrologiem. Nawet teraz w ciąży jak mi coś przepisali lekarze, to prosiłam żeby i ona mi sprawdziła i poszukała informacji. Relacje mamy poprawne, miłości nie ma, ale jednak czasem się przydaje mieć do niej numerRudzielecMonia lubi tę wiadomość
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
Nie pisałam bo podobnie jak wy mam domowy szpital Franek przyniósł z przedszkola zapalenie oskrzeli do tego poszło mu na ucho. Tydzień w domu jest już lepiej ale raczej jeszcze go nie puszczę do przedszkola więc jak u Anionki we wrześniu opuścił tylko dwa dni to w październiku nadrabia. Dodatkowo Jasiu się zaraził. Obaj na antybiotyku.Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Jednorozec ojej z uchem to współczuję No pazdziernik zwykle gorszy od wrzesnia, potem drugi rzut na wiosne tych wszystkich dziadostw.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Zamówiłam domy quai i bromelaine
Babulka lubi tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Hej Dziewczyny, bardzo rzadko się tu odzywam, ale...podbijam temat wszystkich staraczek co by nadzieja nie umarła. Koło środy planuję testować. Jestem jakies chyba 6 dni po owulacji (tak obstawiam). Wychodzę z założenia, że na tym etapie to się nic nie czuje, więc nie nakrecaja mnie żadne objawy. Chociaż zastanawia mnie pobolewanie dziwne w brzuchu. No na okres zdecydowanie za wcześnie i na pewno nie od jedzenia. Akurat w czasie owulacyjnym byłam w szpitalu z córeczka na planowym zabiegu usunięcia migdalka. Tylko na 1 noc. Ale tyle ile się dało to podzialalismy z mężem Oczywiście tłumaczę sobie, że może tak miało być, że nadal w tej ciąży nie jestem, bo dzięki temu mogłam być obecna przy córeczce cały czas... Albo masa innych rzeczy - bo mogę się zająć leczeniem zębów, założeniem aparatu, dodatkowym doksztalcaniem itd. Co nie zmienia faktu, że tak bardzo już chce, żeby w końcu na mnie przyszła kolej. Zaczęłam terapię, żeby poradzić sobie z niepłodnościa (no bo roczne starania skłaniają mnie już do używania tej definicji) a za kilka dni idę do ginekologa prywatnie, żeby sprawdzić stan rzeczy czy coś mi zdrowotnie nie doskwiera (chociaż po poronieniu rok temu niby podstawowe w rzeczy w normie). Anyway, proszę, trzymajcie za mnie kciuki. Ja trzymam za Was staraczki i za wszystkie tu małe rosnące ludziki🧍♀️36l. 🧍♂️34l.
👶2017 pierwsze dziecko córeczka 👨👩👧
⏸️01.10 2021
💔26.10.2021 poronienie w 8tc
od tego czasu ponowne starania... -
Ja dziś kolejna kontrolna wizyta u ginekologa od wyjścia ze szpitala, czekam na wynik posiewu. Stresuje się jak cholera... Nie dość że szyjka to ta bakteria 😥.
Babulka lubi tę wiadomość
11.2021 💔 ciąża biochemiczna
03.2022 💔 poronienie zatrzymane 8td
15.01.2023 urodziłam synka 🌈💙
MTHFR_1298A>C homo
PAI-1 4G hetero
Niedoczynność tarczycy -
Ponieważ nie jestem w ciąży wzięłam się za mycie okien, zamówiłam sobie też nowy strój na narty, nawet po to żeby mieć co ubrać jak pójdę na sanki z młodymi. Plan na cykl jest taki że kontynuuję ovulomed koenzym, jak skończę plamić to włączam donga biorę go do pozytywnego testu owulacyjnego potem zamieniam go na bromelaine i biorę ja albo do pozytywnego testu albo do pierwszego dnia okresu. Poprzednim razem w drugim cyklu takiego zestawu zaszłam w ciążę tylko że zamiast ovulomedu brałam ovarin
jo_ana, Babulka, Ani0nka, Pomarańcza, RudzielecMonia lubią tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
Chyba też sobie kupię donga na następny cykl, teraz już trochę za późno na włączenie bo jestem przed owulacja, za to bromelaine mam, brałam jeden cykl, więc chyba wrócę do niej teraz. Jaką dawkę bierzesz ?Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
Starania naturalne od 01/2021
Poronienie zatrzymane 9/12 tc 11/2021 💔
Starania w klinice od 2023
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 7 tc 💔 -
Donga dwa dziennie popite mlekiem, bromelaine z tego co pamiętam brałam jedną 100 mgDawniej Biedrona89
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
A czemu popijasz mlekiem ? Lepiej działa ? Trzeba ? Bo ja nie pije mleka krowiego 🥴Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
Starania naturalne od 01/2021
Poronienie zatrzymane 9/12 tc 11/2021 💔
Starania w klinice od 2023
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 7 tc 💔 -
To wynika z tego że dong ma specyficzny zapach i smak i lubi się tym odbijać a mleko to jakoś niwelujemy. Jak wolisz wodą to nie ma problemuDawniej Biedrona89
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
Babulka wrote:Justa daj znać co Ci powie 😘 Trzymaj się
Posiew też przyszedł i czysto. I nie wiem co mam myśleć. Niby powinnam się cieszyć, ale z drugiej czemu wyszło mi aż tyle bakterii w badaniu ogólnym.Malinkaaa, RudzielecMonia lubią tę wiadomość
11.2021 💔 ciąża biochemiczna
MTHFR_1298A>C homo
PAI-1 4G hetero
Niedoczynność tarczycy -
JustaSzcz wrote:Szyjka dziś 2,6 cm bez rozwarcia, więc się jakoś trzymam. Kolejna kontrola za 3 tyg.
Posiew też przyszedł i czysto. I nie wiem co mam myśleć. Niby powinnam się cieszyć, ale z drugiej czemu wyszło mi aż tyle bakterii w badaniu ogólnym.
Posiew moczu czysty czy posiew z pochwy?
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Babulka wrote:Jest dobrze 💪 Leżysz cały czas?
Posiew moczu czysty czy posiew z pochwy?
Posiew z moczu.11.2021 💔 ciąża biochemiczna
MTHFR_1298A>C homo
PAI-1 4G hetero
Niedoczynność tarczycy